Forum » Loža » Razbijanje studentov pred parlamentom
Razbijanje studentov pred parlamentom
djordjevic ::
Ma, daj. Ne odstopam od svoje izjave. Polne riti vsega imajo in nobenih meja.
No grave is deep enough to keep us in chains.
hruske ::
"Mal poglej kako so oblečeni, mislim demonstranti, meni se ni zdelo, da se jim cedita med in mleko."
Kako da ne? Najglasnejši na demonstracijah so bili odlično oblečeni, po zadnji modi.
Kako da ne? Najglasnejši na demonstracijah so bili odlično oblečeni, po zadnji modi.
Kalkulator nove omrežnine 2024 - https://omreznina.karlas.si/Kalkulator
Ostali bodo brez štipendij.
Do elaborate, please. Če kaj, se bo fond za štipendije razširil. Je pa pri vsem skupaj zanimivo, da kadrovske štipendije ostajajo nepodeljene. Hm, nikomur ne diši, da bi moral po faksu za nekaj let k delodajalcu, ki jim je do neke mere omogočal študij. Vsi bi imeli prvi dan 1200 neto in službeni avto pa klimatizirano pisarnico. To jebe mlado generacijo.
BALAST ::
djordjevic kakšna merila imaš, da je to "sloj državljanov, ki jim trenutno še najlepše gre"?
Polne riti imajo dijaki in študenti? A glavni na ŠOS, ter vladi pa ne, ker se ne opijajo al kaj?
Polne riti imajo dijaki in študenti? A glavni na ŠOS, ter vladi pa ne, ker se ne opijajo al kaj?
Aston_11 ::
Zanimivo bo, ko bo počilo v vseh slojih, ne samo pri dijakih. Verjetno je pri njih najprej počilo, ker so bolj občutljivo kot otopel sloj zaposlenih oz. ljudi 30+.
BlueRunner ::
djordjevic je izjavil:
Največji paradoks pri vsem skupaj pa je, da je včeraj protestiral sloj državljanov, ki jim trenutno še najlepše gre.
Ah ne gre ravno njim preveč lepo... vsaj večini ne. So pa lepo protestirali v imenu tistim, ki jim gre na račun študentov in njihove socialne stiske tako lepo in dobro, da se temu zlepa ne bodo odpovedali.
Kajti potem bi bilo konec njihovih večerj, konec festivalov pijančevanja, konec svetovalnih pogodb, konec kupljenih jadrnic, ... konec vsega preseravanja na hrbtih tistih, ki morajo res delati, da lahko študirajo.
Invictus ::
djordjevic je izjavil:
Mladini se ponujajo prav iste vrednote kot vsem generacijam prej s to izjemo, da so te prve, ki bodo morale za lastno prihodnost malo več postoriti same in ne samo cukati mame države za kiklo kot marsikdo iz prejšnjih generacij. Se študentom obetajo šolnine? Jim bodo rušili študentske domove? Jim bodo razčetverili sklad za štipendije? Ne. Uredili bodo zakon, ki legalno omogoča nelojalno konkurenco, ob tem pa bogatenje lastnikov študentskih servisov in študentskih funkcionarjev, bodočih lopovov v parlamentu. NIČ jim ne bodo VZELI. Kot rečeno, generacija, ki ima generalno gledano vsega sranja polno rit, ima očitno nerealne predstave, kaj vse da jim moramo 'dati'. Kot kaže, jih bo treba spraviti na trdna tla. K pravicam sodijo tudi dolžnosti. Tole, kar so pokazali danes (pa mi baš dol visi, če je bila ta skupina gnilih, zapitih zabušantov le manjši del študentske (in dijaške, ne pozabimo) populacije), ni ravno dobra popotnica za v bodoče.
+10000
Hardstyle ::
djordjevic je izjavil:
Ma, daj. Ne odstopam od svoje izjave. Polne riti vsega imajo in nobenih meja.
In vsi slovenci imajo 1000€ a ne? Ali temu ni tako, ker pač ne moreš vseh metati v isti koš?
Glede nato, da vsi toliko pišemo preko študentskih/dijaških organizacij, da poberejo toliko in toliko denarja in kradejo nam študentom/dijakom, če njih nebi bilo, kam bi šel ta denar ki ga sedaj pokradejo? Študentom ali bi ostal državi?
