» »

Nakup avtomobila Alfa Romeo 156

Nakup avtomobila Alfa Romeo 156

«
1
2 3

hexor ::

Pozdrav vsem!

Sem 18-letni fant ki bo kmalu opravil vozniški izpit,a sem pred veliko dilemo-kateri avto izbrati....Moj pogled se je predvsem zaustavil na AR 156 1.6 TS/120 KM let.2001 in me zanimajo njene karakteristike,poraba,prednosti,slabosti.....vglavnem vse kar pride v poštev pri takšnem avtomobilu,zato bi vas ki poznate,ali ste morda vozili ta tip avtomobila odgovorite na zastavljeno vprašanje.

Najlepša hvala za odgovore;)

Pšenični ::

Če boš kupoval alfo, kupi tdi 1.9 z 77kw. Gre čisto zadosti in zmerno boš plačal pri registraciji. Bencinarja ne kupuj, ker so svečke svinsko drage, poleg tega se 1.6 mašine hitro zgonijo. Poraba pa je dokaj velika, saj so mašine navite.

Jaz mam 1.9 tdi. Zaenkrat nimam pripomb. Je pa res, da vozim precej zmirno. Poraba je okoli 7 litrov, kar je za 1430kg avto dokaj ugodno.

TOP ::

Če maš 18 let in boš dobil tak avto,boš verjetno kot ostali tvoji vrsniki,pritiskal in gonil po domače avto.V tem primeru boš pri Alfi deležen tudi lepe porabe.1,6 120KM doseže pri visokoih obratih in če hočeš tako moč pogosto bo poraba se vrtela okrog 10.Svetoval bi ti kot je napisal telbanc vzem TDI.Zdej,če ti bo oče dajal za benzin potle lahko kar vzameš 1,6 ima zelo lep glas.Jo ma moj bratranec gre lepo edini velik minus je poraba.Pa pri 9 let stari Alfi mal pazi glede kolk kilometrov ma.Če je z uvoza so tile res lahko ogromni.

OmegaM ::

Sam sem prav tako lastnik AR 156, vozim dizla.

Priporocam ti 1,9 JTD 115 konjev, majhna poraba, vzrdzljiv motor. 1,6 pri AR 156 je bolj za umirjeno voznjo, skratka malo presibak motor.

Drugace pa pri AR bodi pozoren na dim, pospeske (EGR), vilice - zgornje, spodnje, ter puse glavnega stabilizatorja.
Če se sam prav ne spoznas ti priporocam zraven kakega avtomehanika.

Servis 1.9 JTD je ugoden pa se super motorcek.

LP, M
Ni nam lahko, bo pa boljše!!!

cyber_killer ::

Jaz bi si tud kupu Alfo 156, ampak k berem forum od ALfe lahko samo pozabim na ta avto. Al novga al pa sploh ne. K baje jih je full uvoženih in težko veš kaj kupuješ.

Pšenični ::

"Jaz bi si tud kupu Alfo 156, ampak k berem forum od ALfe lahko samo pozabim na ta avto. Al novga al pa sploh ne. K baje jih je full uvoženih in težko veš kaj kupuješ."

Pač najdit moraš takega, ki ni zgonjen. Potem je vožnja z Alfo "milina". Je pa obvezen TDI, ki se vgrajuje tud v Fiata in nekatere druge avtomobile..

Valvoline ::

Poraba bencinca 1.6
http://www.avto.net/_EUROTAX/mycar.asp?...
Poraba dizla 1.9jtd
http://www.avto.net/_EUROTAX/mycar.asp?...

Cool avto,dragi rezervni deli in vzdrževanje.

Zgodovina sprememb…

jRk0 ::

no ja, jaz bi gledal modele za faceliftom (tam okrog 2003-2004 je bil face lift). mas pa notri face lift, pa tudi zunaj. najprej je bil not =)
You fuck up once, you loose two teeth.

