» »

Spinalis stoli

Spinalis stoli

1
2
3 4

Poldi112 ::

Jaz sem pozimi kupil model Hacker. Osnovni model mi ni bil všeč, ker je imel okrogel sedež. In zdaj sedim pravilno. Res je da se da na njemu sedeti tudi napačno, ampak je težje in ni tako udobno, da bi te premamilo. Meni je pomagalo pri prisili, da pravilno sedim, in sem happy user.

Naslonjalo se pa itak pri vseh modelih nastavlja po višini. Je pa uporabno samo ko se vsedeš bolj nazaj za kratkotrajne pavze. Oz. jaz občasno (redko) kakšen film pogledam. Takrat stol spustim dol in ga uporabljam kot navaden stol, skupaj z naslonjalom.

Definitivno bi ti priporočil Spinalis. Res je drag, ampak imaš 1 mesec da ga pretestiraš. Če ti ni všeč ga po treh tednih neseš nazaj in ti vrnejo denar. To je bilo tisto kar je mene prepričalo - da sem vedel da ne bom ob 500€, če se slučajno ne bi navadil nanj. Ker sedeti pol ure v razstavnem salonu ni enako kot en teden delati na stolu.
Where all think alike, no one thinks very much.
Walter Lippmann, leta 1922, o predpogoju za demokracijo.

CaqKa ::

>>> Naslonjalo se pa itak pri vseh modelih nastavlja po višini.

tole nebo držalo


sicer pa one žoge ko sem jih omenil v hervisu... moja je zelo jajčasta... zdaj pa nevem al je to od te ene ure sedenja al je že v osnovi bla taka... ni prijetno ker se že med sedenjem hoče žoga nekam odpeljat.

Tody ::

Caka, žoge so okrogle ! In tudi pri spinalisih je sedež gibljiv zato da hrbtenica ni prisiljena biti pod eno pozicijo skos ampak ko se premakneš se premakne tudi tvoja rit in z tem hrbtenica... Žoge so naporne in pomoje se ne da zdržat dost časa tko kot na stolu.


Kar se tiče pa basic spinalisa... Po treh letih, še danes zgleda nov, tudi če ne sedim pravilno mi podpira hrbet, nastavit se seveda da tudi naslonjalo, jest sem tud že dost filmov gledal v njem, k je kej dolgočasnga v filmu, lahko malce telovadiš :)

CaqKa ::

ja.. mogoče sem premalo povdaril da sumim da je nekvalitetna ker je jajčaste oblike namesto okrogle.

Tilen ::

In kako se ene 6 ur sedi v tej zogi?

Kupil bi si jo zaradi firbca, ce ne druga. 13 eur res ni dosti. >:D
413120536c6f76656e696a612c20642e642e

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Tilen ()

BigWhale ::

Pri nas v pisarni dva sedita na zogah po osem, devet ur, pa nihce ne jamra.

Pa sedita na njih ze precej mesecev. :)

BlackHole ::

Kakšno pa je pravilno sedenje? Jaz moram rečt, da mi paše tako, da je med sediščem in hrbtenico okrog 135°. Pred kratkim pa sem celo slišal, da je bila neka raziskava, da je ta pozicija tudi nekako najbolj ugodna ali naravna (ne spomnim se prave besede). Verjetno je še kdo to slišal ali bral.
LP Marko

Poldi112 ::

>>> Naslonjalo se pa itak pri vseh modelih nastavlja po višini.

>tole nebo držalo


Tole bo čisto držalo, z izjemo spinalis smart, ki dejansko nima naslonjača. Če se ne strinjaš mi pa najdi še kakšen model kateremu se naslonjalo ne nastavlja po višini.

Glede sedenja, meni so tam rekli da naj bi imel pri kolenu 120 stopinjski kot med zgornjim in spodnjim delom noge, spodnji pa naj bo 90 stoping glede na podlago. To imaš lahko za orientacijo, itak si potem nastaviš kakor ti ustreza (jaz imam visoko verzijo na najvišji višini).
Where all think alike, no one thinks very much.
Walter Lippmann, leta 1922, o predpogoju za demokracijo.

spucek ::

Na MOS v Celju sm sprobal te Spinalis stole, najbolj se mi je dopadel Hacker (oblika, udobje,cena, ime :P), po nekaj minutni uporabi ga še ne morem ravno priporočat, po nekaj tedenski pa bom že lahko povedal mnenje. Sedaj je treba samo še počakat teh 30 dni za dobavo :( . Aja, v času sejma imajo 10% popust ;) .
Previdnost je mati modrosti.