BlueRunner ::
Do elaborate, please. Če kaj, se bo fond za štipendije razširil. Je pa pri vsem skupaj zanimivo, da kadrovske štipendije ostajajo nepodeljene. Hm, nikomur ne diši, da bi moral po faksu za nekaj let k delodajalcu, ki jim je do neke mere omogočal študij.
Oh, še hujše. Če bi zabluzili, potem bi morali štipendijo povrniti. Si predstavljate kakšen škandal! Če ne doštudiraš v rednem roku moraš vrniti keš! Jaooo....
Pa v ilustracijo: 2008/2009 je bilo v skladu za kadrovske štipendije 8 mio EUR. Podeljenih pa je bilo bojda 1,5 mio. Torej denarja kot pečka, samo folku smrdi ta denar za katerega bi morali resno študirati.
djordjevic je izjavil:
Ostali bodo brez štipendij.
Do elaborate, please. Če kaj, se bo fond za štipendije razširil. Je pa pri vsem skupaj zanimivo, da kadrovske štipendije ostajajo nepodeljene. Hm, nikomur ne diši, da bi moral po faksu za nekaj let k delodajalcu, ki jim je do neke mere omogočal študij. Vsi bi imeli prvi dan 1200 neto in službeni avto pa klimatizirano pisarnico. To jebe mlado generacijo.
To bi jaz rad imel po 10+ letih službe. Trenutno gre spet navzdol. To jebe tudi mojo generacijo. Če bi imel srečo, bi se moral prezaposliti v javno upravo. Tam bi bil še nekaj časa na varnem, dokler ne bo zmanjkalo denarja za plače, kar pa bo kmalu... so pa zaprte zaposlitvene možnosti.
Fond za štipendije se bo širil, vendar kam? Spet se bo prelivalo in prelilo...
BALAST ::
Ti bi zasužnjil vse študente in dijake v državi, da si bodo morali odplačevat šolnine na starševskih plačah 500EUR?
Socialna država je predpogoj da se iz mladine kaj razvije, ne pa izkoriščevalski.
Socialna država je predpogoj da se iz mladine kaj razvije, ne pa izkoriščevalski.
xerix ::
Naredili so samo napako da niso požgali parlamenta do konca. Na nobenem drugem objektu ali premoženju ni bilo škode. Torej ni šlo za pijanski žur v stilu "vse bomo razbili" ampak je zadeva precizno letela na točno določen cilj. Morda tudi ne z točno določenim namenom (večina folka verjetno res sploh ni vedela zakaj se gre).Enostavno je klima v državi tako porazna da je najprej mulcem zavrela kri. Pravilno.
In ko končno nekdo pokaže zobe tem klovnom ki že 20 let kradejo in mešajo drek v politiki, se potem vsi zgražajo kako je to "neetično, vandalsko, obsojanja vredno itd...".Brezveze. Spremembe se ne delajo z florescentimi brezrokavniki, fancy očalami in pedrskimi piščalkami. V igri je tudi kamenje in ogenj. Pa še kaj.
In ko končno nekdo pokaže zobe tem klovnom ki že 20 let kradejo in mešajo drek v politiki, se potem vsi zgražajo kako je to "neetično, vandalsko, obsojanja vredno itd...".Brezveze. Spremembe se ne delajo z florescentimi brezrokavniki, fancy očalami in pedrskimi piščalkami. V igri je tudi kamenje in ogenj. Pa še kaj.
Študiral sem v Ljubljani. Starša imata povprečne dohodke. Imel sem Zoisovo štipendijo. S cimrom sva najela stanovanje, ki je bilo by all standards luknja, je pa bilo poceni. Nismo viseli po lokalih, ampak študirali. Pa tudi tako se je našlo za kako kavo ali pir. Še enkrat, študenti imajo v primerjavi z ostalimi družbenimi sloji precej bonitet, ki jim bodo ostale tudi po sprejetju novega zakona. Če je študente res kaj prizadelo, jih je bolonjska reforma, ki je že tako ne najbolj kvalitetnemu študiju še dodatno znižala kakovost. Ampak itak, kaj si bodo ubogi študentski reveži s tem belili glavo. Problem je, ker jih bo malo delo omejevalo! Narobe svet.
