» »

Flash na mobitelih zamuja

Flash na mobitelih zamuja

Flash na Nexus One

vir: engadget
engadget - V videointervjuju, ki so ga posneli pri Fox Business ob izidu Adobovega kompleta za ustvarjanje Creative Suite CS5, je CEO Adobea, Shantanu Narayen, razkril tudi dogajanje s Flashom in njegovim prihodom na mobilne telefone. Da bo polno različico Flasha v obliki izdaje 10.1 dobil Android, vemo že lep čas, zdaj pa je razkril, da si podobno lahko obetajo tudi lastniki naprav, na katerih teče operacijski sistem Blackberry oz. WebOS, torej naprave RIM-a (Blackberryji) in Palma (Pre ter Pixi).

Prvotne napovedi so izid Flasha postavljale v prvo polovico letošnjega leta, a se je izkazalo, da bo zamudil. Pri Adobeu so izid namreč prestavili v drugo polovico leta 2010, gospod Narayen pa je povedal še, da istočasno lahko pričakujemo tudi tablične računalnike, ki bodo podpirali Flash. Na Engadgetu predvidevajo, da bo šlo za tablice, na katerih bo tekel Chrome OS. Komentiral je tudi Applovo odločitev ne-podpore Flasha in dejal, da je popolnoma poslovne narave, ki bo oškodovala predvsem potrošnike. Meni, da bodo ti v končni fazi odločali z denarnico, kar bi bilo lahko slabo za Apple.

Celoten posnetke intervjuja si lahko ogledate v izvorni novici.

160 komentarjev

«
1
2 3 4

sirotka ::

Ne bo slabo za apple, ker ne pogresamo flasha.

andromedar ::

A ne bi mogel bit naslov: "Flash na Android telefonih zamuja"?
Eh?

MPodlesnik ::

"Meni, da bodo ti v končni fazi odločali z denarnico, kar bi bilo lahko slabo za Apple." Ta stavek mi je všeč. Tako ali tako je apple že predrag in precenjen :)

mitja_i ::

Vsaj mobilniki je pravilen izraz... Mobitel je firma.

Oxford ::

mitja_i je izjavil:

Vsaj mobilniki je pravilen izraz... Mobitel je firma.


Mobitel je firma, mobitel pa ne.

lordgreg ::

Novica ni resnična, naslov pa nepravilen v vsakem primeru. To, kar je povedal Shantanu Narayen (Adobe CEO) je bilo mišljeno za prihajajoč hardver, ki bo poganjal Android.

Kar pa pravijo je pa to, da še je Flash vedno napovedan za 1. polovico letošnjega leta in bo za obstoječe uporabnike Android telefonov na voljo preko Marketa. Seveda boš verjetno moral imeti najmanj verzijo 2.0 a vseeno.

Aja, še link- webkitchen

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: lordgreg ()

Bor H ::

sirtko: multitaskinga tut nihče ni pogrešal, pa copy/paste, pa kamere za videoklic tut nihče ne pogreša ane?

ko bo, če bo, nekoč jobs najavil flash na iphonu bojo pa userji vsi v en glas navdušeni on bo pa razlagal kako so uspeli z Adobom ga zoptimizirat da ne žre baterije...

nekikr ::

Bor: multitaskinga nisem pogrešal in ga ne pogrešam, copy/paste sem uporabil 3x --> prej ga nisem pogrešal, kamere za videoklic niti malo ne pogrešam, niti je nočem. Internetne strani brez reklam (flasha)? Hudiča, pripravljen sem plačati neko mesečno naročnino, za življenje brez reklam, tu pa to dobim brezplačno v paketu. Stvar je super! ;)

Edit: kot vedno, če ti to rabiš, potem stvar ni zate. Dokaj preprosto.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: nekikr ()

Ted ::

Podpora flash-u je še zadnji korak pri prikazovanju spletnih vsebin na mobilnih telefonih - potem se bo njihova funkcionalnost izenačila s tisto na računalnikih.

Verjetno si danes marsikdo težko predstavlja da bi uporabljal računalnik in brskal po internetu brez inštaliranega flasha? Vsaj jaz si, tudi na mobilnem telefonu mi zelo manjka.
Mah...

Bor H ::

nekikr: sej razumem tvoje argumente ampak kot je reku Ted, Flash je sestavni del spleta, tudi če ga na mobitelu imaš ga lahko še zmerej diseblaš (vsaj nokie to znajo, in ne, nisem nokia fanboy ker je ne bom verjetno nikol več kupu), pričakovat od vseh ponudnikov spletnih vsebin da se prilagodijo enemu telefonu je pa najmanj neumno.

iPhone userji ste pa vmes talci...

