» »

Elektrika - Plačilo po specifikaciji

Elektrika - Plačilo po specifikaciji

hmm23 ::

Pri Petrolu dobim 1. položnico (plačilo prek trajnika), sporočim 3.1. stanje števca in dobim račun po specifikaciji (ne po stanju, ki je kar 2x višji), zdaj ne vem, a imajo oni stalno tako navado, da to počnejo???

kero podjetje poleg odiralcev Elektro Gorenjska še računa vedno le po porabi in ne neke njihove "od oka" zneske :( ?

Kaj naj spet menjam?

floyd1 ::

Mogoce si le javil prepozno. Vecini je treba menda javiti do konca meseca, drugace ne upostevajo. Vsaj nekako tako je pri mb plinarni s tem, jaz pa nikoli ne javljam...

pred 1. v mesecu se sploh ne da javiti

dmok ::

Pokliči jih pa vprašaj za kaj gre. Drugače ša na Elektro MB javljaš stanje med 5 in 15 v mesecu (preko spletne strani), ob oddaji stanja ti pokažejo informativni obračun, znesek na položnici pa je potem skoraj do centa enak.

sem vprašal, gre za račun po akontaciji, predvidevam, da bojo ob poračunu zapisali stanje števca, ki je precej nižje, kot ta na pamet zračunana akontacija, upam, da bojo preplačani znesek potem odšteli od naslednje položnice

mogoče še kdo ve, kake težave so pri Petrolu?

StoneFox ::

Čisto isto se dogaja na elektro celje. Zneski na položnicah sploh niso po porabi, ampak so kr zmišljeni (od oka). Primer: Okrog 23 decembra sem dobil položnico za 24€ (čeprav se stanje števcev pošilja od 1-15, ampak ok). Nato čez dva tedna dobim novo položnico z 47 evri v kateri je že všteto prejšnjih 24€ + novih 23€. Sklep: Kdor ne sledi bi plačal obe položnici (torej 47+24), čeprav je v novi položnici všteto tistih 24€. In pa od 23.12. do 1.1. sem porabil isto elektrike kot prej od 1.12. do 23.12. - malo hecno. Torej vse skupaj se mi zdi čudno, razumem pa zdaj kako so lahko dobili 1200€ božičnice....

telexdell ::

StoneFox je izjavil:

Čisto isto se dogaja na elektro celje. Zneski na položnicah sploh niso po porabi, ampak so kr zmišljeni (od oka). Primer: Okrog 23 decembra sem dobil položnico za 24€ (čeprav se stanje števcev pošilja od 1-15, ampak ok). Nato čez dva tedna dobim novo položnico z 47 evri v kateri je že všteto prejšnjih 24€ + novih 23€. Sklep: Kdor ne sledi bi plačal obe položnici (torej 47+24), čeprav je v novi položnici všteto tistih 24€. In pa od 23.12. do 1.1. sem porabil isto elektrike kot prej od 1.12. do 23.12. - malo hecno. Torej vse skupaj se mi zdi čudno, razumem pa zdaj kako so lahko dobili 1200€ božičnice....

Ti močno svetujem, da preveriš stanje plačanih računov. Da ne boš slučajno v temi!
V decembru je bil namreč izveden poračun pavšalnih obrokov in je normalno, da dobiš dve položnici. Sam imam to urejeno preko trajnika in e-računa pa sem na klik preko e-računa dobil najprej račun za 0,00€ in nato še en račun za nekaj nižji znesek od rednega obroka, saj sem že vplačal več, kot bi moral.

PS- sem pogledal na uporabniške strani elektra Celje in je enako bilo septembra 2010. Tako je ob običajnem obroku npr. 50EUR bil septembra znesek 30EUR in oktobra 40 in 50EUR. Podobno sta bila dva računa februarja 2011!
Precej je treba vedeti, preden opaziš, kako malo veš.

Zgodovina sprememb…

Ajrina ::

Pri Elektro LJ tudi dobim 2 porožnici. 1. nekje v začetku meseca po pavšalu, drugo kak teden kasneje po dejanski porabi. Me to ni nikoli motilo, vedno plačam samo drugo. Se pa da "izklopiti" pošiljanje položnic po pavšalou na njihovi strani. Je pa potem problem, če kak mesec pozabiš javiti stanje.

telexdell ::

Ajrina je izjavil:

Pri Elektro LJ tudi dobim 2 porožnici. 1. nekje v začetku meseca po pavšalu, drugo kak teden kasneje po dejanski porabi. Me to ni nikoli motilo, vedno plačam samo drugo. Se pa da "izklopiti" pošiljanje položnic po pavšalou na njihovi strani. Je pa potem problem, če kak mesec pozabiš javiti stanje.

Pri elektru Celje pa enkrat letno ali ob podražitvi popišejo števce in izvedejo poračun pavšala. Takrat dobiš v kratkem času dve položnici, katere moraš obe poravnati.
Precej je treba vedeti, preden opaziš, kako malo veš.

Petrol Slo ::

hmm23 je izjavil:

Pri Petrolu dobim 1. položnico (plačilo prek trajnika), sporočim 3.1. stanje števca in dobim račun po specifikaciji (ne po stanju, ki je kar 2x višji), zdaj ne vem, a imajo oni stalno tako navado, da to počnejo???

kero podjetje poleg odiralcev Elektro Gorenjska še računa vedno le po porabi in ne neke njihove "od oka" zneske :( ?

Kaj naj spet menjam?

Spoštovani,

glede vašega zapisa vam sporočamo, da se stanje števca vedno upošteva, razen kadar:
- je sporočeno stanje izven pričakovanih mej (sistemska varovalka, ki preprečuje napake zaradi napačno odčitanega stanja),
- je stranka v mesecu rednega letnega obračuna (1x letno, ko pride popisovalec in se upošteva njegovo stanje; opozorilo glede tega je izpisano na našem računu),
- je stranka stanje števca sporočila prepozno (stanja sprejemamo med 1. in 3. dnem v mesecu).

V primeri preplačila računa se vam to upošteva pri naslednjih računih. Na željo odjemalca je možno tudi vračilo preplačila na vaš TRR.

Lep dan še naprej!

Žiga Fišer
Strateško-korporativno komuniciranje, Petrol

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Cenejša elektrika - se splača zamenjati ponudnika? (strani: 1 2 3 411 12 13 14 )

Oddelek: Problemi človeštva
674128641 (22193) Ganon
»

Prevara? Račun za 29:47 min klicev na komercialno št. pred pol leta

Oddelek: Loža
448712 (5752) GupeM
»

Števec porabe elektrike

Oddelek: Elektrotehnika in elektronika
151976 (1472) ...:TOMI:...
»

Čudno nihanje računa za elektriko