» »

Ubuntu 10.04 LTS - Change is coming

Ubuntu 10.04 LTS - Change is coming

««
7 / 20
»»

Icematxyz ::

Sem prebral. Skratka priporoča nadgradnjo. Zanimive so mi velike razlike časov v testu kopiranja datotek med Ext3 in Ext4. Na Linux oziroma Ubuntu je presedlal z Ubuntu 8.04 LTS. Glede na to da z verzijo 9.10 če prav razumem ni bil najbolj zadovoljen. Potem zna biti kritičen. In če reče nekdo ki je kritičen do sprememb in težav da Ubuntu 10.04 LTS priporoča nadgradnjo. Potem so pri Canonical že nekaj naredili prav. Tisto klasično ga je najbolj zmotilo. Premik gumbov na levo stran. Pa celo 20 minut je rabil da se je navadil! :)

ABX ::

Da, review je zelo pozitiven, predvsem ker je bil zelo kritičen z verzijo 9.10. Verjetno bom tudi sam nadgradil moje verzije na 10.4
Vaša inštalacija je uspešno spodletela!

cholt45 ::

poweroff je izjavil:

Jaz pišem tole: http://matej.owca.info/linux/Linux_na_n...

Če bom dobre volje, bo nova verzija v par tednih. Nova verzija bo na istem naslovu, tako da.... check this regulary out.


Matthai, kapo dol, res!

Edit:

Sam sem upgradal na 10.04 in s tem prekinil navado, da uporabljam eno verzijo pred aktualno. Ponavadi se prvih par mesecev naleti na par tečnih buggov. Meni naprimer ne uspe usposobiti, da mi dva monitorja nebi delala v mirror načinu. Sicer obstaja workaround, da med bootom izklopim drugi monitor in ga po loginu ponovno vklopim. Ampak to ni to, bo potrebno počakati da popravijo .
Zaradi takih stvari bom spet vedno eno verzijo odzadaj, pa naj drugi odkrivajo :D.
Drugače je pa super sistem, edino naučiti se ga moraš uporabljati.

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: cholt45 ()

Aston_11 ::

Ćudno, čudno glede moje resolucije - sem naredil še tako, kot je napisal Blay0, sem pa tudi podrezal VGA kabel in sedaj imam enih 10 resolucij več, piše tudi, kateri monitor imam... kabel zgleda?

bosmla ::

Jap kot sem ti napisal ze zgoraj... jaz sem diplomiral iz nastavitve custom resolucije na Linux-u - nazadnje pa sem se kabel zamenjal ;((

poweroff ::

Glede knjige - zdaj intenzivno delam upgrade za novo verzijo. Imam "sčiščeno" približno tretjino.

Ravno sem se z*** z analogno TV... sem ravno mislil pop***, pa se je izkazalo, da je bil potreben reset (ali pa sem jaz kaj narobe tipkal), nakar je vse začelo delat.
sudo poweroff

BlaY0 ::

Aston_11: Seveda je precej možnosti da kak od DDC pinov nima dobrega stika in EDID ne pride na drugo stran do video gonilnika. Rezultat je točno tak kot si opisal - izguba določenih resolucij, ki so prej bile. Se pa stvar vseeno da porihtat tako kot sem opisal - ignoriraš EDID in se zanašaš na podatke iz xorg.conf, ki pa mora biti spisan tako, da nič ne manjka.

Pyr0Beast ::

Z monitorji na Ubuntuju sem tudi že jaz zgubljal živce. Sploh tistih 60Hz, katerih se včasih ni dalo spremeniti.
Pa kaj je sploh potrebno šariti po filetkih če zadeva ne dela. Puppy linux ti afaik omogoči da spreminjaš zadevo 'on-the-fly' s enim kupom prednastavljenih resolucij četudi xorg ni zaznal ekrana.
Some nanoparticles are more equal than others

Good work: Any notion of sanity and critical thought is off-topic in this place

kriko1 ::

Ma nimajo dotične distribucije grafično urejanje teh zadev?
Če ima opensuse že leta v yastu modul "screen and X configuration" v katerem lahko tudi ignoriraš privzeto zaznan monitor in parametre, ni vraga da popularni ubuntu ne bi imel.

Icematxyz ::

Seveda ima. Ampak v tem dotičnem primeru če prav razumem je prišlo do okvare strojne opreme. Kabel za monitor?

