» »

Twitter raste

Twitter raste

PC World - Že dolgo po spletu krožijo govorice, da popularnost največje storitve za mikrobloganje, Twitter, upada. A temu očitno ni tako, saj so v prispevku na svojem blogu pri Twitterju ponosno obelodanili, da imajo zdaj dnevno že okrog 50 milijonov tweetov oz. približno 600 na sekundo. Rast števila tweetov je skorajda eksponentna, saj so samo v lanskem letu (v primerjavi med začetkom in koncem leta) zabeležili 1.400% povišanje.

Pred tremi leti, ko se je saga začela, so dnevno zabeležili le 5.000 tweetov, a se je to že leta 2008 dvignilo na 300.000. Ta številka se je nato do začetka leta 2009 še skoraj podeseterila, saj se je dvignila na 2,5 milijona dnevnih tweetov. Kot rečeno pa je do prave eksplozije prišlo tekom leta 2009. V decembru je bilo mogoče vsak dan prebrati že 35 milijonov 140-znakovnih sporočil.

V preteklih dveh mesecih se je ta številka še povečala na 50 milijonov, le vprašanje pa je, kje se bo ustavila. Za primerjavo se na Facebooku dnevno zamenja 60 milijonov statusnih sporočil. Težava za Twitter je še vedno tudi služenje denarja, saj kljub obilici informacij (iz podatkov so izvzeti spamerski računi) in okrog 75 milijonov dnevnih obiskovalcev še vedno nimajo načrta, kako to izvesti na dolgi rok.

43 komentarjev

Spock83 ::

Sem registriran na twitterju. Samo res me ne zanima, kdaj gre kdo srat, kaj ima za malico ter da se trenuto počuti kot emo.

Gandalfar ::

seveda imajo poslovni nacrt. deale imajo z MS-jem, Googlom in Yahoojem. Kaj vec se hoces.

masterpsi ::

kje se da kupit delnice?? :)

energetik ::

Ne vidim razloga, zakaj bi vesoljnemu svetu opisoval, kaj počnem in kdaj grem na WC. Uporabljam FB, ampak izključno zato, da najdem kakšnega starega sošolca in podobno. Ampka da bi pa gor limal svoja stanja, počutja fotke in še ne vem kaj... :|

Gandalfar ::

kaj pa ko vidis kaj zanimivega na dogodku? Ali pa najdes dobre povezave in se ti zgodi kaj, kar bi zelel deliti s svetom?

blackbfm ::

@energetik To vsak reče. V bistvu pa vsi geekate na fbju in zabijate čas:)

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: blackbfm ()

marS ::

v bistvu ni nujno da je ogromno novih uporabnikov.....npr. skoraj že vsako družabno, socialno, whatever omrežje ima API ki je povezan s twitterjem in vsak user, ki kaj dela tam, hkrati lahko objavlja tudi na twitter.
Npr. neka glasbena storitev (ne bom dal imena, ker jo sam uporabljam) ko si delaš playliste z glasbo, ti je vsak post oz. vsak komad ki ga poslušaš, ko ga tam izbereš, se ta post avtomatsko pokaže tudi na twitterju....
...no more heroes...
https://ilbis.com/

denial ::

Twitter je neprecenljiv vir informacij - v primeru ko slediš le uporabnikom s sorodnimi interesnimi področji. Popolnoma se strinjam tudi z naslednjim: KLIK.

Evo, na primer, zgodba o najznamenitejšem hekerju v treh twitih: ena, dva in tri. Iz prve roke, only on Twitter :-)
SELECT finger FROM hand WHERE id=3;

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: denial ()

ABX ::

Kaj veš, mogoče povečan promet je samo spam. :)
Vaša inštalacija je uspešno spodletela!

blackbfm ::

denial je izjavil:

Twitter je neprecenljiv vir informacij - v primeru ko slediš le uporabnikom s sorodnimi interesnimi področji. Popolnoma se strinjam tudi z naslednjim: KLIK.