OmegaM ::

No ja, dragi deli?
EGR me stane cca 100EUR kateri mi je pac sel po 100kkm - original.
Veliki servis dizla na 2.4 JTD me stane 450EUR pri pooblascenem.
zgornja vilica 2x (leva in desna) 130EUR obe skupaj - original, ponaredek cca 40 EUR po komadu in vec, s tem da se ve kako je tu z ponaredki.
Original zglob 100EUR.
armotizerji monroe mislim da so me stali manj kot 200EUR.

Original nadomestki veliko krat cenejsi od ponaredka.

Aja, imam prevozenih nekaj manj kot 300kkm.

In da, to v 4 letih in pol.

Poraba med 6,3 do 7 litrov na 100 prevozenih, odvisno kako in kaj.

Lp, M
Ni nam lahko, bo pa boljše!!!

koyotee ::

tudi sam vozim 156 1.9jtd 77kw, l.2000. Pri 170kkm podvozje malo jamra, ampak to je znan problem. Drugače brez kakih večjih problemov. Menjal sem termostat za vodo z neoroginalnim, vendar nekako ne deluje čisto po pričakovanjih(original je okoli 100EUR). To je pa tudi to.
Rear DVD collector!
JTD power!
Coming soon: bigger E-penis & new internet friendzzz!

cyber_killer ::

Pejd rajš na alfa forum, tam zberi avto ga pripopi, pa ti bodo svetovali. Do zdaj kolikor sem prebral cel tist forum za nakup alfe je 10% vredu avtomobilov. Na tvojem mestu bi alfo zamenjal z drugim vozilom.

Pšenični ::

Deli so poceni, sploh če zadevo primerjamo z Audijem ali BMW jem. Prav tako servise. Problem je k kupuje Alfe folk, ki nima keša za vzdrževanje in take avte goni od Dunaja do naše obale skoz 235km/h -to se nanaša na post zgoraj. Potem so pa problemi. Alfe imajo športne motorje, ki pa takih zadev vseeno ne prenesejo, prenesejo pa nekaj več kot ostali.

Drgač pa zadeva če se ti zahoče seka - mislim gre ko satan, tud tdi ji, sploh če so čipirani, sploh po ovinkih-lega je dobra. Ampak če si začetnik, lepo počasi. Vedi da si s takim avtom na cesti veliko bolj varen kot v kašnem majhnem fiatu. Vendar to pomeni da si odgovorem še bolj kot sicer za te majnše avte in ostale in moraš voziti še bolj odgovorno.

Ko sem imel nesrečo in mi je eden od zadaj razbil moj prejšnji avto, sem tipota, ki je vozil moj razbit avto proti domu vprašal, kaj je po njegovem najbolj varno za vozit dandanes. Naštel mi je Audi, BMW , Alfo, vsaj tile modeli se najbolj obnesejo v nesrečah, po tistem ko on tkole fura razbitine okoli in vidi posledice nesreč. Rekel mi je tud, da ne razume ljudi, ki imajo velike hiše, potem pa kupijo majhen avto, npr. kakšnega puntota in v njem v nesreči umrejo. Že 100km/ je dovolj.

Tako sem prišel do Alfe, pač je cenejša. Z mojo vožnjo pričakujem, da bom naredil okol 400.000 km. Zdej ih imam 200.000. Brez problema.

T-h-o-r ::

jao za alfe cel kup mnenj, za mazdo pa niti enega :'(

aja, moj glas gre absolutno proti alfi, za manjši denar dobiš veliko bolj kvaliteten avto, tudi pri rabljenih je tako
Why have a civilization anymore
if we no longer are interested in being civilized?

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: T-h-o-r ()

TOP ::

Ja to je res narediš lahko 400k kilometrov sam tja do 10 let starem avtu,ker potem je že vse skup bistveno slabše.Pa to velja tud za druge avte.V nesreči se ne obnese nobeden avto.ker odvisno kako prime in kam prime.Primer pri nas se je pred leti zgodila prometna Audi A6 in Punto in votnik Audia namestu mrtev,zato ker je z glavo udaru mimo naslonjalo pa je mel 6 airbagov.Na to se ne preveč zanašat.Sam sem mel Fiat Bravota 8 let.Povedal bom pa naslednje.Če kupuješ Fiat ali Alfo,oziroma nasplošno Italjana kupi novega,ker ko je star 6 let je že občutno vse slabše,to mislim razni črički armaturne in podobno.Sosed je kupu Alfo 159 JTD 2,4.Zelo lep avto ni kaj tud potegne zelo dobro,stara je 4 let in se že pojavljajo razni črčki,ki jih na mojem Focusu ni pa je tud star 4 leta.