Drugače pa Ubuntu 10.04 LTS podpira KMS ki je privzeto vključen za odprto kodne intel ati in nouveau grafične gonilnike. Kar opaziš že pri samem boot procesu v primeru da uporabljaš zgoraj omenjene odprto kodne gonilnike. Xorg se na običajne privzete vrednosti nastavi sam. Povprečnemu uporabniku kvečjemu pride v poštev kakšen privzeto priložen GUI vmesnik:

Sistem -> Nastavitve -> Zasloni Kjer lahko zamenja resolucije. Doda na pult ikono za urejanje nastavitev...

Zadeva zgleda približno tako:

Nastavitve Zaslona



Vir slike

V primeru namestitve lastniški gonilnikov. Pa urejaš te zadeve preko priložene nadzorne plošče lastniških gonilnikov.

V primeru težav pa kot je bilo omenjeno Tukaj. Velika verjetnost da boš vse uredil s Xorg RandR. Res pa je da tukaj pa se najverjetneje pojavi potreba po malo bolj izkušenem uporabniku.

Zanimive povezave:
https://wiki.ubuntu.com/X/KernelModeSet...
https://wiki.ubuntu.com/X/Config

Zgodovina sprememb…

  • zavaroval slike: bluefish ()

System ::

Ste namestili Ubuntu 10.04 Lucid Lynx LTS a je Firefox počasen?

Rešitev:
Odprite nov zavihek ter vanj napišite about:config, nato pa nastavite naslednje parametre.

- network.http.pipelining > postavi v True
- network.http.pipelining.maxrequests > nastavi 8 ali 10
- network.http.proxy.pipelining > postavi v True
- network.dns.disableIPv6 > postavi v True

Icematxyz ::

Veliko ljudi zanimajo preobleke. Namestijo OS katerega koli proizvajalca že. Na to pa bi ga radi sistem malo "predelali". Da je bližje njihovem okusu. Ali barvi hlač ki jih nosijo. Tudi z Ubuntu 10.04 LTS ni nič drugače.

V množici takšnih ali drugačnih bolj ali manj delujočih rešitev. Vsak na koncu najde nek približek ki mu odgovarja. Ker sam zaenkrat ne predelujem na veliko svoje (K)Ubuntu distribucije. Bi pa verjel da marsikdo jo. Bi bilo morda dobro da tisti ki meni da je izdelal kvalitetno predelavo svoje (K)Ubuntu 10.04 LTS distribucije. Da to deli tudi z drugimi. In opiše ob sliki na kratko in jedrnato kako je do rezultata prišel!

Treba se je zavedati da se tukaj ponavadi namešča programska oprema katere ne razvija podjetje Canonical! In ni nujno da v celoti deluje in je varna. Za to je treba posvetiti malo več pozornosti iskanju preobleke in dodatkov ki je sploh primerna za Ubuntu 10.04 LTS distribucijo. In ki se aktivno razvija. In ki bom rekel ne škodi našem sistemu.

Če bi že moral dati neke smernice popolnem začetniku. V zadnjem času opažam dokaj popularni "PACK" preoblek. Ki nastaja pod okriljem tako imenovanega Bisigi Project-a.

Sama namestitev preoblek je zelo preprosta. Dodamo PPA vire. In že lahko poljubno ali kar vse preobleke namestimo z ukazom preko terminala. Za tiste ki radi delate z Upravljanikom paketov Synaptic. Po dodanih PPA virih bodo se vse preobleke znašle v Synaptic. Lahko boste jih torej od tam enostavno nameščali ali odstranili z računalnika.

Teme ki so trenutno na voljo si lahko ogledate na tej povezavi

Primer preoblek



Vir slike in kratek opis

6 pack preoblek Ubuntu.



Vir slike

Zgodovina sprememb…

  • zavaroval slike: bluefish ()

System ::

Hvala Icematxyz, zelo mi je všeč, da imamo nekoga, ki je pripravljen toliko narediti za Ubuntu.

Trupl0 ::

Pozdrav,

ima kdo slučajno težave z mrežnim adapterjem?
Imam Asusovo P5KC plato in enostavno ne znam zadeve postavit, da bi funkcionirala v zadnji verziji ubunta.

Sem M$ user ;)
If you are going through Hell, keep going !

