» »

Depozit - katera banka ima najvišje obresti?

Depozit - katera banka ima najvišje obresti?

««
6 / 16
»»

gansta ::

urli je izjavil:

Upam, da gotovinarji ne bodo več kupovali flatov na zalogo oz. z namenom oddaje.

150.000€*0.03=4500€ oz. 375€/mesec,
neto zaslužek 4500-875=3625/12 -> 302€

Najemnina 600€. Neto zaslužek 465€ minus rezervni sklad, obrabnina in je.barija z najemnikom.

To pa ne bodo pravi izracuni, max lahko vezes 100k€, davka imas 25% nad 1000€...

delavec44 ::

urli je izjavil:

Upam, da gotovinarji ne bodo več kupovali flatov na zalogo oz. z namenom oddaje.

Najemnina 600€. Neto zaslužek 465€ minus rezervni sklad, obrabnina in je.barija z najemnikom.

Vrednost stanovanja gre gor z inflacijo. Denar je pa manj vreden. Še to vkalkuliraj.

Hint: še če je prazno je boljša naložba kot 3% na banki.

nosiyo je izjavil:

Ne rabiš verjet. Nimam kreditov, mam pa lepo plačo pa dosti €€€ na računu.

Samo povej v kateri poslovalnici si bil. Se grem takoj zdilat :)

Zgodovina sprememb…

Nekatere banke ponujajo, da imaš lahko več depozitov hkrati - kaj je prednost tega, se ne gleda za davek na skupne prihodke in ne naposamezne?

Podobno kot Banka Slovenije jamči na eno davčno številko 100k€ jamstva in ne na bančni račun.

lambda ::

gansta je izjavil:

Podobno kot Banka Slovenije jamči na eno davčno številko 100k€ jamstva in ne na bančni račun.

Na posamezno banko.

lambda je izjavil:

gansta je izjavil:

Na posamezno banko.

Kakor jaz vem je na davčno vezano --> ampak to je druga tematika kot moje zgornje vprašanje.

Slabo veš.

V-i-p ::

A kdo ve, če lahko na Unicredit narediš dva depozita recimo zase 100k pa od boljše polovice 100k, ker pač recimo noče (še) menjat banke?
Kar lahko storiš danes, ne odlašaj na jutri. Raje reci, da si naredil že včeraj!

barakus ::

Samo če oba odpreta vsak svoj račun.

Tako je. Saj ne rabi menjati banke, ima lahko 2.

Zna biti ta depozit 3% še večji čez nekaj časa, ker se "akcija" izteka :D

bemfa ::

Pri 100k na računu se joče za 5eur mesečnih stroškov *facepalm*

WhiteAngel ::

delavec44 je izjavil:

urli je izjavil:

Vrednost stanovanja gre gor z inflacijo. Denar je pa manj vreden. Še to vkalkuliraj.

Se strinjam. Bolje je vezati BTC na Bitstampu. 2% obr. mera + inflacija ga ne bo popapcala.

energetik ::

Ma kakšnem Bitstampu, nabaviš Cardano pa ga daš stejkat v cold walletu za 6% letno.
vires in numeris

WhiteAngel ::

energetik je izjavil:

Ma kakšnem Bitstampu, nabaviš Cardano pa ga daš stejkat v cold walletu za 6% letno.

Cardano je inflatoren, BTC ni.

bitcoini so pretvegani, hkrati imaš pri izplačilu kar nekaj stroškov in težav...

WhiteAngel je izjavil:

energetik je izjavil:

Cardano je inflatoren, BTC ni.
Ada ima max število enot, tako da definitivno ni inflatorna.
vires in numeris

gruntfürmich ::

kako se nakupijo zakladne menice republike slovenije?

https://www.nlb.si/zakladne-menice
"Namreč, da gre ta družba počasi v norost in da je vse, kar mi gledamo,
visoko organizirana bebavost, do podrobnosti izdelana idiotija."
Psiholog HUBERT POŽARNIK, v Oni, o smiselnosti moderne družbe...

gruntfürmich je izjavil:

kako se nakupijo zakladne menice republike slovenije?

https://www.nlb.si/zakladne-menice

Ne vem če lakho kupiš kot fizična, ali? Kakšne so pa obrestne mere?

Ok, na to se ne spoznam in nisem vedel mi je kolega rekel: a je res, da če dam na Unicredit 100k, bom potem čez eno leto na obresti (kar je nad tisoč evrov) plačal 25% davka?
Kar lahko storiš danes, ne odlašaj na jutri. Raje reci, da si naredil že včeraj!

Da.

barakus ::

Ali kdo razume obrazec za sklenitev depozita pri unicredit?