Evo, na primer, zgodba o najznamenitejšem hekerju v treh twitih: ena, dva in tri. Iz prve roke, only on Twitter :-)


Kok hudo..not:)

Za moje pojme so vsa ta omrežja nasičena s samim sranjem..ko potegneš črto se najde mogoče 1 desetina uporabnega oz. da nekaj imaš od tega kakorkoli. To je samo nov način za zabijanje časa, včasih si imel irc in forume, danes pa to. Včasih si bil vsaj anonimen, zdaj vsi vejo vse o teb. V čudno smer gre tole, ali pa sem jaz tok asocialen:P

CyberPunk ::

blackbfm je izjavil:

Včasih si bil vsaj anonimen, zdaj vsi vejo vse o teb. V čudno smer gre tole, ali pa sem jaz tok asocialen:P


Pri meni je ravno obratno. Veteran pac. ;) Vcasih nisem bil anonimen in imel en kup zadev o meni in okrog mene na netu, potem sem se lotil velikih cistk, sedaj pa bolj ali manj sem anonimen - seveda pa me folk lahko kontaktira in tisti, ki ve, koga iskati, me relativno enostavno najde.

3p ::

Twitter je po mojem eksperiment, ki so ga postavili na kakem faksu da bi študirali motnje pozornosti. >:D

Je tudi lepa indikacija, kam gre človeštvo:
-včasih so kaj delali (recimo gradili, se zapelali na Luno,...)
-potem so prišle debatne skupine na USENETu, forumi, kjer so se ljudje pogovarjali
-nasledili so jih blogi, kjer en ve da vse ve, par knedlov pa piše komentarje, ki jih nihče ne bere
-ampak za soliden blog zapis moraš vložiti 15 minut truda, kar je DOSTI dela => twitter

In ja, nisem še videl uporabnega Tweeta (pa sem bral tudi neke iz stroke, ki bi to naj bili).

denial ::

Uporabnost informacij je itak relativna. Nekaterim določena informacija pomeni veliko, drugim nič.
SELECT finger FROM hand WHERE id=3;

PrimozR ::

ABX je izjavil:

Kaj veš, mogoče povečan promet je samo spam. :)

Preberi novico.

Tody ::

3P jah sej ta novica je tud zabijanje časa. Torej si že v minusu :) Twitter je lahko tudi kot zabava, sredstvo za obveščanje. Zgubil si denarnico ali pa ti je natakar prinesel topel pir. Kaj boš naredil ? Napisal 2 strani na blogu? Ne itak boš pozabil, ko boš prišel domov. Vzel boš mobitel in napisal Pr _____ majo topel per fuuuj!

Mogoče info ni lih zlata vreden ampak tudi spremljanje točno tega foruma ni nevem kako produktivno na vsake tok pa najdeš kaj zanimivega.

Brilko ::

Gandalfar, to je samo začasni (ali pa manjši, gledano dolgoročno) načrt za generiranje prihodkov, kmalu bodo začeli z oglasi (baje takšnimi, ki bodo uporabnikom všeč).

ABX ::

PrimozR je izjavil:

ABX je izjavil:

Kaj veš, mogoče povečan promet je samo spam. :)

Preberi novico.


Ne razumem.
Vaša inštalacija je uspešno spodletela!

Nashina ::

Verjetno je mislil "(iz podatkov so izvzeti spamerski računi)"
Science flies you to the moon. Religion flies you into buildings.

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: Nashina ()

Testman42 ::

Kdaj pa kdaj zasledim kako kdo reče da Slo-Tech postaja "ženski forum" glede na nivo postov.
MIslim, če že res hočete užalit recite da po kvaliteti postov postaja socialno omrežje, bo hujša žaljitev.

Drugače mimogrede, zakaj 140 znakov?
Še SMS ima več znakov na razpolago.

kaj pa ko vidis kaj zanimivega na dogodku? Ali pa najdes dobre povezave in se ti zgodi kaj, kar bi zelel deliti s svetom?


IRC, mogoče forum, take stvari na "asocialni" ravni.

Tody ::

DJ lolek mal si zgrešu point ni problema razširit na 9999 znakov ampak ni point v tem, imaš 140 znakov in premisli kaj boš napisal da gre zadeva notri.