Limit-sky ::

Se strinjam z nekikr-jem.

Mene sploh ne boli, če Miniclip in Sony nikoli ne prilagodita vsebine.
In če vsi oglasi na spletu ostanejo v flashu - fine by me.

Lonsarg ::

Zelo dobro poznas ninternet, da menis, da so samo oglasi v flashu. Kaj pa dodajanje filov, za posilanje preko gmaila, uploadanje filov na rapidshare, multimedijske strani v samem flashu pa take fore. Vsak, ki je kadarkoli izjavu, da browsanje na mobitelu se ni primerljivo z desktop verzijo je vede ali pa neveda v bistvu izjavil, da je flash vse kar manjka do tega, da ne bo potrebno mobilnih verzij delat. Ko/ce bo internet sel pocasi na html 5 se to dela na podrocj izdelovalcev strani, browser pac mora vse podpirati, kar je na internetu, tudi ce bi blo flasha samo 1%, ali katere druge stvari, browser pac naj vse podpira, bitke kater standard prevladuje ne bi smele meti veze z browserji, kako to pocne Apple, naj developerjem da nekaj, kar bo lazje narediti za njih stran v HTML5, tako se nov format vpelje.

Bor H ::

Kot da je problem Miniclip..dela videoarhiv na rtvslo.si? kaj pa prispevki na 24ur? kaj pa spletna stran za Iron Man 2? lahko poslušaš komade na Facebooku? Kaj pa na straneh vsakega drugega avtorja, ki uporablja flash rešitev?

Ted ::

Največji problem je pri prikazu videa. Na spletu število video vsebin skokovito narašča in uporabniki (tudi) pametnih mobilnih telefonov smo za te vsebine zaradi nepodpore flasha prikrajšani.
Mah...

Bor H ::

ampak neeeeee....sej obstaja html5 standard za video...naj vsi na njega šaltajo

/sarcasm off

fiore ::

Oxford je izjavil:

mitja_i je izjavil:

Vsaj mobilniki je pravilen izraz... Mobitel je firma.


Mobitel je firma, mobitel pa ne.

mobitel je pa trik s katerim Mobitel dela reklamo zase.

Limit-sky ::

Iron man 2? Komadi na FB? 24ur? Uploadanje filov na gmail? Rapidshare?

Zakaj bi take bedarije počel s telefonom, če jih niti z osebnim računalom ne počnem?

A ni ravno pri S-T en uporabnik moral spreminjati neko kodo, da je prikaz isti na telefonu?
Mogoče bi flash pogrešal pri kakšnem videu na nekaterih straneh. Recimo TED ipd. Ampak TED imam naročen kot podcast in mi nova predavanja sam naloži na iPhone in ne rabiš flasha.

Verjamem pa, da tisti, ki rabite Miniclip, Iron man 2, FB ipd, ne morete shajati z iPhonom in nihče od apple fanov ne bo zameril, če nabavite pač en drug telefon.

Lonsarg ::

Jaz sem ugotovil ja del kode od ST strani, ki moti defult browser, ampak tle gre za bug, lahko browserja, lahko pa ST strani. Nima to nobene veze z podporo kateremukoli standardu.

Zanimivo da si končno povedal, kaj je po tvojem agrument, da ni treba Flasha na mobitelih, ker si mnenja, zakaj bi pa mobitel uporablal za vse, kar dela sedaj browser na desktopu. Ja zakaj pa ne! OMG bolj smešnega agrumenta pa še ne!

Razvoj gre naprej, naprave morajo podpirati stvari, ki ljudje šele BOJO uporabljali, ne pa da obstoječe ne. Nedpodpora Flashu na Applu me ne bi motila tako, če bi bili tehnični razlogi, da pa Steve izjav, da ga ne rab je pa lahko totalen bedak, ali pa bolj možen scenarij. Make it look bad, če sam neke zelo uporabne stvari ne podpiraš. OMG kako lahko eni na Steva padate glede tehnične stvari, če je pa on ekonomist!

