» »

Prenosi s spleta slabo napovedali dobitnike oskarjev

Prenosi s spleta slabo napovedali dobitnike oskarjev

TorrentFreak - Včeraj je v Kodakovem studiu v Los Angelesu potekala že 82. podelitev oskarjev, filmskih nagrad za najboljše dosežke preteklega leta, ki jih podeljuje Academy of Motion Picture Arts and Sciences. Vsi filmi so bili že zdavnaj pred prireditvijo na internetu dostopni prek sivih kanalov. Zato so se na TorrentFreaku vprašali, ali lahko moč interneta uporabimo za napoved zmagovalcev. Napovedno moč internet smo že izkoriščali; pogosto je na primer opazovanje pogosto iskanih besed v Google Trends, s čimer lahko napovemo širjenje epidemije gripe. Dan pred prireditvijo so zato objavili seznam največkrat prenesenih filmov prek BitTorrenta.

Primerjava z izplenom filmov na Oskarjih kaže, da napoved ni bila zelo uspešna. Na internetu je z 12,7 milijona prenosov zmagal film Okrožje 9 (District 9), sledili pa so mu Avatar (11,3 milijona), Bombna misija (The Hurt Locker, 7,9 milijona), V višave (Up, 5,4 milijona) in Neslavne barabe (Inglorious Basterds, 5,4 milijona). Člani Akademije so glasovali povsem drugače, saj so največ kipcev namenili Bombni misiji, in sicer kar šest, med njimi za najboljši film in režijo. Avatar se je moral zadovoljiti s tremi nagradami za posebne učinke, scenografijo in fotografijo. V višave je dobil dva oskarja, Neslavne barabe enega (a pomembnega, za moško stransko vlogo namreč), medtem ko je Okrožje 9 ostal praznih rok. Povsem zgrešila pa je internetna napoved The Blind Side (glavna ženska vloga, Sandra Bullock), Crazy Heart (glavna moška vloga, Jeff Bridges) in Precious (ženska stranska vloga).

68 komentarjev

«
1
2

Bistri007 ::

Če ni digitalna kopija, je film slabe kvalitete. Če si filma nisem ogledal v kinu, raje počakam na DVD/BD.
Največja napaka desetletja je bila narejena 4. novembra 2008
Oni so goljufali in Alah je goljufal, Alah je najboljši prevarant. (Koran 3:54)
Citiraj svetega očeta Benedikta XVI. in postani "persona rudis"...

roberto1 ::

The Hurt Locker zame osebno ni noben presežek, a govori o za Američane zanimivi temi in očitno je bila žirija politično motivirana. S podobno tematiko je film iz leta 2007 The Kingdom zagotovo dosti boljši, pa menda ni dobil nobene nagrade! Ampak žirija ima zmeraj drugačen pogled na zadeve kot publika.
Kar se tiče Camerona, je bil zmeraj revolucionar in je usodno vplival na moderno kinematografijo. Z razliko od Lucasa ki mu nikoli niso priznali dosežkov in Eastwooda, ki jih je bil deležen pozneje, je Cameron že vsaj dobil priznanje za Titanic. Mogoče pa so bili Oskarji v preteklih letih preveč predvidljivi:) lpt
Someday never comes!

LordPero ::

Bistri007 je izjavil:

Če ni digitalna kopija, je film slabe kvalitete. Če si filma nisem ogledal v kinu, raje počakam na DVD/BD.

Če sm si dober film ogledal u kinotu, sem jezen še dva dni, ker je nekdo dal vazelin na leče slabo fokusiranega projektorja, dal zvočnike malce prenaglas (pogosto z dodatnimi šumi), me posedel v sedež komoditete železne device ter seveda dodal publiko, ki se, če se le da, smeji na napačnih mestih in 90% štosov ne poveže.

@roberto1: Mi je všeč ideja, da podeljujejo Oskarje po ključu, da so čim manj predvidljivi. Eno leto bo use dobil EN film. Slovenski (ki bo bil hkrati vse). Slab.
LordPero

Matthew ::

Zanimivo bi bilo zdaj še slediti, kako se bo gibal prenos filmov po objavi letošnjih zmagovalcev.

