» »

Vista Error 0x00008086

Vista Error 0x00008086

bibl-babl ::

Pred 4 meseci sem nabavil prenosnik Toshiba Satellite L350-17Z. Po tretjem zagonu od namestitve vgrajenega OS Vista so se pričenjala pojavljati okna z obvestili o napakah. Od začetka je bilo samo eno okno, potlej pa jih je bilo sčasoma kar šest-vsa so se pojavljala ob vsakičnem zagonu Viste. Po štirih mesecih se je ob nekem zagonu Viste pojavil samo črn ekran in okno Folder manager-brez kakršnih koli ikon in start menija. Torej sem do zaustavitve sistema lahko dostopal samo preko hkratnega pritiska tipk Ctrl+Alt+Del (okno do dostopa Task managerja in možnosti zaustavitve sistema). V Task managerju sem razbral da potekajo samo 4 procesi v celotnem OS.Torej sem zaustavil sistem in ob zagonu prenosnika zagnal recovery/ repair mode preko tipke F8. Izbral sem opcijo za povrnitev sistema v začetno stanje (to je da je vse kakor je bilo kot ob prvotnem stanju = izbris vseh datotek in ponovna naložitev celotnega OS). OK, Vista deluje, Pride so avtomatskega downloada posodobitve. Zaustavim sistem preko Shut Down in počakam da se sistem posodobi in se prenosnik sam od sebe ugasne. Naslednji dan prižgem prenosnik in sistem mi javi, da poteka upgrading 1/3. Mine 1/3, mine 2/3, ob 3/3 pa se zaustavi. Čakam in po preteku 1 ure se odločim da računalnik ugasnem preko tipke on/off, saj lučka na okvirju računalnika za disk sploh ni gorela, kaj šele da bi utripala, in na ekranu narisan bar za progress pa je še vedno kazal na 0%. Ponovno zaženem računalnik in ta mi prikaže blue screen z napisom windows has detected..... Stop 0x00008086. Ponovno sem poizkusil narediti recovery, vendar karkoli izberem vedno mi javi ta blue screen. Sem poizkusil tudi z originalnim CD-jem za Recovery mode, ki sem si ga sposodil od kolega, vendar pri tem se prikaže samo črn zaslon, in napredka nobenega-sem pustil 6 ur prižgan računalnik, da če bo mrbit ta CD kaj popravil pa razen črnega ekrana ni bilo nič. Če ponovno zaženem računalnik brez recovery CD-ja, dobim zopet enak blue screen. Pri nakupu računalnika pa ni bil v škali prisoten noben CD.

Kaj lahko sploh storim?

xyd1 ::

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
!

[WINDOWS 8] Vprašanja in težave (strani: 1 2 3 427 28 29 30 )

Oddelek: Operacijski sistemi
1490441068 (6749) jedateruk
»

Win 8.1 več težav!

Oddelek: Pomoč in nasveti
92212 (1803) ST-777
»

windows XP se mi nočejo zagnati (prilagam sliko ekrana)

Oddelek: Pomoč in nasveti
254909 (3594) vbohinc
»

[ Windows Vista ] Vprašanja in težave (strani: 1 2 3 476 77 78 79 )

Oddelek: Operacijski sistemi
3942267308 (66900) Seljak

Več podobnih tem