Bor H ::

Limit-sky: Iron man 2 sem itak preteral, kot primer, ni samo reklama v flashu veš. Marsikatera skupina se (žal) seli na FB in imajo gor večino singol in promo materiala, zakaj v informacijski dobi ne bi smel informacije slišat takoj? Pa naj bo to komad ali pa demo novega RSE pogona od Guitar pro? Še več, če grem na Thomann.de si lahko ogledam 3D sliko (večine) produktov, zakaj tega ne smem narest na mobitelu? Ali pa iPadu, kjer je to še bolj izrazito?

lurker ::

Nedpodpora Flashu na Applu me ne bi motila tako, če bi bili tehnični razlogi, da pa Steve izjav, da ga ne rab je pa lahko totalen bedak, ali pa bolj možen scenarij. Make it look bad, če sam neke zelo uporabne stvari ne podpiraš.
Stvar je nažalost obratna. His Steveness ne dovoli, da bi apple izpadel slab zaradi flasha. Tako kot npr. na desktopu (linux in mac).

Lonsarg ::

HAHA "ne dovoli, da ne bi izpadel slab zaradi flasha" my ass. To ti je glavni marketing mastermind rekel in ti verjameš:)

Vprašaj se, kaj je bolše, strani, ki imajo flash ne odpirat, ali stran, ki ima flash, pač malo počasnej odpirat? To je mišljeno z FlashLite, Z Flash 10.1 ne bi blo nobene upočasnitve napravm desktopu.

Limit-sky ::

Azgard, meni na iPhonu S-T zgleda popolnoma enako že par let. No ja, ker flasha ni, pa res ne vidim kakšne reklame.

Bor H, seveda, če so to tvoje zahteve, je vsak, ki te prepričuje v iPhone bedak. Zate je JooJoo.

sirotka ::

Nedpodpora Flashu na Applu me ne bi motila tako, če bi bili tehnični razlogi, da pa Steve izjav, da ga ne rab je pa lahko totalen bedak, ali pa bolj možen scenarij. Make it look bad, če sam neke zelo uporabne stvari ne podpiraš.



Res zelo uporabna stvar, tale flash. Se hujsi ste vsi, ki me prepricujete, da to pa res rabim:) zaenkrat ga ne.

Limit-sky ::

sirotka, sploh ne veš, kaj zamujaš:
- Iron man 2
- video arhiv 24ur
- Miniclip
- Sony website
- upload priponk na gmail
- glasbene skupine na FB
- nov RSE (?) produkt za kitaro
- in še ogromno strani, za katere sploh ne veš, da jih rabiš...

Bor H ::

limitsky: je kdo reku da je na STju problem flash? in ste zoprni, raje nimate možnosti kot da bi mogl flash izklopt v nastavitvah? se ti pa sam smejim če trdiš da je JooJoo zame, ni, tableti me trenutno ne zanimajo, dokler niso WS in imajo HDMI izhod pa kakšen solidno zvočno jih ne mislm uporabljat, ampak to sm jst. Če se pa nekaj reklamira kot THE browsing experience pa pričakuješ da boš lahko v miru preučil produkt, ki ga kupuješ, v miru pregledal FB (ki je med top tremi strani na netu) in preletu novice. Za brat tekstovne strani/forume mi pa tudi prvi EEE zadostuje in ga dobim za 100EUR rabljenega, če pa imate iPade za aplikacije pa ne trdit da ima superiorno browsanje ok?

tvoj cinizem sploh ni smešen, sploh pa izgleda nerazgledano
btw: rse je en od produktov (arobas music ga razvija), ki poskrbi da midi inštrumenti zvenijo resničnejše, na FBju so par tednov nazaj imeli audio demo, gre za relativno pomembno informacijo, ki je brez flasha nisi mogel preverit

MrStein ::

Lonsarg je izjavil:

Zelo dobro poznas ninternet, da menis, da so samo oglasi v flashu. Kaj pa dodajanje filov, za posilanje preko gmaila, uploadanje filov na rapidshare, multimedijske strani v samem flashu pa take fore.

Vse to počnem. Pa nimam flash plugina.
Edino za youtube link odprem v drugem browserju, ki ga uporabljam izključno zato, za gledanje flasha.
In vse lepo deluje. Še lepše, 90% reklam mi ni treba gledat.
Motiti se je človeško.
Motiti se pogosto je neumno.
Vztrajati pri zmoti je... oh, pozdravljen!

Limit-sky ::

in ta rse audio demo (relativno pomembno informacijo) si moral obvezno pogledati in poslušati na telefonu na avtobusu? In si slišal verjetno vse prednosti 48 kHz samplanja nad 44 kHz.

