» »

Mobitel do 21,6 Mb/s

Mobitel do 21,6 Mb/s

vnucec ::

Mobitel je kot prvi slovenski operater vključil tehnologijo HSPA+ in jo brez doplačila sistemsko omogočil vsem svojim uporabnikom, ki tako potrebujejo le ustrezen USB modem, slednji pa je tudi že v prodaji.

Več o tem na: http://www.mobitel.si/splosno/za-medije...

Lonsarg ::

Ah, in jaz sem upal, da to moj mobitel podpira...

Sicer pa "v promocisjkem obdobju vsaj do konca 2010 brezplačno" kako zaboga pa mislijo zaračunavati za višjo hitrost? To je skoraj neizvedljivo. To bi ble ornh težave da sprogramiraš oddajnike, da glede na številko omejujejo hitrost lol.

BlueRunner ::

Ker sem zloben bom naslov prepisal drugače: "Mobitel do 20GB/mesec omejitve v 16,6 minutah - poštena poraba vašega operaterja".

zee ::

pozabil si besedo SAMO:
"Mobitel do 20GB/mesec omejitve v samo 16,6 minutah - poštena poraba vašega operaterja".
zee
Linux: Be Root, Windows: Re Boot
Giant Amazon and Google Compute Cloud in the Sky.

js osebno ::

BlueRunner je izjavil:

Ker sem zloben bom naslov prepisal drugače: "Mobitel do 20GB/mesec omejitve v 16,6 minutah - poštena poraba vašega operaterja".


žalostno... kot da bi živel na 1 m2 otoka brez čolna in znanja o plavanju.

BlueRunner ::

Ampak hej! Ne pozabi, da je to tvoj otok.

Preden bo kakšen apologet priletel mimo... vem, da maksimalna hitrost v enem burstu bistveno pripomore k hitrejši izkušnji. Ampak, ali ni malo za lase privlečeno (da ne rečem idiotsko), da se viša maksimalna hitrost, hkrati pa sprejema neke omejitve z razlogom neke t.i. "poštene uporabe" (kje se je pa izgubilo pošteno OGLAŠEVANJE?!), ker omrežje ne prenese količine podatkov, ki bi jih uporabniki želeli prenašati že danes.


Hm....


Torej še eno papirnato lansiranje, ki kaže, da je cesar gol, bos, slep, gluh, brez povorke in z izgubljenim kompasom.

Zgodovina sprememb…

Lonsarg ::

Mobitel zgleda take bedarije direkt iz T-Mobile uvaža hehe. Fair Use policy lol. Sam da tam grejo še korak dlje in že pri paketu podbnemu Itak Džabest piše unlimited internet, pol pa fair usage na 1GB omejeno:)

js osebno ::

Jah... Fair Usage policy... mene moti predvsem Mobitelov nov slogan (lansiran januarja letos)-
"Ne pustite se omejevati".
Paradoksalno, ane?

Zgodovina sprememb…

nsignific ::

Meni so ob nakupu Instant Interneta obljubljali 7,2 Mbit in neomejen prenos podatkov. Za 7,2 Mbit so takrat rekli, da še ni mogoč, bo pa u kratkem.

No, še danes ni mogoč (realen prenos je tam do 2Mbit), neomejen pa tudi ze lep čas ni več. Tale nova ponudba se pa moje pogodbe in opreme ne tiče čisto nič.

Zrelo za tožbo, če bi imel čas, denar predvsem pa voljo.

Gregor P ::

Pri mobitelu so celo tako "prijazni", da te pošljejo k njihovi partnerski privatni firmi kupiti produkt (ker ga recimo trenutno nimajo na zalogi), ki je dražji kot pri njih, ne da bi te opozorili na to.
The main failure in computers is usually located between keyboard and chair.
You read what you believe and you believe what you read ...
Nisam čit'o, ali osudjujem (nisem bral, a obsojam).

krop ::

Ma, da jim jebem vse po spisku!
Vzel paket neomejeno nakoncu mi ga omejijo.
Marš banda!

Sm, da se rešim tega paketa pa nasvidenje:D

mailer ::

V kolikor ti v pogodbi piše da je neomejeno, in so ga naknadno omejili z aneksom, ki ga nisi podpisal lahko pogodbo prekineš pred iztekom, vrneš ključ , napišeš izjavo o prekinitvi zaradi neupoštevanja pogodbe.