Icematxyz ::

@Nuclear_

Kašen je rezultat ukaza:

lspci -n | grep 1969

Če ga vpišeš v terminal. (ctrl + alt + t)

kokpa ::

te lahko blueFish vprašam zakaj mi pod zgodovino sprememb piše da si izbrisal moj komentar oz prošnjo? Kje na forumu pa lahko vprašam takšno vprašanje?

bluefish ::

Konkretna tema je namenjena Ubuntu distribuciji, tvoja vprašanja pa se nanašajo na splošno uporabo konzole, zato jih zastavi v temu primerni obstoječi ali novi temi.

kokpa ::

Se ti opravičujem blueFish.

Relanium ::

Moram rečt, da linux sploh ni tako slaba stvar, zdajle ko sem se malo zagledal v firefox sem čist pozabil, da delam na linuxu.
Stvar ima potencial da kdaj postane razširjen OS, samo največja stvar ki jo pogrešam iz windowsa so instalacije programov.

Kakšen je najlažji način instalacije neke .tar.gz datoteke iz interneta ?

poweroff ::

Relanium: http://matej.owca.info/linux/Linux_na_n..., stran 94.

Čez nekaj dni bo pa končna verzija, upam.
sudo poweroff

Lonsarg ::

Relanium, ekvivalenca windowsivim .exe za inštalacijo programov je .deb paket za Ubuntu, tam gre čisto enako lahko kot na windowsih. Kot bonus maš na linuxih še možnost inštalacije iz repository, nekakšen marketplace za .deb pakete, huda stvar.

Tiste .tar.gz datoteke pa so splošne za vse linux distribucije, ampak kot si ugotovil jih ni tako enostavno naložit, čeprav če pogooglaš, pačpar komand treba, sam včasih kar ne delajo, jih kakšen dependency zamori itd...

Tak da problem linuxa je, da še ni vsem razvijalec postalo jasno, da morajo KOT PRVO v .deb paketu releasat stvar za linux, šele potem splošno, in šele nato paketa za druge distribucije, bo pač treba da gre .deb naprej, ostale distribucije pa papa, linux žal rabi standardni paket.

Icematxyz ::

Kakšen je najlažji način instalacije neke .tar.gz datoteke iz interneta ?


Da jo najdeš v Synaptic. :)

c0ck4m0u53 ::

Lonsarg je izjavil:


Tak da problem linuxa je, da še ni vsem razvijalec postalo jasno, da morajo KOT PRVO v .deb paketu releasat stvar za linux, šele potem splošno, in šele nato paketa za druge distribucije, bo pač treba da gre .deb naprej, ostale distribucije pa papa, linux žal rabi standardni paket.


Ravno obratno, nekaterim še vedno ni jasno, da je bistvo gnu/ linuxa ravno v izbiri in daleč od tega, da bi se morali zdaj razvijalci programske opreme prilagajati ubuntu oz. debianu (ubuntu!=linux). Niti ena niti druga distribucija nista standard, število uporabnikov na tvojo žalost ali mojo srečo, ne igra pomembne vloge v ekosistemu distribucij. Dokler je zanimanje ter volja za vzdrževanje tolikšnega števila distribucij, bo verjetno preteklo še nekaj časa, da bodo šle "ostale distribucije papa", če sploh. Treba je namreč razumeti, da različne osebe preferirajo različne stvari (enako je z okusi sladoleda).
Če je že govora o nekem kvazi standardu, bi to v trenutni situaciji znala biti ekvivalent zgolj izvorna koda, v obliki prej omenjenih .tar.gz filetkov. Prevajanje izvorne kode naj bi načeloma bilo mogoče na vseh distribucijah.
Moje osebno mnenje je, da nedvomno obstajajo rešitve, na področju upravljanja s paketi, ki so bližje kiss načelu in so elegantnejše ter enostavnejše (tu prednjačijo gentoo, source mage, arch, crux...) kot je ustvarjanje .deb paketkov.
Možnost izbire je vsekakor eden izmed močnejših, pozitivnih argumentov linux operacijskega sistema. Če bi želel, da bi nekdo sprejemal odločitve namesto mene ter mi s tem vsiljeval svoje poglede, bi verjetno uporabljal os x ali windows.

