» »

ASUS WL-167g USB2.0 WLAN 54Mbps

ASUS WL-167g USB2.0 WLAN 54Mbps

boko34 ::

Pozdravljeni.

Kupil sem router Linksys WRT120N in USB ključek ASUS WL-167g USB2.0 WLAN 54Mbps, kateri mi služi za povezavo stacionarnega PCja. Povezava se deli na dva (občasno max tri - en prenosnik, ki dela brez težav) uporabnike. Problem pa nastane pri Asusu, ker "random" meče povezavo dol, ki jo lahko rešiš samo z restartom PCja. Malo sem bral po raznih forumih in videl, da ima ogromno ljudi iste težave s tem ključkom, predvsem na Windows 7. Na Windows XP je bolje, ampak ne popolnoma brez težav (nekaterim srečnežem dela odlično).
Razdalja med povezavami je samo eno nadstropje v hiši, tako da signal ni problem. Dokler je ključek delal, je bila povezava zadovoljiva. Na vseh sistemih se uporablja Windows 7.
Zato vas prosim, če mi lahko svetujete, kateri ključek kupiti. Je morda bolje vzeti PCI kartico?

Hvala in LP

Ste res brez idej?

lithos ::

Ne čisto brez idej, ampak ponoči nekateri spimo ...

Glede tega USB WiFi je pa pri meni VEDNO problem z gonilniki, tako da sem jih menjal vsaj ene 4 verzije dokler ni delalo v redu... žal ne vem katera v. deluje dobro
pa še v lastnostih gonilnika izklopi tiste možnosti ugašanja v mirovanju (Power switching off power-saving mode)

Zgodovina sprememb…

• spremenil: lithos ()

ABX ::

Kot je že zgoraj napisano, preveri driverje.

Mogoče PC gre v standby in ugasne USB?
Vaša inštalacija je uspešno spodletela!

Vem, da se ponoči spi ampak: boko34 :: včeraj, 14:06:25 :) Ok, hec na stran.

Driverje sem sprva pustil tiste, ki so jih Wondowsi našli, kasneje sem pobral zadnje z Asusove strani. Še vedno brez uspeha. Tisto opcijo v driverjih sem izklopil (Allow the computer to turn off this device to save power), pod power options sem ugasnil tudi USB Selective suspend settings vendar brez uspeha. Ne vem več kaj narediti. PC ne gre v noben standby. Enostavno random izklaplja ključek. Lahko bo delal cel dan, drugič 10 sekund.
Ne bi rad zapravljal, če nisem siguren, da bo zadeva delala. Če mi znate še kaj svetovat vam bom hvaležen. Lahko je tudi PCI kartica, če se dobro obnesejo. Osebno nisem nikoli delal z njimi.

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
!

[Windows 10] Vprašanja in težave (strani: 1 2 3 4139 140 141 142 )

Oddelek: Operacijski sistemi
70701398094 (9921) tetriandoch
!

[WINDOWS 8] Vprašanja in težave (strani: 1 2 3 427 28 29 30 )

1490441685 (7366) jedateruk
»

Linux - prenosnik ne ugaša na novejših jedrih

252412 (1552) nergac
»

ASUS M2N-E (strani: 1 2 )

Oddelek: Strojna oprema
877617 (4541) planetparty

Več podobnih tem