» »

Razbijanje studentov pred parlamentom

Razbijanje studentov pred parlamentom

««
16 / 20
»»

Karaya 52 ::

lexios> Pa še ena primerjava, ki Ljubljančanom ni znana! Kmet je bil včasih car! Kmet pred tridesetimi leti je imel pri hiši lahko 10 krav, 20 ovac in 15 kokoši! Od države je dobil subvencijo in part!

Dobil je subvencijo, ki je bila plačana iz kreditov ki so državo privedli do bankrota - iluzija zapisana koncu. Sorodnik se je ukvarjal s sadjarstvom in mu šlo je vedno precej bolje kot mojim staršem, oba s sedmo stopnjo izobrazbe. Živel je na račun subvencij, otroci so dobivali polne državne štipendije, po drugi strani pa sem imel sorodnike v vinogradništvu in ti so pljuvali kri. Kmetijstvo je zaradi vseh državnih intervencij jako nepregledno in ga težko sprejmem kot nek generalni indikator.

Ampak nematerialisti :), od kod potem višja življenska doba? Zakaj se ta iz leta v leto povečuje, je tudi to slaba plat sodobnega živeljnja? Ne razumem najbojle nostalgije po švicanju v fičeku, ki je zdržal do Kvarnerja in to je bilo takrat sanjsko študentsko potovanje. Danes kolegi surfajo na Portugalskem, Braziliji, Maroku in Indoneziji. :) Woodstock, Floydi, to so bli časi ampak tudi to prerasteš. :)

Samuel ::

lexios je izjavil:

Ti jo razširim na hitro kr jst (če lahko?):Pokojnina pred 20imi leti je bila koliko 85% plače? Danes je koliko? In ko si že pri številkah razloži še kam je poniknila pokojninska blagajna...In gremo off-topic! Kaj hočete nakazat, da smo včasih bili študenti bogi, danes pa imajo študenti polno rit?


85% od 300€ ali 60% od 950€
kaj je več? Relativno in absolutno to ta zadnje.

In lepo te prosim, da mi nametavat več neresničnih trditev.. počasi sem jih sit s tvoje strani in nanje ne mislim več odgovarjat.

lexios je izjavil:

Kje si mi ti Miško našu Litvo, Latvijo, Estonijo? Se ti ali naša politika ali gospodarstvo mogoče v kakšnem drugem primeru tudi radi primerjate z njimi? Zadnjč so se z Avstrijo, danes bi se že Litvo? Tri Baltske države, ki bi jih Janša ali gospod minister Zver enostavno izpustu iz statistike! :)) Dej vključi še Albanijo, Ukrajino... Sj bodo kmal u EU. Poglej si leta 2006, 2007, 2008, 2009 in primerjaj dalje! Komentarji v stilu "LOL?", "groza ane", "inflacija ane" so populizmi in demagogija ravno toliko kot moj na hitro zbran spisek...


Miško jo je najdel v EU in zanikal tvojo laž.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Samuel ()

neki4 ::

mondeo:

če se ti delovna doba poveča, pa ja ne misliš, da so ti kaj podarili. Da ne govorim, da so upokojencem delno zamrznili pokojnine, ne dolgo nazaj. Treba bo modernizirat pokojninski sistem, če misliš da te bo država reševala, se motiš. In če kdo to čuti, bo mlajša generacija. Tako da ne si zatiskat oči.

lexios ::

85% od 300EUR ali 60% od 950EUR
kaj je več? Relativno in absolutno to ta zadnje.


Sure! Pretvori to raje v štruce kruha!:8)

Okapi, ozka grla v prometu in cestna dela niso pokazatelj.
Karaya52, se strinjam, zgolj računica, ki pokaže, da ima kmet (ergo, za nekatere najnižji sloj) mogoče danes nostalgične skomine! Gospoda in Ljubljančani pač ne! Precej posplošeno... ;) Globalizacija!>:D

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: lexios ()

Utk ::

Karaya 52 je izjavil:


Ne drži, največ mrtvih je bilo okoli leta 1995, od takrat se število bolj ali manj zmanjšuje kljub velikemu povečanju prometa.

