» »

Forum poln debilov in smeti

Forum poln debilov in smeti

1
2
»

Tomi ::

Sicer nisem prepričan, ampak a ni že sedaj tako, da imamo točke, nič točk ali minus točke, kjer pač moderatorji uspejo pregledati..
Da bi kdo uspel 24/7 pregledovati forum, je utopično pričakovati, celo Thomas tega ne zmore.. ( Thomas, saj se šalim.. ), saj večina ljudi, ki so na forumu, je v službi ali v šoli, in večina nima časa, da bi bedela še nad dogajanjem...
Večina predlogov je pogrevanje tople vode.. Na žalost...
metrodusa.blogspot.com

Sergio ::

Fantje, rešitev tiči v privilegiranju uporabnikov, ki bi ga izvajali moderatorji, administratorji ter pisci novic. Lahko bi povzdignili vsakega, namesto zvezdic bi gledali žarnice. Privilegirani uporabniki bi lahko odpirali posebne vrste threadov, v katerih bi onemogočili odgovarjanje neprivilegiranim ali pa celo naredili to temo za neprivilegirane nevidno. Ampak, tukaj je delo... Vsak teden bi moral biti sestavljen upgrade privilegiranih. To je samo ideja. Nič drugega :D
Tako grem jaz, tako gre vsak, kdor čuti cilj v daljavi:
če usoda ustavi mu korak,
on se ji zoperstavi.

hatch ::

Teac, daj razmisljaj malo...

Nekdo vprasa koliko je "5+5" in pac nekateri inteligentni osebki odgovorijo s "7".. ce necesa ne ves, NE ODGOVARJAJ!

Ocenjevanje bi bila sicer resitev, samo moderatorji bi imeli potem precej vec dela...

AlchemY ::

eh, vsi skupaj nekaj bluzimo, pametnega se pa v bistvu ne da narediti nic, razen da bi na forum dovolili vstop le pescici izbranim (to ne predlagam, ampak samo komentiram), stvar je pac taka, da z narascanjem stevila obiskovalcev, pada kakovost le tega,.....po mojem ni prave resitve.

OZZY ::

Ja število uporabnikov pa res hitro narašča.

element ::

Jest sem na slo-tech prvič priromal januarja, in od takrat sem na tem pejđu vsaj 2 uri na dan al pa tud več. Dejstvo je da je slo-tech ZAKON! Po mojem mnenju bi mogle bit zvezdice še naprej, saj je fajn videt, da ti je nekdo, ki je Slo-Tech Super Freak odgovoru na tvoj topic in tako veš, da se res spozna na stvar, to pa sploh ne pomeni, da če ti je kak newbie odgovoru nima pojma. V tem času, odkar sem prvič odprl slo-techovo stran sem jo prebral od A-Ž, vse od downloada prek testov in člankov in lahko rečem, da sem se res veliko naučil o OCanju in podobnih rečeh. Slo-Techov forum se mi zdi kul in naj tak tudi ostane. Sprememb sploh ni treba delat, razen kakšnega iskalnika topicov recimo. Pa kaj vas tako moti (nekatere), če nekdo napiše vprašanje, ki je bilo prežvečeno en teden nazaj. Pač mu pomagaš po svojih močeh in odgovoriš, saj je brezveze od nekoga pričakovat, da bo preiskal cel forum, da bo našel odgovor na svoje vprašanje. Kar se pa glede nabiralcev zvezdic tiče, bi jih bilo treba označit za gnojeTM, ker je forum poln smeti brezvezn. In še enkrat: Slo-Tech team keep up the good work!!! :))

ABX ::

Vseh odgovorov tukaj nisem prebral, ker sem pač len :)

Zvezdice dajo motivacijo ljudjem da dajajo odgovore.

Zdaj pa se vi odločite ali vam je ušeč 100 odgovorv katerih 90% nima smisla oz. zavaja, ali pa 3-4 pametnih.

Povprečna kvaliteta odgovorv grozno pada vsak dan. Seveda je tudi več pametnih kot enkrat, vendar zdaj se morem prebijat med celo goro smeti da dobim uno kar rabim.

Nekaterim titula dosti pomeni, drugim nič. Če že hočete ohranit zvedice, klobase, banane ali karkoli, boste se mogli fino potrudit da najdete kak pameten načim.
Ali jih dodajate ročno ali pa na čas. Eden ki kroži po forumu 5 let ima kakšen čin več. Ja mogoče ni najboljše, ampak če ne drugo se ve da je tukaj zaradi foruma in ne zvezdic.

To vse skupaj me spominja na začetek IRC-a, kjer se je folk tepel za dobit @. Takrat sem postavljav skripte na takšen folk, kot se je logiral mu je skripta sesula računalo. Danes kaj se tam dogaja ne vem več ker je preveč nasičeno in gnjusno. ( Izjeme so seveda privat kanali)
Vaša inštalacija je uspešno spodletela!

luni ::

Hm ok, v threadu, ki ga je zacel Primoz sem objavil moje videnje resitve nase "tezave". Prvo naj poudarim, da sem zadnja dva dni kar redno spremljal forum od vrha do dna in prebral vecino sporocil. Prisel sem do ugotovitve, da situacija sploh ni tako grozna, kot bi jo eni radi prikazali. Kvaliteta odgovorov je se vedno na precej visoki ravni, debate so kulturne, vecina ljudi resi svoj problem, le pescica (ene 5) nabijacev malo pokvari sliko vsega skupaj.

