Forum » Zvok in slika » Nabava HI-FI ozvočenja
Nabava HI-FI ozvočenja
bluesman ::
Lep pozdrav,
ta tema bo mogoče malo čudna. Stvar je taka: Prvič v življenju bom "investiral" denar za nabavo zvočnikov in ojačevalca. Investicija ne bo za high end naprave ampak za naslednje:
zvočniki: INFINITY PRIMUSHCS (ali pa tisti dražji v bigbangu - odvisno od vaših nasvetov) + dva stereo zvočnika infinity (visoka samostoječa)
ojačevalec: YAMAHA RXV765 BLACK AV RECEIVER
Na vse to bo priključen HDX 1000 media player in samsungov tv 37 ".
Moje glavno vprašanje je, če je razmerje kvaliteta/cena vredu.
Drugo vprašanje pa je tisto čudno: Jaz sem totalni antitalent za šraufanje in nameščanje vsega tega. A obstaja na štajerkem koncu kdo, ki se ukvarja s tem. Prodajalec mi je sicer rekel, da ob nakupu pridejo tudi oni, vendar bi vseeno moral pripraviti vse skupaj. Zvočnike na steno dat itd. Jaz bi pa rad neko kvalitetno storitev, pri kateri mi bodo tudi svetovali kam naj postavim zvočnike in mi tudi namestili. Za plačilo pa niti ni problem. Dokler je cena razumna seveda :)
Se vnaprej zahvaljujem za mnenja.
ta tema bo mogoče malo čudna. Stvar je taka: Prvič v življenju bom "investiral" denar za nabavo zvočnikov in ojačevalca. Investicija ne bo za high end naprave ampak za naslednje:
zvočniki: INFINITY PRIMUSHCS (ali pa tisti dražji v bigbangu - odvisno od vaših nasvetov) + dva stereo zvočnika infinity (visoka samostoječa)
ojačevalec: YAMAHA RXV765 BLACK AV RECEIVER
Na vse to bo priključen HDX 1000 media player in samsungov tv 37 ".
Moje glavno vprašanje je, če je razmerje kvaliteta/cena vredu.
Drugo vprašanje pa je tisto čudno: Jaz sem totalni antitalent za šraufanje in nameščanje vsega tega. A obstaja na štajerkem koncu kdo, ki se ukvarja s tem. Prodajalec mi je sicer rekel, da ob nakupu pridejo tudi oni, vendar bi vseeno moral pripraviti vse skupaj. Zvočnike na steno dat itd. Jaz bi pa rad neko kvalitetno storitev, pri kateri mi bodo tudi svetovali kam naj postavim zvočnike in mi tudi namestili. Za plačilo pa niti ni problem. Dokler je cena razumna seveda :)
Se vnaprej zahvaljujem za mnenja.
BALAST ::
Mislim, da boš za dobro ceno (cca 1200EUR) dobil srednje zadovoljiv Hi-Fi. Infinity Primus HCS sem res da slišal samo igrati v Bigbangu, pa se mi je zdel premalo izrazit in bi lahko bila glavna dva zvočnika malce večja. No ker imaš ravno namen kupit še stereo sistem samostoječih, bi bila moja pretekla želja uresničena, ko bi povezal vse skupaj v 7.1 sistem.
Bass zvočnik je resda bolj slab, ampak če imaš dnevni prostor nekje do 25m2 bi še nekako zadovoljilo primerno filmsko vzdušje.
Yamaha receiver je tudi dovolj močan, da bo gnal sprednje dva samostoječa zvočnike, le da boš v nastavitvah dodal še kakših pet ali šest stopenj navzgor po glasnosti.
Sam ti predlagam, da greš še malo okoli in lepo prosiš za demonstracijo kakšnega tvojega najljubšega filma in si izbereš točno poglavje "chapter", ki ga poslušaš na večih sistemih pri srednji glasnosti in malce višji (če recimo slišiš pri višji glasnosti preveč šumov, ki je ponavadi prvi znak nezadovoljstva.
Recimo tale trgovina je na štajerskem, pa še Yamaha receiver je 491EUR, 60EUR cenejši kot v BB. Pa mogoče ti zna predstavit še kakšno kombinacijo dobrih zvočnikov.