Jan987 ::

Sam sem tudi že kakšne 3 mesece zadovoljen uporqabnik stola Spinalis Apollo. Takrat sem se odločal med pumo, heckerjem in apollotom (bila je ista cena) in sem se odločil za zadnjega.

Tako da menim da se zadeva kar izplača, le ko se po dolgem sedenju vsedež na navaden stol pa ''staro pozo'' te začne boleti hrbet :D

Tody ::

Po treh letih uporabe morem rečt da je kot nov. In komot lahko gledam v njem tud filme :D

Tomay ::

Apolota sem hitro zamenjal za hackerja, je bolj udoben. Drugače imamo tudi spiderja, ki je dražji ampak še bolj udoben. Pod udoben razumem to, da lahko dam noge na mizo se naslonim malo nazaj in ne padem s stola.
Voodoo 4Ever

T0RN4D0 ::

Danes sm jih mal sčekiru na sejmu... fancy zadeva, še najboljši se mi je zdel spider (boljši od pilota :)), samo je zadeva mal predraga. Z mal mislim ubistvu velik. :\

Čeprov bi pa pasala kombinacija s kakšnim jaboozom, sam bo treba še na lotu prej zadet al pa neki :P

Tody ::

Ta stol je like forever... Poleg tega bodo računi za kiropraktika hitr presegl vrednost stola :D

Rumenko ::

Stoli so res precej dragi, ampak so, če se jih navadiš, tudi uporabni. Pri nas se je zgodilo, da je folk prešaltal nazaj na navadne stole, ker se niso mogli navaditi na držo.
Samo posamezniki so jih vzljubili...

spucek ::

Po enomesečnem sedenju 10+ ur dnevno na Spinalis Hacker stolu lahko rečem le, da nimam nobenih pripomb: sedišče je ravno prav mehko, rokonaslonjala odlično oblazinjena. Način sedenja, ki simulira sedenje na ortopedski žogi, mi nekako ne ustreza, zato mi je pa "navaden" način odličen. Bolečin v križu praktično ni več, ko po skoraj celodnevnem sedenju ležem v posteljo, me ne "žge" več v križu, ampak se počutim odlično. Ni mi žal niti za 1 €. Priporočam? Če imate 500€ za nadgradnjo kompjutra, jih rajši dajte za Spinalis stol.
Previdnost je mati modrosti.

djordjevic ::

Lastim si navigatora rumene barve. Za kompom presedim min. 10 ur dnevno, zato sem šel v nakup. To, da te stol prisili v ravno držo, je kakopak larifari. Na njem lahko delaš res kaj ti paše, tako da je ravna drža odvisna zgolj od tvoje pripravljenosti. Po slabem letu je material videti prav zglodan in to najbolj na naslonjalih za roke. Pa ne gre za umazanijo. Renna material pa naj bi bil kao vzdržljivejši in lažji za čiščenje. Mhm. Mimogrede naslonjala niso lih v ravnini. Leva je kakšnih 2 cm nižja od desne. Tudi po reklamaciji. Res je, recimo, da me ne boli več vrat, kot nekoč. Me pa zdaj dnevno boli rit, ko končam tlako. Tak da, če bi še enkrat izbiral, bi primaknil nekaj cekinov in kupil hermana millerja. Ni slab stol, me pa za ta denar ni prepričal.

spucek ::

To, da te stol ne sili v pravilno držo, je res. Verjetno bi moral biti privezan an stol, da bi bil prisiljen biti v neki poziciji :) .
Sem se pa "usrašil" ob tvojih besedah o obrabi tkanine. Sem preveril v prospektu materiale Navigatorja ter Hackerja. In sicer ima tvoj stol tkanino Regine, Hacker pa Renna, tako, da upam, da ne bom imel podobnih problemov. Mi je pa že ob nakupu padel v oči stavek "garancija na vse dele, razen na tkanino". Nekako tudi razumljivo.
Rokonaslonjala so pri meni v enaki višini.
Previdnost je mati modrosti.

djordjevic ::

Osnovni model, ja. Jaz sem dodatno naročil renno.

spucek ::

Uf, sedaj pa nisem več pomirjen :S . Bom vzel tvoje izkušnje kot opozorilo, da naj čimbolj pazim na blago :S .
Previdnost je mati modrosti.

djordjevic ::

Ma ja. Lej, mogoče sem sam doprineso k temu, ker nisem naslonjal kaj posebej čistil, pa se je pač zažrlo noter, samo se mi vseeno zdi malo mimo, če te prepričujejo, kako je ta material toliko odpornejši in primernejši za čiščenje ... Le kaj bi se zgodilo z običnim, me zanima.

nastyboy ::

Tudi sam imam hekerja... Se da tudi na tem sedet nepravilno, je pa res, da se še vseeno večkrat držim pravilneje kot nepravilneje. Za spodnji predel hrbtnice se mi resnično zdi boljši od navadnega stola.