Lonsarg ::

Problem je, ker je aneks o ključu LOČENA pogodba. TI lahko zaradi neupoštevanja prekineš naročnino, aneks pa ostane in si jim dolžan. Brez skrbi so pravno zavarovani.

js osebno ::

Fora je da se pogodba nanaša na "trenutno veljavne" splošne pogoje, omejevanje pa poteka preko splošnih pogojev. Pravno ni šans da bi karkoli dosegel, vsekakor pa ni pravično..

BlueRunner ::

Tc, tc, tc. Znova neke izjave, ki nimajo zveze z dejanskim stanjem. Torej še enkrat:

Sprememba pogodbe mora biti po zakonu objavljena najmanj 30 dni preden novi pogoji stopijo v veljavo. V tem času ima vsak naročnik pravico odpovedati pogodbo brez plačila pogodbenih kazni.

Če je naročnik kupil opremo (telefon, TV, karkoli, ...) po subvencionirani ceni in te opreme še ni odplačal, mora poravnati razliko do polne cene. Efektivno je to pogodba o kreditiranju, samo kredita ne da banka, ampak operater.

Pogodbo sestavljajo:
- pogodba
- vse listine, ki jih pogodba izrecno navaja (splošni pogoji, posebni pogoji, ...)
- aneksi k pogodbi

To velja za mobilno telefonijo, fiksno telefonijo in dostop do interneta.

Ne enačiti odplačila kredita (subvencionirana oprema je samo oblika nakupa s kreditom) s pogodbenimi kaznimi!




Sedaj pa še konkretni odgovori:
Vzel paket neomejeno nakoncu mi ga omejijo.
Sm, da se rešim tega paketa pa nasvidenje

Od dneva, ko je bila omejitev objavljena, si imel 30 dni časa, da se brez pogodbenih kazni tega rešiš. Če si sprejel še subvencijo (kredit) za opremo, potem boš kredit pač odplačal.

Problem je, ker je aneks o ključu LOČENA pogodba. TI lahko zaradi neupoštevanja prekineš naročnino, aneks pa ostane in si jim dolžan.

Aneks k pogodbi ni nič ločen od pogodbe. Aneks pomeni, da se k pogodbi naknadno s strinjanjem obeh strani doda še nekaj členov. Če si podpisal aneks za subvencijo (kredit) opreme, boš seveda moral kredit odplačati. Ni pa to pogodbena kazen in ne jo mešati s tem.

Brez skrbi so pravno zavarovani.

Dejansko je zavarovan naročnik, ne more se ga pa "zavarovati" pred lastno neodgovornostjo, ko podpisuje kreditno pogodbo. Kredit se pač mora odplačati, če ne lahko zapremo vse od bank naprej.

Fora je da se pogodba nanaša na "trenutno veljavne" splošne pogoje, omejevanje pa poteka preko splošnih pogojev. Pravno ni šans da bi karkoli dosegel, vsekakor pa ni pravično..

Pravno in realno lahko dosežeš karkoli hočeš. Splošni pogoji so sestavni del pogodbe in njihova sprememba pomeni spremembo pogodbe. Pravice uporabnika (pravica do odpovedi pogodbe brez pogodbene kazni) ureja zakon. Če pa podpisujemo anekse o kreditiranju, pa se te kredite pač odplača.

Zgodovina sprememb…



Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Telekom - Paket 2013 v Paket 2014 (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Mobilne tehnologije
11126111 (20049) harvey
»

Mobitel UMTS Internetni dostop NATEG^2

Oddelek: Mobilne tehnologije
325695 (3828) UNIVERZUM
»

Simobil podražil naročniške pakete (strani: 1 2 3 48 9 10 11 )

Oddelek: Mobilne tehnologije
534145867 (125368) Lonsarg
»

Tušmobil po prenosu številke in izteku aneksa ni prekinil naročniškega razmerja

Oddelek: Mobilne tehnologije
265478 (4865) Michaelosz
»

S!Mobil omejuje uporabnike (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Mobilne tehnologije
12413494 (10111) #000000

Več podobnih tem