Pšenični ::
"Zanimivo bo, ko bo počilo v vseh slojih, ne samo pri dijakih. Verjetno je pri njih najprej počilo, ker so bolj občutljivo kot otopel sloj zaposlenih oz. ljudi 30+. "
Bo, bo...
"Ti bi zasužnjil vse študente in dijake v državi, da si bodo morali odplačevat šolnine na starševskih plačah 500EUR?"
Mislim so bebci, včeraj kažejo Avstrijo, kako je tam urejeno. Ampak zakaj najprej ne omenijo, koliko je povprečna plača v Avstriji.
Bo, bo...
"Ti bi zasužnjil vse študente in dijake v državi, da si bodo morali odplačevat šolnine na starševskih plačah 500EUR?"
Mislim so bebci, včeraj kažejo Avstrijo, kako je tam urejeno. Ampak zakaj najprej ne omenijo, koliko je povprečna plača v Avstriji.
Lugi, nagrobnik še za državo, ker ta je že precej časa na off. Djordjevič, potem veš, kako je bilo. Glede preostalega pa ni problem v bonitetah, problem je, da cela država drvi v luknjo in pristanek bo trd. Prej ko bo, bolje bo. Saj pravim, zamortizirali so državo, v 20 letih so pobrali vse, kar so lahko. Pristanek bo trd za vse. Bonitete študentom ne bodo nič pomagale. Ljudje bodo/bomo lačni.
djordjevic je izjavil:
Študiral sem v Ljubljani. Starša imata povprečne dohodke. Imel sem Zoisovo štipendijo. S cimrom sva najela stanovanje, ki je bilo by all standards luknja, je pa bilo poceni. Nismo viseli po lokalih, ampak študirali. Pa tudi tako se je našlo za kako kavo ali pir. Še enkrat, študenti imajo v primerjavi z ostalimi družbenimi sloji precej bonitet, ki jim bodo ostale tudi po sprejetju novega zakona. Če je študente res kaj prizadelo, jih je bolonjska reforma, ki je že tako ne najbolj kvalitetnemu študiju še dodatno znižala kakovost. Ampak itak, kaj si bodo ubogi študentski reveži s tem belili glavo. Problem je, ker jih bo malo delo omejevalo! Narobe svet.
Kot sem napisal na prejšnih straneh, slovenski študent ki po dokončani diplomi pride na razgovor za službo, kjer ga vprašajo kaj zna, odgovori da vsega po malo, konkretno pa nič!
Norčujemo se iz američanov in drugih narodov kako zabiti so, ja mogoče res mislijo da je slovenija nekaj za na kruh namazat ampak zato smo krivi mi, ne oni. Če ga pa vprašaš nekaj kar je njegovo področje pa bomo mi tisti iz katerih se bodo norčevali.
Glede kadrovskih štipendij, bi jo vzel takoj, če bi imel dovolj samozaupanja vase, da bi študij dokončal v tistih treh letih.
Invictus ::
Kaj vam tukaj ni jasno ...
ŠOS se samo bori za svoje dobrine, ravno tako kot sindikati v Sloveniji. Kdo pa kaj naredi za študente/delavce razen par žurk in kake zastonj majice/pira/kape?
Zakon o malem delu bi rešil marsikaj, predvsem pa bi študentske servise prisilil da delajo in služijo tako kot morajo. Če zagotovijo delo, potem provizija, ne pa v vsakem primeru. Sam sem dosti delal preko študenta, pa mi je šlo vedno v nos tistih 10%, ki jih je delodajalec plačal za posredovanje dela (našel sem si pa vse sam). Da ne govorim o tem da za teh 10% ne dobiš nič (ampak res NIČ - razen zgoraj navedene zadeve).
Študij pač ni obvezna zadeva. Vsak ima pravico študirat, ampak država ni obvezana da plačuje lagodno živjenje raznih študentom, ki jim je pijančevanje edini smoter ... Naj gredo delat.
Študentje sami niso problem, vendar tole včeraj ni bilo ravno v duhu revolucij, ki so se dogajale v 60tih. Takrat so še kaj pametnega povedali.
LP I.
ŠOS se samo bori za svoje dobrine, ravno tako kot sindikati v Sloveniji. Kdo pa kaj naredi za študente/delavce razen par žurk in kake zastonj majice/pira/kape?