Tody ::

Fak ljudje kaj vi delate z stoli ? Jest mam 3 leta osnovnega spinalisa oz tistega z naslonjalom zdej je še en manjši pa se mu čisto nič ne pozna da bi ga kdo intevzivno uporabljal 5 ur na dan.

Res je pa tudi da ga ne čistim z NIČEMER, nobenih praškov nobenih kemikalij če se kaj zlije ali prilepi (da tudi jest jem pred računalnikom :)) vzmame mokro cunjo in obrišem.

Je pa res da me rit boli, ampak vrjetno manj kot če bi mel navaden stol + takrat bi me bolel še hrbet >:D

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Tody ()

LordWorm ::

Jst sem bil navdusen nad Navigatorjem sem se pa brez tezav krivo drzal tako da sem povesil ramena naprej in vrat zakrivil nazaj, tko da bi bila primerna kaka elastika ki ti rame drzi nazaj (imas jo pod majco obleceno).

Ce bi imel to elastiko bi bil pa res prisiljen v ravno drzo ker za kriz in podnji del hrbta Spinalis dobro poskrbi.

V trgovini nisem mogu nekaj ur sedet na stolu a se mi zdi navigator ok ko se naslonis nazaj.
ni podatka

skrc ::

Če lahko dodam še jaz svoje mnenje...
Imam model Navigator, katerega uporabljam po 8-16 ur dnevno v pisarni. Res je, da me ne zbada več v križu, ko se spravljam spat, ne drži pa da te sedež prisili v pravilno držo (kot so že mnogi pred menoj ugotovili). Moti me predvsem to, da se naslonjal za roke ne da nastaviti po višini, ampak le skupaj z naslonjalom. Tako, da kdor ni zrastel po proporcih je tukaj "mrzel". Tako tudi mene moti, da so naslonjala za roko prenizko, četudi naslonjalo za hrbet popolnoma dvignem. Pa tudi sistem za dviganje naslonjala je malce po češko narejen. Res ni drugačnega načina?
Vseeno, da ne bom samo kritiziral... Obožujem to, da me ne zbada več v hrbtu, pa naj bo za to kriv stol ali pa sprememba športa.

Ogleda vredni so tudi stoli podjetja Donar iz Ljubljane.

Poldi112 ::

Glede obrabe tkanine, tudi moj je po letu dni še kot nov, so mi pa rekli ko sem ga kupoval da pač tkanino lahko zamenjaš (prišlo bi takrat cca 15k sit). Tako da nekega razloga za strah ni.

Naslonjala za roke so res bolj neuporabna, ampak vidim da jih sploh ne pogrešam.
Where all think alike, no one thinks very much.
Walter Lippmann, leta 1922, o predpogoju za demokracijo.

Jan987 ::

Jaz pa imam eno vprašanje glede sedenja na spinalis stolih. Torej že nekaj časa si lastim stol modela Apollo. KO sem ga kupoval, je prodajalka pokazala kako se sedi. Pokazala je, da se sedi nekje na sredini sedišča, torej nimaš stika z naslonjalom. Danes pa sem se po naključju znašel na njihovi spletni strani in sem si vse skupaj še malo prebral. Pri opisu stola sem videl, da te med drugimi blazinice na naslonjalu podpirajo v hrbtnem delu. Da pa te blazinice podpirajo v hrbtnem delu, pa moraš sedeti veliko bolj nazaj. Kakšno sedenje je sedaj pravilno in najboljše?

PINki ::

Pa to ti zdrava pamet pove. Če čutiš podporo za hrbtenico zadaj pač prisloni rit bližje. Sediš vzravnano in ne kot jaz zdaj, ko pišem kle ob pol 1 zjutri seminarsko...

t3hn0 ::

1. ce sedis na srednjem delu, potem ti hrbtenica aktivno dela (ker se nagibas na stolu podobno kot na ortopedski zogi) - vsaj pri mojem Spinalis Spiderju je tako :P
2. ce pa sedis nazaj, naslonjen na naslonjalo, potem te pa blazinice podpirajo...

najbols naj bi bilo sedet na sredini, razen ce si morda zelo utrujen (oz. tvoja hrbtenica)...