IceIceBaby ::

Jaz sem 156 kupil pred cca pol leta, naredil pa sem dobrih 20kkm z njo. Moja prva alfa (GTA SW), ampak bom verjetno ostal na italjanih.

Kot so že nekateri povedali, pri 156 trpi sprednje podvozje. Jaz sem takoj po nakupu menjal roke, zgornji nosilec motorja, nekaj puš itd. Potrošni material pač, ki ga je slej ko prej potrebno zamenjati. Tudi kakšna elektronika zna ponagajati, ampak nič kritičnega. Načeloma je avto precej zanesljiv.

Deli tudi niso dragi, ne vem od kje to. Tisto kar sem zamenjal do zdaj je bilo pol cenejše kot deli za bivšega Swifta. Dele dobiš v vsaki lokalni trgovini z avtodeli.

Tako kot pri vsaki znamki tudi tukaj velja, da kupi čim bolj ohranjen avto s servisno knjigo. Če si star 18 in nimaš veliko izkušenj z avtomobili vzemi na ogled koga, ki se spozna.

Sicer pa je mene nasplošno alfa prepričala. Oblika mi je všeč, 156 je eden najlepših (civilnih) avtomobilih zadnjega časa po mojem mnenju. Občutek pri vožnji je dober, udobje na nivoju... Skratka, dober avto, čeprav ima nekaj minusov. Pri V6 dobiš še bonus, odličen zvok in kromirane sesalne cevi :)

USS Liberty ::

Moj edini italijanski avto v življenju je bila Alfa 33, s katero sem nekoč zamenjal moj prvi avto Citroen AX in moram reči, da je bila Alfa 33 avto s katerim sem imel same težave in kup stroškov in tudi v primerjavi s Citroenom je bila veliko sranje, saj mi je AX bolje služil... Od takrat neprej se italijanskih avtomobilov na veliko izogibam....
http://en.wikipedia.org/wiki/USS_Liberty_%28AGTR-5%29

IceIceBaby ::

Med 33 in 156 je par generacij in cca 20 let razlike. Ni ravno primerljivo.

Ktj ::

Kdor nima občutka za avto in "šraufanja" avta nej se alfe raj izogiba. Alfa ti dobr služ če znaš z njo delat. Pa samo še misel: Dizl je za traktorje in delovne stroje...

hexor ::

Najprej hvala vsem za odgovore.....Treba se bo še malo usesti in premisliti o zadevi:)

IceIceBaby ::

Ktj, s tem zadnjim se strinjam :)

S prvim stavkom pa nikakor ne. Avto je avto. Alfe so po statistikah običajno pri repu, skupaj s francozi, kar pa ne pomeni, da ti zariba vsakič ko greš v trgovino.

Če avto normalno vzdržuješ ti bo zvesto služil. Če ga zanemarjaš bodo z njim stroški. Ampak to velja za čisto vsak avto.

Valvoline ::

USS Liberty je izjavil:

Moj edini italijanski avto v življenju je bila Alfa 33, s katero sem nekoč zamenjal moj prvi avto Citroen AX in moram reči, da je bila Alfa 33 avto s katerim sem imel same težave in kup stroškov in tudi v primerjavi s Citroenom je bila veliko sranje, saj mi je AX bolje služil... Od takrat neprej se italijanskih avtomobilov na veliko izogibam....

Z takratnimi modeli 33 in 75 je pač alfa kot znamka zgubila zaupanje strank in kupcev. Res edn najslabših avtov nasploh narejenih. Še jugeci so takrat veljal za boljši avti k 33jke.
Katastrofa v vsakem pogledu. Situacija se je malenkost izboljšala z modeloma 145 in 155 vendar so se ti tut fejst kvaril. Mogoče so novejše alfe res izboljšane(l.2000 naprej) vendar je zaupanje morebitnih kupcev težko nazaj povrnit. Vsaj tisti k so nekoč fural oz so bili priča težavam alfe 33 in 75.

