» »

problem Acquiring network address

problem Acquiring network address

biohazzard ::

Pozdrav vsem,

zadnjih nekaj ur se ukvarjam s priklopom laptopa na net.
Problem: ne morem se priklopit preko kabla direktno na modem ali preko wirelessa, deluje pa če network kabel priklopim na router (tako sploh lahko postam tole vprašanje).
Če se hočem priklopit preko LAN ali WLAN mi v nedogled kaže Acquiring network address.
Na drugih računalnikih deluje oboje LAN in WLAN, tako da v tem ni problem. Deluje tudi mrežna v mojem laptopu, saj lahko srfam brez problema, če sem preko kabla priklopljen na router. Nekaj je narobe s pridobivanjem IP-ja, ampak nimam pojma, kaj. Prebral sem že milijon forumskih vprašanj in odgovorov, pa ne dobim pametnega odgovora.
Mogoče še to, v četrtek se je MS Windows XP updatal in od takrat naprej imam sranje s priklopom. Poskusil sem system restore, ampak ne uspe.
Kakšni uporabni nasveti bojo zelo lepo sprejeti.
Lp, Miha

mjk ::

OK ne zastopim, zakaj bi se hotu priklopit direkt na modem :)
Preko wirelessa bi se lahko priklopil, če definiraš v properties od networka (tcp/ip)
ip .. daš ip, ki ti ga router določi, če se direkt priklopiš
subnetmask .. ponavadi 255.255.255.0
default gateway pa ip routerja

vse to vidiš, če se priklopiš na router s kablom in v cmd vpišeš
ipconfig -all

zakaj ti pa route ne določi prav ipja, ko se preko wirelessa povežeš, pa nebi vedel ... poglej, če imaš nastavljen na routerju pravilno DHCP Settings, ki določa avtomatično ip adresse, če je nastavljeno automatic :)

to je to zarnkrat ;)
(pazi moraš, da so ipji, ki jih dhcp določa preko subnetmaska enaka z ipjom od routerja)

Karen ::

Mogoče direkten priklop zahteva crossover kabel (nima autodetecta)?

biohazzard ::

Ok s tem, ko sem šaril po nastavitvah od routerja, sem se uspel priklopit vsaj na to. Ampak zdej moram vsak dan 8-O spremenit encryption od routerja, da se lahko na novo connectam. Bizarno do konca.
Hvala vsem za ideje.
lp, miha

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
!

Postavitev domacega omrezja in deljenje internet povezave (strani: 1 2 3 433 34 35 36 )

Oddelek: Omrežja in internet
1793569613 (6442) c23po
»

Internetna povezava preko routerja

182791 (2483) racunalnicar
»

Sinope 568+ kot router (strani: 1 2 3 )

11952189 (23939) simone
»

Wireles internet