Kdo je trdil, da je browsanje superiorno? Jaz pravim, da je browsanje na iPhonu (za moje potrebe) bolj primerljivo z namiznim browsanjem, kot na bilokaterem telefonu, ki sem ga imel v rokah.

In nekaterim, ki je flash tako važen, da bi si omislili rabljenega EEEja, predlagam joojooja ali pa kakšnega od ogromno iPhone killerjev z flashom.

BTW, I am not on F****** FB.

lurker ::

To ti je glavni marketing mastermind rekel in ti verjameš:)
Flash na linuxu in mac sta mi čist dovolj dobra pokazatelja. Po skoraj štirih letih mučenja s svojo nesposobnostjo, je adobe pripeljal flash za arm do bete. Tudi, ko bo final, bo to največje sranje od softvera. Sigurno. Ne more bit drugače. Adobe je že davno spoznal (tako kot Apple in Microsoft) in sedaj pred kratkim priznal, da niso sposobni naredit spodobnega flasha. Sedaj čakajo in upajo, da bodo v pol leta vsi telefoni imeli 2+GHz procesorje, ki bodo pri max. obremenitvi kurili 3x manj kot sedanja generacija. Samo to jih še reši "where my battery at nigga?!" polomije.

PrimozR ::

Limit-sky je izjavil:

Iron man 2? Komadi na FB? 24ur? Uploadanje filov na gmail? Rapidshare?

Zakaj bi take bedarije počel s telefonom, če jih niti z osebnim računalom ne počnem?

A ni ravno pri S-T en uporabnik moral spreminjati neko kodo, da je prikaz isti na telefonu?
Mogoče bi flash pogrešal pri kakšnem videu na nekaterih straneh. Recimo TED ipd. Ampak TED imam naročen kot podcast in mi nova predavanja sam naloži na iPhone in ne rabiš flasha.

Verjamem pa, da tisti, ki rabite Miniclip, Iron man 2, FB ipd, ne morete shajati z iPhonom in nihče od apple fanov ne bo zameril, če nabavite pač en drug telefon.

Ti ne, marsikdo drug pa.

Limit-sky ::

Seveda.
Zato pa imamo prosti trg, da si lahko vsakdo omisli tisto zadevo, ki mu ustreza, glede na njegove potrebe.

Jaz takim, ki nujno (?) rabijo flash odsvetujem iPhone.

PrimozR ::

Limit-sky don't get me wrong, ko bo HTML5 nekaj običajnega, bo veselica. Flash je res poden, meni recimo na računalniku v podpisu pogosto šteka Youtube na 720p. Mislm CMON, MKVje sem z matroško gledal na 2,4 GHz enojedrnem Celeronu (Core 2 arhitektura).

Ampak kot so rekli, niso samo reklame in videoti, ki so v flashu. Ja, pogosto niso nekaj nujnega in večinoma uporabni samo za kratkočasenje, se pa najdejo primeri, ko delujoč Flash prišel HUDO prav.

Bor H ::

exactly, če me že more kej omejevat naj bo hardware ne software, izbira ni nikoli slaba stvar

P4ajo ::

Limit-sky je izjavil:

Zato pa imamo prosti trg, da si lahko vsakdo omisli tisto zadevo, ki mu ustreza, glede na njegove potrebe.

Ja, ampak potem naj ne govorijo o neki superiornosti in neverjetnih "brskalniških izkušnjah", če naprave ne podpirajo flasha, ki je velik in pomemben del današnjega spleta (pa ne (samo) zaradi reklam) in uporabniške izkušnje le tega, kljub nekaterim slabostim, ki jih ima.
Na telefonih je to morda manj izrazito, ampak na iPadu, pa meji na nesprejemljivost.

Njihovemu odnosu do flasha se reče pa obrabni mehanizem, in sicer reakcijska formacija.
Seveda, pa so tu še ultra zvesti, fanatični (in naivni) oboževalci, ki, da bi branili svoj ideal(Apple) uporabljajo obrambni mehanizem identifikacije in potem zavzamejo enako stališče in ga širijo naprej. Tako pridemo do debate, ki se dogaja tukaj.
No seveda, gre še za zanikanje in potlačenje (flasha ne rabim), izničenje (flash, mi še baterijo prazni in samo reklame kaže), ter nekaj ostalih, ne tako izrazitih mehanizmov.
Seveda je to povsem naravno in se tega niti ne zavedamo, ter nam pomaga ohranjati našo pozitivno samopodobo, ampak lahko v preveliki meri vodi v življenje v "drugih dimenzijah" in ne videnje realne slike, kar pa je škodljivo.

