Forum » Zvok in slika » HDTV preko interneta
HDTV preko interneta
masterpsi ::
Torej
Zanima me ali bi bilo možno preko interneta streamat HDTV signal od T-2 recimo. Na eni lokaciji kjer je optika vzamem HDTV in 50Mbit interneta, na drugi lokaciji pa 20Mbit eth (če je možno). In pol postavim VPN tunel ali kak port forward in se povežem na PC kjer je možen HD signal. Bi bilo tehnično možno? ima kdo kako boljšo idejo, kako gledat HDTV kjer ni možna optika?
hvala, LP
Zanima me ali bi bilo možno preko interneta streamat HDTV signal od T-2 recimo. Na eni lokaciji kjer je optika vzamem HDTV in 50Mbit interneta, na drugi lokaciji pa 20Mbit eth (če je možno). In pol postavim VPN tunel ali kak port forward in se povežem na PC kjer je možen HD signal. Bi bilo tehnično možno? ima kdo kako boljšo idejo, kako gledat HDTV kjer ni možna optika?
hvala, LP
BaRtMaN ::
Da se, absolutno. Jaz se prek ssh-ja prijavim v računalnikm ki lahko sprejema T-2jev IPTV multicast, nakar na njem oddaljeno poženem VLC. Predvajalnik nadziram s spletnim vmesnikom (spletno stranjo), video pa zaradi omejene pasovne širine dodatno stisnem.
Primer:
Primer:
cvlc -I http T-2.TV.m3u --sout '#transcode{vcodec=mp4v, venc=x264, acodec=mpga, vb=600, ab=128, threads=4}:standard{access=http, mux=ts, dst=<WAN_IP>:8000}'Naj dodam, da tole poženem na štirijedrniku, ki nima težav s transkodiranjem. Kakšen manj zmogljiv računalnik bi morda rabil kakšne druge nastavitve.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: BaRtMaN ()
masterpsi ::
oooooooo to zgleda pa super :) Kolk pasovne širine pa zasede?
a obstaja kak tutorial? V nasprotnem primeru bi te na kako pijačo povabu za natančnejšo razlago :)
LP
a obstaja kak tutorial? V nasprotnem primeru bi te na kako pijačo povabu za natančnejšo razlago :)
LP
Zgodovina sprememb…
- spremenil: masterpsi ()
BaRtMaN ::
Pozabil sem povedat, da potem na ciljnem računalniku odpreš multimedijski predvajalnik, ki podpira pretakanje - npr. kar VLC! Predvajaš naslov
Koliko pasovne širine ima takle stream manipuliraš s parametri modula transcode (poglej moj zgornji post). V mojem primeru video pretvorim v mpeg-4 z enkoderjem x264, ki mu rečem, naj zasede 600 kbps. Zvok se pretvori v nek zapis iz družine mpga, konstantne bitne "hitrosti" 128 kbps. Skupno gledano naj bi načeloma takle stream spremljal preko 1 Mbps povezave v internet. Je pa pri teh nastavitvah komresija kar huda in je končni rezultat rahlo kilav. Če seveda imaš na voljo več pasovne širine, npr. do 10 Mbps, lahko marsikateri stream z VLCjem kar kopiraš, ker SDTV stream od ponudnika IPTV zasede recimo 4 Mbps.
Primer:
Seveda pa HDTV streami zasedejo precej več kot 10 Mbps, tako da jih je pa kar obvezno kompresirati (transkodirati), če ga hočeš gledati na tak način.
Jaz sem se tega naučil iz dokumentacije in forumov na straneh VideoLAN, ne traja več kot en dan. :)
http://<WAN_IP>:8000in dela! :)
Koliko pasovne širine ima takle stream manipuliraš s parametri modula transcode (poglej moj zgornji post). V mojem primeru video pretvorim v mpeg-4 z enkoderjem x264, ki mu rečem, naj zasede 600 kbps. Zvok se pretvori v nek zapis iz družine mpga, konstantne bitne "hitrosti" 128 kbps. Skupno gledano naj bi načeloma takle stream spremljal preko 1 Mbps povezave v internet. Je pa pri teh nastavitvah komresija kar huda in je končni rezultat rahlo kilav. Če seveda imaš na voljo več pasovne širine, npr. do 10 Mbps, lahko marsikateri stream z VLCjem kar kopiraš, ker SDTV stream od ponudnika IPTV zasede recimo 4 Mbps.
Primer:
Seveda pa HDTV streami zasedejo precej več kot 10 Mbps, tako da jih je pa kar obvezno kompresirati (transkodirati), če ga hočeš gledati na tak način.
Jaz sem se tega naučil iz dokumentacije in forumov na straneh VideoLAN, ne traja več kot en dan. :)
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | H.265 standardiziran (strani: 1 2 )Oddelek: Novice / Ostala programska oprema | 20249 (14138) | vaščan |
» | Prvi televizijski kanal v ločljivosti 4K (strani: 1 2 3 )Oddelek: Novice / Zasloni / projektorji / ... | 37254 (32349) | M-XXXX |
» | Siol TV brezžično do prenosnikaOddelek: Omrežja in internet | 10145 (6934) | trnvpeti |
» | SiOL Trio vs T-2 TrojčekOddelek: Omrežja in internet | 9472 (7450) | Mare2 |
» | ZDRad: Prehod v digitalno (strani: 1 2 3 )Oddelek: Novice / Znanost in tehnologija | 9486 (9482) | gruntfürmich |