Forum » Loža » Nabava stolov - zelo poceni do le teh za st uporabnike! ;)
Nabava stolov - zelo poceni do le teh za st uporabnike! ;)
krho ::
@WarpedOne: Da 1 kos.
si.Mail odprto-kodni odjemalec elektronske pošte. - http://www.simail.si
Uredite si svojo zbirko filmov, serij in iger - http://xcollect.sf.net
Uredite si svojo zbirko filmov, serij in iger - http://xcollect.sf.net
Macketina ::
Cestitke nasi (papirnati) zmagi v prvem krogu.
Se enkrat pa poudarjam, da naj bo par stolov viska za podjetje, ki bo to uvozilo, nekaj iz stalisca vsega dela ki ga bo imela, se bolj pa zaradi obveznosti do kupcev za garancijo/reklamacijo.
BTW, zadevo sem raztrobil kot se je le dalo :D
Se enkrat pa poudarjam, da naj bo par stolov viska za podjetje, ki bo to uvozilo, nekaj iz stalisca vsega dela ki ga bo imela, se bolj pa zaradi obveznosti do kupcev za garancijo/reklamacijo.
BTW, zadevo sem raztrobil kot se je le dalo :D
Okapi ::
Seveda. Malo je odvisno od raznih stroškov in končne cene, ampak verjetno bomo pobrali denar za 75 stolov, 9 jih bo pa za rezervo in kot plačilo firmi, ki bo vse skupaj izvedla. S tem, da bo po mojem velik uspeh, če bo potem, ko bo treba dati pravi denar, ostalo 75 kupcev. Upajmo, da jih bo.
O.
O.
No, pa je konec veselja
Ergoles se je očitno ustrašil "konkurence" in postal ekskluzivni uvoznik. Kitajci so mi namreč sporočili:
O.
Ergoles se je očitno ustrašil "konkurence" in postal ekskluzivni uvoznik. Kitajci so mi namreč sporočili:
there already is a sole distributor in Slovenia, so I am sorry that we wont sell chairs to any other buyer from Slovenia.
O.
Ziga Dolhar ::
Okapi: prej si že komuniciral z njimi, in so vedeli, da si iz Slovenije?
https://dolhar.si/
ikeman ::
No, pa je konec veselja
there already is a sole distributor in Slovenia, so I am sorry that we wont sell chairs to any other buyer from Slovenia.
O.
Ja in :) poisci drugega dobavitelja.
Malce sem prebrskal po CHI straneh in res tam se prodajajo po 250-300 EUR.
100 Chinese yuan = 10.6553931 Euros
2500 Chinese yuan = 266.384828 Euros
Davek na kitajskem je 17% tako, da lahko od teh cen se davek odbijete. Kar pomeni da je res, da se tak stol tam dobi za cca 150 EUR brez DDV in marze.
Link do CHI konkurenta ebayu
http://search.taobao.com/search?q=ergoh...
Pa se link do dobaviteljev na Alibabi:
http://www.alibaba.com/trade/search?Sea...
Upam da ste kontaktirali zanesljive prodajalce/dobavitelje.
prej si že komuniciral z njimi, in so vedeli, da si iz Slovenije?Ja, ko sem jih prvič kontaktiral, so mi poslali ponudbo, in so vedeli, da sem iz Slovenije.
O.
Ja in :) poisci drugega dobavitelja.Samo dvomim, da bo kdo tako ugoden, kot nakup direktno v tovarni, kjer jih delajo. Na Alibabi je samo ta proizvajalec, ki nam noče prodati. Na Taobao se pa bolj slabo znajdem
O.
Ja in :) poisci drugega dobavitelja.Samo dvomim, da bo kdo tako ugoden, kot nakup direktno v tovarni, kjer jih delajo. Na Alibabi je samo ta proizvajalec, ki nam noče prodati. Na Taobao se pa bolj slabo znajdem
O.
Hm.. res je na alibabi je sam "Comfort100 Furniture Co., Ltd.".
Samo clovek bi se uprasal a so oni pri tapravi, mislim $=$.
