» »

Pisarniški stol

Pisarniški stol

1
2
3

Poldi112 ::

>Lol - do 200€ imam namen, več pa ne.

Ok, potem spinalis ni zate. Cena večine spinalis stolov so cca 500 eur. Če vzameš takega brez naslonjala pa 100-200 eur manj, ampak pod 300 po spominu nikakor ne prideš.
Where all think alike, no one thinks very much.
Walter Lippmann, leta 1922, o predpogoju za demokracijo.

racunalnicar ::

Vzel ga bom seveda z naslonjalom tudi za glavo. Tale od Ergolesa se mi dopade, bom vidu kako bo zgledal tam.

Okapi ::

Stol boš imel lahko 10 let+
Kakor se vzame. Mojemu se je v 3 letih spodaj popolnoma sesula ena plastična plošča, ki povezuje sedež z mehanizmom, tako da se je na koncu sedež komaj še držal stola:P.

Je pa res, da sem jo potem zamenjal, rezervni del je pri Ergolesu stal 22 €, zamenjaš pa lahko kar sam. Če si bolj heavy kategorija, in se boš odločil za ta stol, na Ergolesu reči, naj ti ojačajo pokrov sedeža (tako se reče tisti plošči). Na servisu dobro vedo za šibko točko na tej plošči, kjer se začne lomit in jo ojačajo z eno leseno deščico.

Poleg tega se mi je v teh treh letih tudi že malo strgalo usnje sredi sedeža (očitno preveč sedim za računalnikom;((), na srečo pa je to samo estetska napaka, ki na delovanje ne vpliva.

Ampak drugače je pa OK stol, ga veselo uporabljam še naprej. Čeprav sedaj, ko sem videl, da ga lahko preprosto razdreš in sestaviš, razmišljam, da bi zamenjal polnilo sedala s kakšno bolj ergonomsko peno.

O.

Aha. No sej ceno 200€ sem reku okvirno - lahko tut 300€, sam 500 pa gotovo ne. :D
Men je glavno da je stol udoben, da bom na njem pravilno sedel in bo služil namenu res 10+ let.

bluefish ::

Spinalis odpade, ker se že osnovni modeli precej približajo maksimumu. Ergoles ima precej kvalitetne stole, seveda tudi tukaj cena z zahtevnostjo eksponentno raste, boš pa v želenem cenovnem razredu nedvomno našel kaj dobrega.
Pred časom sem v Lesnini na Brdu opazil ene precej dobre stole za dokaj razumno ceno. Morda poglej še malo tam.

Jap, bom šel tudi tja. Hvala za nsvet.

Dr_M ::

Tudi jaz iscem en stol, tko do ene 60-70€.
Zazeljeno je, da zdrzi ene 100kg za obdobje 3-4 leta :)
Pravo usnje ni pogoj >:D
The reason why most of society hates conservatives and
loves liberals is because conservatives hurt you with
the truth and liberals comfort you with lies.

Moj sosed ga je kupil v Mercatorju za 60€. Bil je zadnji kos, zato je bil znižan 50%. Moram reči, da je stol super in če bi dobil takega za 100€, bi ga gotovo vzel. Pojdi v Mercator, Lesnino ali Rutar in si tu izberi stol. V Ergolesu in Spinalisu za tako ceno stolov ne prodajajo.

Zdele sem doma nasel eno reklamo od ene poceni stacune - JYSK - imajo en uredu stol za 65€ znizan iz 129€.
Grem pogledat, ce imajo se kasnega :)

Te trgovine pa ne poznam. Kje pa je ?

Zguglaj jo.
www.jysk.si

O.

LJ BTC Emporium, Slovenska Bistrica, Brezice, Celje, Murska Sobota.

Jap sem našel na njihovi strani - Emporium, bom šel tudi sam tja malo pogledat.

Mimogrede. Je že kdo zasledil kaj v stilu tega?

Zgodovina sprememb…

• zavaroval slike: kuglvinkl ()

Am, nevem kaj misliš - v stilu tega?

Ni slike.

Sedaj pa slika je. ;)
Takga stola še nisem videl. Verjetno pa ni slab.

djordjevic ::

Sem si ogledal tistega v ysku in vsaj razstavljen model ni vreden niti enega centa od 65 evrov, kolikor hočejo zanj. Tisto usnje je 'eko usnje', torej klinčev umetni material, na katerem se potiš kot kamela, šivi so pa zarobljeno tako, kot bi jih delal sam doma. Ravno toliko, da ne štrlijo proč postrani vrezani kosi. Skratka, odsvetujem močno.
No grave is deep enough to keep us in chains.