No, največ mrtvih je bilo leta 1978, sredi največje socialistične nirvane. Ko je bilo trikrat manj avtov kot danes. Statistika boli.

Samuel ::

krneki03
Pa kaj ti je, no? Meni je popolnoma jasno, da z podaljševanjem povprečne življenske dobe rastejo tudi izdatki za pokojnine. Sem realen in mi je jasno, da bom moral delati dlje. To je dejstvo, človek, potrjeno z matematiko iz osnovne šole. A ti pričakuješ neko magično rešitev za problem? Napisal si, da so potrebne reforme pokojninskega sistema? Ja fino ane. Daj napiši kaj o tem. Ne samo nametavat neke trditve brez podajanja vsaj okvirne rešitve.
Za DOBRO pokojnino bo treba varčevati POLEG vplačevanja v ZPIZ (drugi, tretji steber, življenska zavarovanja, varčevanje v IS itd).

Ne morem verjet, kako hinavsko navajate probleme. Po eni strani bi radi visoke pokojnine, po drugi strani pa opozarjate na previsoke izdatke države.

Wox ::

Karaya 52 je izjavil:


Ne od kod tvoje nezadovoljstvo nad družbo (ali seboj?) oz. kje vidiš padec kvalitete življenja? Kaj je alternativa?

Da ne bo nesporazuma. Zadeva se nanaša na temo. Ne gre za nezadovoljstvo nad družbo ali celo pred samopodobo (sem že iz pubertete). Gre za naravni pojav. Stvari v naravi so dinamične in podvržene naravnim zakonom. Nobena stvar ne more iti samo in le navzgor. Mora iti tudi navzdol, da bo potem lahko šla spet navzgor. Sedaj smo se znašli v časovni točki, ko stvari gredo navzdol.
Če odgovorim še na tvoji ostali dve vprašanji. Padec kvalitete življenja ljudi se opazi v njihovi nestrpnosti do različnosti. A je ne opaziš? Alternativa? Po moje mora vsak v svoji glavi razčistiti kako in kaj. Po moje ni tako slabo in verjetno ne bo tako slabo, da se ne bi dalo dostojno živeti. Res je, da je slabše kot je bilo, čemur se človek seveda upira. Povsem naraven pojav. Upam pa, da bodo tile mladeniči in mladenke, ki so v sredo bili pred Parlamentom, doživeli čase, ko bodo vsi kazalci spet strmo naraščali navzgor.

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: Wox ()

Samuel ::

lexios je izjavil:

85% od 300EUR ali 60% od 950EUR
kaj je več? Relativno in absolutno to ta zadnje.

Sure! Pretvori to raje v štruce kruha!:8)


Pretvori sam!

lexios ::

Sem že!;) Pretvori še v položnice in podobno... >:D

To je dejstvo, človek, potrjeno z matematiko iz osnovne šole.
Mogoče je zgolj to problem... ;((

Za DOBRO pokojnino bo treba varčevati POLEG vplačevanja v ZPIZ (drugi, tretji steber, življenska zavarovanja, varčevanje v IS itd).


Alternativa, povsem primerna kapitalističnim časom - vsak varčuje za svojo pokojnino in ima nadzor in vpogled nad privarčevanim! Skratka, jst bi tudi rad dvignu svoj pokojninski lonček in ga nesu v EU (kot ga bodo menda lahko poslanci)...

PS: Na tem se dela...

PPS: Laž? Ali napako? Celo GG se moti!

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: lexios ()

Samuel ::

Dvigni in se odnesi. Če te bo kdo hotel zaposlit.

m0LN4r ::

Mater ste tu eni trmasti.
Tak je, da bo tisti, ki mu je lepo in mu nič ne manjka zagovarjal odličnost naše države.

Tistim, katerim gre malo slabše je vseeno in trolajo enkrat sem in enkrat tja.

Tisti kateri pa so res v hudih težavah brez denarja pa ni tu, ker nimajo računalnika!

