» »

WIN XP: RTM

WIN XP: RTM

«
1
2 3 4

lukaf101 ::

Slišal sm, da bojo rtm zuni že 15 avgusta. Lahko kdo to potrdi?


JLP ::

Hja nek pravjo 15 nek pravjo 22.
Live long and prosper!

andrej ::

15, oz. 16. ne drzi. Osebno pa ne razumem new site kako lahko nekaj kar tak povejo. Niti pri MS tocno ne vejo kdaj bodo zadevo dali v RTM, ker se vedno se lahko v zadnji sekundi pojavi kaksen kriticen bug... Torej, cetudi bi MS sam povedal, da bodo dali zadevo v RTM 15.8. 2001, ob 13:45 bi blo to treba jemat z rezervo...

Igor ::

mal z irca
[18:59] latest news from intense beta elite : I just got the info that Microsoft just removed RC1 from MS Winbeta site. It looks like they are preparing for RTM release later today. If this is true this night will be the wildest ever in Windows XP history, all the IRC channels will be full with people trying to get RTM. Probably no old keys will work on this release and we will have to wait for a corporate key (VLK).

news from the site W2knews : DALAMAR was kind enough to forward me a mail he received from W2knews who have confirmed a August 15th RTM for Windows XP!

[19:06] Excerpt from the news letter: I have just got word from two independent sources that WXP will be released to manufacturing August 15-th. My nickname for it is NT V5.1. It's the NT-kernel that now has made it into the consumer space with a whole slew of add-ons, new goodies and other ways for MS to get to a subscription-model instead of just selling a box. You have to prepare that this is going to happen in the future.

trenutno se da dobit vse verzije 2535 (personal, professional,server)

andrej ::

Igor: bla bla bla... IRC je pol govoric in zelo zelo malo dejstev in resnic...

OK, RC1 so odstranili z internega streznika za beta testerje, in dali beta testerjem na voljo build 2535. To se je zgodilo ze 8/8...

Kar se tice 15.8 kot RTM pa ni res. Daj pocakajmo, pa bos vido... Prevec IRC-a ni dobro...

lukaf101 ::

Na winfuture sm vidu da nej bi prestavl iz 22 avgusta na 24., ker naj bi mel še nekaj problemov. RTM verzija seveda.

andrej ::

eh, ma to vse kar pravijo je brez veze. Kaj sem vam reko, ko so pravli, da bo RTM 15.8?
Povedal sem vam tudi razloge.

Vsi datumi, ki jih dobite na teh straneh so brez veze. Jaz bi lahko tudi danes reko, da bo RTM jutri. Ko bo priso jutri, bi lahko reko, da je zaradi nepricakovanih napak MS prestavil RTM na jutri. In to bi lahko pocel v neskoncnost - to tudi delajo te strani. En bo prej ali slej ugano - in to ni nic drugega kot samo ugibanje na pamet...

Se enkrat, RTM je blizu, vendar NIHCE ne ve tocno kdaj se bo to zgodilo - niti MS. Smo pa zelo blizu.

Matty ::

Dons smo ze 21.8, pa je vzuni (lahko da ze celo par dni) sele post-RC2 2542 build... eh... pocasi se tudi dalec pride :)))

JLP ::

Nope zunej je že build 2600. Sej se jim nč ne mudi, no ja se jim neb smel no. Nej u miru še potestirajo pa kak bug odpravjo.
Live long and prosper!

andrej ::

a si ziher glede 2600 ?8-)

|ViPeR| ::

Res je, build 2600 je že zunaj.

lp
Time is the best teacher; Unfortunately it kills all its students.

andrej ::

khm, nebi rad bil spilferderber ampak ste cisto ziher:P mislim, slik ni tezko ponaredit - nebi blo prvic:D

||_^_|| ::

če je to res, pol bo to še en build v moji neskončni zbirki:)))))))

Dalmatinc ::

Jst mam gor 2600 :D

Probleme mi dela edino Express...>:D

andrej ::

evo ga.

Da, build 2600 obstaja, vendar samo znotraj MS-ja.

To se ni RTM. Trenutno majo se xx bugov in izdelek je xx % checkiran pred dokoncnim RTM. Torej trenutni 2600 se ni RTM.

Zal za xx ne morem povedat natancne cifre ...

