Forum » Pomoč in nasveti » Nov računalnik+Windows 98
Nov računalnik+Windows 98
andraz ::
Kupujem nov računalnik in me zanima če bodo Windows 98 na njem pravilno delovali. Želim popolno podporo v igrah in brez zmrzovanj. Saj bi vzel XP-je pa mi je zmanjkalo denarja. Moj novi računalnik bo takle.
Epox 8K3A+
AMD 2000+
TT Vulcano7+
256MB DDR PC2700
GeForce4 Ti 4200
Epox 8K3A+
AMD 2000+
TT Vulcano7+
256MB DDR PC2700
GeForce4 Ti 4200
Živim za PC, sam on me ne mara.Smrk;Smrk.
Tomi ::
Kaj pa veste, mogoče je računalnik za firmo, kjer mora biti vse legalno. Kar imamo doma, nikogar ne briga, v firmi pa lahko pride do komplikacij.
Sicer pa, lahko vzameš Home verzijo XP in ne Pro (ki je sicer veliko boljša, za moje pojme), če že nimaš Win98 od prej.
Sicer pa, lahko vzameš Home verzijo XP in ne Pro (ki je sicer veliko boljša, za moje pojme), če že nimaš Win98 od prej.
metrodusa.blogspot.com
freejack ::
Hmm,.. za brezhibno delovanje iger,.. dvomim da je za firmo, še posebej pa takšna konfiguracija,..Hmm...minuta tišine za razmišljanje...XP Pro so XP Home z dodatnimi stvarmi; kk so lahk potem Home boljši (btw. lahko ti naštejem par koristnih stvari, ki jih Home nima, a bi verjetno butal z glavo v zid, če jih naštejem)...Delovanje iger v Win98 in XP je kot da bi primerjal spačka in bmw, sama tehnologija, arhitektura XPjev je veliko superiornejša od Win98 že nasplošno, najnovejše podpore k igričarski panogi, gonilniki itd...Čeprav imam tudi sam Win98 na compu. (poleg XP Pro), če bi izbiral med XP in 98, sploh ni primerjave...Sicer res, da bom grešil zoper pravila, a zrihtaj si XPje sam, Gatesu tistih 30 oz 50 prešernov za Home oz. Pro verzijo tko ne bo hodlo po glavi. Sicer pa, me prav zanima kolk ljudi ima licenčne winse, razen da mu jih nabijejo k novemu računalniku oz. da gre za firme, in seveda tiste izjeme, ki prisegajo na licenco? Mislim, da jih je malo. Imam raje Linux, kot da plačam tistih xy denarcev za OS. Čeprav smo tle študenti FRI malce na boljšem, saj ma faks pogodbo s MSom glede določenih stvari.btw. ok ok sej sn tut sam proti warezu, sam, prosim lepo,..zakaj bi si čez par tednov očital, zakaj je bil tak **** in plačal winse, ko pa bi za tisti denar dobil še boljši proc, plato, rame, grafo, ali karkoli že...če druzga ne, lahko za 30 čukov narediš dobro gavdo.
BlazP ::
Delovanje iger v Win98 in XP je kot da bi primerjal spačka in bmw, sama tehnologija, arhitektura XPjev je veliko superiornejša od Win98 že nasplošno, najnovejše podpore k igričarski panogi, gonilniki itd...
Freejack: ka teb mal seka?
krucymucy ::
Zakaj bi se mu pa sekal?
Jaz osebno tudi ne grem več na 9x --- ker nič ne dela kot bi moralo!
Jaz osebno tudi ne grem več na 9x --- ker nič ne dela kot bi moralo!
Mislu sem, da Windows XP pošlje Billu serisko številko prek neta takoj ko se povežeš. Če maš pa khhkm (beri:presnete) Winse maš pa enako serijsko k en drug in te dobijo. Povejte mi a je tko al se motem.
Gandalfar ::
andraz: to je naceloma res za retail razlicice windowsov XP - torej tiste, ki jih dobis v trgovini. Tisti imajo aktivacijo (ki ni noben bau bau in cisto lepo deluje). So pa nadobudni predstavniki temne strani rac. industrije izvohali razlicice, ki tega nimajo in jih seveda urno poslali v internet. Kje te razlicice dobit je pa seveda izven konteksta tega foruma..
Verjetno veliki vecini ta izjava ne bo vsec ampak jaz dejansko izkoriscam MS Support ce se da in morda se pa le splaca. (ti direkt povejo kaj je narobe in ni potem treba mutit po s-t forumu in googlu ... veeliko manj casa porabis za resevanje problemov).