Bass zvočnik je resda bolj slab, ampak če imaš dnevni prostor nekje do 25m2 bi še nekako zadovoljilo primerno filmsko vzdušje.
Yamaha receiver je tudi dovolj močan, da bo gnal sprednje dva samostoječa zvočnike, le da boš v nastavitvah dodal še kakših pet ali šest stopenj navzgor po glasnosti.
Sam ti predlagam, da greš še malo okoli in lepo prosiš za demonstracijo kakšnega tvojega najljubšega filma in si izbereš točno poglavje "chapter", ki ga poslušaš na večih sistemih pri srednji glasnosti in malce višji (če recimo slišiš pri višji glasnosti preveč šumov, ki je ponavadi prvi znak nezadovoljstva.
Recimo tale trgovina je na štajerskem, pa še Yamaha receiver je 491EUR, 60EUR cenejši kot v BB. Pa mogoče ti zna predstavit še kakšno kombinacijo dobrih zvočnikov.
Soba je velika 4,5 X 4 m pribl. ampak bo tv in zvočniki na čudnem mestu, ker je na nasprotnem koncu odprt prehod v jedilnico in kuhinjo. Kar se tiče poslušanja je tudi tako, da me kar hitro navduši že navaden prostorski zvok. Gledal sem tudi za Yamaho YSP 1000 (ker nisem preveč dober v postavitvah in bi to rešilo problem) ampak sem se raje odločil za klasični 5.1. Potem pa me je prodajalec seveda prepričal, da bi dva stereo zvočnika fino izboljšala celotno izkušnjo.
In zdaj bo pač 7.1. Nisem pa ziher kaj bi moral slišati. Saj se ne mudi tako zelo. Bom našel nekoga, ki se na to spozna in ga peljal poleg. Meni se vse sliši fino. :)
In zdaj bo pač 7.1. Nisem pa ziher kaj bi moral slišati. Saj se ne mudi tako zelo. Bom našel nekoga, ki se na to spozna in ga peljal poleg. Meni se vse sliši fino. :)
Okapi ::
Potem pa me je prodajalec seveda prepričal, da bi dva stereo zvočnika fino izboljšala celotno izkušnjo.No ja, malo naklada, bi rekel Večina filmov je itak posneta samo v 5.1 in tudi pri tistih, ki so posneti 7.1, ni neke strašne razlike. Jaz sicer imam 7.1, ampak samo zato, ker sem vse skupaj postopno sestavljal in ko sem kupil boljši par stereo zvočnikov, mi je stari ostal, pa sem ga dal za zadnji par.
V glavnem, s 7.1 kaj prida ne boš pridobil, se bo pa res poznalo, če bo sprednji par zvočnikov boljši.
O.
hamurabi ::
Tudi sam sem se sprva ogrel za zvočniški komplet 5.1 Infinity Primus. Na koncu sem nabavil komplet zvočnikov Focal Sib, ki so bili sicer malenkost dražji od Primusov, ampak so vredni svojega denarja.
http://playroom.si/Zvocniki/Focal_Sib_C...
Na sliki izgledajo manjši, kot so sicer. Vsak satelit ima čez 20 cm in kar konkretno težo. Woofer je v obliki kocke, prevlečen z gumo, s stranico 30cm.
http://playroom.si/Zvocniki/Focal_Sib_C...
Na sliki izgledajo manjši, kot so sicer. Vsak satelit ima čez 20 cm in kar konkretno težo. Woofer je v obliki kocke, prevlečen z gumo, s stranico 30cm.
Zvezdica27 ::
lp,
za tvojih cca 15 kvadratov, dobesedno mečeš denar stran.
Za tako malo sobo bi ti bolje delal en oreng stereo sistem, ker več ne rabiš. Še več... kak mini stolp dobrega proizvajalca te zna presenetiti (so pa grdi)... 7.1 je tako kot 3d TV: totalen bullshit za 99% navadnih potrošnikov. So pa vse komponente OK, izbira je ogromna, veliko sreče!
zz
za tvojih cca 15 kvadratov, dobesedno mečeš denar stran.