1. Zakaj bi vzel dobo vezave 12 mesecev namesto 3 mesece, ce je obr. mera enaka? In zakaj pri 12 mesecih pise 2 podaljsanji oz. 3 mesecih 11 podaljsanj. Ali to pomeni, da dejansko vezava za samo eno leto ni mozna, ker ce zmnozim vsa podaljsanja dobim 3 leta?
2. Kaj je to razmejitev obresti?

Tukaj je se vzorec pogodbe https://www.unicreditbank.si/content/da...

Bom jutri vprasal na banki ampak vcasih zves vec na forumu kot od bancnega usluzbenca...

Ker se ti obrestna mera ob podaljšanju lahko spremeni. Če misliš, da bo šla dol, je eno leto bolj ugodno in seveda obratno.
Nekaj dni pred avtomatskim podaljšanjem lahko prekineš brez penalov.

Razmejitev obresti pomeni, da na furs poročajo delež obresti vsako koledarsko leto in ne celih ob poteku. Skoraj vedno se to zaradi 1000€ olajšave splača.

jocoj ::

Navzgor dvomim, da bodo upoštevali, za navzdol pa te morajo en mesec pred uveljavitvijo pisno obvestiti.

LapD ::

Če se vežeš na 12 mesecev imaš za 12 mesecev garantirano obrestno mero, sicer pa samo za 3 mesece. Navzgor ti jo ne bodo nikoli dvignili, lahko pa jo znižajo, zato je vezava za 12 mesecev "bolj varna". Glede na trenutno situacijo ne gre pričakovati nižanja, saj ECB konstantno dviga obrestne mere, ampak logika je takšna, kot sem jo napisal na začetku. Ima pa depozit omejen rok trajanja in to je 36 mesecev, zato tudi piše v ponudbi, da če se vežeš za 12 mesecev se bo to največ 2x podaljšalo, če se vežeš za 3 mesece pa se bo podaljšalo največ 11x. Imaš pa opcijo pred vsakim podaljšanjem pobrati denar, samo obvestiti jih moraš pravočasno.
web&motion designer

Slayer69 ::

A se je še komu (kot obstoječi stranki) na Unicredit uspelo zmenit, da so vseeno dobili 3%?
Jaz sem sicer vprašal samo po telefonu (poslovalnica mi ni ravno blizu) pa so odločno rekli, da ne gre (pa imam tudi kar lep kupček denarja temu namenjen). Sedaj pa razmišljam a se vseeno zapeljem še v poslovalnico in poizkusim, ali je res brezveze oz škoda mojega časa.

Samo en v tej temi je rekel da se je zmenil. Kar jih jaz poznam nobenemu niso.

deco16 ::

Kere fore majo banke, ponudniki tel/int, verjetno hmali še zavarovalnice.

Vsi bi mogli it zdej z unicredit ven, kot protest da se tega pač ne dela. Glasujte z denarnicami ;)

Slayer69 je izjavil:

A se je še komu (kot obstoječi stranki) na Unicredit uspelo zmenit, da so vseeno dobili 3%?
Jaz sem sicer vprašal samo po telefonu (poslovalnica mi ni ravno blizu) pa so odločno rekli, da ne gre (pa imam tudi kar lep kupček denarja temu namenjen). Sedaj pa razmišljam a se vseeno zapeljem še v poslovalnico in poizkusim, ali je res brezveze oz škoda mojega časa.

Dobri ste, da moledujete pri bankah, naj vam dajo ušivih 3% letnih obresti... :))
Če rabiš denar kratkoročno, ga imej na trr ali varčevalnem.
Če ga ne boš pogrešil par let, je pa vse bolje od depozita, še slo vzajemci.
vires in numeris

energetik je izjavil:

Slayer69 je izjavil:

Dobri ste, da moledujete pri bankah, naj vam dajo ušivih 3% letnih obresti... :))
Če rabiš denar kratkoročno, ga imej na trr ali varčevalnem.
Če ga ne boš pogrešil par let, je pa vse bolje od depozita, še slo vzajemci.

Saj ne bi dal vsega v depozit... vedno razpršim v več naložb (je pa sicer res da sem na splošno precej(oz preveč?) konzervativen vlagatelj). Ta Unicreditov depozit mi je všeč, ker realno si vezan samo 3 mesece (ne planiram, da bom ta denar kmalu rabil, vendar nikoli se ne ve in mi je taka fleksibilnost kul)... pa ravno 100k tudi ne bi upal porinit v neke vzajemce ali katerokoli bolj tvegano naložbo, tudi če bi vedel, da tega denarja dalj časa ne bom rabil.