Dej za hec vprasaj koliko KOM bi moral narociti, da postanes exkluziven dobavitelj. To vedno vzge.
Pa potem ti prodajaj Ergolesu :)
WarpedGone ::
Ekskluzivnost ima svojo ceno.
Me zanima kake pogoje so si uspeli izposlovat pri kitajcih? Višja cena? S količimo mal dvomim da so jih uspel resno impresionirat.
Me zanima kake pogoje so si uspeli izposlovat pri kitajcih? Višja cena? S količimo mal dvomim da so jih uspel resno impresionirat.
Zbogom in hvala za vse ribe
Moraš upoštevati, da ta stol ni edini, ki ga kupujejo pri njih. Verjetno je večina modelov, ki jih prodajajo, od tam.
Plan B je sedaj, da iščem koga, ki ima sedež izven Slovenije v EU, da bi prek njega kupili stole. Vse skupaj bi se za kupce ne spremenilo, samo čez en račun več bi šel denar. Če kdo pozna koga, ki bi bil zainteresiran, naj sporoči.
O.
Plan B je sedaj, da iščem koga, ki ima sedež izven Slovenije v EU, da bi prek njega kupili stole. Vse skupaj bi se za kupce ne spremenilo, samo čez en račun več bi šel denar. Če kdo pozna koga, ki bi bil zainteresiran, naj sporoči.
O.
Seveda, samo vprasat ni greh. Bos vsaj dobil okviren obseg Ergolesovega poslovanja z njimi.
A je kak primorc na Slo-techu, ki ima veze v ITA oz. najboljse bi bilo, da je zamejski SLO z odprtim podjetjem/s.p. v ITA ;)
A je kak primorc na Slo-techu, ki ima veze v ITA oz. najboljse bi bilo, da je zamejski SLO z odprtim podjetjem/s.p. v ITA ;)
Super Sonic ::
"Me zanima kake pogoje so si uspeli izposlovat pri kitajcih? Višja cena? S količimo mal dvomim da so jih uspel resno impresionirat."
To zdej pomeni, da so šli pogodbo pisat in, verjetno, majo notr kvote, ki jih morajo dosežt če ne bodo penali ;). Predvidevam.
Mene kr črtite iz seznama za naprej, rabm stol čim prej in grem po stol "Markus" v Ikeo. Čist ok, sem ga pri kolegu pogledal. Cena pa tud, zelo ugodna.
p.s.
Če mislite vlečt stole iz druge države, potem naj bo ta v EU. Pa srečno.
To zdej pomeni, da so šli pogodbo pisat in, verjetno, majo notr kvote, ki jih morajo dosežt če ne bodo penali ;). Predvidevam.
Mene kr črtite iz seznama za naprej, rabm stol čim prej in grem po stol "Markus" v Ikeo. Čist ok, sem ga pri kolegu pogledal. Cena pa tud, zelo ugodna.
p.s.
Če mislite vlečt stole iz druge države, potem naj bo ta v EU. Pa srečno.
Photography is an immediate reaction, drawing is a meditation.
http://www.youtube.com/watch?v=O2WKoN8K6nI&feature=share
recmajkemi ::
Oh kakšne Ergoleseve [pogovorno ime za žensko spolovilo], tipično .si - metanje polen pod noge. Res sedaj, ko pa bi si par nadobudnežev kupilo za en [pogovorni izraz za spolno občevanje v pridevniku] kontejner stolov bojo se pa njihov poslovni model podrl, al kaj? Kje prodajajo izpisnice iz te nebulozne države?
Zgodovina sprememb…
- spremenil: recmajkemi ()
motorc ::
No, če ne bo nič iz tega (upam, da bo) - bom kupil stol pri konkurenci (podobno kot SuperSonic) - le da ergolesu poslal email v katerem jih bom obvestil zakaj stola nisem kupil pri njih.
Torej, poleg spinalisa ... katera podjetja so še konkurenca ergolesu?