Poznam take, ko študirajo izredni že pri 20. letih, ker jim starši plačujejo poleg tega pa uživajo življenje...
Imamo pa nažalost tudi take, ko študira redno nima štipedije ker, mu za las uide. Starša pa mata še recimo enega otroka v srednji šoli. Hrana za eno družino na mesec ni poceni. Otrok je vesel, da si lahko kako žepnino zasluži in si po nekaj letih kupi nekaj al vsaj za rojstni dan.

Dandanes lahko študira vsak, težava se pojavi pri razlikah kako študira en in kako drug.

To da ma skoraj vsak Plazmo doma in 24" ekran in nvemkajše je tak bulshit, da se moram jokat. Še zdaleč nima vsak tega, pa niti večina po mojem.
https://www.youtube.com/user/m0LN4r

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: m0LN4r ()

Pšenični ::

Moje zadnje informacije so, da so že dobili približno 1000 študentov in dijakov, ki so metali vse sorta.

Menda talajo tud drakonske kazni, zdejle mi je eden povedal, da je eden za metanje jajč dobil 1200 evrov kazni-menda. Kje so pol še tisti, ki so metal kej druzga.

Ni kaj, v primeru študentov pravna država deluje 100%.

djordjevic ::

Ma, kaj. Prav jim je. Zgled mora biti. Država nima tu kaj popuščati. Naj drhal vidi, da tako pač ne gre.
No grave is deep enough to keep us in chains.

m0LN4r ::

Sam večina jih tega nebo plačala, to je pa druga stvar.
https://www.youtube.com/user/m0LN4r

Samuel ::

Imajo starše, bojo oni...

kow ::

kmetek je izjavil:

Kdo pravi, da hrana ni šla gor?

Včasih si imel za 10.000 SIT nabito poln voziček.


Jaz. Delež dohodka, ki ga gospodinjstva namenijo za hrano, je manjši kot pred 10 leti.

Samuel ::

Po večini bodo obtoženi najmanj:
- napada na uradno osebo
http://www.zakonodaja.com/zakoni/v/1/kz...
- povzročanje splošne nevarnosti
http://www.zakonodaja.com/zakoni/v/1/kz...
- uničevanje tuje lastnine
http://www.zakonodaja.com/zakoni/v/1/kz...
http://www.zakonodaja.com/zakoni/v/1/kz...

Pšenični ::

Sej sem za to, da jih kaznujejo ane, ampak da jih tkole trančirajo. Z enimi nenormalnimi kaznimi.
Zgleda da je pravna država le za reveže.

Jaz pa mam na policaje tud dobre spomine, včasih je bil sistem bolj človeški. Pa so nam pogledal skozi prste, tud ko je že marica pršla po nas-nas niso odpeljali se je dal zment..heh,heh. Smo jo odnesel, brez da bi nas popisal, pa brez kazni....
Pa če dons pogledam, smo vsi v redu in poštenjaki.

Hočem reči, včasih opozorilo več zaleže kot drakonske kazni....

Zgodovina sprememb…

Samuel ::

Saj, če mene vprašaš, bi bila edina kazen (poleg denarne) to, da bi jih nalomili tam na licu mesta.

Vendar... kdo bi pa plačal potem zdravljenje po bolnicah? Mi ane.

lexios ::

Eh, telbanc, kmal se ti bo kdo obesu na tele zadnje besede! ;) Vsi nekaj moraliziramo, pametujemo in pretiravamo, nekateri še posebeno...

"Naj prvi vrže kamen v demonstrante tisti, ki je prepričan - ali mu to celo uspe dokazati -, da naša zlata mladina ni nikogar posnemala, ampak je delovala v skladu s svojimi lastnimi vrednotami in vedenjskimi vzorci, ki z družbo nimajo nobene zveze. Kdo si upa to trditi?" Delo, 22.5.

Samuel ::

Še dobr, da niso potem posnemali kakšnih Rdečih Kmerov.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Samuel ()

Ramon dekers ::

djordjevic je izjavil:

Denar od provizij se bo prelil v fond za štipendije. Samo to ne gre v kontekst parazitske države. Pardon.



ja, če živiš v pravljični deželi!