// edit: typo
^.^

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: t3hn0 ()

mare4444 ::

mene pa zanima kolikšna je višina od tal do sedeža kjer sediš pri spinalis stolih?
imam precej nizko pisalno mizo in sedanji stol mi je previsok.

t3hn0 ::

Verjetno je odvisno od modela do modela. Vsak se dviga in spusca, "Spider" stol je kaksen centimeter nizji kot pol metra ko je cisto spuscen (od tal pa do vrha sedala - torej na tej visini kjer sedis).
^.^

Tomay ::

Hacker in spider sta čisto spuščena enako visoka in sicer 49cm. Najboljše da pokličeš in vprašaš.
Voodoo 4Ever

MyLuck ::

Pred leti sem kupila spinalisov stol, imam namreč probleme s hrbtenico, pa so mi vsi rekli, da je to oh in sploh, seveda, sem ga pol morala met. Nikakor se ga nisem uspela navaditi, vsakič ko sem se hotela zadrsati do omare (1,5m stran), sem skor dol padla in moram priznat, da bolečine niso odšle, kot so mi zatrjevali, da ne rečem, da me je bolelo celo malo bolj. Zato sem si kupila en ornk stol in začela telovadit, zdej pa so bolečine kr same od sebe šle, pa padam tudi ne več s stola.

kopernik ::

Očitno tebi ni ustrezal. Meni zelo ustreza in ga uporabljam že kakšnih 5 let. Res pa je, da se ne drsam sem in tja. Samo sedim in vsake toliko časa naredim pavzo (vstanem, se malo sprehodim in pretegnem).

Tody ::

lol a prej k si imela spinalisa pa nisi telovadila ? Spinalis ni čudežna palčka. Ampak tud pelat se da v njemu če se hočeš :)

Mercier ::

Ne vem na katerem modelu imam parkirano rit, ker ne piše nikjer (ima štirikotni sedalni del in dokaj visok naslon).

1. Voziš se zelo težko naokrog, če tipkaš na več koncih mize, ali se obračaš k drugi mizi. Kot nakupovalni voziček z neposlušnim kolescem.

2. Usnje je rahlo zdelano po nekaj letih, čeprav nikjer uničeno.

3. Sediš lahko v vseh mogočih pozah in v vseh za odtenek bolj neudobno, kot pri spodobnem stolu. Edino nasilno vsedanje ni vedno varno na začetku.

Po moje je to stol dober za, kajpavem, dohtrja. Če sediš gor občasno, dosti vstajaš in imaš zraven dober občutek, da je bolj zdravo kot kak drug stol.

kopernik ::

Nič dobr občutek, mene hrbtenica ne boli več. Je pa povsem jasno, da vsakomur noben stol ne bo ustrezal.

Gost ::

Eno zanimivo dejstvo bi bilo zvedeti, če bi začeli delati certifikate za vse ustrezne ergonomske stole. Mislim, da ga spinalis ne bi dobil.

Spinalis je en precejšen nateg, glede na to za kar se oglašuje in kakšne ceno zanje zahtevajo. Enako velja za žogo. Pretiravanja na takih sedalih ne bi prakticiral več kot 30 min. Čvrst fiksen klasičen ergonomski stol z vsemi pomembnimi nastavljivimi deli (višina gor/dol, naklon, ročke gor/dol/levo/desno, ledveni del gor dol, sedalo naprej/nazaj) je boljši, povrh vsega je pa še udoben.

Telovadbe pa noben stol ne zamenja, ja.

Mercier ::

kopernik:
Nič dobr občutek, mene hrbtenica ne boli več. Je pa povsem jasno, da vsakomur noben stol ne bo ustrezal.


No, ne bom zanikal dobrih izkušenj nekaterih uporabnikov. Potihem jih bom imel za čudake. :)

kopernik ::

Gost, ni nateg, vsaj zame ne. Odkar ga uporabljam, nimam več problemov s hrbtenico. Kot sem pa že rekel, vsak naj glasuje s svojo denarnico ...

Saša, kakor hočeš.