Zakon o malem delu bi rešil marsikaj, predvsem pa bi študentske servise prisilil da delajo in služijo tako kot morajo. Če zagotovijo delo, potem provizija, ne pa v vsakem primeru. Sam sem dosti delal preko študenta, pa mi je šlo vedno v nos tistih 10%, ki jih je delodajalec plačal za posredovanje dela (našel sem si pa vse sam). Da ne govorim o tem da za teh 10% ne dobiš nič (ampak res NIČ - razen zgoraj navedene zadeve).
Študij pač ni obvezna zadeva. Vsak ima pravico študirat, ampak država ni obvezana da plačuje lagodno živjenje raznih študentom, ki jim je pijančevanje edini smoter ... Naj gredo delat.
Študentje sami niso problem, vendar tole včeraj ni bilo ravno v duhu revolucij, ki so se dogajale v 60tih. Takrat so še kaj pametnega povedali.
LP I.
imagodei ::
Saj, inštitucije so pa tudi odpovedale...
Kako, hudiča, lahko nekdo dijake organizirano opraviči od pouka in jih odpelje na demonstracije? Za mladoletnika je treba garantirat najmanj varnost! Kako in kdo je sploh dovolil to? Kje so inšpektorji? Kaznovat šole, tiste, ki so mularijo peljali in starše, če so jih z vednostjo spustili na demonstracije.
Naslednja reč je točenje alkohola - pri nas imamo menda zakon, ki prepoveduje točenje in posredovanje alkohola mlajšim od 18 let. Kje so bili inšpektorji na štantih, ko se je mladoletnikom točilo alkohol?! Kje so bili inšpektorji, ko se je pijana mularija vsula iz avtobusov?
Skratka, ŠOU naj kar fajn plača. In seveda upam, da bodo vandale lepo oglobili oz. izrekli tudi kakšne obsodbe za kazniva dejanja.
Kako, hudiča, lahko nekdo dijake organizirano opraviči od pouka in jih odpelje na demonstracije? Za mladoletnika je treba garantirat najmanj varnost! Kako in kdo je sploh dovolil to? Kje so inšpektorji? Kaznovat šole, tiste, ki so mularijo peljali in starše, če so jih z vednostjo spustili na demonstracije.
Naslednja reč je točenje alkohola - pri nas imamo menda zakon, ki prepoveduje točenje in posredovanje alkohola mlajšim od 18 let. Kje so bili inšpektorji na štantih, ko se je mladoletnikom točilo alkohol?! Kje so bili inšpektorji, ko se je pijana mularija vsula iz avtobusov?
Skratka, ŠOU naj kar fajn plača. In seveda upam, da bodo vandale lepo oglobili oz. izrekli tudi kakšne obsodbe za kazniva dejanja.
- Hoc est qui sumus -
bender rodri ::
Aja BALAST, koliko delodajalcev si pa zamenjal, da omenjaš 95%. Jaz z gotovostjo trdim da sem "dal skoz" vsaj 300 študentov.
Peshkeer-ju bi bolj vrjel tukaj... Imam (sem imel) kot študent že študentske sodelavce, in teh maminih mazic, ki jim je odveč fizično delo je ogromno... In ja na k***c mi grejo, če ne zarad drugega že zaradi tega, ker sam švicaš in dobiš isto plačan kot finesa, ki mirno kadi in ga boli, tut če ga šefe vrže s šihta... wtf!?
Nič čudnega, da delodajalci neradi dajejo povišnice, če pa tok folka dela pod taktiko "nategni in pobegni"
guez
Ker si omenil inšpektorje za alkohol, imamo tudi inšpektorje ki (bi naj) bdeli nad študentskim delom in preprečevali zlorabe, si kdaj slišal da so kdaj koga dobili oz. si srečal kakega inšpektorja? Delam že cca 5 let prek študenta pa še nisem srečal niti enega, in sem delal v vseh panogah kaj je možno.
Aja, pa o tem, da v kafičih delajo mladoletne natakarice, ki točijo alkohol ne govorimo...
Aja, pa o tem, da v kafičih delajo mladoletne natakarice, ki točijo alkohol ne govorimo...
si kdaj slišal da so kdaj koga dobili oz. si srečal kakega inšpektorja?