Kljub temu, da slabo kaže za izvedbo tega naročila bi se rad zahvalil Okapiju za vztrajanje pri ideji. Ne najdeš pogosto ljudi, ki so pripravljeni žrtvovati svoj čas za izpeljavo posla, ki bi koristil 80 neznancem iz nekega foruma. Hvala!
Torej, poleg spinalisa ... katera podjetja so še konkurenca ergolesu?
Kljub temu, da slabo kaže za izvedbo tega naročila bi se rad zahvalil Okapiju za vztrajanje pri ideji. Ne najdeš pogosto ljudi, ki so pripravljeni žrtvovati svoj čas za izpeljavo posla, ki bi koristil 80 neznancem iz nekega foruma. Hvala!
blaz87 ::
Naj se zdaj kontaktira ergoles, in naj nam da ergoles ponudbo za xx stolov ki bi se jih dejansko naročilo.
Saj tudi če bi bila cena še vedno okrog 300 EUR, bi se nam sigurno izplačalo. Saj jih ergoles sigurno dobi za malo čes 200, če ne celo manj. Pa če vzamemo da imajo slabih 100 evrov + na stol je to še vedno 4-5k dobička za njih.
Lp! Blaž
Saj tudi če bi bila cena še vedno okrog 300 EUR, bi se nam sigurno izplačalo. Saj jih ergoles sigurno dobi za malo čes 200, če ne celo manj. Pa če vzamemo da imajo slabih 100 evrov + na stol je to še vedno 4-5k dobička za njih.
Lp! Blaž
šernk ::
nimam namena kupit stola, vendar temo z zanimanjem spremljam že od samega začetka, in moram reči, da res svinjsko od Ergolesa, tipično slovensko pač in upam, da jih bo to močno udarilo po žepu
In general, high velocity doesn't produce harmful injuries.
But what is dangerous is the high acceleration
or deceleration given at a certain time interval.
But what is dangerous is the high acceleration
or deceleration given at a certain time interval.
blaz87 ::
Pa kitajci tudi nebi prodali, če bi jim primaknili 20 evrov po stolu več od njihove ponudbe?
Je še vseeno pi*kin dim, v primerjavi s ceno Ergolesa.
Je še vseeno pi*kin dim, v primerjavi s ceno Ergolesa.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: blaz87 ()
MaX ::
Taktično so tole izvedli, ni kaj. Ampak a oni resno mislijo, da bom zdaj kupil njihov stol? po teh cenah?...halooo :-D
Če se bo našla kakšna druga ugodna ponudba, sem še vedno zainteresiran, drugače bom pa naredil tako kot večina...ikea ali kaj podobnega, ker Ergoles je pač predrag.
Če se bo našla kakšna druga ugodna ponudba, sem še vedno zainteresiran, drugače bom pa naredil tako kot večina...ikea ali kaj podobnega, ker Ergoles je pač predrag.
Double_J ::
Mislim, da je EU enoten trg in lahko izpelješ stvar preko katerkoli firme v EU, brez navajanja lokacije.
Dve šivanki...
barakus ::
Držim pesti, da vam uspe nakup prek druge države, če se ergoles gre kapitalista, pa se pejte se vi!
recmajkemi ::
nevone ::
Mimogrede, kitajčki si tudi zaslužijo pol brce za to, ne samo Ergoles...
Jest sem tudi mnenja, da so tle kitajčki večji loleki. Oni prodajajo po celem svetu in so se, seveda na posredovanje Ergolesa odločili, da bo on ekskluzivni zastopnik. Jebat ga. Tudi to je biznis, da včasih kaj v vodo pade.
Ampak privoščim vam pa ne. Se mi je zdelo prav zanimivo in bi vam zelo privoščila, da bi vam ratalo.
o+ nevone
Either we will eat the Space or Space will eat us.
Super Sonic ::
"Mimogrede, kitajčki si tudi zaslužijo pol brce za to, ne samo Ergoles..."
Si, predvsem zaradi dejstva, da na to problematiko niso opozorili prej (uporabnika Okapi) in so posledično zavajali.