Verjetno veliki vecini ta izjava ne bo vsec ampak jaz dejansko izkoriscam MS Support ce se da in morda se pa le splaca. (ti direkt povejo kaj je narobe in ni potem treba mutit po s-t forumu in googlu ... veeliko manj casa porabis za resevanje problemov).
freejack: oklepaj se je nanašal na Pro verzijo, in ne na Home. Seveda so Pro veliko boljši, in ni variante, da grem na Home verzijo.
andraz: najmanj težav imaš s Corporate verzijo, samo potem imaš slavno kodo, ki ti ne omogoča SP-jev (sicer se da, samo ni legalno). Copr. namreč nima aktivacije, samo moraš pa vedeti, da pa ni legalna, če jo imaš enako, kot 95% Slovenije.
andraz: najmanj težav imaš s Corporate verzijo, samo potem imaš slavno kodo, ki ti ne omogoča SP-jev (sicer se da, samo ni legalno). Copr. namreč nima aktivacije, samo moraš pa vedeti, da pa ni legalna, če jo imaš enako, kot 95% Slovenije.
metrodusa.blogspot.com
Ziga Dolhar ::
(Dell) OEM verzije ne potrebujejo aktivacije, še so le inštalirane na OEM računalu.
Aktivacija pa je kakopak anonimna.
Aktivacija pa je kakopak anonimna.
Registracijsko XPjev 95% slovencev smo omenjali v novicah, kjer je bilo govora o SP1 in (ne)delovanju le tega na nelegalnih XPjih.Ampak nič bat. Če je enmu mulcu oz. skupini uspelo cracknit "dvd", potem bodo v roku 1 tedna pogruntali še "bypass" za ta SP1. Nič novega.Tomi: sorry, sn mislil, da govoriš o Home, my mistakeNe me razumet, spaček ima v mojem srcu še vedno sentimentalno vrednost, ampak ko pa gre za performance, je pa bmw nedvomno boljši.
Ej, a bi lah povedal mal bol po slovensk? Pojma nimam kva so SP-ji in OEM verzije. Jaz hočem sam vedet kakšno verzijo zdej rabm, da mi bo delala brez zaje****** in bo presneta (beri: skoraj zastonj).
BlazP ::
Ja BMW je nedvomno po performansih bolsi od spacka...se sploh ne da primerjat...
Sam kak lahka pa primerjas performanse med Win 98 pa Win XP? Men pr obeh pokaze 3DMark SKOR isti rezultat, mreza mi laufa v obeh enak hiter, MP3je v obeh poslusam z enako kvaliteto, pa Seti@home mi tud pakete racuna v obeh skor z enako hitrostjo.
Sam kak lahka pa primerjas performanse med Win 98 pa Win XP? Men pr obeh pokaze 3DMark SKOR isti rezultat, mreza mi laufa v obeh enak hiter, MP3je v obeh poslusam z enako kvaliteto, pa Seti@home mi tud pakete racuna v obeh skor z enako hitrostjo.
tejo ::
Win98 je čist ok sistem če ne nalagaš velik programov, velik iger in če računalnik uporabljaš uro na dan. V nasprotnem primeru sledi sesutje. Manj ga uporabljaš, več časa ti zdrži. Se pa res bolj splača XP, ker Win98 je neki takega kot recimo golf 1 Vs. golf 4
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: tejo ()
[vsebina je bila izbrisana zaradi očitnih razlogov]
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Tomi ()
freejack: brez napeljevanja na piratstvo, prosim. Saj si sicer lahko mislimo, kaj bo/bi naredil, samo postopki so pa tako otročje lahki, da jih pa lahko obvlada.
metrodusa.blogspot.com
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Vista Upgrade ne gre na prazne diske (strani: 1 2 3 )Oddelek: Novice / Operacijski sistemi | 14975 (10608) | MrStein |
» | Ali imate licencne Winse?Oddelek: Operacijski sistemi | 2554 (1408) | 20sdfj093f |
» | Kateri operacijski sistem?Oddelek: Kaj kupiti | 1319 (947) | boom-bar |
» | Windows XP Vs Winows 98 (strani: 1 2 3 )Oddelek: Operacijski sistemi | 7043 (5589) | tha_man |
» | WIN XP: RTM (strani: 1 2 3 4 )Oddelek: Programska oprema | 11360 (9103) | Tr0n |