» »

Microsoftove barabije, part n (kdo jih se steje?)

Microsoftove barabije, part n (kdo jih se steje?)

WireMess ::

Ker sem bil brisan (menda, ker sem bil "offtopic", ceprav tega ne kupim - pravega razloga pa tako ne bom izvedel in ga morda niti ne zelim izvedeti), v celoti repostam brisani post, ki je bil objavljen v temi, ki se je razvila pod novico Microsoft in EU morda do dogovora že 15. decembra:

-----------------------------------------------------------------------------------------------------

Pozdravljeni!

Sicer sem ostro proti vsakrsni regulaciji, ker je to obicajno le poniglavo zatiranje biznisa s strani drzave. V primeru MS-ja pa je drugace, kajti bolj podle firme od slednje ni.

Malo OT, ampak vseeno se kako indikativno za pocetje MS-ja: namenoma izdajajo (Mac Business Unit) popolnoma pohabljen MS Office za Maca (2008), specificno Word, ki je vrhunsko nestabilen, crashira za vsak drek, manjka mu precej osnovnih funkcionalnosti glede na Windoze verzijo in je globoko nekompatibilen z Word 4 Windoze - celo tako globoko, da vcasih (cesto?) na Macu editiran dokument "izgubi" presledke, ko ga kasneje odpremo na Windoze kisti.

Proofing tools za slovenscino (in za kup drugih jezikov) ne obstaja. Naredi si custom dictionary? Pozabi, Word iz txt fajla Dictionary razume le Mac Roman 8-bitno kodiranje (zanimivo, da je na Windoze Custom.dic - ali kakorkoli se ze pravi ekvivalentnemu crapu - lahko shranjen v UTF-8, kajne?). Tako odpade tudi npr. vkljucevanje grskih crk v custom dictionary ipd., kar je za marsikoga, ne le za "marginalne" narode, ki uporabljajo cudne slovanske kljuke, nepogresljivo.

Namen vsega tega je jasen, cimvec ljudi naj se z gnusom odvrne od Maca, ko bodo videli, kaksen smrad je ta Office... torej Mac. Samo naivnez bi mislil, da je Office le slucajno tako podrt.

Mikrodrekarji umazani, vedno so imeli podle prakse (tole je le en tak primer, ki sem ga izkusil na svoji kozi, na netu pa lahko izbrskate celo zgodovino, od Netscape storije naprej), kakorkoli se jih kaznuje, polomi in pohabi, ne bo dovolj!

EDIT: Komaj cakam, da se sesuje ta imperij mediokritnega crapwarea, cetudi ga nadomesti se bolj mediokriteten Gugl-Krom-net-appliance-cloudy shit.

-----------------------------------------------------------------------------------------------------

Ce ne bi zivel v drzavi, kjer ima pocasnost sodstva enake ucinke, kot ce bi bilo slednje mafijsko dirigirano, bi barabe tako tozil, da bi scale kri all over the fucking place.

Hit me now, trolls.

Dr_M ::

Drugs 'r bad, m kay!
The reason why most of society hates conservatives and
loves liberals is because conservatives hurt you with
the truth and liberals comfort you with lies.

borchi ::

vse kar te moti, je moč pripisati nesposobnosti in ne zlobi...

mislim, da si microsoft že nekaj časa ne more privoščiti zlobe. nesposobnosti se pa ne rešiš tako hitro... :))
l'jga

zee ::

Ne vem, zakaj je potrebno toliksno razburjenje. Uporabis pac alternativne programe pa je stvar resena.
zee
Linux: Be Root, Windows: Re Boot
Giant Amazon and Google Compute Cloud in the Sky.

bluefish ::

Ta post definitivno ni imel blage veze s temo, kjer je bil brisan, ker se le ta nanaša na brskalnike v Windows sistemih.

Se pa strinjam, če ti Office na Macu ni všeč, potem uporabiš neko drugo rešitev. Ne vidim namreč razloga, zakaj bi zaradi enega samega programskega paketa menjal celotno platformo. Konec koncev pa imaš na voljo tudi BootCamp.

WireMess ::


Dr_M: Drugs 'r bad, m kay!


Govoris iz lastnih izkusenj?


borchi: vse kar te moti, je moč pripisati nesposobnosti in ne zlobi...

mislim, da si microsoft že nekaj časa ne more privoščiti zlobe. nesposobnosti se pa ne rešiš tako hitro...


Morda imas prav, ceprav zelo dvomim. Kot se spomnim - govorim na pamet, bom skusal kaj najti na netu - je ze prva razlicica Worda za Mac by MS nalasc dolgo zamujala, da bi skvarila Applov nacrt izdati nov OS skupaj z Wordom, on time. Za stranko pa je navsezadnje vseeno, kje tici razlog.
Kar se tice nesposobnosti, pa se, ne glede na vse, seveda strinjam.


zee in blueFish:

Zal to ne gre tako, alternativni paketi so povsem nekomatibilni z malo bolj kompleksno strukturiranimi dokumenti. Za profesionalno rabo je to povsem brezveze, ne gre in pika. Sicer imam cisto rad Open Office (ali fork za Maca, Neo Office) in bi z lahkoto presedlal na katerega izmed omenejnenih ter se ne vec ozrl nazaj. Problem je le, ker bom potem nekompatibelen z 90% Wordovimi dokumenti. Govorim iz bolecih izkusenj, ne na pamet.

Boot Camp je overkill, naj vsakic restartam v podrt Windoze le zaradi Officea? Potem je vseeno, ce si kupim se eno PC kisto, pa je. Paralells pa je sicer malo manjsi overkill, je pa, milo receno, nehigiensko - in odvecno, ce pa imam native Office za Maca. In tudi, kdo mi bo placal Parallels? Wine/CrossOver tudi ne deluje, vsaj na Linuxu ne. Na Macu niti poskusal ne bom s tem sranjem, ga imam dovolj. Mislim, deluje na pol, ampak mene slosarske resitve ne zanimajo.

Bottom line je, da imam genuine MS Office 2008, ki je nekompatibilen z vsemi verzijami Officea za Windows in da je to nategovanje strank. Poleg tega pa je, kot receno, precej oskubljen, bleda senca Officea za Windows.

EDIT: typoti.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: WireMess ()

Dr_M ::

Govoris iz lastnih izkusenj?


Lahko bi, pa ne bom. Vidim pa, da te hudo matrajo >:D
The reason why most of society hates conservatives and
loves liberals is because conservatives hurt you with
the truth and liberals comfort you with lies.

darkolord ::

in da je to nategovanje strank
Zakaj že?

WireMess ::

in da je to nategovanje strank
Zakaj že?


O, spet ti. :) Zakaj ze? A se enkrat repostam?

darkolord ::

Nikjer nisi ničesar argumentiral (sama namigovanja), tako da repost ne bo pomagal.

Zgodovina sprememb…



Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Prispel brezplačen Office za Android

Oddelek: Novice / Pisarniški paketi
4722296 (13177) noraguta
»

Digitalni podpis dokumentov na Mac OS

Oddelek: Pomoč in nasveti
112275 (2080) noraguta
»

Office prihaja na iOS

Oddelek: Novice / Pisarniški paketi
349802 (6970) klinker
»

Microsoft Office za Mac 26. oktobra

Oddelek: Novice / Pisarniški paketi
348573 (7521) dejanslo

Več podobnih tem