Ravno zadnjič je nekdo prilepil link na tabelo z ugotovljenimi tovrstnimi prekrški. Za eno leto so dobili 4 !!!, ki so delali na tujo napotnico. Pa jih je resnici prej kakšnih 40.000.
Avenger ::
Aktualni spin je očitno, da so šli študenti/dijaki preko vsake meje, ker so vandalizirali simbol naše mlade demokracije in da je to popolnoma nezaslišano. Resnica je rahlo drugačna, folk ki je metal kocke, jajca in ostalo sranje, se je samo izživljal, iz dolgčasa, iz alkohola, pa seveda, potem ko se je po prvi počeni šipi množica odobravajoče oglasila - ne zato, ker bi nekdo onečastil zibelko demokracije, ampak ker se je zdelo, da se je nekaj konkretnega zgodilo, nekaj, kar bi sicer policaji preprečili, če bi lahko -kar je dodatno podžgalo metalce, ki so hoteli nov zadetek in nov val pohvale.
Zdi se mi očitno, da ni šlo za nobeno politiko in noben prikrit načrt vodilnih študentskih organizacij/servisov/big kahun, ampak je bebavost enostavno plajhnila čez rob. Množica je tako ali tako nagnjena k radostni destrukciji, če pa upoštevamo še mladost in njihov občutek da se jim tule, v mali Sloveniji ne more nič zgodit, je pa to, kar se je zgodilo, povsem razumljivo.
ŠOU in ŠOS nosita del odgovornosti, zato se je seveda tudi panično otepata.
Zdi se mi očitno, da ni šlo za nobeno politiko in noben prikrit načrt vodilnih študentskih organizacij/servisov/big kahun, ampak je bebavost enostavno plajhnila čez rob. Množica je tako ali tako nagnjena k radostni destrukciji, če pa upoštevamo še mladost in njihov občutek da se jim tule, v mali Sloveniji ne more nič zgodit, je pa to, kar se je zgodilo, povsem razumljivo.
ŠOU in ŠOS nosita del odgovornosti, zato se je seveda tudi panično otepata.
It is better to be hated for what you are than to be loved for something you are not.
No, in koliko imajo ti inšpektorji plače?
Očitno premalo in očitno jih je premalo. Samo, če se jih zaposli več, se bo spet vpilo 'uuu, javna uprava se širi, uuu'.
Plače imajo sigurni 1000EUR, če ne več. In ne, ni jih premalo, le delajo premalo! Če bi vsak dan porabil 4ure za sprehanje od firme do firme in pregledoval zaposlene ter študentske napotnice ter preostale 4 ure porabil za urejanje dokumentacije in papirjev, bi prišlo do nekih realnih cifer.
Ja, menda res. Koliko plače pa bi dal ti državnemu inšpektorju, ki preganja svakojake kršitve? 580 plus malico in prevoz? Zresnite se eni malo, no. In še urlpls za trditev, da jih ni premalo, le delajo premalo.
Daedalus ::
Naredili so samo napako da niso požgali parlamenta do konca. Na nobenem drugem objektu ali premoženju ni bilo škode. Torej ni šlo za pijanski žur v stilu "vse bomo razbili" ampak je zadeva precizno letela na točno določen cilj. Morda tudi ne z točno določenim namenom (večina folka verjetno res sploh ni vedela zakaj se gre).Enostavno je klima v državi tako porazna da je najprej mulcem zavrela kri. Pravilno.
Od kdaj pa je predmet demonstracij v parlamentarni proceduri?
Man is condemned to be free; because once thrown into the world,
he is responsible for everything he does.
[J.P.Sartre]
he is responsible for everything he does.
[J.P.Sartre]
djordjevic je izjavil:
Ja, menda res. Koliko plače pa bi dal ti državnemu inšpektorju, ki preganja svakojake kršitve? 580 plus malico in prevoz? Zresnite se eni malo, no. In še urlpls za trditev, da jih ni premalo, le delajo premalo.
Ne najdem podatka o tem koliko jih je zaposlenih iščem pa podatek o plači glavnega inšpektorja.
commissar ::
v tej družbi, kjer so vse struje vedno bolj ekstremne in oddaljene od ostalih ter realnosit je edina rešitev uspeti z lastnimi prizadevanji. Ko ti enkrat uspe ti je prav vseeno če slovenija razpade, se pridruži v kakšno novo unijo ali pa si nas sosedje razdelijo.
