Forum » Programska oprema » excell problem
excell problem
rozica1 ::
lepo prosim za pomoč,
v excelu imam tabelo, in bi rada napisala funkcijo da mi sesteje stevilke, pa mi ne uspe...
imam 3 stolpce, s stevilkami pa bi jih rada sestela, osnovna zadeve...
naredim sledeče: "=F2:F5+F8:F12+F15:F19" pritisnem enter in le vidim to kar sem označila z misko, sploh mi ne sesteje in napiše rezultata??
hvala
v excelu imam tabelo, in bi rada napisala funkcijo da mi sesteje stevilke, pa mi ne uspe...
imam 3 stolpce, s stevilkami pa bi jih rada sestela, osnovna zadeve...
naredim sledeče: "=F2:F5+F8:F12+F15:F19" pritisnem enter in le vidim to kar sem označila z misko, sploh mi ne sesteje in napiše rezultata??
hvala
- premaknil iz Pomoč in nasveti: bluefish ()
madog ::
=SUM((F2:F5);(F8:F12);(F15:F19))
Phenom II X4 955 BlackEdition|M4A87TD EVO|OCZ 2x2GB @1333MHz|Sapphire HD5770 OC
če skopiram tvojo formulo notri, se ne zgodi nič, le tvoja formula je notri ...
kaj si storil točno? napisal "=" nato kliknil znak za sestevanje, nato označil prvo tabelo, ...kaj pa potem?? nič "+" ali kako??
moram kje vklopiti kako funkcijo da mi namesto fukcije izpisuje rezultate ali kaj podobnega?? prosim za pomoč..
kaj si storil točno? napisal "=" nato kliknil znak za sestevanje, nato označil prvo tabelo, ...kaj pa potem?? nič "+" ali kako??
moram kje vklopiti kako funkcijo da mi namesto fukcije izpisuje rezultate ali kaj podobnega?? prosim za pomoč..
Zgodovina sprememb…
- spremenil: rozica1 ()
karafeka ::
A številke v tabeli si sama vnesla ?
Včasih (oz. vedno) pomaga besedilo v stolpce. Prvo probaj na temu stolpcu, kjer imaš vneseno formulo, če bo še vedno problem, pa ponovi še za vsak stolpec v tabeli.
Včasih (oz. vedno) pomaga besedilo v stolpce. Prvo probaj na temu stolpcu, kjer imaš vneseno formulo, če bo še vedno problem, pa ponovi še za vsak stolpec v tabeli.
karafeka ::
Ja kako si pa excel zagnala ? A to je pa šlo ? LOL
1. Označi cel stolpec, kjer imaš zapisano formulo.
2. pojdi v podatki-> besedilo v stolpce
3. izberi fiksna širina
4. izberi dokončaj
5. pritisni F1 in preberi pomoč
1. Označi cel stolpec, kjer imaš zapisano formulo.
2. pojdi v podatki-> besedilo v stolpce
3. izberi fiksna širina
4. izberi dokončaj
5. pritisni F1 in preberi pomoč
madog ::
ko kopiraš v excell se ne skopira = . Dodaj ga sama potem bi moralo delati, kateri office pa uporabljaš?
Phenom II X4 955 BlackEdition|M4A87TD EVO|OCZ 2x2GB @1333MHz|Sapphire HD5770 OC
karafeka,
sem označila cel stolpec izbrala fixna sirina dokončaj, nič spremmebe..
prebrala pomoč... pa vseen ne ugotovim kaj delam narobe.. včasih sem to znala :(
madog, sem kliknila v en kvadratek in napisala: "=" nato sem označila prvi stolpec pritisnila "+" označila drugi stolpec pritisnila "+" in se enkrat za tretjega, nato pritisnila enter, nič se ni zgodilo le celo formulo mi je napisalo....
office2003
sem označila cel stolpec izbrala fixna sirina dokončaj, nič spremmebe..
prebrala pomoč... pa vseen ne ugotovim kaj delam narobe.. včasih sem to znala :(
madog, sem kliknila v en kvadratek in napisala: "=" nato sem označila prvi stolpec pritisnila "+" označila drugi stolpec pritisnila "+" in se enkrat za tretjega, nato pritisnila enter, nič se ni zgodilo le celo formulo mi je napisalo....
office2003
tlozej ::
Imaš slučajno format celic "besedilo"? Ker v tem primeru formulo samo napiše in ne računa.
Nastavi na "splošno", oziroma "številka":
--> označi celice --> desni klik --> oblikuj celice --> splošno
P.S.
... no ja, sicer v tem primeru, bi verjetno moralo pomagati tudi "besedilo v stolpce"...
LP
Nastavi na "splošno", oziroma "številka":
--> označi celice --> desni klik --> oblikuj celice --> splošno
P.S.
... no ja, sicer v tem primeru, bi verjetno moralo pomagati tudi "besedilo v stolpce"...
LP
tlozej sem poskusila tudi ze to, nic pomagalo... joj pa to je osnova pa ne znam
mi vrze "vredn" rezultat, kar ni nič...
primer,
http://www.shrani.si/f/2U/UV/1n2AiB1e/p...
mi vrze "vredn" rezultat, kar ni nič...
primer,
http://www.shrani.si/f/2U/UV/1n2AiB1e/p...
bili_39a ::
zdaj pa vpiši še izraz, ki ti ga je predlagal madog v 2. sporočilu. Samo oznake vrstic prilagodi.
za = pride še SUM( itd
ampak uporabi čarovnika f(x)
za = pride še SUM( itd
ampak uporabi čarovnika f(x)
naaaaaajlepša hvala vsem fantom
torej =sum(......)
jaz nisem vpisala sum, sem mislila da pc razume če napišem +
hvalaaa
problem je bil tudi, sem šele sedaj opazila da v tisti vrstici kjer sem želela da je rezultat je bila označena kot besedilo in ne stevila...(ostalo pa so bile stevilke)..HVALA
torej =sum(......)
jaz nisem vpisala sum, sem mislila da pc razume če napišem +
hvalaaa
problem je bil tudi, sem šele sedaj opazila da v tisti vrstici kjer sem želela da je rezultat je bila označena kot besedilo in ne stevila...(ostalo pa so bile stevilke)..HVALA
Zgodovina sprememb…
- spremenil: rozica1 ()
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Excel-vsotaOddelek: Pomoč in nasveti | 851 (661) | smacker |
» | Excel - seštevanje vrednosti brez upoštevanja besedilaOddelek: Pomoč in nasveti | 7804 (7449) | arnecan1 |
» | excelOddelek: Programska oprema | 4794 (3403) | xtrat |
» | [Excel]Kako izvleči vrednost?Oddelek: Programiranje | 3802 (3525) | Mobidick |
» | Tabela ExcelOddelek: Programska oprema | 1817 (1620) | Šimpanz |