Zgodovina sprememb…

Relanium ::

Hvala vam vsem za odgovore,
sem mal pogledal pa ni nek problem najti .deb paketov, vsaj za večje stvari (sem instaliral Chrome)
Tak da se bo potem že treba izogibat .tar.gz paketom

Kaj to se potem odstrani v nadzornem središču/programski viri, zavihek drugo programje ?

Icematxyz ::

Če si namestil spletni brskalnik Chrome preko programskega središča. Ga seveda lahko odstraniš tudi na enak način. Ali kaj si mislil vprašati?

Tak da se bo potem že treba izogibat .tar.gz paketom


V bistvu če gre za izvorno kodo. Je res je ja. Kot začetnik ni razlogov zakaj bi nek program šel nameščati na način. Da si sam izdelaš paket iz izvorne kode. Ker je 99% verjetnost da je to nekdo že storil zate.

Zgodovina sprememb…

Relanium ::

v programskem središču je chromium, jaz sem pa namestil Chrome iz googlove strani, datoteka .deb
evo
V programskem središču ga ni.

al pa je, sem poiskal pa piše: The web browser from google

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: Relanium ()

Icematxyz ::

V bistvu če hočeš GUI opcijo. Sistem -> Skrbništvo -> Upravljalnik paketov Synaptic.

In v iskalno vrstico vpiši Chrome. Našel boš nameščen paket google-chrome-stable Desni klik na paket -> Označi za odstranitev -> Uveljavi.

Ali pa v terminalu vpišeš:

sudo apt-get remove google-chrome-stable

Icematxyz ::

Zakaj pa imaš raje Chrome kot Chromium? Podpora h.264 v zameno za statistiko? :)

Relanium ::

Kaj pa vem, se mi je zdelo da ni enaka stvar, sem zdajle mal pregledal v čem je razlika

kanzyani ::

meni se pa po namestitvi 10.04 pojavlja ena težava, ki je v 9.10 ni bilo. Namreč vedno ko odprem kakšno .pps ali pa .ppsx predstavitev se mi v načinu diaprojekcija ne skrijejo sistemske vrstice. vedno so vidne in to običajno "uniči" predstavitev... ima kdo kako idejo kako to odpraviti?

Icematxyz ::

Imaš naknadno nameščen Compiz za efekte namizja?

kow ::

Po loginu mi pokaže prazno namizje(brez "taskbarja" in ikon, torej samo default vijolično ozadje)in to traja cirka 15 sekund. Zdi se predolgo.

kanzyani ::

settings manager mam nameščen. sam sem ga imel tudi pod 9.10. z efekti se pa nisem pretirano ukvarjal.

Icematxyz ::

@kanzyani

Ker imaš nameščen compizconfig-settings-manager ga zaženi.

Na to pa poskusi s takšno nastavitvijo legacy full screen support kot je opisano na povezavi:

http://www.serenux.com/2009/04/howto-fi...

In poročaj!

Zanimive povezave:
http://user.services.openoffice.org/en/...
https://bugs.launchpad.net/openoffice/+...

P.S. Popravil sem povezave na slike ker avtor ne dovoljuje "hot-linkanja" na slike!

Zgodovina sprememb…

Icematxyz ::

kow je izjavil:

Po loginu mi pokaže prazno namizje(brez "taskbarja" in ikon, torej samo default vijolično ozadje)in to traja cirka 15 sekund. Zdi se predolgo.


Po sveži namestitvi in po tem ko si nadgradil OS z vsemi popravki? Ali po tem ko si še kaj sam počel in konfiguriral in nameščal?

c0dehunter ::

Mene pa zanima kje se omogoči, da so ikone v glavnih menujih (Programi, Mesta, Sistem) stalno prisotne v cachu?
Namreč zdaj se, vsakič ko znova zaženem računalnik, na novo nalagajo v cache, tako da je treba počakati pol sekunde da se prikažejo.
I do not agree with what you have to say,
but I'll defend to the death your right to say it.

kow ::

Nisem ravno 100 procenten, ampak zdi se mi, da je tako že od začetka. Ponavadi ne opazujem bootanja, pa nisem takoj opazil.
Takoj po inštalaciji sem nalozil nekaj programov, a meni se ne zdijo ravno sumljivi (xchm, dropbox, vlc ipd.) Bom sedaj še poupdate-al. Če se kaj spremeni, dopišem.