Anyway... kdo tu nima nameščenega flasha na namiznem/prenosnem računalniku, ki ga uporablja za brskanje po spletu, v normalnih pogojih?

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: P4ajo ()

WamPIRe- ::

Meni je čist prav, da flash na telefonu dela in da lahko na telefonu delam na internetu večinoma vse kot na desktopu.
Msi Z77 | Intel i7-3770K | Kingston HyperX DDR3 16GB
CM Silent Pro Gold 700W | Asus RTX 2080 | Samsung 850 EVO 250GB
Samsung 850 EVO 500GB | 2x Asus ROG PG279Q

Icematxyz ::

Ker pogosto omenjate Linux. Ne vem če ste zadnje čase kaj uporabljali Linux.

Ampak načeloma v Ubuntu deluje solidno? V kombinaciji z naknadno namestitvijo preko synaptic ali terminala za firefox. Chrome pa že tako ima vgrajenega če se ne motim. In ko namestiš chrome je to to.

Res je da se lahko zgodi da se kdaj zruši. Ampak daleč od tega da ne bi bil uporaben?

Oziroma za mojo vednost. Katere strani vam povzročajo na Linux težave. Ki uporabljajo flash. Oziroma katera distribucija? Video portali meni ne povzročajo težav. Da pa mi ne bi reklam prikazoval. Pa nimam te sreče. :) Tako da kje točno imate težave z Flash in s katero linux distribucijo. Me zanima pač. Da vem.

pivo ::

PrimozR je izjavil:

Limit-sky je izjavil:

Iron man 2? Komadi na FB? 24ur? Uploadanje filov na gmail? Rapidshare?

Zakaj bi take bedarije počel s telefonom, če jih niti z osebnim računalom ne počnem?

A ni ravno pri S-T en uporabnik moral spreminjati neko kodo, da je prikaz isti na telefonu?
Mogoče bi flash pogrešal pri kakšnem videu na nekaterih straneh. Recimo TED ipd. Ampak TED imam naročen kot podcast in mi nova predavanja sam naloži na iPhone in ne rabiš flasha.

Verjamem pa, da tisti, ki rabite Miniclip, Iron man 2, FB ipd, ne morete shajati z iPhonom in nihče od apple fanov ne bo zameril, če nabavite pač en drug telefon.

Ti ne, marsikdo drug pa.


Tak pa si naj ne kupi iphona:)

prepričevat nekoga, ki ima iphone, da je flash pomemben pri web browsanju te potegne dol na njihov nivo. na apple nivo.
govori, da ne rabi flasha, ampak, _ko pa ga rabi_ pa uporabi drug browser. če ti rečem kreten te pohvalim


Drug browser ne pomaga....ni podpore:) Užališ me sigurno ne, kej pametnega pa tko ne veš povedat.

P4ajo je izjavil:


Ja, ampak potem naj ne govorijo o neki superiornosti in neverjetnih "brskalniških izkušnjah", če naprave ne podpirajo flasha, ki je velik in pomemben del današnjega spleta (pa ne (samo) zaradi reklam) in uporabniške izkušnje le tega, kljub nekaterim slabostim, ki jih ima.


Hjah, meni še vedno daleč prekaša androida...pač govor zase, jaz ga ne pogrešam...
žiulenje ni potica...pa tut testu za štrudl ne

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: pivo ()

pivo ::

P4ajo je izjavil:


Anyway... kdo tu nima nameščenega flasha na namiznem/prenosnem računalniku, ki ga uporablja za brskanje po spletu, v normalnih pogojih?


Ni primerjave, na prenosnem mam tud premiera, pa ga na telefonu nimam, prav tako še marsikaj drugega, a za odlično browsanje po telefonu ga osebno ne rabim.
žiulenje ni potica...pa tut testu za štrudl ne

Bor H ::

Problem je izključno v tem da se je Jobs odloču za vse uporabnike da ga ne rabjo. Nazi bastard.

nekikr ::

Zakaj pa ne, saj je "njegov" izdelek...

techfreak :) ::

Bor H je izjavil:

Problem je izključno v tem da se je Jobs odloču za vse uporabnike da ga ne rabjo. Nazi bastard.

Se strinjam s teboj glede tega, da je Flash na nekaterih straneh pomemben, ampak uporabniki imajo izbiro. Če ne želiš Flasha, pač ne kupiš iPhone, ampak drug telefon.

