Forum » Programska oprema » Clonezilla - težave
Clonezilla - težave
dunda ::
Hm, z Linuxovi zadevami res nimam sreče, pa bi jih z veseljem uporabljal. Ampak mi res vsaka stvar nagaja.
Nov računalnik ima gor Windows 7 64-bit. Nekako sem se odločil, da bom poskusil uporabljati le legalne (kupljene ali free) zadeve. Zato sem se odločil, da za backupiranje celotnega diska (uporabljam pač clone diska za backup) uporabim Clonezillo.
A glej zlomka - zadevo zaženem (live CD). Najprej me zmoti, da spodaj piše, da lahko uporabim TAB za editiranje posameznih nastavitev - ampak tipke TAB ne "zagrabi".
Ko to prebolim, poženem prvo default možnost - nekaj časa melje, nato pa se vse skupaj umiri pri črnem zaslonu. Ni to command prompt, pač pa čisto črn zaslon, kjer pa lahko sicer tipkam :-)
Ok, ponovim še enkrat, pa še na drug način ... vedno ista pesem. Nato pa uporabim še failsafe mode - tukaj pa lepo padem notri in ves vesel nadaljujem. Zadeva začne z delom, dela 5-6 ur in ko pride na 100% se ne ustavi. Po četrt ure štetja ure ... se naveličam in pritisnem Ctrl+Alt+Del. Grem v Windowse in pogledam - zunanji disk (torej target disk) je neuporaben ...
Uporabil sem Ubuntu različico. Danes bom poskusil še Debian, če bo kaj bolje.
Ima kdo kakšno idejo, kdaj je narobe?
Nov računalnik ima gor Windows 7 64-bit. Nekako sem se odločil, da bom poskusil uporabljati le legalne (kupljene ali free) zadeve. Zato sem se odločil, da za backupiranje celotnega diska (uporabljam pač clone diska za backup) uporabim Clonezillo.
A glej zlomka - zadevo zaženem (live CD). Najprej me zmoti, da spodaj piše, da lahko uporabim TAB za editiranje posameznih nastavitev - ampak tipke TAB ne "zagrabi".
Ko to prebolim, poženem prvo default možnost - nekaj časa melje, nato pa se vse skupaj umiri pri črnem zaslonu. Ni to command prompt, pač pa čisto črn zaslon, kjer pa lahko sicer tipkam :-)
Ok, ponovim še enkrat, pa še na drug način ... vedno ista pesem. Nato pa uporabim še failsafe mode - tukaj pa lepo padem notri in ves vesel nadaljujem. Zadeva začne z delom, dela 5-6 ur in ko pride na 100% se ne ustavi. Po četrt ure štetja ure ... se naveličam in pritisnem Ctrl+Alt+Del. Grem v Windowse in pogledam - zunanji disk (torej target disk) je neuporaben ...
Uporabil sem Ubuntu različico. Danes bom poskusil še Debian, če bo kaj bolje.
Ima kdo kakšno idejo, kdaj je narobe?
https://www.kacnje.eu
dunda ::
Danes sem poskusil Debian različico. In zadeva deluje. Edino kar je vredno omeniti - po restartu se zunanji disk ne pojavi! Potrebno je iti v Disk Manager in disk postaviti na Online ...
https://www.kacnje.eu
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
! | [(K)Ubuntu] Vprašanja in težave (strani: 1 2 3 4 … 19 20 21 22 )Oddelek: Operacijski sistemi | 335031 (159) | LightBit |
» | Ubuntu vprašanja (strani: 1 2 3 4 … 19 20 21 22 )Oddelek: Operacijski sistemi | 185034 (53873) | poweroff |
» | 1152: error exctracting to the temporary locationOddelek: Pomoč in nasveti | 2902 (2579) | JOKER |
» | Ubuntu 10.04 LTS - Change is coming (strani: 1 2 3 4 … 17 18 19 20 )Oddelek: Operacijski sistemi | 141655 (104541) | Icematxyz |