Za tako malo sobo bi ti bolje delal en oreng stereo sistem, ker več ne rabiš. Še več... kak mini stolp dobrega proizvajalca te zna presenetiti (so pa grdi)... 7.1 je tako kot 3d TV: totalen bullshit za 99% navadnih potrošnikov. So pa vse komponente OK, izbira je ogromna, veliko sreče!
zz
Torej bi bilo bolje se malo "umiriti". Imel bi vseeno vsaj 5.1. in nek reciever z upscalingom do 1080p. Gor bom povezal HDX 1000, WII, TV, total TV sprejemnik (?? ali sploh gre to). Verjetno nekaj v srednjem razredu. Reciever tja do 600 EUR + zvočniki.
PlayRoom_si ::
Pozdravljeni!
Opazil, sem da se na moji strani pojavljajo neki kliki iz te povezave (Sib in Cub2 zvočniški komplet).
Mogoče bi ti lahko še sam malo svetoval, seveda pa je odločitev na koncu vedno samo tvoja.
Sam imam v razstavnem prostoru, ki je približno enake velikosti postavljen sistem z Jamo zvočniki serije C40x zvočniki in Yamaho RX-V463 (ki je glede na zmogljivst zvočnikov, bolj na meji model pa je prav tako že nekoliko star).
V glavnem hotel sem povedati, da lahko tudi za takšno velikost sobe zapraviš 10k EUR ali pa postaviš bolj racionalni sistem.
V začetku se moraš odločiti kakšno velikost zvočnikov lahko postaviš v sobo. Se boš odločil za prednji samostoječi par zvočnikov ali boš tud spredaj uporabil "bookshelve".
Tu bi ti nekako svetoval, da se v primeru če v prihodnje nimaš namena dodati še dva prednja stereo zvočnika, nekako izogibaš Infinity Primus HCS-3, ker so dejansko namenjeni le za hišni kino. Za poslušanje glasbe so slabi.
Focal zvočniki, kot ti jih je omenil že nekdo zgoraj so mnogo kvalitetnejši (njihova polna cena je 799 eur) in se lahko z kvaliteto zvoka, ki ga oddajajo postavljajo ob bok mnogo večjim zvočnikom.
Če pa imaš dovolj prostora, da bi spredaj lahko postavil samostoječe zvočnike, pa svojim strankam priporočam zvočniški sistem Jamo S608 HCS-3 oz. kombinacijo Klipschovih zvočnikov. Celotni komplet 5.0 se giblje okrog 500 eur.
O vsem tem bi se dalo še zelo veliko razpravljati, obstaja tudi veliko drugih proizvajalcev, le izbrati je potrebno enega. Ob nakupu pa naj te vodi sledeče; cena receiverja in zvočnikov naj bo v razmerju 1:1. Ne kupuj zvočnikov za 1kEUR in na njih veži receiver za 250 eur, kot ne tudi obratno. Izberi si receiver za 350-400 eur in na njega priklopi zvočnike v vrednosti 500-600 eur. Budget si si začrtal dovolj visok, da bo nekaj ostalo še za kable ;)
Lep pozdrav,
Aleš
Opazil, sem da se na moji strani pojavljajo neki kliki iz te povezave (Sib in Cub2 zvočniški komplet).
Mogoče bi ti lahko še sam malo svetoval, seveda pa je odločitev na koncu vedno samo tvoja.
Sam imam v razstavnem prostoru, ki je približno enake velikosti postavljen sistem z Jamo zvočniki serije C40x zvočniki in Yamaho RX-V463 (ki je glede na zmogljivst zvočnikov, bolj na meji model pa je prav tako že nekoliko star).
V glavnem hotel sem povedati, da lahko tudi za takšno velikost sobe zapraviš 10k EUR ali pa postaviš bolj racionalni sistem.
V začetku se moraš odločiti kakšno velikost zvočnikov lahko postaviš v sobo. Se boš odločil za prednji samostoječi par zvočnikov ali boš tud spredaj uporabil "bookshelve".
