Forum » Strojna oprema » Zakaj se UPS seseda?
Zakaj se UPS seseda?
20sdfj093f ::
Pozdravljeni,
opravka imam z nekoliko starejšim APCjevim UPSom (mislim, da je ranga 620VA ali morda 1500VA - nimam pri sebi, da bi preveril), ki se zadnje čase seseda.
Vseh pet indikatorskih LED na desni strani utripa (mislim, da je narisan nek monitorček); dostikrat se čez noč UPS ugasne, nato pa ga komaj prižgem (ob pritisku na gumb se vključi za nekaj sekund, nato pa spet ugasne... če imam srečo ostane prižgan).
Ker sam nimam izkušenj, me zanima, če ima morda kdo kakšno idejo, kaj bi lahko bilo narobe:
1.) iztrošeni akumulatorji
2.) preobremenjenost s porabniki
3.) okvara (elektronike?)
4.) kaj drugega?
Za kakršenkoli nasvet se že vnaprej zahvaljujem.
LP
opravka imam z nekoliko starejšim APCjevim UPSom (mislim, da je ranga 620VA ali morda 1500VA - nimam pri sebi, da bi preveril), ki se zadnje čase seseda.
Vseh pet indikatorskih LED na desni strani utripa (mislim, da je narisan nek monitorček); dostikrat se čez noč UPS ugasne, nato pa ga komaj prižgem (ob pritisku na gumb se vključi za nekaj sekund, nato pa spet ugasne... če imam srečo ostane prižgan).
Ker sam nimam izkušenj, me zanima, če ima morda kdo kakšno idejo, kaj bi lahko bilo narobe:
1.) iztrošeni akumulatorji
2.) preobremenjenost s porabniki
3.) okvara (elektronike?)
4.) kaj drugega?
Za kakršenkoli nasvet se že vnaprej zahvaljujem.
LP
imallears ::
A si probal sam enga porabnika gor obesit, oz. samo najmanjsega? Drugače pa je verjetno baterija. Če se ti da zafrkavat jo filaj 1 teden (glede da je to ze rabljena zadeva, ni vazn al se zbudi al pa čist umre) na kakem polnilcu. Drugace jo pa zamenjaj.
Pyr0Beast ::
Hin baterija verjetno. Potegni ven in nanjo obesi 55W avtomobilsko žarnico. Če deluje manj kot 20s, pa je bila baterija pred tem popolnoma polna, menjaj.
Some nanoparticles are more equal than others
Good work: Any notion of sanity and critical thought is off-topic in this place
Good work: Any notion of sanity and critical thought is off-topic in this place
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | UPS? (strani: 1 2 3 )Oddelek: Kaj kupiti | 28280 (9691) | Vuli |
» | Vse o agregatih (strani: 1 2 )Oddelek: Elektrotehnika in elektronika | 35358 (27022) | int47 |
» | Nakup ups (strani: 1 2 3 4 5 )Oddelek: Strojna oprema | 29183 (13465) | ender |
» | UPS-MustekOddelek: Pomoč in nasveti | 1625 (1100) | Rs84 |
» | Nihanje napetosti v vticnicah (strani: 1 2 )Oddelek: Elektrotehnika in elektronika | 10512 (8451) | Pyr0Beast |