» »

HD 4850 črn ekran

HD 4850 črn ekran

balaz ::

Ko grem v špil Crysis in Gta 4, mi čez neki časa igranja zamrzne slika in se pojavi črn ekran za nekja sekund, včasih mi tudi vrže vn iz špila. Imel sem naložene win 7 pa se mi je isto dogajal. trenutno mam XPje sp3, in dogaja se isto. v Event log sm šou pogledat in sm vidu da problem izvira iz ati2mtag.sys pri XPjih, pri 7ki pa iz atikmdag.sys. Veliko sem že pregledal forumov pa nikjer ni rešitve, ki bi mi delalo normalno. Imam najnovejše driverje za grafo in za monitor.
Ali je možno, da je kriva grafična?

Moj PC je nov imam Quad core 2.66, HD 4850 512MB, 4GB rama

Prosim za pomoč, če kdo ve kaj naj naredim.

333333 ::

Vrjetno gre za okvaro grafične kartice, če je silent varijanta je zelo velika možnost da se med spilom pregreje, lahko probas z drugo grafo oz ce si jo lahko sposodis kje?
Lahko pa bi bil napajalnik tud...
Spiritual

balaz ::

Napajalnik imam LC Power 600W.

Za pregrevanje pa zelo dvomim, ker ima grafa Professional cooling system, in na obremenitvi maximum ne gre preko 75°C, sm preveru na win 7 z control centrom.

333333 ::

Maš kako drugo grafično za test?
Spiritual

Kenshin ::

Potegni si dol HWMonitor, Prime95, IntelBurnTest in ATITool.

Zaženi HWMonitor potem pa testiraj prvo s Prime potem IntelBurn in na koncu s ATITool.
Če ti zablokira pri prvima dvema je procesor ali pa pomnilnik, če pa ti s ATITool je pa grafična.

Kaj drugače potem ko vrže iz igre oz. zmrzne slika še lahko delaš kaj ali moraš resetirat?
Si poskusil s kako drugo igro in če da ali so enaki problemi?

balaz ::

Nimam nobene druge grafične, da bi lahko stestiral.
Zdaj imam naložen samo Crysis na XPjih za testiranje, včasih mi samo zamrzne in potem čez nekaj sekund se pojavi črn ekran in potem to traja nekaj sekund in se nazaj vse normalizira in lahko spet igram in čez kakih 5, 10 min približno se mi spet zgodi isto, včasih mi pa kar ven vrže v windowse po črnem ekranu.
Na win 7 sm mel tut gta 4 in celo Ski challenge in se mi je pri vseh teh igrah isto zgodilo.

In hvala Kenshin za te programe, bom probu z vsemi da vidm če bo kej..

balaz ::

zanimivo!!

test s Prime in IntelBurn se je odrezal vredu. Ko ma zaženem AtiTool se mi prvo pojavi samo tray ikona, in če kliknem nanjo se mi odpre prazno okno, ki se nalaga v nedogled. Ko ga poskušam zapret se odpre okno End now in ko to kliknem mi zamrne cel sistem tako da moram na prisilo izklopit komp.

Bi si lahko razlagal to kot fizično okvaro GPU?

nUUb ::

Obstajajo problemi z kompatibilnostjo ATiToola v Win7 (ter Visti?), poskusi starejšo verzijo, pri meni je to delovalo, medtem ko novejša ni delovala.

Če imaš odprto ohišje oz nobene nalepke na ohišju, otipaj grafični hladilnik in če si se spekel potem je problem temperatura, oz slab hladilnik, jaz imam na enaki grafični Xigmateka Battle Axe hladilnik in imam temperature pod 50°C pod ATiToolom, ter je vse skupaj neslišno, na 5V

balaz ::

AtiTool mi zdej dela na XPjih (začuda), ker sm naštimu 0.27beta3 verzijo, prej sm mel pa 0.26 k mi je zaštekala