Kar se tiče žalitev ste pa počasi res patetični skos se neki pritožujete in skos vam neki ni prav in vedno se oglasijo tisti ki ne uporabljajo storitve, naj bo to facebook, gmail ali twitter.

Highlander ::

Tody: Za take in hujse probleme zgleda tole se bolj primerno FMyLife :|

ABX ::

Nashina je izjavil:

Verjetno je mislil "(iz podatkov so izvzeti spamerski računi)"


Ah sem spregledal.
Vaša inštalacija je uspešno spodletela!

infiniteLoop ::

None of us is as dumb as all of us.

Hexx ::

energetik je izjavil:

Ne vidim razloga, zakaj bi vesoljnemu svetu opisoval, kaj počnem in kdaj grem na WC.


Twitter se uporablja tudi za druge stvari in namene :)
Npr. jaz ga uporabljam za objavljanje novih postov na blogu

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Hexx ()

ABX ::

Twitter je le orodje. Rezultat je odvisen od uporabnika.
Vaša inštalacija je uspešno spodletela!

P4ajo ::

ABX je izjavil:

Twitter je le orodje. Rezultat je odvisen od uporabnika.


To je sicer večinoma res, ampak delno tudi sama uporaba twitterja vpliva na uporabnika in poslednično njegove rezultate, zato moraš biti "pozoren", da ne "padeš not".

Jaz sem načrtoval uporabljat twitter, zato, da bi lažje posredoval zanimive in recimo da pomembne stvari s strani računalništva svojim prijateljem, ker to precej spremljam, oni pa manj, a vseeno želijo zvedeti kake stvari.
Pojavila sta se dva problema:
-oni tega niso v praksi brali
-po ~dveh postih sem odnehal

Kaj sklepam?
Čeprav je rezultat odvisen od uporabnika, se avtomatično naradi selekcija uporabnikov oz. rezultatov, tako da nakoncu vedno dobimo tisto, kar je po mojem mnjenju treba kritizirat (kdaj si na stranišču in podobno).
Torej ali "padeš not", ali pa odnehaš (večinoma).
Gre se za smer kamor današnja družba potuje.

Tear_DR0P ::

mah twitter ima svoje uporabne vrednosti - je pa res da si vsak sam izbira komu bo sledil in kaj bo bral. če ti je všeč straniščni humor bereš kdaj kdo kaka, če pa te zanima kaj se splača prebrati ali kaj je novega na borzi, pa pač slediš ljudem, ki twittajo o tem.
"Figures don't lie, but liars figure."
Samuel Clemens aka Mark Twain

HardFu ::

Vecina komentarjev tukaj je tako ozkoglednih da glava boli. Ce bi uporabljali twitter in sledili nekaterim bolj sledenim IT strokovnjakom, potem bi vedeli, da prav twitter nekaterim podjetjem omogoca hitro in preprosto komunikacijo s strankami, kar dolgorocno pomeni vecjo lojalnost, boljso konverzijo in posledicno vecje zasluzke. Meni kot web developerju pomaga da sem seznanjem z novimi tehnologijami in novicami z IT podrocja, najdejo pa se tudi kaksni uporabni clanki. Ce bi uporabniki S-Tja prebrali vec teh clankov bi bilo na forumu precej manj neumnih vprasanj.
http://codeable.io

Tr0n ::

Precej informacij izves najprej na twitterju. Sploh v gaming sceni.

marS ::

twitter je najbolj real time informacija...o biločem....npr. iz dnevnih 50 miljonov postov se da zgrepat neke aktualne zadeve...npr.. sledenje ptičji gripi...ali pa novica o smrti Michaela Jacksona ali pa še bolj distribucija novic o protestih v Iranu....ali pa zdaj zimske olimpijske
osebno se mi zdi da je Twitter bolj uporaben kot servis-dodatek nekim drugim storitvam, predvsem oblačnim. Sicer nimam pojma o programiranju ma mislim da je relativno enostavno vklopit twitterjev api v kr neki....
sem že prej napisal da ga uporabljam samo kot nek dodatek kjer lahko objavljam glasbo ki jo poslušam (ne da bi bilo treba kaj posebnega nardit razen svojega imena in gesla na twitterju dodat). Pa tudi če poguglate mau naokol, okoli twitterja je zelo na hitro izdelanih mali milijon nekih dodatkov in aplikacij in cela scena se zelo hitro razvija, neprimerno hitreje od dosedaj aktualnih soc.omrežij kot FB in ostalega...
...no more heroes...
https://ilbis.com/