BlueRunner ::

Sej sem za to, da jih kaznujejo ane, ampak da jih tkole trančirajo. Z enimi nenormalnimi kaznimi.

Ej! Isto delajo mediji s politiki, njihovimi sorodniki do šestega kolena, prijatelji, prijatelji prijateljev, njihovo učiteljico slovenščine iz osnovne šole, ... skratka enakopravna obravnava na tem nivoju. V Sloveniji je pač brutalno, ko se te lotijo današnji "uravnoteženi" mediji.

Na koncu pa bodo plačali toliko, kolikor nekje v enem zakonu piše, da morajo plačati. Kaznovani bodo toliko, kolikor jim bo sodišče dosodilo - z upoštevanjem vseh oteževalnih in olajševalnih okoliščin. Zagotovo bo kdo tudi oproščen, ker proti njemu ne bo zbranih dovolj dokazov.

Nimamo popolne pravne države, kot je nimajo nikjer. Ampak tako slabo, kot nekateri razlagajo, pa tudi ni.

Ramon dekers ::

BlueRunner je izjavil:

Sej sem za to, da jih kaznujejo ane, ampak da jih tkole trančirajo. Z enimi nenormalnimi kaznimi.

Ej! Isto delajo mediji s politiki, njihovimi sorodniki do šestega kolena, prijatelji, prijatelji prijateljev, njihovo učiteljico slovenščine iz osnovne šole, ... skratka enakopravna obravnava na tem nivoju. V Sloveniji je pač brutalno, ko se te lotijo današnji "uravnoteženi" mediji.

Na koncu pa bodo plačali toliko, kolikor nekje v enem zakonu piše, da morajo plačati. Kaznovani bodo toliko, kolikor jim bo sodišče dosodilo - z upoštevanjem vseh oteževalnih in olajševalnih okoliščin. Zagotovo bo kdo tudi oproščen, ker proti njemu ne bo zbranih dovolj dokazov.

Nimamo popolne pravne države, kot je nimajo nikjer. Ampak tako slabo, kot nekateri razlagajo, pa tudi ni.



politikom se nič ne zgodi, so tam kjer so. vprašanje pa kaj se bo zgodilo študentom. bodo kazni 100%.

bom napisal še enkrat post tako da mi ga w1 nebo zbrisal!
zakaj romi vedno dosežejo svoj cilj?gredo pred parlamant in postavljajo tja svečke?

Samuel ::

1/90 poslancev je v priporu.

To je precej nad svetovnim povprečjem!

Ramon dekers ::

Samuel je izjavil:

1/90 poslancev je v priporu.

To je precej nad svetovnim povprečjem!



pa mi pokaži svetovno povprečje

kmetek ::

A moralo bi jih biti najmanj 10/90, od vlade pa vsaj 90%.

PaX_MaN ::

A moralo bi jih biti najmanj 10/90, od vlade pa vsaj 90%.

Zakaj?

BlueRunner ::

Ker je kmetek tako rekel!

Pa naj kdo reče, da to ni demokracija.

Samuel ::

90% waw, iz glave še naštet ne znaš tri ministre, pa bi jih kar nekam pošiljal...

kmetek ::

Golobič
Kresal
Pogačnik
Žalar
Križanič
Vlačič
Pahor
Jelušič

vsi bi moral sedet. Ker ne delajo za dobrobit naroda, ampak za kapital in tajkune.

djordjevic ::

Kmetek, res ga že pošteno kronaš.
No grave is deep enough to keep us in chains.

Samuel ::

še 50% ti fali, pa Pogačnik itak ni več minister.

In za dobrobit katerih tajkunov točno delajo?

Ramon dekers ::

Samuel je izjavil:

še 50% ti fali, pa Pogačnik itak ni več minister.

In za dobrobit katerih tajkunov točno delajo?