OmegaM ::

Res je, kot je napisal Valvoline, hudo je bilo z AR 33 ter 75.

Sam sem imel prej AR 33 1,3 boxer in meni je dobro sluzila, kupil sem jo v Lj od enega jugovica kateri mi je svetoval vedno samo selenia olja in pa pocakat da se posteno ogreje pol pa lahko dlas z njo kar si htel.

Vmes sem imel 1 x audi 100 2.3 (razocaranje), BMW 316i letnik 91 pa tudi nisem imel srece.

Kaj ces, tudi sam dvomim da grem kdaj iz Italijana, skratka, delam km, za avto skrbim in to je to -> hvala bogu.

Roko na srce, ce vprasate avtomehanike Fiat koncerna spet pridobiva na zaupanju, med tem, ko pa se ve da tudi BMW ni to kar je bil, niti audi.

Brez zamere, nocem netit kakega zbadanja.

Lp, M
Ni nam lahko, bo pa boljše!!!

cyber_killer ::

Alfa je dober avto, če ga kupiš novega, vse ostalo je crap.

T-h-o-r ::

Ktj je izjavil:

Kdor nima občutka za avto in "šraufanja" avta nej se alfe raj izogiba. Alfa ti dobr služ če znaš z njo delat. Pa samo še misel: Dizl je za traktorje in delovne stroje...



torej, alfe so zanič

moraš biti pravi car geek, da si ga znaš vsakič znova poštimat, ko ti kaj crkne


kriza
Why have a civilization anymore
if we no longer are interested in being civilized?

Meizu ::

Ktj je izjavil:

Pa samo še misel: Dizl je za traktorje in delovne stroje...


No ja... Pojma nimaš. Žal.

T-h-o-r ::

se strinjam s Ktj

vi pa kar uživajte na svojih 3.000 obratov
Why have a civilization anymore
if we no longer are interested in being civilized?

Zheegec ::

Ah, jaz imam JTDm (150HP) in čisto lepo potegne in ima soliden zvok. Samo mi druge izbire ni ostalo kot JTD, ker pač delam po 100km na dan in 2.2JTS je slabši motor z dosti višjo porabo... Potem se pa odloči. Me pa mika menjava za TBi sedaj ko je na trgu, mogoče kar Giulietto QV.

Aynway, pri 156 se dosti menjava roke in podobne stvari, ostalo pa v glavnem ni težava. Težava je, da je ogromno uvoženih z resno zbitimi kilometri (če ima avto že 250k Km je veliko potrošnega materiala že na koncu svoje življenjske dobe pri novejših avtomobilih, misliš pa da ima avto "magičnih" 120k Km), ali pa so jih vozili takšni, ki jih niso redno servisirali, potem pa se jih želijo znebiti. Pa seveda bodo govorili, da so "jajc". Sploh bencinarji so dosti svojega življenja preživeli pri rdečem območju vrtljajev, po možnosti še hladni. Je kar malo za razmislit...

Moj prvi avto je bil Alfa, sedaj imam Alfo in tudi naslednji avto bo najbrž iste znamke. Mi res ni žal!

p.s.: T-h-o-r - Do 4500Rpm čisto lepo potegne ko je ogret :) :)
"božja zapoved pravi; <Spoštuj očeta in mater>,
ne govori pa o spoštovanju sodstva."
Janez Janša, 29.04.2014

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Zheegec ()

T-h-o-r ::

pri 4500 mora šele začeti zares vlečti 8-)
Why have a civilization anymore
if we no longer are interested in being civilized?

IceIceBaby ::

cyber_killer je izjavil:

Alfa je dober avto, če ga kupiš novega, vse ostalo je crap.


Lahko razložiš? Jaz sem kupil avto s cca 100kkm pa mu nič ne manjka.

