Forum » Omrežja in internet » T-2 in Linksys WRT54GL
T-2 in Linksys WRT54GL
DAMIEN_B ::
Lep pozdrav!
Imam en problemček in upam da mi boste uspel pomagat... danes sem pri kolegu ki ima T2 zmontiral router Linksys WRT54GL...router je postavljen eno nadstropje nižje kot njegov stacionarni računalnik, s svojim notesnikom sem nastavil router na njegovem stacionarnem računalniku ki je nadstropje višje pa inštaliral wireless USB kartico...problem se pojavi pri povezavi, noče se povezat, s svojim notesnikom se brez problema poveže preko wireless-a, na računalniku pa ne, zazna njegovo omrežje vendar ko je treba povezati vedno piše acquiring network address pol pa disconnected in to se ponavlja 5 minut..kaj še lahko storim ??
že vnaprej se vam zahvaljujem za odgovore ;)
Imam en problemček in upam da mi boste uspel pomagat... danes sem pri kolegu ki ima T2 zmontiral router Linksys WRT54GL...router je postavljen eno nadstropje nižje kot njegov stacionarni računalnik, s svojim notesnikom sem nastavil router na njegovem stacionarnem računalniku ki je nadstropje višje pa inštaliral wireless USB kartico...problem se pojavi pri povezavi, noče se povezat, s svojim notesnikom se brez problema poveže preko wireless-a, na računalniku pa ne, zazna njegovo omrežje vendar ko je treba povezati vedno piše acquiring network address pol pa disconnected in to se ponavlja 5 minut..kaj še lahko storim ??
že vnaprej se vam zahvaljujem za odgovore ;)
še nekaj sem pozabil napisat, ročno sem vpisal DNSje pa tudi to ni pomagalo. na T2 so rekl da je pri njih vse ok, mogoče bi pomagala ponovna namestitev win xp ??
masterpsi ::
amm, če se ti noče povezat na router, nima veze T2 in ni treba njih vpletat. Torej probi pingat router in boš videl, ali si povezan ali ne. Če ti to dela in ti internet ne dela, pol je mogoče problem pri T2-ju. Na routerju imaš nastavljeno konfiguracijo na DHCP? Torej da T-2 dodeli routerju IP?
LP
LP
toxius ::
na routerju nastavi na določen kanal (da ne bo več automatic), posodobi driverje za WFi kartico in potem ročno nastavi kanal na mrežni kartici....moralo bi delovati in kot so že rekli obvezno DHCP...
če pingam router preko notesnika je odziv, če ga pingam z računalnika napiše destination host unreachable....
če naredim tko kot je napisal toxius ne dela
če naredim tko kot je napisal toxius ne dela
masterpsi ::
destination host unreachable pomeni, da nisi dobil IP od routerja. start run, napiši ipconfig. če je IP 169.254.xxxx pol ga ni dobil od routerja. vzrok je narobe skonfiguriran router ali še bolj možno: napačno geslo.
če bi bil router napačno skonfiguriran pol se mi notesnik tud ne bi povezal, če napišem ipconfig mi da odgovor 0.0.0.0.0
blackbfm ::
Vzami router in ga nesi k računalniku pa se potem probaj povezat..da vidiš ali je problem v signalu ali v usb mrežni.
Gwanaroth ::
Če imaš XPje brez SP2 in na routerju WPA2 enkripcijo, bo to problem. Posodobi XPje na SP(2/3), ali pa na routerju spremeni enkripcijo v recimo WPA.
Lights often keep secret hypnosis..
lali12 ::
Mogoče je v okvari USB wireles kartica ali pa narobe instalirana. Če tebi net normalno dela na notesniku ne more biti problem v routerju ampak v mrežni kartici, ki si jo napačno namestil ali pa je okvarjena.
INTEL C2DUO 6750 - ASUS P5K - 8600GTS
500GB - 4GB RAM - MAG 22"
500GB - 4GB RAM - MAG 22"
WLAN USB adapter je pravilno inštaliran ker mi zazna omrežje sam povezat se noče, stestiral sem adapter na drugem računalniku pa dela OK, še edina možnost ki sem jo že na začetku posumil so windowsi, bom obvestil ko bo delalo kaj je bilo.
bzp ::
Imaš vklopljen DHCP na routerju? Kako so nastavljeni IPji na laptopu in kako na stacionarnem?
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
! | Postavitev domacega omrezja in deljenje internet povezave (strani: 1 2 3 4 … 33 34 35 36 )Oddelek: Omrežja in internet | 568090 (4919) | c23po |
» | Postavitev mreže z dvema routerjemaOddelek: Omrežja in internet | 3861 (3335) | NeMeTko |
» | Problem z internetomOddelek: Pomoč in nasveti | 3159 (2710) | RuskiSnajper |
» | Kako nastaviti router?Oddelek: Omrežja in internet | 8475 (7501) | Miha_T |
» | tcp/ip problemiOddelek: Pomoč in nasveti | 2341 (2030) | tac |