Icematxyz ::

Če imaš še vedno LiveCD na voljo. Poskusi če ti tudi z LiveCD ko se sistem naloži. Traja tako dolgo da dobiš uporabno namizje. Od trenutka ko prvič pokaže ozadje.

Ker vidim da ima avtor višje (legacy full screen support) z svojo stranjo težave. In ne vem kako bo s tem v prihodnosti. Ne dovoli hot-linkanja in zdaj celo je z strežnika premaknil (ali kaj že pač počne) članek.

Skratka Sistem->Nastavitve->CompizConfig Settings Manager->Workarounds->Legacy Full Screen Support (obkljukano).

In ne bi smel z raznimi programi imeti težav ko so zagnane "Full Screen". Se pravi da se pojavi kakšen prostor na pomožnem monitorju. Tam ko je na drugem monitorju pult. Ali da je viden pult.

Icematxyz ::

Za vse tiste ki imate na zvočno kartico Line-In vhod priključen kakšen vir zvoka. In bi radi da se sliši na zvočnikih.

pactl load-module module-loopback

Za trajno rešitev:

gksudo gedit /etc/pulse/default.pa

Na koncu datoteke dodamo:

load-module module-loopback

Če zvoka ni. Namestimo gnome-alsamixer:

sudo apt-get install gnome-alsamixer

Ga zaženemo. In preverimo da ni Line-In nastavljen na Off.

Odvisno od strojne in programske opreme lahko pride do zamika (višje latence) zvoka. Za to vsi ki se ukvarjate z profesionalno audio produkcijo. Verjetno že veste da potrebujete za delo na svojem Ubuntu 10.04 LTS namesto PulseAudio serverja usposobljen in delujoč JACK daemon.

Zgodovina sprememb…

poweroff ::

Hmm, in zakaj module-loopback ni že privzeto vključen?

BTW, a ni bilo rečeno, da bo ravno Pulse Audio zmanjšal latenco zvoka?
sudo poweroff

Icematxyz ::

Privzeto ni vključen za to. Ker če govoriš na primer v mikrofon. Ni nujno da bi to rad slišal po zvočnikih. Kaj ti govoriš. Ampak le verjetno to kaj bo nekdo odgovoril.

Če pa imaš na primer situacijo kjer na vhod zvočne kartice priklopiš neko napravo. Kot je na primer TV kartica. Bi pa to rad slišal. Za to pa vklopiš PulseAudio module-loopback.

Bo pa v prihodnosti zelo verjetno tudi GUI opcija za to na voljo.

Icematxyz ::

Naj še dodam:

Ko je PulseAudio modul module-loopback naložen. Dobimo tudi za njega ustrezen drsnik za nastavljanje jakosti. Kot se za PulseAudio seveda spodobi!

Indikator za jakost zvoka na pultu -> Možnosti zvoka -> Zavihek programi

drsnik loopback



In pa seveda najpogostejši razlog za kaj ne slišimo zvoka. Se nahaja pod zavihkom Dovod. Kjer ne sme biti nastavljen na nemo. In kjer pri opcijah Povezava moramo izbrati ustrezen vhod.

Dovod zvoka

Zgodovina sprememb…

  • zavaroval slike: bluefish ()

Icematxyz ::

Še eden suhoparen review. Ubuntu 10.04 LTS Lucid Lynx tokrat by NixiePixel:

poweroff ::

Suhoparen? Jaz sem se takoj zagledal v... Ubuntu logo. :D
sudo poweroff

brodul ::

NixiePixel je res kul :D .
Nice PR za linux začetnike .
Pretending to be a mature adult is so exhausting.

poweroff ::

Icematxyz je izjavil:


In pa seveda najpogostejši razlog za kaj ne slišimo zvoka. Se nahaja pod zavihkom Dovod. Kjer ne sme biti nastavljen na nemo. In kjer pri opcijah Povezava moramo izbrati ustrezen vhod.

A obstaja varianta, da bi posebej vključil vhod line-in in posebej mikrofon in za vsakega posebej nastavil glasnost oz. dovodno glasnost?
sudo poweroff

poweroff ::

Sem si šel zdajle brat o Pulse Audio. Zmogljiva zadeva (ko bo končana), ideja je dejansko tudi low-latency.

Me pa zanima nekaj. PA ves zvok spelje skozi sebe. Ne da bi aplikacija to vedela. Omogoča tudi per application nastavljanje glasnosti.