Izi ::

Jasno, da prenosi z spleta niso noben napovednik kakovosti. Tisti, ki vleče dol film ga še ni videl in torej ne more vedeti kako kakovosten je film.
Prenosi iz interneta povejo samo to kateri film je imel več reklame. Človek vidi reklamo za film in se potem odloči, da ga potegne z neta in vidi, če je res tako dober kot pravijo.

Sicer pa gre pri Oskarjih tudi za kuhinjo. Ni nujno da zmaga najkvalitenejši film. The Hurt Locker, sicer ni slab film ampak še zdaleč si ne zasluži Oskarja. Kdorkoli je bil v vojski, pa magari pri nas, ve da dotični film nima kaj dosti skupnega z realnostjo, se mu premočno vidi, da ga je režirala ženska, ki o vojski nima kaj dosti pojma.
Distric 9 ali Avatar sta neprimerno boljša od The Hurt Locker, kar pove, da Oskarji nimajo kaj dosti skupnega s kvaliteto.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Izi ()

opeter ::

Od naštetih, ki bi si zaslužil še kakšen Oskarček je film Neslavne barabe. Tudi Okrožje 9 bi si lahko zaslužil. Če ne drugo, vsaj kakšno pohvalo, kar se glavnega igralca tiče.
Hrabri mišek (od 2015 nova serija!) -> http://tinyurl.com/na7r54l
18. november 2011 - Umrl je Mark Hall, "oče" Hrabrega miška
RTVSLO: http://tinyurl.com/74r9n7j

LordPero ::

Distric 9 in Avatar imata zgodbo kompleksnosti in dolžine (in lukenj) krajše otroške slikanice z debelimi listi, le dosti posebnih učinkov je nekdo pobarval v za to pripravljene okvirčke (in ponekod malce čez).

Hurt Lockerja še nisem gledal, kar se tiče ženske na intervjujih bi rekel, da ima kar idejo o moderni vojni (ampak res, to na pol ugibam), sploh pa zna bit težko očitati vojno pristnost tej Boleči Omarici in takoj za tem reči, kako dobra filma sta D9 in Smurfi.
LordPero

Keyser Soze ::

No tole je pa "čezlužna EMA". Me zanima če imajo svojo "Mišo Molk"? :)

Da je District 9 ostal praznih rok si pa ne bi mislil. Tako overall gledano, glede na priljubljenost. Ampak, oskarji so konec koncev le odraz okusa kritikov akademije ter pritiska "kapitala".
OM, F, G!

FireSnake ::

Ne vem, zakaj tak pomp okoli tega Avatarja. Se vidi, da, kar se tice zabitosti, kar lepo stopicamo za americani. Film sem si ogledal v kinu in bi mu dal enega oskarja - za efekte. Vse drugo pa je porazno, nobene prave zgodbe .... nic. Imajo filmi, kot so 300 vec za ponudit, pa brez 3D. Neslavne barabe pometejo s tem filmom.

Edino, kar se mi zdi dobro je to, da NI dobil najvec oskarjev.

Se vidi, da je tole vse skupaj ena velika kuhinja.
Poglej in se nasmej: vicmaher.si

driver_x ::

LordPero je izjavil:

Distric 9 in Avatar imata zgodbo kompleksnosti in dolžine (in lukenj) krajše otroške slikanice z debelimi listi


Mogoče zgornje drži za Avatar (ga nisem gledal), ampak D9 kar solidno obravnava problem getoizacije. Lahko ga sicer gledaš kakor akcijo, a s tem prezreš vsebino in sporočilo.

MrStein ::

Povsem zgrešila pa je internetna napoved The Blind Side...

Kaj to pomeni? Internet je napovedal uspeh, Oskarjev pa ni bilo? Obratno?
Motiti se je človeško.
Motiti se pogosto je neumno.
Vztrajati pri zmoti je... oh, pozdravljen!