Sam mam še zmer problem s črnim ekranom, pojavilo se mi je ko sm gnal 3D View in nekje po 5ih minutah se mi je ravno to zgodilo, prvo mal zamrzne pol pa se pojavi black screen in nato resetira slika in vse spet deluje normalno po tem. Temperatura grafe je šla max do 62 stopinj C, tako da absolutno ni možno pregrevanje. Čudno da se to dogaja že pri takih obremenitvah kot je samo 3D kocka v majhnem oknu.
Ampak se spomnim, takoj ko sm prvič naložu Win 7, mi je delalo normalno in sm špilu GTA 4 približno 3 ure nonstop pa Crysis tudi kakšne 2 ure, in sem imel vse na very high, tudi resolucijo (res da ni lih delalo vse gladko kot če dam na high, kar se pozna v fps-ih) ampak presenetljivo je to da mi ni nč vn iz špila metal in črn ekran pa to. Tako da sploh ni važna kok velka je obremenitev grafe, čist slučajno kr odenkrat se lahk zgodi če vsaj malo obremenjujem grafo.
Zanimivo je tudi ko igram Crysis včasih utegnem igrati tudi kakšno urco, in pol se zgodi to s črnim ekranom, in od takrt naprej se mi ponavlja vsakih 5 min dokler mi vn iz špila ne fukne (recimo po tretjem, četrtem dogodku).

Zanima me, če je še kdo s tem problemom tuki naj napiše !!!!!!!!!!!!

PA srečnga pa zdravga vsem :)

barakus ::

Jaz sem imel problem, da so mi dolocene igre delale, druge pa so mi po manj kot minuti delovanja pokazale crn display nato pa se je po nekaj sekundah restartal racunalnik. Tega efekta nisem mogel ponovit umetno z nobenim programom za benchmarke, samo z dolocenimi igrami. Nekatere so delovale ure in ure, druge so pa takoj crknile pa ni bilo povezano z zahtevnostjo. Ker nisem nasel nobenega skupnega faktorja med igrami ki so to povzrocale, je problem ostal nerešen... Je pa bil Crysis ena od teh...

Han ::

Napiši točno kateri model grafične imaš, katero revizijo ipd. Fino bi bilo videt, kaj pokaže GPU-Z, kako izgleda BIOS (shraniš ga lahko s pomočjo GPU-Z, pogledaš/popraviš pa z RBE)...

balaz ::

no da povem, sem grafično nesel nazaj in so rekli da mi jo bodo popravili, zdej mam pa nadomestno x1950xtx pa mi crysis in gta 4 delata brez zamrznitve in teh errorjev. Tako da je bila očitno napaka na grafični hardwarsko. Je pa firma Powercolor HD 4850 512MB.

balaz ::

aja pa še pozabil sem omenit da recimo pri obremenitvi te grafične HD 4850 se spomnim da mi je iz računalnika nekaj piskalo zelo visokofrekvenčno in rahlo, npr. pri ATITool ko sm dal 3D View... zdaj sem se spomnil in probal na tej nadomestni grafi in piskanja ni bilo slišati.
čist tko za info... :)

TOP ::

Čist tako za info tisto piskanje je kriv napajalnik in v požrešnosti toka ne moreš primerjati X1950 in 4850

hudychk ::

Ni pa nujno, da je za piskanje kriv napajalnik, lahko kater koli kondenzator, na plati ali na grafi...
The Devil himself!

Pyr0Beast ::

Kondenzatorji ne piskajo. Piskajo magnetni elementi - dušilke in transformatorji, celo zvočniki.
Some nanoparticles are more equal than others

Good work: Any notion of sanity and critical thought is off-topic in this place

TOP ::

Imel sem podoben problem in je bil kriv napajalnik.Da bi kondezatorji piskali tega nisem še slišal.:))

balaz ::

ja napajalnim mam sicer LC Power LC6600GP2 V2.3 600W, men so rekl da je ta napajalnik čist kul za to grafo pri Mlacomu.
drugače pa sem dal tukaj link, da si lahko pogledate karakteristike oz. amperaže napajalnika

http://www.mlacom.si/artikel/45123/LC-P...

pa če bi lahko še uprašu me zanima kako se to gleda da veš, da ima napajalnik dobre ampere za napajat grafo, kero napetost moraš gledat?

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: balaz ()

hudychk ::

Tale LC je več kot dovolj za tvojo grafo. Ponavadi pa piše glede moči takole: Če imaš eno linijo, piše npr. 12V: 30A, če imaš pa več 12V linij pa piše ponavadi 12V1: 15A, 12V2: 15A, 12V3: 18A, 12V4: 18A. To najdeš na nalepki na napajalniku ali pa na spletni strani proizvajalca... So pa na Mlacomu največji luzerji, sploh tist prodajnik Rene. Sm šu zadnič kupit k njim napajalnik in se mu ni dalo pogledati kater napajalnik bi bil pravi zame, ker sem rabil 2xPCIe in 1x8pin priključke. Je reku da on nima teh podatkov, tko da sm moru it v skladišče, da sm to zvedu, potem pa mi še ni hotel dati spletne cene oziroma gotovinskega popusta. Jih je potem slišal od direktorja, ko sem šel po njega... Preklet nesposobnež, kot da noče prodat enga dobrega napajalnika, drugič grem kupit drugam, pa tudi če bo 20EUR dražje.
The Devil himself!