Mr Hilter ::
Na veliko uničevati ni smiselno, ker na koncu plačamo le tisti ki nas davčijo, tudi študenti ki delamo preko napotnice. Treba bi bilo vdret v parlament pa se na štiri oči malo pogovorit z našemi manekeni/manekenkami v vladi.
Kakšno zvezo ima plača? Pomembno je, koliko je zaposlenih. Ampak takole čez palec bi rekel, da ima plače okoli 1500-1600 evrov, odvisno od delovne dobe (inšpektor ne more biti vsak mulec).
Sem enkrat z dvema Šiptarjema nosu 200 kilske litoželezne radiatorje zraven ministerstva za popravo krivic. Fine gospodične, pa dva bajsija so vsakih 5 min hodili na kavco pa čik. Še dobr, da ga majo zastonj na avtomatu, drgač bi zihr rabli večjo plačo, a ne?
Dokler bodo plače, bo še dobro. Ko jih ne bo več, bo kriza. Za 3,5 miljarde je šel dolg države včeraj gor na 9% BDP, je brati.
Javnih uslužbencev, ki mešajo meglo, je preveč. Preveč in za to, kar delajo, imajo predobre plače. To so razni prizidki ministrstev, za katere nihče ne ve, kaj delajo. Nekako po Kafkovo.
Sodišča so že zdavnaj prenehala soditi. V logiki jih poseka vsak kmet.
Javnih uslužbencev, ki mešajo meglo, je preveč. Preveč in za to, kar delajo, imajo predobre plače. To so razni prizidki ministrstev, za katere nihče ne ve, kaj delajo. Nekako po Kafkovo.
Dokler bodo plače, bo še dobro. Ko jih ne bo več, bo kriza. Za 3,5 miljarde je šel dolg države včeraj gor na 9% BDP, je brati.
Tako je, prefiltrirat. Samo po drugi strani pa taki ljudje niso sposobni ničesar drugega dalat oz. sploh ne delat, spet bi jih plačevali- na podpori :(
djordjevic je izjavil:
Kakšno zvezo ima plača? Pomembno je, koliko je zaposlenih. Ampak takole čez palec bi rekel, da ima plače okoli 1500-1600 evrov, odvisno od delovne dobe (inšpektor ne more biti vsak mulec).
OGROMNO! Če na leto ugotovi 4 zlorabe študentskih napotnic potem si zasluži odpoved! On za 1500€ sedi v klimatizirani pisarni na usnjenem stolu, celotno kosilo ga stane 3€, naredi pa bore malo. In on si plače ne ZASLUŽI ampak jo DOBI.
Primer Veolia Štajerska iz tega tedna, delavec je od doma odsoten 12 ur dnevno, 6 ur dobi plačanih 100%, 2 uri 85% ostale ure pa 30%, dela v neklimatiziranem okolju, stresnem in ob enem nosi veliko odgovornost (prevoz šolskih otrok recimo), mesečno ZASLUŽI 600EUR.
In če to primerjaš z delom inšpektorja dobiš kaj? Da je inšpektorat plačan zaradi izobrazbe in ne zaradi opravljenega dela.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Hardstyle ()
Delno se strinjam s tabo, toda ali misliš, da je kot delovni inšpektor odgovoren _samo_ za preganjanje zlorab študentskega dela ali sodi v njegov delokrog morda še kaj drugega?
Mr.B ::
Pahor plačal, Janša najebal.
Sramota
France Rejects Genocide Accusations Against Israel in Gaza,
To accuse the Jewish state of genocide is to cross a moral threshold
To accuse the Jewish state of genocide is to cross a moral threshold
Vajenc ::
Če je študente res kaj prizadelo, jih je bolonjska reforma, ki je že tako ne najbolj kvalitetnemu študiju še dodatno znižala kakovost. Ampak itak, kaj si bodo ubogi študentski reveži s tem belili glavo. Problem je, ker jih bo malo delo omejevalo! Narobe svet.+1!!!