MyLuck ::

Kot da vsi telovadijo po službi, prosim vas. Zato pa sem kupila spinalisov stol na prvem mestu. Sedaj vem, da bi bilo bolje kupiti normalen kvaliteten stol (za manjši denar) in telovaditi. Vsaka šola nekaj stane.

Tomay ::

Jaz sedim spet na navadnem lesenem kuhinjskem stolu, spinalisa sem dal otrokom, čeprav sem mislil, da se bo 2 letni sin prej ubil kot splezal nanj a se spravi gor brez problema.

Imam pač čudne navade pri sedenju npr. spodvijanje nog, noge na mizi ..., kar je s spinalisom dokaj nevarno.

Seveda bi za vpliv na hrbtenico morali narediti slepe teste, ker se na mnenja nekaj posameznikov ne da zanašati. Vsakemu, ki je dal kar nekaj denarja za ta stol ni lahko priznati, da so ga nategnili.
Voodoo 4Ever

tx-z ::

Jst tut zdej počas kupujm nov stol, pa ne vem kaj bi kupu. A bi tistga navadnga "pisarniškega" al bi spinalisa. Namreč pred računalnikom sm preveč časa in že zdj nekak ni dobr da sm na temu stolu....Spinalis mi je sicr ql, ampak ne verjamm kej preveč u tisti dve slikci k sta tm narisani...Če bi blo kej več dokazov da je bolši ga pa res uzamm =) Tko da a so te spinalis res vredni svojga dnarja? Razmišlam recimo o temu modelu hacker...
tx-z

Gost ::

Za 560EUR, kolikor stane Hacker, dobiš klasičen ustrezen ergonomski stol s kar nekaj več nastavitvami.

tx-z ::

Kaj pa so nastavitve? Trenutno mam stol iz kuhne že ene 5let... =) Nvem a sm u tej temi brau al ne, baje da spinalis niso ql kr ti hrbtne mišice stalno obremenjujejo? Sicr men se čis fajn sedi na njih, sam pa nvem kako bi blo če sedim vsak dan po 8ur gor...
tx-z

Gost ::

Nastavitve v smislu - sedalo naprej/nazaj, ročke ven/noter, levo/desno, helikopterska rotacija itd. Poglej si malo ergonomske stole v živo in se usedi nanje. Na forumu boš bolj malo pametnega zvedel.

rdecaluc ::

Sem se pred kratkim imel priložnost sesti na en model spinalis stola, ter skoraj padel dol z njega. Sedaj se raje držim stran od teh zadev :P
Est modus in rebus. ,typos

tx-z ::

Hehe pa to men ni jasn kako lahko padš s tega stola? Men se čist običn sedi gor:D Nimam nobenih problemov :P Edin zanimal bi me a so dobri za sedet po 8ur na dan vsak dan naslednjih n let :D
tx-z

St235 ::

Jaz ga imam v pisarni - 8-10 ur, sedeče delo. Se ne vozim okrog in ne se ne izležavam na najemu. Za to funkcijo je odličen. Prvih par dni me je rahlo bolel hrbet, ker se spodnje mišice navajajo sedaj pa mi sedenje na njem zelo odgovarja. PRedvsem se mi dopade da pri nagibanju levo desno (recimo ko zvoni telefon) ne lomim hrbtenice.

Drugač pa za doma mi je pa čisto neuporaben, ker visim na direktorskem stolu v vseh mogočih položajih. Spinalis je pač zelo specifičen stol in kot tak niti pod razno ne ustreza vsem in za vsako stvar. Treba sprobat par dni/tednov in se potem odločit.

Tomi ::

Na navadnem stolu se mi je precej pogosto dogajalo, da me je zagrabil "heksenšus", posebej, ko sem dlje časa gledal v zaslon pasivno. Odkar imam Spinalisa, se mi to še ni zgodilo, pa tudi padel nisem nikoli dol. Presedim pa precej časa gor, v prostem času.
metrodusa.blogspot.com
1
2
3 4


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Pisarniški stol (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Loža
12230701 (15231) Unknown_001
»

Kateri računalniški stol? (strani: 1 2 )

Oddelek: Kaj kupiti
6120560 (13646) dmk
»

Kateri stol

Oddelek: Loža
294780 (326) Saladin
»

Nova anketa: Koliko denarja ste odšteli za stol, na katerem sedite pred računalnikom? (strani: 1 2 )

Oddelek: Novice / Ankete
778897 (6973) PrimozR

Več podobnih tem