Mipe ::

Akademska priznanja pogosto nimajo veze z popularnostjo.

LordPero ::

@sammy73: Ne, ne, samo vzame identičen problem in ne naredi nič na njemu (nič ne doda, nič ne zaplete), samo eni nacionalnosti močno zamenja biološko klasifikacijo. Moj problem bi nekako tičal v tem, da če bi namesto alienov (ki so itaq praktično navadni ljudje, ni razlik, celo kulture in vse je podobno) bili pač ena obstoječa etnična skupina, bi bil film samo še eden mnogih.
(na nepovezano noto: D9 se mi zdi cca 'neslabo' posnet in skupno gledano pač nek izdelek na nivoju (vsaj povprečju), samo zgodba je enostavna in dokaj predvidljiva -mi ni prinesla nič malce novejšega/svežega oz. mi dala kaj novega za razmišljat)
LordPero

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: LordPero ()

artplant ::

@Lord Pero: kje zaboga pa živiš, da ti z vazelinom mažejo leče slabo fokusiranih projektorjev? Če gledaš epske filme na TV-ju, poslušaš muziko po tranzistorju ali gledaš umetniške slike natiskane v cajtengih se ne čudim tvoji primerjavi Districta 9 s slikanico z debelimi listi, ki so zgleda tvoje osnovno čtivo. Avatar je valjda popcorn, opera in se ga kot takega tudi gleda - z bonusom prikaza ameriške ofenzivnosti, ki pa jo itak v filmu po moje vidimo zgolj evropejci - plain američani pa jo, podobno kot metaforo na apartheid in getoizacijo v D9, nezmožni filmskega premisleka kot Lord Pero, seveda spregledajo ...

g. Oden ::

Avatar je za moje pojme na neprimerno višjem nivoju kot vsi ostali v novici omenjeni filmi. Sem pa vesel, da imajo očitno Oskarji še neko veljavo, saj si realno gledano District 9 ne zasluži nobene nagrade razen zlate maline.

artplant ::

@g.Oden: realno? Who are you?

Tr0n ::

Christoph Waltz si definitivno zasluzi oskarja. Odlicen performance v Inglourious Basterds.

gzibret ::

D9 mi izgleda kot nekakšen nizkoproračunski film. V stilu umotvorov M. Moora. Sej sporočilo ni slabo, ampak izdelava in screenplay pa šepata. Ostalih (razen Avatarja) pa nisem gledal.
Vse je za neki dobr!

g. Oden ::

artplant je izjavil:

@g.Oden: realno? Who are you?


Ne samo jaz, ampak tudi Academy of Motion Picture Arts and Sciences meni, da si District 9 ne zasluži nobene nagrade. Mi smo tisti, ki ločimo zrno od plevela.

Han ::

Ko sem gledal Avatarja, sem imel ves čas pred očali Disneyjevo Pocahontas, Costnerjev Pleše z volkovi, Star Wars, Matrico in The Final Fantasy: The Spirits Within.

Tr0n ::

gzibret je izjavil:

D9 mi izgleda kot nekakšen nizkoproračunski film. V stilu umotvorov M. Moora. Sej sporočilo ni slabo, ampak izdelava in screenplay pa šepata. Ostalih (razen Avatarja) pa nisem gledal.

Ravno ta nizkoproracunski feeling je glavni car filma. Ker CGI je namrec perfekten.

Keyser Soze ::

artplant je izjavil:

@g.Oden: realno? Who are you?

A man, with his own brain?

P.S.: And he spoiled everything... Kratka je pot od "genija" do "idiota". =)
OM, F, G!

Zgodovina sprememb…

particle ::

D9 je bil trailer še najboljše kar je bilo od tega filma. Ko sem ga pogledal celega, bi si najraje zbrisal spomin nanj.

Tr0n ::

Kaj pa te je tako motilo na D9? Slabo sporocilo filma, CGI efekti, igralci?