A omogoča tudi snemanje? Da recimo posnamem na disk kaj ena aplikacija predvaja?
sudo poweroff

Relanium ::

Icematxyz je izjavil:


In pa seveda najpogostejši razlog za kaj ne slišimo zvoka. Se nahaja pod zavihkom Dovod. Kjer ne sme biti nastavljen na nemo. In kjer pri opcijah Povezava moramo izbrati ustrezen vhod.

No jaz imam TV kartico, sem si zrihtal TVtime (super programček, se mi dopade, pa še bolj učinkovit je od originalnega PVR od leadteka na windowsu)
pa sem imel ta problem da nisem slišal. Potem sem pa samo v dovodu vklopil pa stvar dela, nič tistega kar si bolj zgoraj napisal.
Imam pa izhod TV kartice povezan na line-in.

Pa še eno presenečenje: z daljincem na TV tunerju lahko celo izklopim računalnik ter nastavim glasnost zvočnikov v Ubuntuju (to kadar sploh ne gledam TV)
sam nažalost ne deluje nobena druga funkcija.
Super bi npr. bilo da bi lahko v Rhythmbox-u vsaj komade prestavljal naprej pa nazaj,
je kaka možnost za to prek tega daljinca?

Pa še eno vprašanje:
Program Mixxx mi zahteva da izklopim PulseAudio da se sploh lahko zažene (zahteva popolno kontrolo)
Kako to naredim?

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: Relanium ()

Icematxyz ::

A obstaja varianta, da bi posebej vključil vhod line-in in posebej mikrofon in za vsakega posebej nastavil glasnost oz. dovodno glasnost?


Če tvoj hardware to podpira. Potem da.

A omogoča tudi snemanje? Da recimo posnamem na disk kaj ena aplikacija predvaja?


Da. module-null-sink

Zmogljiva zadeva (ko bo končana)


V bistvu Ubuntu 10.04 LTS ima zadevo dobro implementirano. Povprečen uporabnik računalnika lahko vse uredi z klikom na indikator za nastavljanje jakosti zvoka na pultu. Vsi vtičniki so nameščeni. Profile (stereo, 5.1...) lahko izbiraš v izbirnikih. Vse je skonfigurirano tako da preprosto dela. Nimam pripomb sam z tega vidika. Zadeva je OK. Tudi napredne zadeve delujejo.

Super bi npr. bilo da bi lahko v Rhythmbox-u vsaj komade prestavljal naprej pa nazaj,
je kaka možnost za to prek tega daljinca?


Je. Ampak se boš mogel malo s tem ukvarjati. Poglej si na primer ta dva linka.

http://www.hackourlives.com/setup-windo...
http://www.hackourlives.com/control-rhy...

Program Mixxx mi zahteva da izklopim PulseAudio da se sploh lahko zažene (zahteva popolno kontrolo)


Mislim da ta program nima podpore za PulseAudio. Nisem pa prepričan. Ampak sem ga namestil in se je zagnal. Si snel program z njihove strani ali preko apt-get oziroma synaptic?

Relanium ::

Program je snet iz programskega središča tu iz ubuntuja, mislim pa da to ni tazadnja verzija, bom probal še iz njihove strani

Edit: ja no, samo beta je še novejši

Edit2: Beta verzija se mi niti ne zažene

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: Relanium ()
««
7 / 20
»»


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Ubuntu vprašanja (strani: 1 2 3 419 20 21 22 )

Oddelek: Operacijski sistemi
1061177699 (46538) poweroff
»

[UBUNTU SERVER 10.04] Grub se ne postavi

Oddelek: Operacijski sistemi
478838 (8050) Icematxyz
»

Ubuntu 10.10 - 10 Out Of 10 (strani: 1 2 3 419 20 21 22 )

Oddelek: Operacijski sistemi
1093159890 (117483) Icematxyz
»

Ubuntu 11.04 Natty Narwhal (strani: 1 2 3 417 18 19 20 )

Oddelek: Operacijski sistemi
981167671 (140318) Icematxyz
»

Izšel Ubuntu 10.04 LTS - Lucid Lynx (strani: 1 2 3 4 )

Oddelek: Novice / Operacijski sistemi
17033554 (28053) poweroff

Več podobnih tem