Pšenični ::

"pri 4500 mora šele začeti zares vlečti"

Pri 4000 rpm, je moj dizel v četrti na 175km/h, pa je še deleč do rdečega polja. Ja dizel gre do 6000 max. Zato tud daljša življenska doba motorjev. Vleče skozi, ko se navadiš na turbo luknjo.

T-h-o-r ::

ja, samo tvoj dizel je vsaj 2.0 :D

mene bolj zanimajo dizli ranga 1.6
Why have a civilization anymore
if we no longer are interested in being civilized?

Pšenični ::

"ja, samo tvoj dizel je vsaj 2.0"

Alfa tdi 1910 ccm.

Zheegec ::

Od kdaj ima Alfa TDI motorje :)
"božja zapoved pravi; <Spoštuj očeta in mater>,
ne govori pa o spoštovanju sodstva."
Janez Janša, 29.04.2014

T-h-o-r ::

Pšenični je izjavil:

"ja, samo tvoj dizel je vsaj 2.0"

Alfa tdi 1910 ccm.



torej je že nekoliko starejši :P
Why have a civilization anymore
if we no longer are interested in being civilized?

TOP ::

telbanc,zdej si jo mal ustrelu gre do 6000 ja ma ne dizel.Tisti ki govori,da je dizel za traktorje ga ni še nikoli vozu in da mora začet vleč od 4500 naprej mu pa oče kupuje benzin.Ko enkrat kupiš dizla to mislim Turbo dizel,teško boš še kdaj kupu benzinca,pa neglede koliko kilometrov delaš dnevno.

Pšenični ::

"torej je že nekoliko starejši :P"

2001 letnik. Gre kot urca. Ampak jaz za avto skrbim, tko kot je treba. Je pa milina tole vozit. Užitek.

"telbanc,zdej si jo mal ustrelu gre do 6000 ja ma ne dizel"

Pri 6000rpm je konec rdečega polja, pri tdi. Poglej če ne verjameš. Teoretično torej naj bi šel.

"Ko enkrat kupiš dizla to mislim Turbo dizel,teško boš še kdaj kupu benzinca,pa neglede koliko kilometrov delaš dnevno."

Se strinjam. Popolnoma.

Zheegec ::

Pri 6000rpm je konec rdečega polja, pri tdi. Poglej če ne verjameš. Teoretično torej naj bi šel.

Jap, pri koliko je pa blokada oz "rev limiter"?
"božja zapoved pravi; <Spoštuj očeta in mater>,
ne govori pa o spoštovanju sodstva."
Janez Janša, 29.04.2014

Pšenični ::

"Jap, pri koliko je pa blokada oz "rev limiter"?"

Heh, moram priznati, da čez rdeče polje ne vozim, tko da ne vem. Upam da ima kakšen bolj natančne podatke.

Zheegec ::

Pšenični je izjavil:

"Jap, pri koliko je pa blokada oz "rev limiter"?"

Heh, moram priznati, da čez rdeče polje ne vozim, tko da ne vem. Upam da ima kakšen bolj natančne podatke.

Od kje ti pa potem izjava: "Ja dizel gre do 6000 max" ?!

Pa še enkrat, ni TDI, ampak JTD :)
"božja zapoved pravi; <Spoštuj očeta in mater>,
ne govori pa o spoštovanju sodstva."
Janez Janša, 29.04.2014

Pšenični ::

Motor nameščen spredaj prečno, dizelski, tekočinsko hlajeni, 4-valjni, vrstni, 2 ventila na valj; neposredno vbrizgavanje preko skupnega voda; 1 zgoraj ležeča odmična gred; turbo polnilnik s spremenljivo geometrijo lopatic; hladilnik polnilnega zraka; delovna prostornina: 1910 cm3; premer x gib batov: 82 x 90,4 mm; kompresijsko razmerje: 18,5 : 1; največja moč: 85 kW (116 KM) pri 4000 vrt/min; največji navor: 275Nm pri 2000 vrt/min; najvišje število vrtljajev: 4500 (rdeče polje), 5000 (prekinjevalec); količina hladilne tekočine: 7,2 l; akumulator: 60 Ah; alternator: 105 A

Evo bolj natančno. Se opravičujem. Zmotil sem se za tisočaka. Navedel sem podatke s števca.