Tiger ::

Tole sem opazil na http://www.gambit.si/

Redmond, Sreda, 22.8.2001 -

Razvoj dogodkov okoli Windows XP in antitrustovske sodne jare kače so Microsoft pripravile do tega, da bo nov operacijski sistem pričel prodajati dva meseca pred predhodno napovedanim datumom. Prve primerke finalne različice Windows XP bodo nekateri programerji in izdelovalci računalnikov dobili že danes. Windows XP vnašajo v svet računalnikov niz novih tehnologij, ki pa povzročajo kup sporov z ostalimi igralci na IT sceni in nekaterimi civilnimi skupinami. Po eni strani je Microsoft pogosta tarča napadov, po drugi pa skoraj vsi pričakujejo, da bo nov operacijski sistem katalizator prehoda v bolj svetlo obdobje na prehlajeni računalniški sceni.
(GpA)

Če je to res (vir ni naveden) potem so WinXP že zunaj :)

andrej ::

ma kaki. To sploh NI res. Zadeva je taksna kot sem jo povedal v prejsnem postu in nic drugacna!

Daj malo razmislimo kaj pomeni ta novica. MS je reko, da bodo Xp prodajali 25.10. Ce zdaj hoteli 2 meseca prej, bi morali zacet prodajat 25.8. To pomeni, da bi XP-ji mogli bit koncani konec julija. Ma kaksi. MS rabi priblizno 6 tednov, da natisne CD-je, naredi skatle in navodila in to poslje okrog po svetu...
Skratka bedna novica.

RTM v tem trenutku se ne obstaja!

sasox ::

Ni mi čisto jasno kako lahko gambit napiše tako bedarijo.......

Dalmatinc ::

RTM lahko pričakujemo jutri ali pojutrišnjem; BTW: direktno iz Microsofta v tovarne za natis bo šel. Potem pa se bojo datumi izzida nekako sjladali. +6 tednov in že bo na policah.

O bog kako pričakujem RTM:D

||_^_|| ::

kar se mene tice nerabm niti skatle niti natisnenga CDja. nej dajo kr na net:)))))

btw, upam da bojo podperal mojo mrežno

Dalmatinc ::

MICROSOFT je objavil: RTM v petek:D

Da ni laž si lahko ugledate tukaj

andrej ::

Dalmatinc:
1. datum prodaje skatel je znan - 25. oktober.
2. se enkrat. MICROSOFT NI reko, da bo zadeva 100% v petek. Steve je reko: "Our job now is to get Windows XP done," Ballmer said yesterday. "With a little bit of luck, we should have it ready by Friday."

Softver je zadeva, pri kateri ne mores kar tak rect kdaj bo dovolj dober za RTM!

Zdaj pa ze nehajmo s temi pol-resnicami in pocakajmo par dni...

Dalmatinc ::

Andrej:
Jst dam nogo v vodo da pridejo WIn XP v petek. Use večje strani poročajo o novici da so WinXP že šripravljeni za RTM. Testiranje sistema je praktično končano, večjih težav Microsoft več ne pričakuje. Vse večje softwer strani (veliko tudi warez, ki bodo tega dne zasedene kot že dolgo ne) poročajo o izzidu Win XP ali v četretek ali petek.......več verjetnosti je v petek (tudi več poročil ima naveden ta datum).

Verjemi, na žalost imam tokrat prav pa naj vam bo prav ali ne........bralci, bralk, čitavke. čitavke, slo-techerji/ke komu boste verjeli, vsem večjim Softwer strnem ali Andreju (ki se sicer spozna na windowse kot sam Micrsofotv programer in mu roko na srce takšno znanje o vindows sceni osebno prav zavidam, ampak menim da o datumu izzida ne odloča on in ima prav toliko informaciji kot mi (oziroma strani ki objavljajo prihode buildov Windowsov XP)

Andrejm nočem te užalit, ker mislim da si zelo poučen človek, izzrazil sem samo svoje mneje o izzidu WIN XP RTM.:8)

Matty ::

Fajn bi bilo, ce bi se andrej enkrat motil >:D in bi res meli WinXP ze v petek...

Hojne ::

Final XP Code on Friday

Microsoft will pass of final Windows XP code to PC manufacturers on friday in the form of gold masters. The manufacturers will use these masters to install the OS on new computers. Microsoft expects to sign off XP for manufacturing sometime next week.

andrej ::

Dalmatinc: ti raje roko pusti tam ko je. Poglje, ekskluzivne novice so eno, realnost pa drugo. Windows XP se ne delajo tako, da MS rece v petek o 1.00 bo fertik. To ne gre.

Stanje je zdaj taksno. MS ma build 2600. Preden lahko ta build razglasijo morajo popravit se 18 bugov (to je blo vceraj) in it skozi vec kot 2000 checkov. Vceraj so bli ravno na polovici. Ce gre vse OK bo kot je steve reko zadeva RTM v petek. Ce pa se kaj zalomi, pa NE. Pri softveru pa nihce ne more napovedat ce se bo kaj zalomlo, tako da ne dajat roke v ogenj. Saj ne pravim, da ziher nebo v petek, ampak bez veze je trdit da petek bo pika.

Dalmatinc, saj ne, ampak mislim, da imam malo vec informacij na voljo kot pa ostali. Kaj mislis od kod meni, da so meli za popravit se 18 bugov in da so bli vceraj na 48% checkanja. Veliko software strani pac melje eno in isto - vse za nekaj ekskluzivnosti...