balaz ::

ja tole pr mlacomu so res nesposobneži vem ja, un men tut nč ni znal povedat k sm iskal plato s pci-e 2.0, sm mogu pol sam pogledat.

sam tole k si reku 12V a to napajanje je pomembno za grafo al kako?? k nevem nekje sm slišu da je 5V nekje 12V. Mal me zanima zakva so te napetosti pomembne, k so napisane: 3.3V, 5V, 12V, -12V, 5Vsb ?

hudychk ::

Napajalnik je pomemben za vse komponente, največja porabnika pa sta grafična kartica in procesor. Naprimer grafične kartice lahko porabijo tudi do 280W ali 300W, za kar potrebujejo tudi do 25A na 12V, torej ti je recimo da najbolj pomembno to, da gledaš koliko amperov dobiš pri 12V. Če tvoj sistem pri polni obremenjenosti porabi recimo 400W, to pomeni da potrebuje cca 34A moči, mora napajalnik pri 12V proizvesti toliko amperov moči, kar piše na nalepki na napajalniku ali pa na spletni strani proizvajalca, kot sem že zgoraj napisal. V zakup moraš vzeti seveda tudi dejstvo, da noben napajalnik ne proizvede toliko energije kot piše na njem (W), ampak nekje okoli 80% (na novih napajalnikih imaš zato napisano 80+ certified ali kaj podobnega). Za ostale napetosti ne vem točno čemu služijo, so pa žice zato ločene po barvah, da veš po katerih gre določena napetost, skratka vse gredo v plato in verjetno naprej na razne priključke za ventilatorje, procesor, PCIx reže itd itd in vsak od teh potrebuje določeno napetost za normalno delovanje, ker vse komponente pač ne delujejo na 12V.
The Devil himself!

Pyr0Beast ::

400W PSU mora na ouputu zagotavljati 400W. Če ima 80% učinkovitost pomeni da bo iz omrežja papcal 500W.
Realna poraba pa je seveda odvisna od obremenitve.
Some nanoparticles are more equal than others

Good work: Any notion of sanity and critical thought is off-topic in this place

hudychk ::

Pyr0Beast je izjavil:

400W PSU mora na ouputu zagotavljati 400W. Če ima 80% učinkovitost pomeni da bo iz omrežja papcal 500W.
Realna poraba pa je seveda odvisna od obremenitve.


Si prepričan, da je tako? Da v vsakem primeru zagotovi nazivno moč, samo da je gre tok več v nič? Zanimivo...
The Devil himself!

Pyr0Beast ::

Če bo imel 50% izkoristek bo pa papcal 800W, čisto preprosto. Gre v nič oz. v gretje.
Some nanoparticles are more equal than others

Good work: Any notion of sanity and critical thought is off-topic in this place

hudychk ::

Pol mi je pa zdej mal bl jasno zakaj mi je star komp realno kuru v idle 280W...
The Devil himself!

Pyr0Beast ::

280W ni malo. :)
Some nanoparticles are more equal than others

Good work: Any notion of sanity and critical thought is off-topic in this place

TOP ::

Pyr0Beast prav si napisal,sam zamenjal vrstni red.Če je napajalnik 600W bo pokuru tud 600W in nič več,sam dejanska moč pa bo manša.Recimo iz testa LCPower 650W da dejansko moč 530W.

Pyr0Beast ::

Ne, bo kar prav. 600W LC bi moral pokuriti več kot 600W pri 100% obremenitvi. Kar je manj je samo 'nateg'.
Some nanoparticles are more equal than others

Good work: Any notion of sanity and critical thought is off-topic in this place


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

GeForce 8800GT Preslab napajalnik?

Oddelek: Strojna oprema
111134 (1016) Sandi1987
»

Zamrznitev iger pri Radeonih HD4850 / 4870 (strani: 1 2 3 4 5 6 7 8 )

Oddelek: Strojna oprema
39127759 (11639) erzy
»

nVidia GeForce 9800GT 512MB (par vprašanj) (strani: 1 2 )

Oddelek: Strojna oprema
563857 (2851) Lynx
»

Navijanje HD4850

Oddelek: Navijanje
362180 (1486) alexa-lol
»

Sapphire Radeon X1900XT 256MB na testu (strani: 1 2 3 4 )

Oddelek: Navijanje
19710821 (6844) tiborrr

Več podobnih tem