Sem enkrat z dvema Šiptarjema nosu 200 kilske litoželezne radiatorje zraven ministerstva za popravo krivic. Fine gospodične, pa dva bajsija so vsakih 5 min hodili na kavco pa čik. Še dobr, da ga majo zastonj na avtomatu, drgač bi zihr rabli večjo plačo, a ne?Sem enkrat videl dve študentski griži, ki sta eno omaro nosila 65min iz tretjega nadstropja, da sta si nabrala 2 uri dela ... ena posloševanja na podlagi konkretnega primera so nesmiselna.
Za protest ne gre kriviti staršev, vzgoje in sistema. Ko se nabere nekaj tisoč glav, se množica počuti močno. Lahko zasedejo ceste, lahko pljuvajo po policajih in politikih, ko nekdo vrže granitno kocko v šipo parlamenta in policaj ne trzne je dovolj za domino efekt. Prepotentni in zlikani dijaški sinki so si že na poti iz Prešerca pogrizli ustnice in polni adrenalina komaj čakali, da se nekje spraznejo. Plačani provokatorji so morali samo smer meta kocke pokazati. Kot davkoplačevalec želim, da plačajo škodo in kazen akterji in organizatorji iz svojega žepa!!!
Not only is there no God, but try finding a plumber on Sunday.
Woody Allen
Woody Allen
djordjevic je izjavil:
Delno se strinjam s tabo, toda ali misliš, da je kot delovni inšpektor odgovoren _samo_ za preganjanje zlorab študentskega dela ali sodi v njegov delokrog morda še kaj drugega?
Vsekakor je njegov delokrog širši ampak ravno tak je na drugih področjih neuspešen. Stožice rastejo iz dneva v dan, delavci pa so plačani na vsaki drugi mesec(če sploh so). Firme podaljšujejo delovno razmerje po 2 meseca, vsak drugi mesec se delavec "pajtla" ker ne ve ali bo dobil podaljšano ali ne, tako se dela že 5 let zapored. In to dela firma, ki je na božični zabavi povedala, da bodo leto zaključli z 40 milijonov € dobička.
Pravkar sem se pogovarjal s prijateljico, januarja je na nek spletni forum oddala oglas za varstvo otrok, na oglas se je oglasila neka gospa in jo povprašala o načinu plačila, rekla je da lahko preko napotnice ali na roko in BUM, gospa se je identificirala kot inšpektorica za delo, naložila kazen 100€ in to je to.
Torej svojo normo 4ih prekrško izpolnijo itak preko spleta, sploh ne rabijo kam it =)
PaX_MaN ::
On za 1500EUR sedi v klimatizirani pisarni na usnjenem stolu, celotno kosilo ga stane 3EUR, naredi pa bore malo.
3kEUR/mesec (nisem pa zihr ali je bruto ali neto).
In on si plače ne ZASLUŽI ampak jo DOBI.
O ne, jo kar zasluži. Pri ~210 inšpekcijskih pregledih na leto/inšpektorja je pri ~23 delovnih dneh/mesec (20 + 3, saj delajo tudi ob nedeljah in praznikih)*11 mesecev (recimo mesec dopusta, čeprav ga je verjetno več) je količnik 0.8 inšpekcijskega pregleda na dan/inšpektorja, kar je super, sploh ker nimajo čez samo pregledov.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: PaX_MaN ()
Če je študente res kaj prizadelo, jih je bolonjska reforma, ki je že tako ne najbolj kvalitetnemu študiju še dodatno znižala kakovost. Ampak itak, kaj si bodo ubogi študentski reveži s tem belili glavo. Problem je, ker jih bo malo delo omejevalo! Narobe svet.+1!!!
Sem enkrat z dvema Šiptarjema nosu 200 kilske litoželezne radiatorje zraven ministerstva za popravo krivic. Fine gospodične, pa dva bajsija so vsakih 5 min hodili na kavco pa čik. Še dobr, da ga majo zastonj na avtomatu, drgač bi zihr rabli večjo plačo, a ne?Sem enkrat videl dve študentski griži, ki sta eno omaro nosila 65min iz tretjega nadstropja, da sta si nabrala 2 uri dela ... ena posloševanja na podlagi konkretnega primera so nesmiselna.