Po drugi strani pa verjamem, da "smo" jim (kitajcem) čisto prav prišli na pot. Ergles je moral podpisati nekaj, kar prej ni bilo podpisano. In to ni bilo podpisano z razlogom. Odvisno je samo od sprednosti pogajalcev na obeh straneh, kaj so podpisali. Če je pogodba o ekskluzivi bila podpisana že prej, pa ne ve nihče. Če je bila, je šlo za klasično zavajanje.
Kolikor Ergoles ne privošči nam teh stolov, toliko jim jaz privoščim, da plačajo penale ob koncu poslovnega leta. Ali vsaj izgubijo bonitete, ki jih že imajo. Naš trg je majhen, kitajci to ne štekajo in če je šel Ergoles preko svojih zmožnosti v pogajanjih,...
Si, predvsem zaradi dejstva, da na to problematiko niso opozorili prej (uporabnika Okapi) in so posledično zavajali.
Po drugi strani pa verjamem, da "smo" jim (kitajcem) čisto prav prišli na pot. Ergles je moral podpisati nekaj, kar prej ni bilo podpisano. In to ni bilo podpisano z razlogom. Odvisno je samo od sprednosti pogajalcev na obeh straneh, kaj so podpisali. Če je pogodba o ekskluzivi bila podpisana že prej, pa ne ve nihče. Če je bila, je šlo za klasično zavajanje.
Kolikor Ergoles ne privošči nam teh stolov, toliko jim jaz privoščim, da plačajo penale ob koncu poslovnega leta. Ali vsaj izgubijo bonitete, ki jih že imajo. Naš trg je majhen, kitajci to ne štekajo in če je šel Ergoles preko svojih zmožnosti v pogajanjih,...
Photography is an immediate reaction, drawing is a meditation.
Naš trg je majhen, kitajci to ne štekajo in če je šel Ergoles preko svojih zmožnosti v pogajanjih,...
Ja, tole se men tut močno dozdeva - da si kitajci niti ne predstavljajo dvomilijonske države in jim je ergloles lahko precej rožic nasadil. Nebi pa upal stavit, da bojo tut zrasle.
Kakorkoli, zgleda da nucamo alternativne ideje. Do sedaj je padlo:
- pogajanja s kitajci za "special price"
- posrednik iz EU, ki ni v Slo
- ... ?
Ja, Kitajce sem že vprašal, pod kakšnimi pogoji bi si premislili. In začel iskati koga iz EU, ki bi bil pripravljen posoditi svoj naslov in bančni račun, v zameno za kakšen stol. Upanje ostaja
O.
O.
Evo, Kitajce sem malo povprašal, kako in kaj, in sedaj pravijo, da ekskluziva velja samo za osnovni model stola Ergohuman, da pa lahko kupimo ErgohumanPlus, ki je novejši in boljši, ampak jasno tudi dražji. Tovarniška cena je 330 dolarjev, kar bi z DDV in potnimi stroški zneslo okoli 330-350 evrov.
Videti je zelo podoben, več podatkov in slik je pa tule:
http://www.just-office-furniture.co.uk/...
O.
ErgohumanPlus series is advanced edition of ergohuman. It is the newest product and better than ergohuman chair not only on apparence but also on function. Unit price of mesh chair is USD330.
Videti je zelo podoben, več podatkov in slik je pa tule:
http://www.just-office-furniture.co.uk/...
O.
dbevfat ::
haha, najprej so se pri Ergolesu dobro znašli, zdaj pa še Kitajci. :D
Mene še vedno štejte zraven, ampak za skoraj 100EUR več bo treba verjetno delat nov seznam ...
Mene še vedno štejte zraven, ampak za skoraj 100EUR več bo treba verjetno delat nov seznam ...
nvr2fat
Nov seznam odpade, ker bi blo preveč zmede in slabe volje kdo je kaj reku, naroču, mislu in kdo česa ni vedu in spregledal.
"Ogaševali" smo ceno okrog 250 EUR. 350 EUR je precej oddaljena okolica.