Sedaj pa slika je. ;)
Takga stola še nisem videl. Verjetno pa ni slab.
Jap, že na nekaj forumih sem zasledil, da je kar prijeten za sedenje. Samo ga žal pri nas še nisem zasledil.

dronyx ::

Meni se je nekaj časa nazaj pokvaril stol iz ratana (odlomila se mu je noga) in potem vzamem enega lesenega iz kuhinje za čas, dokler ne izberem kaj boljšega, ker nikdar ne kupujem v afektu. Ampak na tistem stolu me je začela bolet hrbtenica, trtica, rit, skratka vse in najprej sem mislil, da sem kaj bolj resno bolan. Potem šele pomislim, da je morda kriv stol in grem po novega v Rutarja (ker je pač meni najbližja taka trgovina). Med tam razstavljenimi je bil še najboljši nek made in china za 140 €, se je pa izkazal za odličnega. Tako dobro ne sedi po moje niti Borut Pahor. Nastavit se da in višino, kot tudi naklon, lahko se pa tudi zibam. Predvsem pa so bolečine izginile in to ni reklama, ker sploh ne omenjam znamke. Samo skušam poudariti to, kako je dober stol pomemben za zdravje, sploh če presediš na njemu cel dan. Vrhunska ironija je dati za računalnik 1000 €, potem pa kupiš stol za 50 €. No, na tistem iz ratana me vsaj ni bolela nikdar hrbtenica.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: dronyx ()

Samo skušam poudariti to, kako je dober stol pomemben za zdravje,
Kako bi bil šele navdušen, če bi namesto tistih "direktorskih" jajc iz Rutarja poskusil kakšen zaresen ergonomski stol.

O.

Kako bi bil šele navdušen, če bi namesto tistih "direktorskih" jajc iz Rutarja poskusil kakšen zaresen ergonomski stol.

Ja, po moznosti kasnega spinalisa, kjer si poleg hrbtenice zlomis obe nogi in za povrhu se roko. :)

Vidim, da še nisi sedel na spinalisu, da izjavljaš takšne traparije.

darkolord ::

Jest sem. In mi je žal.

Hja, to pač ni fotelj za izležavanje, ampak resen delovni stol, po zaslugi katerega bom, če bo vse po sreči, pri 50 letih lahko stal, ne da bi me krivilo zaradi zjebanega križa, recimo.

Aljaz1980 ::

jaz sem kupil žogo. seka. sam sedim na njej samo takrat ko vem, da bom dolgo časa sedel, ne pa skakal okoli. Je bolj udobna kot večina stolov, pa še vrat in hrbet ne bolita. stane pa 20€
slišal tudi veliko priporočil in pohval jo imam namen kupit, drugače pa pogoglaj kr velik o tem napisan

sam baje se je treba na začetku navadit na njo

Steinkauz ::

Spinalis is overrated

Vidim, da še nisi sedel na spinalisu, da izjavljaš takšne traparije.

Ti bolj slabo vidis, pa tudi mislis tako.
Ravno zato, ker sem ze sedel na spinalisu, lahko to recem.

Morda si res sedel na njem, jaz pa že dve leti in pol sedim na njem 10+ ur dnevno in sumim, da je zategadelj moja ocena nekoliko bolj verodostojna kot tvoja.

To pa se ne pomeni, da je ta stol res dober.

Fizikalko ::

Sam imam tako Ergolesov Navigator kot tudi Spinalis-a (Spider). Slednji je za hrbet občutno boljši, a hkrati precej manj udoben.

Rešitev - imam torej oba in se prededam vsako uro, približno.

je pa res, da sta skupaj krepko čez 1100 EUR...

dronyx ::

Sodelavki so morali v službi kupiti nek ful drag ergonomski stol, ker ima težave z hrbtenico. Sediš na nekakšni polkrogli, pa tudi naslonjač ni tak, kot pri drugih stolih. Sem ga stestiral in prvi vtis je bil zelo slab. Ne verjamem, da bi jaz lahko sedel na tem.

Sodelavki so morali v službi kupiti nek ful drag ergonomski stol,
Ni vsak ful drag tudi dober.
Nekaj primerov dobrih:
Bodybilt:

Wagner:

Recaro:

Humanscale:

Aerona ne bom niti omenjal, tule je pa še ultimativni, zaenkrat še prototip:

O.

Zgodovina sprememb…

Mimogrede sem pa zguglal še, da je taboljši "Ergolesov" stol Obsession, ki stane 540 €, v bistvu še poceni. Ker gre za kitajsko OEM zadevo, ki jo v ZDA z imenom Ergohuman prodajajo po jurja dolarjev.
http://www.amazon.com/Ergohuman-Executi...
http://ergohuman.com/ergohuman-me7erg.h...