Za protest ne gre kriviti staršev, vzgoje in sistema. Ko se nabere nekaj tisoč glav, se množica počuti močno. Lahko zasedejo ceste, lahko pljuvajo po policajih in politikih, ko nekdo vrže granitno kocko v šipo parlamenta in policaj ne trzne je dovolj za domino efekt. Prepotentni in zlikani dijaški sinki so si že na poti iz Prešerca pogrizli ustnice in polni adrenalina komaj čakali, da se nekje spraznejo. Plačani provokatorji so morali samo smer meta kocke pokazati. Kot davkoplačevalec želim, da plačajo škodo in kazen akterji in organizatorji iz svojega žepa!!!
Jah, ta dva študenta sta vsaj naredila- na koncu je bil nek 'produkt'. Uni na kavici- ni na koncu nič.
Pa če bi že kdaj kaj težkega nosu po stopnicah/v klanec/v bistvu dodal potencialno energijo (sploh pa kar ni tvoje/ne moreš zamenjat), mislim da se ne bi oglašal.
Daj mi jurja in pol in ti počistim celo regijo, drugega jurja pa pol pa daj prijateljici, ki bo urejala dokumentacijo.
Misplaced anger, fantje. Namesto, da zlivate žolč po javni upravi, pritiskajte na državo, naj zmanjša obremenitev delodajalca. Ker ne vem, če se zavedaš, vajina 'jurja in pol', bi delodajalca stala krepko čez 6k evrov.
imagodei ::
> "pri ~23 delovnih dneh/mesec (20 + 3, saj delajo tudi ob nedeljah in praznikih)"
WTF? Če delajo tudi ob nedeljah in praznikih, potem je to 28, 29, 30 ali 31 delovnih dni na mesec. 365 na leto. OK, odštej en mesec za dopust, 334 delovnih dni.
Pri 210 pregledih na leto je to v resnici količnik 0,63 pregleda na dan.
Ne vem, sicer, o katerih inšpektorjih govorite - jaz sem govoril o nadzoru nad točenjem alkohola - ampak meni se zdijo trije inšpekcijski nadzori v dveh dneh jako malo.
WTF? Če delajo tudi ob nedeljah in praznikih, potem je to 28, 29, 30 ali 31 delovnih dni na mesec. 365 na leto. OK, odštej en mesec za dopust, 334 delovnih dni.
Pri 210 pregledih na leto je to v resnici količnik 0,63 pregleda na dan.
Ne vem, sicer, o katerih inšpektorjih govorite - jaz sem govoril o nadzoru nad točenjem alkohola - ampak meni se zdijo trije inšpekcijski nadzori v dveh dneh jako malo.
- Hoc est qui sumus -
Tožno, na državo je treba pritiskati, da si paraziti prenehajo polniti žepe, da nehajo krasti in da položijo račune in da se Pahor spusti z nebes na trdna tla in vidi, kaj se okrog njega dogaja, saj je že zdavnaj zgubil kompas. Imamo zdravstveno blagajno v razsulu, razsul grozi pokojninski blagajni, proračun ne zmore več vseh izdatkov, dolgovi se kopičijo, cene so v nebu, davčna uprava stiska ljudi z raznimi nadomestili za uporabo nezazidanih stavbnih zemljišč, plačili dohodnine, cene so nerealno visoke, v javni upravi se trudijo upravičevati svoj obstoj, birokratov polna kišta, za katere ne ve nihče kaj delajo... denarja za plače zmanjkuje.... neplačanih računov je vedno več, ker ljudje nimajo, ne plačujejo računov, ker nimajo s čim. Verižna reakcija, kjer se bo veriga utrgala, ker tega ne more zdržati. Pol pa še blazne pare Grčijo, ta denar pa bi krvavo potrebovali v državi...
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Kako do statusa študenta ? (strani: 1 2 3 )Oddelek: Loža | 40156 (23761) | BCSman |
» | Študentsko delo (strani: 1 2 )Oddelek: Loža | 16358 (12858) | Janac |
» | Varčevanje in visoko šolstvo (strani: 1 2 )Oddelek: Loža | 14705 (13099) | Mr.B |
» | Vpliv zakona o uravnoteženih javnih financah na študentsko delo (strani: 1 2 )Oddelek: Problemi človeštva | 14064 (12683) | pirlo |
» | Študentsko delo -> "malo delo" (strani: 1 2 3 4 … 9 10 11 12 )Oddelek: Problemi človeštva | 93757 (75694) | tx-z |