Če rata končno ceno spravit na 300 EUR bi še melo smisel nadaljevat, 350EUR pa zna bit prevelik denar za resne upe o vsaj kakih 60 vplačilih.
Okapi, predlagam da sestaviš celo zgodbo, da vidiš na kakšno številko točno prideš. Pol se pa odločiš al boš odpru račun za vplačila al ne.
"Ogaševali" smo ceno okrog 250 EUR. 350 EUR je precej oddaljena okolica.
Če rata končno ceno spravit na 300 EUR bi še melo smisel nadaljevat, 350EUR pa zna bit prevelik denar za resne upe o vsaj kakih 60 vplačilih.
Okapi, predlagam da sestaviš celo zgodbo, da vidiš na kakšno številko točno prideš. Pol se pa odločiš al boš odpru račun za vplačila al ne.
najprej so se pri Ergolesu dobro znašli, zdaj pa še Kitajci.Biznis je biznis Ampak glede na to, da ta stol v UK stane 660 evrov, bi se tudi mi kar dobro znašli, če ga dobimo po polovični ceni.
V glavnem, še par dni potrpljenja bo potrebno. Bom najprej končno ceno izračunal (čakam še nekaj ponudbo špediterjev), medtem poskušal ugotoviti, ali nam uspe kupit one prve stole na nek tuj naslov, in vse sporočim tule.
O.
SeTAr ::
Zakaj pa se pošlje kontejnerja v trst pa se kitajcem reče, da bo slovenska firma samo v italiji prodajala ta stol?
Se bojim, da bi bilo preveč komplikacij, pa še malo dvomim, da bi Kitajci nasedli na tako prozorno finto:-)
Drugače pa ima Žiga prav, Plus je videti bolje, pa tudi nekaj koristnih izboljšav ima. A je to vredno razlike v ceni si mora pa seveda vsak zase preračunati.
ErgohumanPlus ima tudi:
O.
Drugače pa ima Žiga prav, Plus je videti bolje, pa tudi nekaj koristnih izboljšav ima. A je to vredno razlike v ceni si mora pa seveda vsak zase preračunati.
ErgohumanPlus ima tudi:
operating instructions CD (which is stored under the seat)
O.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Okapi ()
mgermo ::
Ja, mal si zajebo s tem plus, zdej tut če bi bla osnovna varijanta na voljo bi si mislil I want + :(
Ziga Dolhar ::
Vgrajen cd-holder! Verjetno se ga da modificirat v changer!
Ok, mal resnosti. W1 ima sicer "prav" glede komplikacij, če bi se želelo vse povprašat, ako so pripravljeni iti na "Plus". Ampak vseeno nas je verjetno kar nekaj, ki bi morda raje "plus". Verjetno bi se dal v en kontejner oboje dat?
Ok, mal resnosti. W1 ima sicer "prav" glede komplikacij, če bi se želelo vse povprašat, ako so pripravljeni iti na "Plus". Ampak vseeno nas je verjetno kar nekaj, ki bi morda raje "plus". Verjetno bi se dal v en kontejner oboje dat?
https://dolhar.si/
Verjetno bi se dal v en kontejner oboje dat?Dalo bi se že, samo Kitajci nočejo. Takole so povedali:
Factory has been looking for good wholesalers as distributors in many countries, before finding the one, we sell chairs to any wholesaler. Once found, we wont sell chairs to other buyers from those countries. Thus, ergohuman series, enjoy serise are not available.Se pravi seriji Ergohuman in Enjoy drugim v Sloveniji ne prodajo, ErgohumanPlus pa (zaenkrat) še.
O.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Spinalis stoli (strani: 1 2 3 4 )Oddelek: Loža | 44280 (557) | skyform |
» | Udoben stol za večurno deloOddelek: Pomoč in nasveti | 5593 (2148) | U2ros |
» | Pisarniški stol (strani: 1 2 3 )Oddelek: Loža | 31221 (15751) | Unknown_001 |
⊘ | group buyi so neslovenski (strani: 1 2 3 4 )Oddelek: Loža | 28970 (23776) | Gandalfar |