Vse je bilo IMHO skoraj perfektno. :)

LordPero ::

@artplant: V kino hodim v Lj. Ugibaj kam največ (če te tebe kvaliteta ne moti, potem si očitno ti prej tisti, ki "gledaš epske filme na TV-ju, poslušaš muziko po tranzistorju ali gledaš umetniške slike natiskane v cajtengih"). A še vedno hodim tja, ker pač alternative so take kot so.
In ne vem, zakaj ne bi prebral, kar sem napisal oz. kje si dobil idejo, da sem toliko D9 spregledal (tudi v Smrkcih se dobi par slabo izraženih globljih problemov)? Sem samo rekel, da jih niso skupaj povezali v nobeno novo situacijo/nov problem (nič o čemer ne bi brez tega filma že razmišljal -tako kot, če bi posneli npr. random geto film z identičnimi prizori, le da bi bili vsi alieni, film, zgodba in razmišljanje ostanejo enaki, samo uč futr zgleda lepše).

Noben izmed omenjenih filmov me sicer ni presenetil, sta oba bila točno to, kar sem po napovednikih pričakoval.

Pa prosim resno, brez žaljivih primerjav z ameri, ker nasploh, če slepo ugibaš, kdo/kaj je kdo/kaj, mogoče kaj zamudiš kdaj.
LordPero

particle ::

Tr0n je izjavil:

Kaj pa te je tako motilo na D9? Slabo sporocilo filma, CGI efekti, igralci?

Vse je bilo IMHO skoraj perfektno. :)


Efekti so bili ok(zato me je trailer pritegnil). Na igralsko zasedbo načeloma ne dajem veliko, če le zaradi nje ne trpi celoten končni izdelek. Sporočilo filma tudi ok, ne rečem. Ne me pa v kino vabiti z Independence day 2 na trneku, nato mi pa serviraš dramo z priokusom Auschwitza.

roberto1 ::

IMHO je bil District 9 eden izmed najslabših filmov zadnjih 10 let - pa še šlepal se je na imenu Petra Jacksona, ki v bistvu pri filmu ni imel skoraj nič. V glavnem slaba zgodba, slabi efekti, slaba igra - amaterski projekt all the way!
Avatar po drugi strani je pa nekaj revolucionarnega, ampak glede na to da so v žiriji v glavnem igralci, producenti in scenaristi ki jim ni interes izgubljati sebe (in denarja) v napol animiranih filmih, vemo koliko je ura. Pri Avatarju je bil problem, ker je tehnika totalno zasenčila igralski ceh, Canmeron pa je dokazal da je skoraj sposoben virtualno sam posnet film. Now do the math:) lpt
Someday never comes!

opeter ::

Keyser Soze je izjavil:

Kratka je pot od "genija" do "idiota". =)


Res je. Pot je kratka. Tudi razlika je zlo majhna. Tam-tam, na meji.

Čakam, da dobi kakšno priznanje film Das weisse Band - Eine deutsche Kindergeschichte.
Hrabri mišek (od 2015 nova serija!) -> http://tinyurl.com/na7r54l
18. november 2011 - Umrl je Mark Hall, "oče" Hrabrega miška
RTVSLO: http://tinyurl.com/74r9n7j

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: opeter ()

Poldi112 ::

>S podobno tematiko je film iz leta 2007 The Kingdom zagotovo dosti boljši, pa menda ni dobil nobene nagrade!

V čem je Kingdom boljši? V tem da je tipična ameriška Rambo akcija?

>Z razliko od Lucasa ki mu nikoli niso priznali dosežkov

Kakšnih dosežkov? A je po prvi triologiji Star Wars sploh naredil kaj omembe vrednega?

>Kdorkoli je bil v vojski, pa magari pri nas, ve da dotični film nima kaj dosti skupnega z realnostjo, se mu premočno vidi, da ga je režirala ženska, ki o vojski nima kaj dosti pojma.