Aja pa še to ... varčevalni računi so bili še do nedavnega fajn, ker so bili vezani na euribor (ki je sedaj precej zrasel) ... ampak sedaj so praktično vse banke to ukinile, tako da je to več ali manj brezve (torej še vedno raje ušivih 3% kot nič 0 =).

Kaj vi imate vsa sredstva, ki jih kratkoročno ne rabite, vložena v neke delnice/indexe/sklade/kripto?

Kolega je imel varčevalnega vezanega na euribor na NLBju, pa mi pravi da je imel "povprečje" 50€ profita na mesec za znesek, ki ga je sedaj nesel na Unicredit.

V-i-p je izjavil:

Kolega je imel varčevalnega vezanega na euribor na NLBju, pa mi pravi da je imel "povprečje" 50€ profita na mesec za znesek, ki ga je sedaj nesel na Unicredit.

Samo trenutni 6M-Euribor je višji od zgornji 3%. Akcija mislmi da se je včeraj iztekla za 3%, ali se še nadaljuje pri Unicredit? Bodo morda podaljšali in spremenil na 3.5% :P

barakus je izjavil:

Ali kdo razume obrazec za sklenitev depozita pri unicredit?

1. Zakaj bi vzel dobo vezave 12 mesecev namesto 3 mesece, ce je obr. mera enaka? In zakaj pri 12 mesecih pise 2 podaljsanji oz. 3 mesecih 11 podaljsanj. Ali to pomeni, da dejansko vezava za samo eno leto ni mozna, ker ce zmnozim vsa podaljsanja dobim 3 leta?
2. Kaj je to razmejitev obresti?

Tukaj je se vzorec pogodbe https://www.unicreditbank.si/content/da...

Bom jutri vprasal na banki ampak vcasih zves vec na forumu kot od bancnega usluzbenca...

PO tej logiki vzameš na 3mesece, če ti spustijo vzameš ven in premisliš za novo potezo, če ne nadaljuješ...

Zgodovina sprememb…

• spremenil: gansta ()

nosiyo ::

Eni mate res preveč časa in denarja. 100 jurjev na računu, pa se sekirate če bo padlo 100eur obresti ali ne.

uvodV?? ::

Mo money, mo problems.

gansta: slišim, da je Unicredit podaljšal tole do junija...

V-i-p je izjavil:

gansta: slišim, da je Unicredit podaljšal tole do junija...

Drži xD očitno ni veliko ljudi :D Unicredit (Milano) rabi denar glede na zadnje dogajanje na trgu...

Če bi bili tako potrebni, bi še obstoječim strankam ponudili iste pogoje za vezavo.

delavec44 je izjavil:

Če bi bili tako potrebni, bi še obstoječim strankam ponudili iste pogoje za vezavo.

Zakaj že? Obstoječe stranke že imajo denar pri njih in ga obračajo kot želijo..

Ga ne morejo kot želijo, če ni vezan. Pa še nikjer ne piše, da imajo vse pri njih.

Slayer69 je izjavil:

Aja pa še to ... varčevalni računi so bili še do nedavnega fajn, ker so bili vezani na euribor (ki je sedaj precej zrasel) ... ampak sedaj so praktično vse banke to ukinile, tako da je to več ali manj brezve (torej še vedno raje ušivih 3% kot nič 0 =).

Kaj vi imate vsa sredstva, ki jih kratkoročno ne rabite, vložena v neke delnice/indexe/sklade/kripto?
Ja, večinoma vse kar je viška. Na TRR in varčevalnem le za ~10 mesecev brez šihta in/ali za nepredvidene stroške.
Kratkoročne na varčevalnem le zato, da mi ne pridejo do tega, če zlorabijo kartico.

uvodV?? je izjavil:

Mo money, mo problems.
No brains, no tumors, sem nekje prebral...:|
vires in numeris

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: energetik ()

delavec44 je izjavil:

Ga ne morejo kot želijo, če ni vezan. Pa še nikjer ne piše, da imajo vse pri njih.

Ti si pa naiven, kaj misliš da tvoj denar leži na banki v ločenem tretorju kjer čaka na tvojo potezo?

energetik je izjavil:

Slayer69 je izjavil:

Ja, večinoma vse kar je viška. Na TRR in varčevalnem le za ~10 mesecev brez šihta in/ali za nepredvidene stroške.
Kratkoročne na varčevalnem le zato, da mi ne pridejo do tega, če zlorabijo kartico.

uvodV?? je izjavil:

Mo money, mo problems.
No brains, no tumors, sem nekje prebral...:|

Hmm, zloraba kartice je mozno venda fizicno imas limite ori dvigu kot placilu; Ce pa ti vdreje elektronsko je pa na udaru lahko tudi TRR varcevalnega, malo tezje pa vseeno.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: gansta ()

jernejl ::

gansta je izjavil:

delavec44 je izjavil:

Ti si pa naiven, kaj misliš da tvoj denar leži na banki v ločenem tretorju kjer čaka na tvojo potezo?
Ni tako enostavno. Banke so podvržene strogi regulaciji (Basel III) in zakonodaja od njih zahteva določene minimalne rezerve oziroma kapital. Ena izmed teh zahtev je likvidnostni količnik. Za sredstva na vpogled (npr. denar na TRR), ki jih ima nekdo v banki, mora imeti banka zato večje rezerve likvidnih sredstev (npr. bankovce) kot pa recimo za depozite, ki zapadejo čez več kot 30 dni. Tako da za banko ni isto, če ima nekdo denar na TRR, ali pa če ga ima vezanega za dalj časa.

FrRoSt ::

Slayer69 je izjavil:

Kolikor sem na hitro pogledal zadevo. Unikredit daje 30% od evriborja

https://www.unicreditbank.si/si/prebiva...

za znesek od 50.000,01 EUR 30% 3M EURIBOR ali minimalno 0,020%,

evribor https://www.nlb.si/vrednost-euribor-lib...

kar znese 1% letno, če se ne motim! ;)

Pokliči na banko in vprašak, koliko % dobiš ob vezavi za več kot 50k in koliko to znese!?? :)
Noben človek ni otok, popolnoma sam zase; smrt slehernega človeka vzame
del mene, ker pripadam človeški vrsti; in zato nikdar ne pošiljaj poizvedovat,
komu zvoni; zvoni tebi.

McHusch ::

Tega nimajo več v ponudbi , velja le za obstoječe imetnike produkta

amacar ::

nosiyo je izjavil:

Vse se da zmenit. Sem jim rekel da bom zaprl in nesel €€€ na sparkasse (2,5% za nove) pa so mi hitro zrihtali 3%.

Jaz sem naredil enako a v obratni smeri, in mi je sparkasse ponudil enako akcijo 2.5% (nimam plače preusmerjene na njihov račun). A sem vseeno prenesel na unicredit, ker lahko izbereš 3 mesečno vezavo, pri sparkasse pa je min 1 leto za takšno obrestno mero.

Old Spice ::

Kako je s plačilom davka FURS pri obrestih od depozita? Vem, da se vzame 25% zneska nad 1000 EUR. Ni mi pa jasno v katerem trenutku se znesek preveri? Se pravi če imam depozit, ki se obnavlja na 3 mesece ali se gleda vmesne zneske ali zgolj končne?

Teoretično, če januarja vežeš 100k imaš izplačilo na račun in ponovno vezavo celotnega zneska aprila, julija in oktobra. Ali gleda FURS zneske teh mesecev in to upošteva v tekočem letu ali se obračuna zgolj na končni znesek ob izteku oz. prekinitvi?

GregiB ::

Old Spice je izjavil:

Kako je s plačilom davka FURS pri obrestih od depozita? Vem, da se vzame 25% zneska nad 1000 EUR. Ni mi pa jasno v katerem trenutku se znesek preveri? Se pravi če imam depozit, ki se obnavlja na 3 mesece ali se gleda vmesne zneske ali zgolj končne?

Teoretično, če januarja vežeš 100k imaš izplačilo na račun in ponovno vezavo celotnega zneska aprila, julija in oktobra. Ali gleda FURS zneske teh mesecev in to upošteva v tekočem letu ali se obračuna zgolj na končni znesek ob izteku oz. prekinitvi?

Preprosto gre za seštevek vseh prejetih obresti v fiskalnem letu... Enako, kot dividende, npr. plačaš davek četudi jih reinvestiraš...
If you think there's a solution, you're part of the problem! - George Carlin

Old Spice ::

OK. Hvala! Se pravi sem na boljšem v tem primeru :)

GregiB ::

Old Spice je izjavil:

OK. Hvala! Se pravi sem na boljšem v tem primeru :)

Ne razumem, kako si na boljšem ali slabšem... lej, npr. da imaš 3 mesečni depozit s 2% obrestno mero in deponiraš 50.000€
Po 3 mesecih dobiš 250€ obresti in deponiraš 50.250,00€
Po 6 mesecih dobiš 251,25€ obresti in deponiraš 50.501,25€
Po 9 mesecih dobiš 252,51€ obresti in deponiraš 50.753,76€
Po 12 mesecih dobiš 253,76€ obresti in imaš 51.007,52€

Torej skupaj prejmeš 1.007,52€ obresti, na 7,52€ plačaš davek
If you think there's a solution, you're part of the problem! - George Carlin

redtech ::

Žal še vedno garancija za nižjo kupno moč, premalo je to.
««
6 / 16
»»