» »

Google uspešno na več področjih, ne le na finančnem

Google uspešno na več področjih, ne le na finančnem

V ZDA je Google predstavil novo aplikacijo Market, ki doda možnost izposoje knjig in filmov na mobilnih telefonih

vir: TechCrunch
TechCrunch - Poleg uspešnega finančnega poročila za drugo letošnje četrtletje so v konferenčnem klicu pri Googlu objavili še nekaj drugih zanimivih statističnih podatkov, ki so se osredotočili predvsem na Android in na svež Google+. Če začnemo z mobilnim operacijskim sistemom lahko povemo, da Google zdaj dnevno beleži že 550.000 aktivacij naprav, medtem ko je izvršni direktor Googla, Larry Page, prek Twitterja le dobra dva tedna nazaj sporočil, da so presegli pol milijona dnevnih aktivacij. Sicer naj bi se število aktivacij iz tedna v teden dvigalo za 4,4 %, kar po poročanju TechCruncha sovpada s svežimi številkami. Android naj bi bil zdaj aktiven že na 130 milijonih napravah, ne zaostajati pa ne želi niti trgovina z aplikacijami, Android Market. Na voljo naj bi bilo tako več kot 250.000 aplikacij (Applov App Store ima aktivnih dobrih 400.000, potrjenih pa je bilo že 500.000), medtem ko je Google zabeležil že prek 6 milijard namestitev (pri Applu so nedolgo nazaj objavili, da so presegli številko 15 milijard).

Na vprašanje v zvezi s patentnimi težavami Androida Page ni povedal veliko, saj je dejal le, da imajo veliko število dnevnih aktivacij, veliko število naprav z Androidom (prek 400), 39 proizvajalcev strojne opreme in 231 operaterjev v 123 državah ter da se te številke le večajo. Vse to naj bi kazalo, da je zagon Androida res velik ter da ne pojenja niti pod grožnjami patentnih tožb.

Na strani Google+ so v konferenčnem klicu povedali, da je prijavljenih že 10 milijonov uporabnikov, ki dnevno med seboj delijo prek milijarde sporočil, slik, videoposnetkov, in drugih zanimivosti s spleta. V vsega dveh tednih so tako zbrali 1,3 odstotka števila uporabnikov Facebooka (750 milijonov), naj bi bila pa ena izmed najbolj priljubljenih lastnosti Google+ prav Circles, ki močno olajša deljenje zanimivosti z le delom svojih prijateljev oz. znancev. Gumb +1, ekvivalent Facebookovega Like! (oz. Všeč mi je!) naj bi dnevno uporabniki kliknili 2,3-milijardkrat.

Po mnenju Pagea je Google podjetje, sestavljeno iz treh delov - prvi del je osredotočen na oglase, tako na spletnih straneh kot na oglase pri spletnem iskanju, drugi del predstavljajo širokemu krogu uporabnikov namenjene storitve, kamor spadajo Android, Chrome in YouTube, tretji del pa predstavljajo novosti, kamor spadata Google+ in Offers ter druge lokalnim skupnostim namenjene storitve.

7 komentarjev

Icematxyz ::

In kaj je še morda bolj zanimiv je to, da to še zdaleč ni "peak". Nekatera področja je Google šele komaj začel (uspešno) osvajati.

smash ::

In zakaj je market na voljo samo v ZDA?

PrimozR ::

Ker so samo tam na voljo filmi za najem.

opeter ::

Ter tam ljudje za te storitve plačajo.
Hrabri mišek (od 2015 nova serija!) -> http://tinyurl.com/na7r54l
18. november 2011 - Umrl je Mark Hall, "oče" Hrabrega miška
RTVSLO: http://tinyurl.com/74r9n7j

b787 ::

smash je izjavil:

In zakaj je market na voljo samo v ZDA?


Android market je že kar nekaj časa navoljo v Sloveniji, kakšna dva meseca nazaj pa so omogočili tudi možnost nakupa plačljivih aplikacij.

PrimozR ::

Mislil je novo verzijo appa s spremenjenim GUI-jem.

b787 ::

Aja...
Novo aplikacijo sem si naložil iz povezave, ki jo je objavil engadget. Na motoroli milestone dela brez problemov, so pa v komentarjih uporabniki samsung galaxyja govorili da, se jim ne prižge.


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Začel se je Google I/O - Android

Oddelek: Novice / Android
2912991 (10532) Marat
»

Google Music tudi s trgovino

Oddelek: Novice / Omrežja / internet
206480 (5136) sgdjkdlsugi4
»

Bo Nokia ob polletju še zasedala prestol pametnih mobilnikov?

Oddelek: Novice / Nokia / Symbian
145878 (4423) PrimozR
»

Googlova konferenca I/O bi bila lahko kar Android konferenca

Oddelek: Novice / Android
217111 (6142) matejdro
»

Apple znova rekordno (strani: 1 2 )

Oddelek: Novice / Android
9624363 (21860) techfreak :)

Več podobnih tem