šrot, bavčar, jankovič, igor pogačar, bine kordež....

djordjevic ::

Nehajte že s tem k***evim populizmom. Šrot in Bavčar sta v kazenskih postopkih, Janković je župan, Pogačar je poslovnež, Kordež pa tudi. Kaže, da bi morali imeti pri nas res vsi 899EUR neto plače, da bi bila zavistna raja v svoji sveti preproščini zadovoljna. Fak of za tako državo.
No grave is deep enough to keep us in chains.

PaX_MaN ::

šrot, bavčar, jankovič, igor pogačar, bine kordež....

Kako?

Ramon dekers ::

PaX_MaN je izjavil:

šrot, bavčar, jankovič, igor pogačar, bine kordež....

Kako?



lepo...

djordjevic je izjavil:

Nehajte že s tem k***evim populizmom. Šrot in Bavčar sta v kazenskih postopkih, Janković je župan, Pogačar je poslovnež, Kordež pa tudi. Kaže, da bi morali imeti pri nas res vsi 899EUR neto plače, da bi bila zavistna raja v svoji sveti preproščini zadovoljna. Fak of za tako državo.


ne, samo delati s firmami in našim denarjem tako kot se spodobi. zakaj poljaki nimajo recesij?

edit:to da je pri nas nekdo v kazenskem postupki, je novica za rajo!

Zgodovina sprememb…

imagodei ::

Prosil bi za malo bolj konstruktivno in mirno debato. Uporaba vsaj osnovnih slovničnih prvin je na moč želena.

Hvala.
- Hoc est qui sumus -

djordjevic ::

Huh, nisem vedel, da so Merkur, Istrabenz in Laško moji. V kakšni zmoti sem živel doslej ... Pa sem ves čas mislil, da imam samo eno firmo. :)
No grave is deep enough to keep us in chains.

Ramon dekers ::

djordjevic je izjavil:

Huh, nisem vedel, da so Merkur, Istrabenz in Laško moji. V kakšni zmoti sem živel doslej ... Pa sem ves čas mislil, da imam samo eno firmo. :)


ne, bo pa denar s katerim se bo posledično reševalo banke, ki so odobravale kredite.

djordjevic ::

Ker se to zadnji dve leti ne dogaja de-facto po vsem svetu ... In kaj naj? V jok in na drevo? Make the best out of a bad situation.
No grave is deep enough to keep us in chains.

nejcpirc ::

Slovenija je vendar pravna država, kaj ne?;(( Ravno toliko je pravna, kot je gospodarko konkurenčna...smo namreč na vrhu (sicer gledano iz zadnjega konca, ampak who cares, sej je vendar vse ql in super). ..., resno, kaj ti kadiš?

Ramon dekers ::

djordjevic je izjavil:

Ker se to zadnji dve leti ne dogaja de-facto po vsem svetu ... In kaj naj? V jok in na drevo? Make the best out of a bad situation.



sem ti dal primer kje se ne dogaja, oziroma je država vsaj stabilna.
stavek:"in kaj naj" pa je 99% odstotkov slovencev!

Pšenični ::

"Huh, nisem vedel, da so Merkur, Istrabenz in Laško moji. V kakšni zmoti sem živel doslej ... Pa sem ves čas mislil, da imam samo eno firmo."

Problem jaz vidim u tem, da se sedaj uveljavlja pravna država nad ljudmi, ki še ornk niso zaživeli, medtem ko mnogi lumpi ostajajo na prostosti-ve se keri lumpi so to. Pač spet se gremo spravljat na ene kurje tatove. In zdej ob vseh teh svinjarijah ste se spomnili it pravno državo. Do konca.

Mlade je potrebno kaznovat, zdej vse spravljat v en koš z anarhisti in vijolami je velika zmota.
Če bi se folk pa politiki zgražali nad Kramerjevim miljinom tolk kot nad tehle 20.000 ojrov, mislim...pa še odgovornost za slabo poslovanje niso ugoravljali...za kozlat...

Država da je stabilna, heh, je za enkrat, ampak počakaj da Pahor pove, da bojo šle tud v javni upravi plače dol za 20% in da bojo odpuščanja. Po novem letu bo smeha, lahko že prej.