Jaz sem bil, pa se mi je po realnosti zdel bližje kot večina ostalih, ki jih vidim. Kaj točno te moti, in sploh, kje se po tvojem vidi, da ga je režirala ženska?
Where all think alike, no one thinks very much.
Walter Lippmann, leta 1922, o predpogoju za demokracijo.

Han ::

Lucas je naredil marsikaj omembe vrednega - klik.

FireSnake ::

g. Oden je izjavil:

Mi smo tisti, ki ločimo zrno od plevela.



Kaj ze govorijo pravila o sklicevanju na lastno referenco?

Aja, to, da ni zazeljena >:D
Poglej in se nasmej: vicmaher.si

Zgodovina sprememb…

opeter ::

Eden boljših Lucasovih filmov je Howard the Duck :D Ravno prejšnjič je bilo na TV1000.
Hrabri mišek (od 2015 nova serija!) -> http://tinyurl.com/na7r54l
18. november 2011 - Umrl je Mark Hall, "oče" Hrabrega miška
RTVSLO: http://tinyurl.com/74r9n7j

dronyx ::

Mene totalno nič ne zanima, kdo je dobil oskarja, ker to sploh ni nobeno merilo za dober film. Recimo Planet 51 je zame eden boljših animiranih filmov zadnjih let, medtem ko ima povprečno oceno na Metacritics samo 39, kar je zame škandalozno nizko, sploh v primerjavi z Up, ki je mislim da dobil oskarja za najboljši animirani film.

Najprej sem se čudil zakaj, ampak potem sem pa ugotovil, da gre v bistvu za evropsko produkcijo (Špansko) in očitno je zato dobil kazenske točke kritikov, da ne bi slučajno gledalci v ZDA po nepotrebnem plačevali kino vstopnice za evropski animirani film.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: dronyx ()

artplant ::

Keyser Soze je izjavil:

artplant je izjavil:

@g.Oden: realno? Who are you?

A man, with his own brain?

P.S.: And he spoiled everything... Kratka je pot od "genija" do "idiota". =)


@KayzerSoze: A man with brain of oskar jury?

@Roberto1: Smisel filma niso efekti sami po sebi, revolucionarnost gor ali dol. Film je bistveno bolj kompleksna zadeva od efektov in marsikomu od nas je bilo dve uri in pol Pleše z volkovi oz. smrkci ful preveč klišejske zgodbe, kljub osebni naklonjenosti do CGI. Da pa ti D9 ni zašpilal, ki ni bil ravno popkorn varianta, je seveda tako tvoja resnica kot je moja v zvezi z dolgočasnim in prenapihnjenim Avatarjem. Za razliko od večine spodobnih filmov bi ga težko gledal še enkrat.

Lion29 ::

katastrofa... tale hurt locker si ne zasluzi pol oskarjev, sploh pa za rezijo... cameron si je veliko bolj zasluzilk za rezijo.. kajti sestavik skupaj tako kompleksen projekt si zasluzi res pohvale...

sem pa vesel, da avatar ni dominiral.mrazen rezije, si je zasluzil natanko toliko oskarjev, kot jih je dobil.

kar se tice najboljsega igralca... ocitno gredo v ameriki dekadentni moski za med.. poleg bridgesa, je lani zlo blizu prisel se rourke... ne vem no... lani je penn nedvomno dominiral, letos pa tezko izberes sploh nominirance... sicer ze res, da tudi filmov zlo malo gledam


sandra bullock.. mah... preprican sem, da ni odigrala za oskarja. prejsnji teden je dobila malino za najslabso igro v "all about steve" v katerem je po mojem mnenju bolje odigrala kot tukaj!! Finta je samo vloga...tam je igrala v komediji neko nevroticno zalezovalko... tukaj pa perfektno mati, ki se razdaja in s ceste pobere malo zaostalega, skoraj polnoletnega, crnega otroka in zanj vzorno poskrbi.... Sam sem bil vceraj, (ko sem film gledal, ravno zato, ker sem slisal same dobre kritike na njeno igro) psoteno razocaran! Nic posebnega, vsekakor ne vredno oskarja (tako kot tista vloga ni zasluzila maline)..