Tu bi ti nekako svetoval, da se v primeru če v prihodnje nimaš namena dodati še dva prednja stereo zvočnika, nekako izogibaš Infinity Primus HCS-3, ker so dejansko namenjeni le za hišni kino. Za poslušanje glasbe so slabi.
Focal zvočniki, kot ti jih je omenil že nekdo zgoraj so mnogo kvalitetnejši (njihova polna cena je 799 eur) in se lahko z kvaliteto zvoka, ki ga oddajajo postavljajo ob bok mnogo večjim zvočnikom.
Če pa imaš dovolj prostora, da bi spredaj lahko postavil samostoječe zvočnike, pa svojim strankam priporočam zvočniški sistem Jamo S608 HCS-3 oz. kombinacijo Klipschovih zvočnikov. Celotni komplet 5.0 se giblje okrog 500 eur.
O vsem tem bi se dalo še zelo veliko razpravljati, obstaja tudi veliko drugih proizvajalcev, le izbrati je potrebno enega. Ob nakupu pa naj te vodi sledeče; cena receiverja in zvočnikov naj bo v razmerju 1:1. Ne kupuj zvočnikov za 1kEUR in na njih veži receiver za 250 eur, kot ne tudi obratno. Izberi si receiver za 350-400 eur in na njega priklopi zvočnike v vrednosti 500-600 eur. Budget si si začrtal dovolj visok, da bo nekaj ostalo še za kable ;)
Lep pozdrav,
Aleš
LexLuthor ::
Jaz bi ti za tvoje potrebe svetoval kak komplet, kot jih imata Yamaha ali Onkyo, npr. HT-C 5105. Bo več kot dovolj za tvoj prostor. Cena je okrog 250 EUR, igra pa zelo zadovoljivo. Pogooglaj malo.
www.pasice.si
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: LexLuthor ()
Zahvaljujem se za nasvete. Odločil se bom na podlagi ocen in seveda cene (bolj se gre za razmerje kvaliteta/cena kot najcenejše rešitve). Zanima me, koga naj iščem za konfiguracijo in/ali inštalacijo vsega skupaj? Kdo se s tem sploh ukvarja? Električar verjetno ne.
Garibaldi ::
V spodobnih specializiranih trgovinah imajo tudi to storitev. Pa ne kupuj preden si tudi slišal kar kupuješ!
Scorpia ::
Stran od takšnega sistema kot je predlagan ht-c c5015 in podobne. Prvo te zvočniki so tolk mejhni, da sploh ne dajo neke kvalitete od zvoka. Drugo moraš jih nabijat, da slišiš zvok. Dober sistem tudi pri nizki glasnosti mora znat odigrat lepo, ta sistem zgoraj pa kot bi poslušal poceni radio. Ok če daš naglas, nekaj da iz sebe, sam ni to to.
Glede na budget ga izkoristi do zadnjega evra ti ne bo žal, tudi če je majhna soba. Ni lepšega ko potihoma poslušaš glasbo pa slišiš vse detajle! No skoraj vse, ker to spet ni sistem od 2 tisočaka naprej :)
Glede na budget ga izkoristi do zadnjega evra ti ne bo žal, tudi če je majhna soba. Ni lepšega ko potihoma poslušaš glasbo pa slišiš vse detajle! No skoraj vse, ker to spet ni sistem od 2 tisočaka naprej :)
////
Okapi ::
Zanima me, koga naj iščem za konfiguracijo in/ali inštalacijo vsega skupaj?Pred dobro premisli, ali res potrebuješ nekoga za inštalacijo. Ker tistih 5+1 zvočnike postavit v dnevni sobi in jih povezat s kabli je zelo preprosto. Receiverji pa imajo itak že vsi samodejno kalibracijo, tako da ne bi smel imeti problemov.
Pri inštalaciji je tako - če ti bo to nekdo delal poceni, recimo za 100 evrov, si lahko precej prepričan, da bo učinek isti, kot če prosiš naključnena mulca z ulice, da ti poveže zvočnike na receiver. Če bo to delal nekdo, ki se za zadevo spozna, boš pa plačal pol vrednosti sistema, o katerem razmišljaš.
Plačati mojstru za inštalacijo se splača, če domači kino opremljaš z opremo, vredno 10.000+ evrov.