Limit-sky ::

Bor H je izjavil:

Problem je izključno v tem da se je Jobs odloču za vse uporabnike da ga ne rabjo. Nazi bastard.

Se mi je zdelo, da imate nekateri probleme s tem.

Zato pa imamo prosti trg in si lahko vsakdo omisli svojo napravico. Eni iPhone, drugi joojoo, tretji slate...

Zmajc ::

Folk sploh ne razume zakaj Jobs noče flash-a/Silverlight-a na mobilnih Apple produktih. Razlog niso bugi v flashu ali kaj podobnega. Razlog je kontrola nad vsebinami.

Če Apple dovoli na iPhon-ih/iPod-u/iPad-u Flash in Silverlight bodo razne spletne flash igre in web aplikacije ki bojo izven kontrole Appla hkrati pa bojo direktna kokurenca aplikacijam v App storu.

It's business, plain and simple, Jobs hoče 100% kontrolo nad vsem, to je vse.

Bor H ::

sej to je jasno, sam ne sliš se tok lepo :)

techfreak in limit-sky: če beži cel kup developerjev na iPhone OS nekako to ni več odprt trg? na področju mobitelov se dogaja podobno kot na PCjih: večina iger je iPhone OS/Windows only, dejansko nimaš neke izbire več pol

sicer pa razloži pomen odprtega trga Operi in Microsoftu in tistemu nadležnemu brainchildu EU birokratov

lurker ::

Odsotnost flasha najbolj boli tiste, ki ne uporabljajo iPhonea/iPada. Ne, celo tiste, ki ga ne bi uporabljali niti, če bi imel flash.

nekikr ::

Dobro povedano :)

Bor H ::

Heh, ni res, čez nekaj mesecev bom menjal telefon, morda celo v času ko bo prišel nov iPhone, sodeč po prvih slikah bo imel celo flash na fotoaparatu kar je zelo dobro in je ubistvu že skoraj to kar iščem. Dejte mi pol povedat kako vam delujejo videi na straneh ala gizmodo/lifehacker/kotaku/fleshbot? Al so pohlevno šli prilagajat stran iphonu?

obstaja pa še kontra komentar vajinemu: napak iPhona uporabniki sploh ne vidite iz razlogov, ki jih je zgoraj nekdo lepo naštel, vsak telefon ima kakšno napako, da jih/je ne priznate je pa več ali manj le v Apple kultu

lurker ::

obstaja pa še kontra komentar vajinemu: napak iPhona uporabniki sploh ne vidite iz razlogov, ki jih je zgoraj nekdo lepo naštel, vsak telefon ima kakšno napako, da jih/je ne priznate je pa več ali manj le v Apple kultu
Nimam iPhona/iPada. Ti pa lahko povem iz prve roke kako sfaljen je projekt Android (to je tisti projekt, ki bo čez kake pol leta dobil ta jebeni flash (ok, samo tisti telefoni, ki imajo 1GHz, ampak sej verjetno že veš kaj mislim)). Sam ne vem, če imaš toliko časa, da bi me poslušal jamrat.

Tako bomo pač poslušali tvoje jamrarije o težavah in fašizmu, ki ga ubogi uporabniki iPhonov/iPadov morajo trpeti...

nekikr ::

Bor: joj, spet, 1000ič: da telefon nima flasha ni napaka ampak poslovna odločitev. Da flasha ni ti bo priznal vsak uporabnik. Če flash rabiš potem tega ne boš kupil. Kje je torej problem? Kje je napaka?

Limit-sky ::

Bor H, glej lepote trga: nihče te ne sili, da kupiš iPhone, in nihče te ne prepričuje, da ga ne smeš kupiti.
«
1
2 3 4


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

The Flash (2018)

Oddelek: Sedem umetnosti
406542 (434) ahac
»

Google izdelal lastni brezžični usmerjevalnik OnHub

Oddelek: Novice / Omrežja / internet
4218538 (11917) blue
»

Nove različice Flasha za Linux bodo na voljo le za Chrome

Oddelek: Novice / Brskalniki
4110036 (7856) enadvatri
»

Chrome ne bo več podpiral H.264, le WebM (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Novice / Omrežja / internet
14029042 (24429) Icematxyz
»

Sodelovanje pri razvoju strani Podnapisi.NET v3.0

Oddelek: Izdelava spletišč
232334 (1584) Alexius Heristalski

Več podobnih tem