Jaz ne pravim, da RTM nebo v petek, ampak da NI 100% da bo v petek.

Se ena zadeva glede software strani. Te zelo rade povejo samo pol resnice. Na vsaki strani pise, da bo RTM v petek, da je Ms to reko, itd. MS TEGA NI REKO. Steve je reko: "Our job now is to get Windows XP done," Ballmer said yesterday. "With a little bit of luck, we should have it ready by Friday."

Poudarek je na "with a little bit of luck". Tako, da je brez veze trdit, MS will, etc.

Torej se enkrat, zelo veliko moznosti je za RTM v petek, ni pa 100%. Tak je softver!

Dalmatinc ::

Tvoja vest o količini prečekiranega materjala me je zelo presenetila. Vidim resno da dobivaš informacije iz prve roke (pohvalno; pa saj sem napisal da na slo-techu ni windows scene); ampak nekaj mi pa smrdi ! In sicer; prvo si govoril v stilu " kar sanjajte da bo v petek, Microsoft bo ziher zavlekel", zdej si pa mal popravil "ok, sej je velik verjetnosti, sam 100% ni"; kar pripelje k temu, da si od treh dni nazaj pa do danes malce spremenjiv izjavo, čemur pa sledi veliko večja verjtnost da bodo RTM res v petek.

Andrej, morm rečt: Svaka ti čast !:D

andrej ::

Dalmatinc: hm, ne vem kje si prebral, da sporocila v stilu " kar sanjajte da bo v petek, Microsoft bo ziher zavlekel". Tega nisem nikdar trdil. Jaz samo ze celi cas ponavljam, da nobena stran ne more trdit z 100% verjetnostjo kdaj bo RTM. O vsem kar preberes na netu moras bit zelo skepticen in ne vsega verjet. Niti MS se ne ve ali bo RTM v petek, pa mas vseeno strani, ki je pravijo da RTM BO v petek...
Osebno mi je vseeno ali je RTM v petek ali ne. Glavno da bo koda dobra.

Dalmatinc ::

Sem se zdele menu z enim k ma fuul veze; baje manjka manj kot 10h I hope soo

Voyager ::

Jst pa bolj kot na XP prisegam na RG

Windows RG (Realy Good Edition)

http://www.newgrounds.com/portal/upload...

Dalmatinc ::

Voyager.........NORO

||_^_|| ::

hmm...upam da se bojo hmal pojavl kje na netu:)

Huey P ::

andrej; Praviš, da ti je vseeno kdaj je zunaj... Bolje, da si vzamejo več časa in popravijo čimveč bugov in drugih stvari kot pa, da se silijo čimhitreje z izdajo potem pa bo šit. Isto je z igrami....

..::DOOM III: The Legacy::..

ABX ::

Ni to da se oni silijo izdat čimprej igro/program, ampak jih marketing sili v to.
Vaša inštalacija je uspešno spodletela!

Dalmatinc ::

Jst mam raj čimprej pa pol popravke vlečt z neta........sej čist easy daš Dowloud lastest updates :))

ABX ::

Tipična budala, ki prešalta na nekaj drugega samo zaradi razloga "je novo".
Vaša inštalacija je uspešno spodletela!

Dalmatinc ::

Zadnji stavek mi je ušeč: "tipična ! Budala !, ki prešalta iz raloga je novo !

Nevem, če tako razišljaš o meni, potem lepo. Ampak mislim da forum ni namenjen žaljenju, pa še tvoj odgovor je enak neumnosti. Nevem mogoče pa ne; saj lahko da ti prešaltuješ na stvari ki piše da so nove. Jst ne. Jst sem prešaltal in še bom na RTM verzijo, ker mi XP winsi nudijo več od 98/ME oz. NT/2000. Zakaj? Zaradi tega ker je za moje pojme Gates nredil tokrat winse po volji vsakogar, Obdražl bom preprostost 98 in pridobil oiroma sem že pridobil stabilnost 2000. Kaj si lahko več želim, kot sladkorčkov ki jih ponuja Win XP....Zakaj ne bi priklopil na boljše če lahko

Windows koda je že dosti razvita, tako da tudi če se še najde kakšen bug ga lahko odprabijo naknadno z Updati, zakaj pa ne.

>:D

andrej ::

Huey P: Meni ni vseeno KDAJ so zunaj - vse ima svoje meje. Nima smisla cakat recimo se 6 mesecev. To bi blo brez veze. Vseeno pa mi je ali pridejo v petek, ponedeljek al torek...