Moje videnje resitve se sestoji iz kombinacije dveh predlogov, ki sta jih podala Elemen_T in xbite.
Prvo: stevilo zvezdic, ki jih uporabnik lahko doseze po "normalnih poteh" se zmanjsa na 3. Ostali dve zvezdici pa bodo podeljevali administratorji/moderatorji posebnim osebkom za posebne zasluge, kvalitetne odgovore in podobno. Sicer bo s tem res vec dela padlo na nas admine, toda mislim, da z ustrezno postavitvijo skript ne bi smelo biti problemov. S tem ubijemo dve muhi na en mah: nabijaci bodo pri 3 zvezdicah izgubili voljo, do nabijanja, ljudje, ki prejmejo odgovor od nekoga s 4/5 zvezdic pa bodo res vedeli, da doloceni osebek nekaj obvlada in da svojega naziva nima za brezveze.

Drugo: Tudi kriterij za pridobitje prvih treh zvezdic se poostri. Potrebno bo vpeljati stetje znakov/bitov vsakega sporocila, ki a nekdo odda. Ce bo to stevilo pod minimalno kvoto, ki se steje za tocke, tipson pac ne bo dobil tock, ce pa bo stevilo nad, pa bo dobil tocke (ce bo stevilo znakov/bitov ogromno, uporabnik ne bo dobil ogromno tock, ker bodo potem eni floodali forum s kaksnimi pasti). S tem avtomatsko eliminiramo vecino "heh :))" sporocil, katerih motivacija je v 90% primerih nabijanje tock in ne nekaj, kar je res smesno.

Potrebno se bo pogovoriti s Primozom kako in kdaj bi to vse bilo mogoce implementirati. Meni se vse skupaj zdi zelo OK... Kaj vi pravite?
Artificial Intelligentia

asPeteR ::

Jap; moram priznati, luni, da mi je tole zelo všeč. Imam sicer še eno manjšo pripombo; namreč, zakaj bi čakali ''nabijače'' do 3-h zvezdic, če se jim lahko pireže peruti že pri 2-h? Toje moj amandma k nanovejšemu ''zakonu'' na slo-tech forumu.
Drugače pa mi je všeč predvsem to, da tisti, ki bodo imeli več zvezdic od nabijaške limite, dajali verjetno resne, uporabne poste; tako bo spraševalec takoj vedel pri čem je.

PaJo ::

Ja ta predlog s strani lunija se mi zdi superca in mislim da bomo resnicno morali it to pot, ker sicer se bo resnicno naslo par nabijalcev in to je sranje. V glavnem treba bo sklicat skupscino Slo-Tec-a:D
Ne se preveč sekirat, rajši uživat:)

OZZY ::

No mal se je začel premikat v izboljšavo foruma (v izločitev nabijalcev toč in zvezdic), kar je pohvalno. Stvar je dobr zastavljena in upam, da bo tudi dobro realizirana.

Mogoče bi bilo tudi naprimer uredu, če bi namesto 3 zvezdic bile 4. Opažam, da je kar veliko ljudi, ki ima že skoraj tri zvezdice. Morali bi mogoče zaostriti kako priti do četrte po navadni poti-dvigniti mejo s katero jo dobiš, tako, da se zelo potrudiš. Sicer je to podobno temu, kar si ti rekel luni-da bi ti admini dali še kako več (ko dobiš 3)-samo, da bi se za 5 ali 6 moral res potruditi. Res je zelo malo ljudi, ki jih ima 4 ampak to je samo predlog. Tisti z 4 že vejo zakaj jih imajo toliko.



Luni: Koliko bi pa po tvojem bilo minimalno število bajtov/črk?

Primoz ::

Ta meja je že dolgo... vendar je državna skrivnost ker bi v tem primeru nabijači pošiljali poste točno na meji.....

There can be no real freedom without the freedom to fail.

Tomi ::

Prav lepo je videti, komu je res do tega, da bi izboljšal forum in piše kljub no-point informaciji.. Primozevi stari triki se vedno delujejo..
Prav tako mi je ideja o novem točkovanju všeč, čeprav bo več moderatorskega dela, ampak verjamem, da se bo vse dalo urediti..
Zanima me pa samo ena "tehnična" zadeva. Kaj se zgodi, je ima nekdo recimo že sedaj 3,5 "nabitih" zvezdic?
Moje mnenje glede meje pa je vsaj dva povprečna stavka.. Pa recimo 1 smeško na 3-4 stavke.. Če se bo gledalo na byte..
metrodusa.blogspot.com

hahaha ::

kwa zdej smrduhi.a mene ne boste nč opravlali?jst sm gnoj pa še ponosen na to.a bi mi prosm dodali recimo gniloba-gnila?pol bi biu GnojTM-Gniloba-Gnila.kwa pa smrduh?a ni ok naziv?hmmm,povejte a je kdo od vas smrduhov ponosen na naziv SMRDUH?

OZZY ::

Hahaha: Ma ti sploh nisi več vreden nobenih besed. SMet ostane smet pa brez zamere.
1
2
»


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Prvi od mnogih drastičnih ukrepov (strani: 1 2 )

Oddelek: Novice / Obvestila
654846 (4846) tejo
»

***** (strani: 1 2 )

Oddelek: Slo-Tech
694605 (3750) Tomi

zvezde & stuf

Oddelek: Slo-Tech
141369 (1187) Tomi
»

zvezdice

Oddelek: Slo-Tech
371786 (1314) OZZY
»

Rešimo se nesnage v forumu!

Oddelek: Loža
322735 (2155) Tomi

Več podobnih tem