kar se patice moske stranske vloge, si je Wentz nedvomno to zasluzil, saj je odigral fenomenalno. Upam, da ga bomo v HW se vec videvali!

kar se tice UP!.... bah.. sej je lusten.. to je pa tudi vse... meni dokaj povprecen film, na cajte celo dolgocasen. Planet54 mi je bil velik boljsi!

drugo pa ne morem komentirat, ker nisem gledu :)
Founder and CTO @ Article-Fatctory.ai

artplant ::

@LordPero: tako egocentričen si, da ti niti na misel ne pride, da nisem ljubljančan. Z žaljivimi primeri dotičnih filmov s slikanicami z debelimi listi si seveda pričel ti. Go, figure - mogoče si koga s tem prizadel? Če si plasiral svoje mnenje o filmu na tak način pričakuj reakcijo - tudi primerjavo z "ameri" od katerih morda vendarle nisva toliko boljša kot se ti mogoče zdi...

Jst ::

Po mojem mnenju, je pa stransko moško vlogo dokaj v redu oddigral tist poveljnik v Avatarju (film mi ni bil všeč, by the way). On je namreč ultimate bad guy, ki ne rabi kisika, "nothing's over while i'm breathing." Tako sem se nasmejal ob njegovih scenah... da bi mu jaz res dal omenjenega oskarja. hehe.
Islam is not about "I'm right, you're wrong," but "I'm right, you're dead!"
-Wole Soyinka, Literature Nobelist
|-|-|-|-|Proton decay is a tax on existence.|-|-|-|-|

Poldi112 ::

>Lucas je naredil marsikaj omembe vrednega - klik.

Super, dal si mi seznam njegovih del. A misliš, da ne vem kaj počenja? Oz. drugače, kaj je tu recimo zadnjih 20 let pametnega? Ker vsega res nisem pogledal, vsaj pol pa in vse je bilo zanič. Kot Cameron je postal žrtev efektov.
Where all think alike, no one thinks very much.
Walter Lippmann, leta 1922, o predpogoju za demokracijo.

Tr0n ::

roberto1 je izjavil:

IMHO je bil District 9 eden izmed najslabših filmov zadnjih 10 let - pa še šlepal se je na imenu Petra Jacksona, ki v bistvu pri filmu ni imel skoraj nič. V glavnem slaba zgodba, slabi efekti, slaba igra - amaterski projekt all the way!

Ah, to pa se sploh ne bi strinjal. :)

LordPero ::

artplant je izjavil:

@LordPero: tako egocentričen si, da ti niti na misel ne pride, da nisem ljubljančan. Z žaljivimi primeri dotičnih filmov s slikanicami z debelimi listi si seveda pričel ti. Go, figure - mogoče si koga s tem prizadel? Če si plasiral svoje mnenje o filmu na tak način pričakuj reakcijo - tudi primerjavo z "ameri" od katerih morda vendarle nisva toliko boljša kot se ti mogoče zdi...

Saj jaz tudi nisem Ljubljančan, niti blizu -a ti je prišlo to na misel?
(oz. saj niti ne razumem, kako bi egocentričnost povezal s tvojo lokacijo, ne glede na to, kje sem in živim jaz -razloži to prosim)
Pa tudi, nisem nikjer privzel, da si ti iz Lj, sem pa privzel, da so vsi kinoti približno iste kvalitete (OK, nekaj malih razlik med novejšimi je) in imajo isti source slike. Torej, nasprotno temu, da si ti privzel od ne vem kje, da jaz gledam to na zastareli tehnologiji. In ja, ti si začel privzemati stvari o meni in kakšno tehnologijo uporabljam.