O.
BALAST ::
Se strinjam z Okapi-jem.
V navodilih je skorajda vedno razloženo kateri kabel gre kam.
Za nameščanje zvočnikov na steno pa imajo ponavadi take uhlje kot stenska slika ali ura, ki jih samo obesiš na nek vijak ali žebelj dolg 4cm.
Če se pa hočeš potrudit s tem da skriješ kabel do zvočnikov je pa več rešitev. Najbolj enostavna je ta da kupiš samolepilne parapetne kanale, ki se skladajo z barvo stene po kateri boš napeljeval, jih narežeš z olfa nožkom ali kuhinjskimi škarjami ter položiš tako da gredo prvo do tal, potem pa do omarice kjer bo receiver.
Ni neke umetnosti pri postavljanju zvočnikov. Naj bodo v višini ušes, ko sediš na kavču, nizkotonec naj bo vsaj 20cm oddaljen od stene, lahko je postavljen spredaj ali zadaj, kar ne igra pretirane vloge.
V navodilih je skorajda vedno razloženo kateri kabel gre kam.
Za nameščanje zvočnikov na steno pa imajo ponavadi take uhlje kot stenska slika ali ura, ki jih samo obesiš na nek vijak ali žebelj dolg 4cm.
Če se pa hočeš potrudit s tem da skriješ kabel do zvočnikov je pa več rešitev. Najbolj enostavna je ta da kupiš samolepilne parapetne kanale, ki se skladajo z barvo stene po kateri boš napeljeval, jih narežeš z olfa nožkom ali kuhinjskimi škarjami ter položiš tako da gredo prvo do tal, potem pa do omarice kjer bo receiver.
Ni neke umetnosti pri postavljanju zvočnikov. Naj bodo v višini ušes, ko sediš na kavču, nizkotonec naj bo vsaj 20cm oddaljen od stene, lahko je postavljen spredaj ali zadaj, kar ne igra pretirane vloge.
PlayRoom_si ::
O postavitvi zvočnikov, je tule veliko zapisanega...
http://www.dolby.com/consumer/setup/spe...
Lep pozdrav,
Aleš
http://www.dolby.com/consumer/setup/spe...
Lep pozdrav,
Aleš
Spletna trgovina PlayRoom.si - http://playroom.si
ALS avdio.video - http://als.si
ALS avdio.video - http://als.si
Lep pozdrav,
zanima me ali ima kdo izkušnje z zvočniki KODA? Gre za model Koda AV860 FSC? Povezal bi jih z Denonom AVR1910.
Hvala.
zanima me ali ima kdo izkušnje z zvočniki KODA? Gre za model Koda AV860 FSC? Povezal bi jih z Denonom AVR1910.
Hvala.
meelly ::
ŽIVJO
Ful rd se ukvarjam z muska pa me zanima če upstajajo kakšna pucen ozvočenja. Lhk so tud rablena sam morjo pa delat.
Ful rd se ukvarjam z muska pa me zanima če upstajajo kakšna pucen ozvočenja. Lhk so tud rablena sam morjo pa delat.
wale ::
Pozdrav
mene pa zanima kaj pravite na kombinacijo Wharefedal 10.6 zvočniki in NAD C326 BEE ojačevalec.
hvala za odgovore
mene pa zanima kaj pravite na kombinacijo Wharefedal 10.6 zvočniki in NAD C326 BEE ojačevalec.
hvala za odgovore
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | sestava kvalitetnega 5.1 srs domačega kinaOddelek: Zvok in slika | 14742 (13488) | krepki |
» | Zvočni sistem za 500€ (strani: 1 2 )Oddelek: Zvok in slika | 8458 (5756) | PlayRoom_si |
» | AV sprejemnik do 300 EUROddelek: Zvok in slika | 6984 (6090) | misek |
» | [Hi-Fi] - Hišni kino sistemi 3.1, 5.1, 7.1... (strani: 1 2 3 4 )Oddelek: Zvok in slika | 34717 (17488) | josko674 |
» | YAMAHA MOVIE 307Oddelek: Zvok in slika | 2597 (2597) | danix1 |