» »

Cs 1.6 - low fps

Cs 1.6 - low fps

tattoo ::

Pozdravljeni,
igram igro Counter strike 1.6 imam težave z low fps. Igro poganjam na prenosniku Amilo Xa 2528, AMD Turion 64 TL-60 2.00 GHz, 2GB, 64 bitni operacijski sistem Vista SP2, GeForce 8600GS, velikost zaslona 17, Renderer OpenGL, resolucija v igri nastavljena na 800x600. Fps mi med igro skače med 20 pa tja do 50, včeri pa mi je med drugim nekaj minut laufal fps na 70. Takrat sem dobil upanje, da mogoče obstaja kakšna rešitev, kako zvišat fps, ker ko mi pade na 25fps in se ne zviša nad 35 je res moteče igrati. Torej, če ima kdo kakšen predlog je več kot dobrodošel.

RazzorX ::

Ubistvu bi ti na tej strojni opremi lahko igral na max grafiki. Probaj posodobit driverje za grafično kartico.

Bor H ::

Čist neumn predlog: probej prečekirat za viruse, če ti mašina niha v performancu je dostkrat kaka zalega na PCju.

win64 ::

pa poizkušaj dati na directx

xsannyx ::

omg :D to maš pa neki hudoo narobe. Pobriši vso nesnago, updejtaj vse driverje (poskusi renderer spreminjat). To bi moralo delati. Čene pa na novo inštaliri. Če bo pa spet po vsem temu še vedno pa formatiri komp..

ZaOstali ::

Nič ni hudo narobe. Driver v igri je zastareli(sem se že soočil s tem problemom). V igrinem direktoriju je nekje skrit driver. Le tega zamenjaš z novejšim.

Na žalost morem rečt, da ste se vsi motili (nova Vista, novi driverji, pregled virusov ...). Očitno je problem v grafični kartici, ki se pregreva. Ko prenosnik ugasnem in se dodobra ohladi in ga ponovno zaženem, imam kakšnih 5 minut v igri fps 100. Nato pa pade, preveril sem temparature in so izjemno visoke, poskusil tudi z garancijo ampak mi niso vzeli, ker še ni nič "pokvarjeno". Sedaj lahko samo čakam, da lepiga dneva grafična odpove, verjetno ni potrebno omenjati, da je ventilator nenormalno glasen po parih minutah delovanja.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: tattoo ()

RazzorX ::

Torej če ne želiš čakat, da prenosnik crkne in ti ni škoda garancije, ga odpri in vzami dol hladilnik z grafične in procesorja, ter obriši dol tisto pasto ki je že gor in nanesi lepo novo (lahko tudi boljšo) in bodo temperature sigurno manjše (to mislim, da lahko potrdi veliko uporabnikov laptopov, ki so to delali), saj tovarniško to naredijo tako površno, da so potem temperature take da vse dela kot po jajcih. Drugače pa če se ti gre za garancijo (kar je pametno, če crkne grafična, baterija...) pa lepo igro igrat bolj zahtevno za kako uro pa bo šla grafična =).

Se ugasne :)

JerryP ::

Živjo, če imaš dostop do hlajenja in če ti je vseeno za garancijo probaj naredit tale mod.

Men se je dost podobna grafična pregrevala od samega začetka in se mi je prenosni računalnik ugašal par minut po začetku igranja dokler nisem naredil te modifikacije.

Zdaj pa so mi temperature padle tudi do 20C v idle in pod obremenitvijo in zadeva deluje bolje kot nova.

Če te zanima kaj bolj podrobno pa kr vpraš.8-)

Malo se mi gre za garacnijo, sploh zato ker je bila podaljšana. Nvidia je priznala napako za grafične kartice 8400M/8600M in so tudi zaradi tega daljše garancije. Vsekakor pa zgleda ta mod zanimiva zadeva, sploh če praviš, da deluje. Trenutno nimam časa, da bi se ukvarjal s tem, ampak mislim, da v drugi polovici decembra pa se znam odločit za kaj takšnega. Hvala.

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

nVidiini gonilniki popravljeni

Oddelek: Novice / Grafične kartice
247476 (6486) Dragi
»

Zamrznitev iger pri Radeonih HD4850 / 4870 (strani: 1 2 3 4 5 6 7 8 )

Oddelek: Strojna oprema
39128795 (12675) erzy
»

Pospeševanje računalnika

Oddelek: Pomoč in nasveti
241657 (1423) xsannyx
»

Quake IV - Multiplayer (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Igre
1219326 (6100) ERGY
»

Cod 2 problem pri grafiki