In, jaz sem rekel, da imajo ti filmi (IMHO!!) zgodbo kot slikanice (seveda tudi nekaj humorja tukaj, če slučajno ni bilo zaznati oz. ne vem kakšne slikanice so bile tukaj privzete). In zakaj bi koga prizadelo, če bi rekel, da mi zgodba pri nekem filmu ni nič posebnega? (Če je komu všeč, samo kar je drugim všeč (oz. si v glavnem svoje mnenje ustvarjajo po tem, kako je bila stvar všeč drugim), potem ima verjetno nasploh podobne probleme, ne samo z mojo oceno zgodbe.)
Mogoče bi moral prebrati npr. vse moje poste v tej temi oz. se sprijazniti, da pač ne vsem iste stvari isto pomenijo.

Aja, pa poved z neumnimi ameri (teme/podobe, ki nisem sam začel, sem samo rekel, da ne me primerjat s tem stereotipom -bom drugič dodal še smeškota, da bo bolj jasno, da se hecam) je bila tudi humorna, itaq da s(m)o ljudje neumni po celem svetu :).
LordPero

Tarzan ::

Jst, oskarja za stransko moško vlogo je kasiral zlobnež iz Basterdsov. Prav tako badass je bil, če ne še bolj. :D

Popolnoma me je presenetil The Hurt Locker, nisem si mislil, da bo triumfiral, niti ga nisem gledal - še. Upal sem, da Avatar ne bo pokasiral preveč kipcev, to, da je izenačen s Tarantinovo mojstrovino je verjetno kar v redu. Za Star Trek sem predvideval enega, ki ga je tudi dobil. Žensko in moško glavno vlogo sem uganil, kar se mene tiče, prav, da so podelili nagrado tako Bulmastifovi, kot tudi Bridgesu.

Kar se mene tiče lahko rečem le to, da so filmi iz katastrofalne kvalitete izpred zadnjih nekaj let končno spet izplavali na površje. Ko nekateri omenjate film 300, kot kvalitetno filmsko stvaritev, me kar zaboli pri srcu - gre za skropucalo, nevredno filmskega platna. Vidi se, da je trenutno čez lužo precej popularna vojna tematika, Irak in Afganistan. Letos se je na ta račun (verjetno) šlepal The Hurt Locker, naslednje leto takih filmov ne bodo več niti povohali. Velikokrat se zgodi, da ko nek film kasira oskarja ali ko neka pesem zmaga na Eurosongu, dobimo poplavo izdelkov podobne tematike. Letos bom stavil na dramo ali triler - kdo ve, mogoče bo kasiral Robin Hood. ;)

Jst ::

Jaz CGI spremljam že več kot desetletje in sem Avatarja gledal *samo* zaradi efektov. Lepo napreduje. Me zanima kdaj bo naslednji frontier dosežen: digitalni igralci, brez spremljave človeškega glasu, ampak tudi govor digitalen.
Islam is not about "I'm right, you're wrong," but "I'm right, you're dead!"
-Wole Soyinka, Literature Nobelist
|-|-|-|-|Proton decay is a tax on existence.|-|-|-|-|

Tr0n ::

Tarzan je kar vredu povedal.

Jaz bi sicer oskarja dal filmu Precious: Based on the Novel Push by Sapphire.

Jst ::

ps: Nekatere nadaljevanke so zame boljše kot pa filmi, ki se vrtijo v kinu.
Islam is not about "I'm right, you're wrong," but "I'm right, you're dead!"
-Wole Soyinka, Literature Nobelist
|-|-|-|-|Proton decay is a tax on existence.|-|-|-|-|

JayKay ::

Hurt Locker je zelo dober film, izrezno dobro režiran. Zgodba je zelo osredotočena na eno glavno stvar (da ne bom dajal spoilerjev), a hkrati pove marsikaj več. Glasba in posnetki so zelo dobro kombinirani, vzdušje je ravno primerno. Kar se pa tiče popularnosti vojne v ZDA: film je izredno slabo gledan.

artplant ::

