» »

Umirajoč disk? Toshiba MK5055gsx

Umirajoč disk? Toshiba MK5055gsx

Shatzy ::

Ker sem v novem HP pavilionu DM3 dobil fuč seagateov disk, so mi ga zamenjali za toshibinega, in sicer MK5055gsx. Malo me moti, ker gre za počasnejši disk, ampak to bi še preživel, če bi imel disk druge kvalitete, tako pa sem že ob čisto prvem zagonu, ko sem zagnal diagnostiko iz boot menija, doživel razočaranje. Zagnal sem nek hitri test, tekom katerega je disk nesramno glasno klikal, kot bi s konico kovinskega predmeta tolkel ob drugo kovino. Test je sicer pokazal, da je vse v redu, vendar tako glasnega diska še nisem slišal. Kot da to ni dovolj, se je malo kasneje pojavil še nek prasketajoč zvok.

Me upravičeno skrbi, da je disk fuč? Zdele bom potegnu dol nek SMART diagnostiko in pogledu, če mi niso slučajno starega diska poslal, in če je vse OK, ampak a je to normalno?

333333 ::

Eni diski so glasnejši, lahko pa da je tud v okvari stestirat ga moras z disk testom od proizvajalca, kjer pregleda vse sektorje, mehaniko in elektroniko...
No kakorkoli že, če hočeš zamenjati disk se neses nazaj na servis poves da so ti vgradili počasnejši in glasnejši trdi disk in da se s tem ne strinjaš pa da ga naj zamenjajo za istega ali boljsega ne pa za slabšega če se bodo upirali pa pokliceš na TIRS kako dalje :)
Spiritual

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: 333333 ()

Shatzy ::

Toshiba nima nobenga diagnostičnega softwarea, niti Speedfan ga ne zazna, da bi lahko prebral smart karakteristike.

333333 ::

Pol si zloadaj hirena pa poženi seagate al pa hitachi disk test (full ne quick)

lahko pa poskusis tud s tem.
http://www.hdtune.com/download.html
Spiritual

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: 333333 ()

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Prenosnik ne pride v windows

Oddelek: Pomoč in nasveti
9925 (756) Mesar
»

računalnik se zažene potem pa tema-pomoč!

Oddelek: Pomoč in nasveti
321457 (1196) Meizu
»

Ker trdi disk nej kupm! (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Kaj kupiti
14910730 (6903) kmetek
»

Vprašanje za lastnike hittachi/ibm 120gb 8mb in wd 120gb 8mb

Oddelek: Kaj kupiti
271823 (1495) CaqKa
»

Kolikim je umrlo IBM IC7 40Gb diskov? (strani: 1 2 3 4 )

Oddelek: Strojna oprema
19311557 (7185) ChiefThunder

Več podobnih tem