TOP ::

To je pa druga zgodba,očitno slabo poznaš dizla.Dizel je najbolj uporaben med 2000-4000RPM sedaj mal še varerira malo gor malo dol odvisno od kubikaže.Sam tam pa potegne veliko bolj kot isto konjski benzin tu mu ni para.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: TOP ()

Pšenični ::

"To je pa druga zgodba,očitno slabo poznaš dizla."

Malce sem se zaletel. OK.

T-h-o-r ::

TOP je izjavil:

telbanc,zdej si jo mal ustrelu gre do 6000 ja ma ne dizel.Tisti ki govori,da je dizel za traktorje ga ni še nikoli vozu in da mora začet vleč od 4500 naprej mu pa oče kupuje benzin.Ko enkrat kupiš dizla to mislim Turbo dizel,teško boš še kdaj kupu benzinca,pa neglede koliko kilometrov delaš dnevno.


nimam svojega avtomobila, vozil sem pa že kar nekaj različnih avtomobilov

in dizle je popolnoma duhomorno vozit
Why have a civilization anymore
if we no longer are interested in being civilized?

Pšenični ::

"in dizle je popolnoma duhomorno vozit"

To pravi tud moj brat. heh,he...,

WarpedGone ::

Kdo pri zdravi pameti svoj avto tišči v rdeče polje? :|
Po moje bi si moral avtomobilski kompjuter to zapomnit in prikazat v diagnostiki. Da se lahko takšnim zgonjenim jajcam izogneš. Ni čudno da potem vse skup crkuje :|
Zbogom in hvala za vse ribe

T-h-o-r ::

kaj pa naj jaz rečem, ker naš avto nima tega rdečega polja kje označenega? :)

"To pravi tud moj brat. heh,he..., "

naj še tebe malo nauči :-)
Why have a civilization anymore
if we no longer are interested in being civilized?

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: T-h-o-r ()

jRk0 ::

nisi petrolhead, ce enkrat v zivljenju nimas alfe. s in dizl je cist kul, letijo super, sploh pa zarad turbine in navora je cist drug filing ko das po gasu. ampak ko pa ventilcki zapojejo pr bencinarju je pa drugo :D na koncu pa seveda, za 18 let ti bo poraba 6-7L se kako pasala (namesto 10+ pr bencinarjih, ker vem da bos mel tezko nogo:P)
You fuck up once, you loose two teeth.

Valvoline ::

T-h-o-r je izjavil:

kaj pa naj jaz rečem, ker naš avto nima tega rdečega polja kje označenega? :)

"To pravi tud moj brat. heh,he..., "

naj še tebe malo nauči :-)

Predvidevam da avta sam še nisi tankal,pa da vidiš kako te lepo bencinar opali po žepu.Še posebej k tako maš rad visokih obratov :)

Valvoline ::

Pa tako mimo še eno vprašanje za lastnike alfic jtd.Kako se kaj obnese z *alternativnim* gorivom seveda če ga kdo uporablja.
:)

Zgodovina sprememb…

T-h-o-r ::

sem tankal :)

focus 1.6 žre 8 l, če ga voziš dokaj lepo in 10, če ga ženeš :)


upam, da ne mislite, da stalno ob menjavanju nabijam obrate do 6000 in podobno :D
Why have a civilization anymore
if we no longer are interested in being civilized?
«
1
2 3


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Alfa Romeo 147 1.9 JTD, mnenja? (strani: 1 2 )

Oddelek: Na cesti
5311545 (10339) dottor
»

Katerega dizla do 3500€ (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Na cesti
11222023 (19006) rajc123
»

Kaksen avto vozite? (strani: 1 2 3 434 35 36 37 )

Oddelek: Loža
1849297512 (219644) dottor
»

Rabljen avtomobil (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Na cesti
10621733 (16931) amigo_no1
»

Je kdo vozil vw motor 1.4 16v (strani: 1 2 )

Oddelek: Loža
5816551 (15205) AngelOfDeath

Več podobnih tem