@LordPero: ah Pero, Pero... Preberi svoj prvi post. Sicer pa - kje piše, da sem rekel da si ljubljančan? Kina o kakršnem pišeš ti (vazelin, ostrina...) jaz na našem štajerskem koncu ne poznam. Kar se pomanjkanja smeškotov v tvojem pisanju tiče pa - daj, uporabljaj jih, ker ti stil šepa in je tvoj humor v pisanju bolj interne narave. Mogoče se kdaj postavi iz podajalca splošne resnice v podajalca osebnega videnja, pa si stvar v glavnem rešil (glej tvoj drugi post). Sicer pa ti želim lep dan pred televizorjem z divixi, brez nefokusiranih projektorjev in z vazelinom namazanih leč in seveda brez moteče publike, ki v 90% primerov ne poveže štosov po tvojem okusu.
Over and out.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: artplant ()

Ales ::

Tudi mene je District 9 razočaral, predvsem zaradi slabe karakterizacije likov. IMHO, seveda. Glede na potencial zgodbe sem pričakoval več tenkočutnosti in imel sem oblutek, da so igralci vlekli ven kar so lahko ampak da se tega filma enostavno ni dalo rešiti.

Na koncu mi je ostal občutek, da bi scenarij bilo potrebno vsaj še 1x predelati preden so se lotili projekta.

Sem pa vesel, da je končno ženska dobila oskarja za režijo (saj ste vedeli, da je to prvič v zgodovini oskarjev?) in da je končno kipec pristal tudi pri Jeffu Bridgesu. Oboje se je zgodilo daleč prepozno.

Drugače pa si moram še pogledati Hurt Locker, preden lahko dejansko kaj rečem o njem... Avatar sem pa tudi jaz doživel kot nekakšen "technology preview", tako da me pomanjkanje oskarjev ni presenetilo. Dobil je več ali manj tam, kjer si je zaslužil.

Tear_DR0P ::

D9 mi izgleda kot nekakšen nizkoproračunski film.

huh jaz sem bil prepričan da gre za low budget projekt :D
"Figures don't lie, but liars figure."
Samuel Clemens aka Mark Twain

LordPero ::

@artplant: Malce si izmišljuješ, a? Nisem nikjer rekel, da si ti iz Lj, niti nisem, da si ti meni rekel, da sem jaz iz Lj. Sploh ne vem, od kje si to pobral in začel očitat lokacije.
Tudi glede kina se ne razumeva. Jaz sem napisal, da slika ni ostra (in velikokrat ni oz. sem tudi v splošnem zagovornik večje ločljivosti in več fpsjev), ti si mi potem očital (oz. očitno namignil), da gledam na stari tehnologiji, sedaj pa praviš, da poznaš tudi ti take kine z neostro sliko ... ?
Pa tudi glede 'prodajanja resnice', ti si kar direktno izjavil par stvari o meni: npr. tisto glede Ljubljane, to, da ti očitno VEŠ, da sem jaz spregledal pol nekaterega filma in kaj jaz ne opazim (če sem prav razumel, si mi direktno rekel, da sem nezmožen premisleka), to, kakšno tehnologijo uporabljam, etc. Kdo potem kaj prodaja in predpostavlja?

Mi je pa Ales lepo povzel zadevo: pri D9 bi bilo treba scenarij dodelat.
LordPero
«
1
2


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Algoritmi pravilno napovedali večino prejemnikov oskarjev (strani: 1 2 )

Oddelek: Novice / Znanost in tehnologija
8611657 (8657) 7982884e
»

Pirati vsako leto manj uspešni pri distribuciji nominiranih filmov za oskarje

Oddelek: Novice / Avtorsko pravo
153135 (2089) techfreak :)
»

Avatar nesporni zmagovalec torrentov leta 2010

Oddelek: Novice / Omrežja / internet
4519640 (17881) BigWhale
»

Voltage Pictures toži pet tisoč uporabnikov torrentov (strani: 1 2 )

Oddelek: Novice / Tožbe
8021480 (18257) PaX_MaN
»

Prenosi s spleta slabo napovedali dobitnike oskarjev (strani: 1 2 )

Oddelek: Novice / Ostale najave
6815871 (13820) BaToCarx

Več podobnih tem