3p ::

HardPhuck: Torej gre takole.
Glejte. Nova tehnologija... v eni vrstici.
Čez pol ure: Uau. Spet nova tehnologija ki bo spremenila svet.
Zvečer: Ej pobi, ono prej je bilo brezveze. Ta nova tehnologija bo pa res splet 3.0.
In to je to? Lahko daš kak dober primer? Običajno ljudje ki imajo kaj povedati, to povejo in ne potvitajo. Kaj takega recimo? Imaš kak podoben tweet?
---
marS: Če misliš, da svet zanima, kaj poslušaš, poskusi last.fm.

Gandalfar ::

@rjleaman: PR Roles, Functions and Activities: Not a Mystery http://ow.ly/18Lf6 by @markbuzan via @SmartBriefScoop:
@IreneKoehler: I'll be speaking at Mission College, Santa Clara on 3/12. Details on flyer at http://www.almostsavvy.com/events
@christooss: When using open source makes you an enemy of the state http://bit.ly/adva0z
@engagejoe: Stellar news! Our senate just voted to close Vermont's nuclear plant in 2 yrs: http://j.mp/dBQI7g Key step for a clean & safe energy future.
@shesgeeky: RT @womensvoices Barbie goes geek, but Silicon Valley women are losing ground. http://bit.ly/bMocjb #computerengineerbarbie #shesgeeky
@Swizec: Something tells me I won't be able to stick to this lecture schedule ...


itd. samo iz zadnih 15min od folka k ga followam

marS ::

@3P

3p je izjavil:

HardPhuck: Torej gre takole.
marS: Če misliš, da svet zanima, kaj poslušaš, poskusi last.fm.

heh.... hvala za nasvet, vendar, menim da last.fm ni zadnje in absolutno mesto na tem svetu na katerem bi hotel preveriti ali svet zanima kaj jaz poslušam:)), ne mislim tega, sploh pa se ne ukvarjam s tem da bi svet v kaj poskusil prepričati.
Mislim pa, da je twitter ena osvežitev, še posebej z razvojem dodatkov/gadgetov/pluginov/etc... ki kaže neko novo smer kam razvoj lahko gre. Tudi če bo zadeva enkrat krepnila, bo iz tega skupka tehnologij prav gotovo nekaj raslo še neprej.
To, da je nek folk do tega skeptičen ali pa da zadeve organsko ne prenaša je pa čist normalno....samo brez panike :)
...no more heroes...
https://ilbis.com/

3p ::

Gandalfar: ok, po malem kapiram. Twiter kot glorified bookmarks, ki pa na koncu vsi vodijo k nekomu, ki ustvarja ne-na-twitane vsebine... ki jih najbrž nimaš časa prebirati. >:D
---
Ok, pustimo zezanje. Zgleda da to pač ni za mene...

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: 3p ()

napsy ::

"vse kar je eksponentno je katastrofa" - Kononenko
"If you die, you die. But when you live you live. There is no time to waste."

sgdjkdlsugi4 ::

twitter > rss

dronyx ::

Socialna omrežja so iz poslovnega vidika zelo v redu zadeva, ker imaš veliko folka zbranega na kupu in jim lahko zelo kontekstualno serviraš razne oglase in podobne zadeve. Jaz sem bil presenečen, koliko firm po Facebooku odpira razne "fan page" za njihove izdelke. Očitno jih veliko vidi v teh socialnih mrežah veliko priložnost oglaševanja, na to računajo pa tudi ponudniki storitev tipa Twitter. Ampak dokler ne vidim denarja oziroma cashflowa od tega, ne bi kupil niti delnice, ker to je za enkrat vse še vaporware (ki ima potencial).