Ergolesova različica:
http://www.ergoles.si/index.php?S=4&Art...

EDIT: Našel sem tudi kitajski izvor:-)
http://comfort100.en.alibaba.com/produc...

Zdaj bi bilo pa samo še potrebno ugotoviti, koliko je tovarniška cena.

O.

Zgodovina sprememb…

opeter ::

Meni pa je ta stol super:
http://www.e-stoli.com/default.asp?pid=...

(BORCOL Mengeš)
Hrabri mišek (od 2015 nova serija!) -> http://tinyurl.com/na7r54l
18. november 2011 - Umrl je Mark Hall, "oče" Hrabrega miška
RTVSLO: http://tinyurl.com/74r9n7j

Ja, če ima vsaj podporo za roke.

drejc ::

V mercator pohištvu majo od jutri nek draco model stola (z naslonjalom za glavo, in prilagodljivim naslonom za roke po višini) znižan z 200 na 140. Danes sprobal, jutri ga dvignem. In ni iz umetnega usnja tako da ne švicaš ko bik.
"Rise above oneself and grasp the world"
- Archimedes of Syracuse

Zdaj bi bilo pa samo še potrebno ugotoviti, koliko je tovarniška cena.
Evo, sem tudi to izvedel. Za stol, ki ga pri nas prodajajo po 540 EUR (Ergoles Obsession), je na kitajskem tovarniška cena, če jih kupiš vsaj 20 kosov, 175 EUR. V kontejner jih gre 84, prevoz do Kopra je okoli 700 EUR (se pravi dobrih 8 EUR po komadu). Carine ni, samo 20% DDV. Vse skupaj torej 220 EUR za en stol. Z lepo maržo jih prodajajo8-)

O.

Steinkauz ::

Dobr si to razisku, lepa marža ja :))

WarpedGone ::

Carine ni

Kak pa to?
Zbogom in hvala za vse ribe

LapD ::

ja to se mi zdi rahlo čudno da ni carine pri tem znesku.

Glede stola sem pa zdej en mesec na Fly stolu od ergolesa, zelo solidna zadeva za tak denar :)
web&motion designer

Carin ni za vse zadeve, in takšni stoli pač sodijo med izdelke, pri katerih ni carine, ne glede na to, ali uvažaš en stol ali 100 kontejnerjev. Pa tudi za tiste, ki so carine, so praviloma nizke, 1-3 %. Za vse je pa 20% DDV.

O.

root987 ::

Čak, a jaz to prav zastopim - pri proizvajalcu 175e, pri ergolesu 540e, pri ergohumanu pa 1000e? :)
"Myths which are believed in tend to become true."
--- George Orwell

Ja, prav zastopis. Temu se rece globalna ekonominja.

O.

Lukeatluke ::

A je tale podoben tistemu za 300EUR?

Mislite, da bi bil vreden nakupa?

Kaj mislite o tem?

Zgodovina sprememb…

neki4 ::

ne splača se ti na veliko metat denarja za stol, seveda je dobro da ima vse osnovne funkcije in da je to kvalitetno..bolj vazn je da se ne zasediš in sediš po nekaj ur brez da vstaneš in podobno.

ABX ::

Jaz sem si vzel tega:
http://www.ikea.com/it/it/catalog/produ...

Mi je všeč da lahko spreminjam naklon pri tem da mi še vedno drži hrbet v pravem položaju.

Sicer se ne more dajat z zgornjimi, vendar tudi cena je bistveno bolj ugodna.
Vaša inštalacija je uspešno spodletela!

Pri tem zna motiti odsotnost podpore za roke.

Lukeatluke ::

Kje pa imajo IKEA trgovino v SLO? Samo tujina, a ne?

ABX ::

Pri tem zna motiti odsotnost podpore za roke.

Lahko dokupiš za 15E. Ampak meni paše bolj brez.

Kje pa imajo IKEA trgovino v SLO? Samo tujina, a ne?

V bližini Gorice, Villese. Zame je bližje kot LJ.

Še ostali stoli:
http://www.ikea.com/it/it/catalog/categ...
ENG verzija:
http://www.ikea.com/gb/en/catalog/categ...
Vaša inštalacija je uspešno spodletela!

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: ABX ()
1
2
3

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Pisarniški stol

Oddelek: Loža
4110045 (5838) Qushaak
»

Nakup "pisarniškega" stola

Oddelek: Kaj kupiti
112312 (1525) Mikec17
»

Kvaliteten računalniški stol za okrog 100€

Oddelek: Loža
267909 (6336) Veron
»

Kateri računalniški stol? (strani: 1 2 )

Oddelek: Kaj kupiti
6121100 (14186) dmk

Več podobnih tem