Ramon dekers ::

Pšenični je izjavil:

"Huh, nisem vedel, da so Merkur, Istrabenz in Laško moji. V kakšni zmoti sem živel doslej ... Pa sem ves čas mislil, da imam samo eno firmo."

Problem jaz vidim u tem, da se sedaj uveljavlja pravna država nad ljudmi, ki še ornk niso zaživeli, medtem ko mnogi lumpi ostajajo na prostosti-ve se keri lumpi so to. Pač spet se gremo spravljat na ene kurje tatove. In zdej ob vseh teh svinjarijah ste se spomnili it pravno državo. Do konca.

Mlade je potrebno kaznovat, zdej vse spravljat v en koš z anarhisti in vijolami je velika zmota.
Če bi se folk pa politiki zgražali nad Kramerjevim miljinom tolk kot nad tehle 20.000 ojrov, mislim...pa še odgovornost za slabo poslovanje niso ugoravljali...za kozlat...

Država da je stabilna, heh, je za enkrat, ampak počakaj da Pahor pove, da bojo šle tud v javni upravi plače dol za 20% in da bojo odpuščanja. Po novem letu bo smeha, lahko že prej.


sr... prehitro pišem pa je potem toliko napak. s tem da je država stabilna sem dal primer poljske.

Oni ki so v parlamentu pa so itak nedotakljivi, ne morem pa verjeti da narod tako obsoja to kar se je naredilo. dejansko karkoli se naredi imajo popolno podporo, najprej se gre na Pahorja, potem malo na janšo in obratno.

Zgodovina sprememb…

Pšenični ::

Mislim še, da eni tukej ne vidite kje je pravi problem pr vsej zadevi. In da tolčete z vso ihto po oslovski senci. Na koncu menda ne boste rekli, npr. po novici da so polovili in kaznovali vse "tolovaje in vandale" izpred parlamenta; da živimo v pravni državi.

Ramon dekers ::

Pšenični je izjavil:

Mislim še, da eni tukej ne vidite kje je pravi problem pr vsej zadevi. In da tolčete z vso ihto po oslovski senci. Na koncu menda ne boste rekli, npr. po novici da so polovili in kaznovali vse "tolovaje in vandale" izpred parlamenta; da živimo v pravni državi.



polovico ljudi od tu bo reklo:prav jim je ban-- kaj pa meče jajca in kocke v parlament. dobiti bi morali po 14 leta zapora, mogoče celo dosmrtno ječo.

Okapi ::

Najprej bo treba videti, ali je sploh res, kar pravi telbanc, da so že začeli talati kazni, in kakšne so te kazni.

O.

Pšenični ::

"polovico ljudi od tu bo reklo:prav jim je ban-- kaj pa meče jajca in kocke v parlament. dobiti bi morali po 14 leta zapora, mogoče celo dosmrtno ječo."

No sej ti razumeš kaj hočem rečt.

"Najprej bo treba videti, ali je sploh res, kar pravi telbanc, da so že začeli talati kazni, in kakšne so te kazni."

Vsaj tolk bod človek pa priznaj kolk je bil folk ob tem prvošljiv. Gre pa sicer za za neuradno inf. To morem rečt.
Če je pa res, pol pa nimam besed. Da se tko dela z dijaki. In študenti.

djordjevic ::

Zaenkrat izstopam iz tega septičnega bazena populizma. Če se raven razprave (in pameti) malo dvigne, se spet oglasim.
No grave is deep enough to keep us in chains.
««
16 / 20
»»


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Kako do statusa študenta ? (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Loža
13838265 (21870) BCSman
»

Študentsko delo (strani: 1 2 )

Oddelek: Loža
7615583 (12083) Janac
»

Varčevanje in visoko šolstvo (strani: 1 2 )

Oddelek: Loža
6813814 (12208) Mr.B
»

Vpliv zakona o uravnoteženih javnih financah na študentsko delo (strani: 1 2 )

Oddelek: Problemi človeštva
5712979 (11598) pirlo
»

Študentsko delo -> "malo delo" (strani: 1 2 3 49 10 11 12 )

Oddelek: Problemi človeštva
59889251 (71188) tx-z

Več podobnih tem