Vedeti je potrebno, da danes internet kljub vsemu pobira od oglaševanja še vedno drobtinice v obliki par % (vsaj pri nas, v tujini je to po moje samo za spoznanje bolje). Čez 10 ali 20 let bo verjetno to obrnjeno na glavo in bo delež interneta v oglaševalskem kolaču morda čez 50 %. Da pa boš takrat užival sadove minulega dela, moraš pa že danes graditi temelje. ;)

Twitti gor ali dol, mi tu govorimo predvsem o poslu.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: dronyx ()

murmur ::

Tody je izjavil:

sredstvo za obveščanje. Zgubil si denarnico ali pa ti je natakar prinesel topel pir. Kaj boš naredil ? Napisal 2 strani na blogu? Ne itak boš pozabil, ko boš prišel domov. Vzel boš mobitel in napisal Pr _____ majo topel per fuuuj!


A to je to? Fak kolk bolano. Rabis pisat o toplem piru v neki beznici? Zakaj? Zakaj rabite toliko krepa povsod? Vse takoj zdaj pojem popijem pokupim poserjem pofukam. Pol pa berem o neki razstavi nek Jaša umetnik, ki ga na Radio študent vprašajo kaj je predmet/vsebina razstave pa ne zna enega samega (ja, enega samega) stavka povedat. Čisti pozer. Res žalost.

Tody ::

Murmur ja sej ti tud nerabiš sporočil o prometu, kje so zastoji in kje se je zgodila prometna nesreča ane?

Nekateri pač lakko greste čez življenje z eno samo resnico in tisto kar ste zvedl do 15 leta je čista resnica in nič drugega. Po tistem času noben nič novega ni naredu nič novega napisal in nasploh se nič ni zgodilo.

murmur ::

Oops. Kako? Od kje ti pa ta zaključek? Od kje pa resnica naenkrat? Kaj dogaja? "Po tistem času noben nič novega ni naredu nič novega napisal in nasploh se nič ni zgodilo." Halo, kaj ima pa to veze z enim twitter sranjem?

Aja, se to, informacije o zastojih? Kam se ti pa tako mudi v lajfu? Na borzo? Ne pretiravat.

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: murmur ()

Tody ::

Murmur zaključek čisto logičen, ker jaz na twiterju zasledujem samo ljudi, ki jih poznam oz so kaj pametnega kdaj napisal me zanima tudi kaj te ljudje počnejo in če nekdo od njih reče da imajo tam in tam topel pir obstaja dosti velka vrjetnost da ne bom šel tja na pir ane? Če nekdo od njih odkrije novo spletno stran oz nov servis in pokaže na zanimiv članek ali kaj podobnega potem me to zanima. Vse ljudi, ki jih vi tako radi tlačite v te opise, ki pretiravajo v svojih twitih pač zbrišem. Nekdo ki pa ni preizkusil storitve zdaj kle naklada kaj je narobe vse s to storitvijo.

In ja če nimaš kaj drugega za počet kot sedet v avtu in se 2 uri vozit domov potem, jaz imam.

murmur ::

Cheers. Mrzlo pivo.

3p ::

Tody je izjavil:

In ja če nimaš kaj drugega za počet kot sedet v avtu in se 2 uri vozit domov potem, jaz imam.


Moj Twitter je lahko TMC?


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Kongresna knjižnica v ZDA ne bo več shranjevala vseh objav na Twitterju

Oddelek: Novice / Ostalo
165033 (3227) lucca brassi
»

Snap začel kotirati z več kot 45-odstotno rastjo

Oddelek: Novice / Nakupi / združitve / propadi
299121 (6989) bobby
»

Google uspešno na več področjih, ne le na finančnem

Oddelek: Novice / Ostale najave
74195 (3316) b787
»

Twitter star pet let

Oddelek: Novice / Omrežja / internet
124054 (3477) js osebno
»

Kongresna knjižnica bo arhivirala vse tweete

Oddelek: Novice / Zasebnost
134315 (3850) Jst

Več podobnih tem