Dalmatinc: z updati se ti pol zakomplicira. Potem mores vedno ko instaliras OS, instalirat update, pa instalirat programe pa update za te programe, pa po moznosti se v pravem vrstnem redu, itd... Updati so lahko tudi problem. Bolje je popravit direkt v kodi kot pa naredit en update. Pri popravljanju bugov se velikokrat namrec zgodi, da bug popravis, ampak potem se pojavi bug cisto na drugi strani, ki na prvo pogled sploh ni povezan s tem...
Drugi problem so updati. Veckrat se zgodi da mas update, ki popravi buge v updatu, itd...
Kaj mas raje, avto, ki ti dela ves cas in gres 1x letno na pregled, ali avto, ki je oh in sploh samo ga moras na servis pelat 1x tedensko?

Da niti ne govorimo kaksni so odzivi javnosti na izdelke z bugi. MS je ze zdaj tak al tak na slabem glasu, ce pa bi zadeve delali tak kot si ti reko pa bi jih lahko to pokopalo. Moras vedet da news strani nimajo dlake na jeziku in najveckrat se pretiravajo zraven...

andrej ::

REDMOND, Wash. -- Aug. 24, 2001 - Microsoft Corp. today announced the release of Microsoft(R) Windows(R) XP, the highly anticipated next major version of the Windows operating system, to computer manufacturers around the world. With development of the software now complete, Windows XP is on schedule for widespread availability on Oct. 25. Industry partners, computer manufacturers and customers greeted the news with excitement about the opportunities Windows XP will offer for creating, connecting and communicating in new ways.

-> http://www.microsoft.com/presspass/pres...

ABX ::

mi visi
Vaša inštalacija je uspešno spodletela!

andrej ::

Kaj ti dol visi? To da so Windows XP sli v RTM in da so koncani?

Glede debate o petku. Glede na to, da smo pri nas 8 ur odspredaj logicno razmisljanje ugotovi, da je RTM moral bit v cetrtek po njihovem casu...

Paramedic ::

Torej so danes že nekje na voljo za dljanje? A pol je treba najd tut nov aktivacijski crack?
Sej js nimam XPjev, sam zrihtat si hočem RTM enkrt, ko bo.
End transmission.

ABX ::

Za vse release date. Bo ko bo (moto Telekom).


Glede časovnega pasa. Največji smeh je 0-day warez. V NFO je napisan datum izida ti pa imaš zadevo en dan prej :)
Vaša inštalacija je uspešno spodletela!

BigHugo ::

Danes, petek 24. avgusta leta gospodovega 2001 so uradno izšli Windowsi XP RTM. Vir je iz Microsoftove strani. Microsoft Windows XP RTM link information

LP BigHugo

andrej ::

BigHugo: poglej par postov prej:D

Dalmatinc ::

Andrej sem mel prav ane :D
Je moja čukn baba vračara prav napovedala>:D

Tvoji odgvori Andrej me zelo veselijo in rad jih berem, medtem ko ia ABX žaljive in neprijetne odgovre ki žalijo tako mene kod slo-tech.

BTW: kar se tiče updatom maš prav - samo useen niso tako slaba stvarca ko najdejo kakšen bug>:D

andrej ::

Dalmatinc: pravzaprav nisi mel cisto prav. RTM je bil tehnicno v cetrtek. Samo press release, torej sporocilo za javnost je bilo v petek:D

Matty ::

In kateri build naj bi bil XP RTM? Eni govorijo o 2600.3 drugi o 2600.5 . Okoli krozi ze nekaj "piratskih" verzij, vendar kot sem ugotovil po branju na raznih forumih, so vse fake, oz. so rc2 buildi. Kaj je pa z buildom 2600, ki je prisel ven pred nekaj dnevi? Tisto verjetno ni RTM!

JLP ::

Matty:
2600 build je interni MS build in ni RTM. Kakšen bo build na koncu bomo vidl. Verjetn bo kak 2600.x kaj bo (če bo) x bomo pa že vidl.
Live long and prosper!

andrej ::

nope, RTM je 2600. There is no such thing as 2600.1 ali .2 ali .3. RTM je samo 2600.
Tisko kar so pirati meli prej kot 2600 je 2600 vendar ni pravi RTM - je pa zelo blizu... tak je to ce si pri warezu, da mnogi nebodo vedli kaj si v resnici dobo...
«
1
2 3 4


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Windows Update Control V4

Oddelek: Operacijski sistemi
7893 (757) Quickbeam
»

windows Xp - problem

Oddelek: Operacijski sistemi
442333 (1350) Maxtor
»

Microsoft Windows XP Corporate Ed.

Oddelek: Programska oprema
151839 (1400) Tr0n
»

Microsoft začel pošiljati WinXP OEM partnerjem

Oddelek: Novice / Ostala programska oprema
81942 (1942) AvAkI
»

win XP wallpapers

Oddelek: Programska oprema
171477 (1281) lukaf101

Več podobnih tem