» »

Quake IV - Multiplayer

Quake IV - Multiplayer

«
1
2 3

para! ::

Torej, Quake IV.

Vsem znani THE EDGE za Quake 4:




Rail arena, kot vidite brez vode in s Quadom :>

Topic na quake3world

Cel kup screenshotov na dailyrush.dk

In seveda .avi in-game posnetka:

Quake IV CTF
Quake IV Over The Edge

LP
Death before dishonor!
  • spremenilo: Tr0n ()

fahrenGONE ::

Se nekaj slik iz retail verzije:
http://members.iinet.net.au/~fias_co/Quake4/

Cant wait! :D

Vesoljc ::

ampak sound za skok je pa spet cist mim...
Abnormal behavior of abnormal brain makes me normal...

Primoz78 ::

Ja tale sound ni prav nevem kako posrecen...:\ Kaj pol a je izsla danes al ne?...jaz mam prednaroceno...

Lp Primoz
GAMING HTPC I5 2500k/ASUS P8P67/4GB CORSAIR XMS3/
VERTEX 3/ASUS 670 GTX OC/Antec TP-650 NEW/

fahrenGONE ::

186 screenshotov:
http://rapidshare.de/files/6426640/dailyrush.rar.html (33 MB)

(izberi Free download in pocakaj ~30 sek)

Zgodovina sprememb…

G-man ::

Q2DM1 SWEEEEET!!!!! (ah spomini in solzica v rosno oko :8) )

fahrenGONE ::

Hehe, yeah... Sem gledal video in full dobro so naredili ambient zvok, ko veter piha. Launchpad zvok se mi zdi cool, boljsi in krajsi in Q3.

Se ena zanimivost - q3dm17, tista najbolj popularna space mapa iz Q3, je tudi v Q4. :D Vse je isto, Quad zgoraj, teleporti, jumppadi, rail, ...

def0r ::

nekaj se govori da je multiplayer igralnost cisto zanic. Upam da to ni res ker sm quake 3 igral 4 leta

para! ::

Dvomim, da bi id naredil naslov, pri katerem bi multiplayer bil zanič. Sploh pa glede na to, da gre za QUAKE :)

lp
Death before dishonor!

5er--> ::

Q4 ni naredil id ampak Raven.

para! ::

Pod idjevo taktirko seveda.

:)

lp
Death before dishonor!

para! ::

Seveda pa bo polno lamerjev, ki bojo jokal kako je Q4 bedn, ker ni podoben njim najljubšemu špilu (recimo Q2, Q3,...), kajti po njihovo mora vsak špil bit narjen tak kot tisti, ki so njim všeč.

Ampak, sej veste, za tiste ni PC, za tiste je kramp :P

LP
Death before dishonor!

Tr0n ::

Saj se ze po slikah in video posnetkih vidi, da ne bo nic posebnega. Kaj mi pomaga "yet another FPS" z malo lepsim enginom? Tega je ko smetja in trave, in vsak FPS je po stilu igranja in inovaciji (ce sploh lahko temu recemo tako) podoben drugim kot jajce jajcu.

Edina svetla tocka v tej kategoriji je trenutno Hellgate: London, ki pa ni cistokrven FPS. Se eden ex Blizzard team, ki ima smisel za spremembe.

fahrenGONE ::

Kot je Para napovedal, tako je TrOn napisal. :D :D

Quake 4 je cool, ima bolj raw feeling in to je tisto kar sem nekako pogresal pri Quake 3, ceprav ga se sedaj igram veliko. Sicer pa bo jasno v kratkem kje smo, ampak po moje je zelo dobro narejena igra, tako single kot multiplayer. Ce pa komu ni vsec, naj gre igrat kar mu pac pase.

Zgodovina sprememb…

def0r ::

I wanna play updated quake III arena :D
ravno napake v quake 3 kot so strafanje itd. so naredile igro zanimivo upam da ne bodo dodali prevec fizikalnih lastnosti. Ker je bil D3 polomija :)

para! ::

def, strafe je napaka, ker... ?

Tr0n, bistvo Q4 je multiplayer, in če bi igral online kakšen špil resno, bi vedu, da noben nobenemu ni podoben kot jajce jajcu.

Ampak, očitno ne veš :P

LP
Death before dishonor!

Mavrik ::

A zdaj boš pa rekel da je recimo med Q1, Q2 in Q3 en zelo opazna razlika?

Pri Q4 me je že razočaral majhen seznam načinov igranja.. saj ga že UT99 pusti v prahu... tako da nima glih dobrega naskoka pred konkurentom UT2k7.
The truth is rarely pure and never simple.

Tr0n ::

para!: Quake/QuakeWorld sem igral online se ko si ti polnil plenice in vem, da se od takrat na multiplayer FPS sceni ni spremenilo veliko, kar se tice inovativnosti v online igranju. In tudi z Q4 se ne bo. :)

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: Tr0n ()

para! ::

tr0n tud js sm igral qw skor od začetka. spremenilo? kaj pa naj se spremeni? kvejkerji hočmo hude mape, všečno fizko, quake orožja in to je to. to nam je q1,q2,q3 prinesel, očitno bo tud q4. spremembe v konceptu igre nočemo, hočmo quake, ne pa UT. če hočte pa različne načine igre mate pa UT, ki res prinaša spremembe v raznih načinih igre.

mavrik, sprememba je v feelingu ko igraš, ne moreš bit dober u qw in znat zato igrat q2 al q3. seveda je način igre isti, sej to je bistvo duel/teamplay/ctf, je pa OGROMNA razlika že med zasnovo qw in q2, da o q3 ne govorim. igre so si precej različne, kar lahko veš samo če nekaj časa posvetiš igranju, ne pa da primerjaš orožja in gamemodes, potem pa pride tr0n in začne kvasit da on hoče revolucijo :) ni to namen kvake.
Death before dishonor!

para! ::

oziroma, tr0n, da ne klatimo u prazno, povej kaj si pričakoval od Quake 4? Kakšna bi mogla bit igra, da bi reku "to je pa super,...", in da bi hkrati igra ustrezala tvojim zahtevam/pričakovanjem?

ni se treba omejit na q4, lahk tud nasplošno definiraš zate dobro online fps.

lp
Death before dishonor!

para! ::

mavrik, a u UT obstaja trick-jumping? nisem nikoli igral več kot 10 min / mesec te igre, žal.

lp
Death before dishonor!

Ziga Dolhar ::

para!: Tr0n je "igral" stvari verjetno precej bolj "resno", kot 99 % najbolj zagrizenih igričarjev tega foruma.
https://dolhar.si/

Mavrik ::

Dejstvo je da je vsaj meni že ta stvar presedla. Q1 je bil OMG!... Q2 je bil Oh yes... Q3 je bil odlična izvedba stare formule. Toda da mi že v četrto dajo isti drek samo v drugi preobleki, brez česarkoli novega pa že smrdi po nategovanju.

Trick jumpi, strafe jumpi (keri so itak bug v enginu), potem daljše skakanje pri določenih FPSih (nesposobnost?)... ni kul.
The truth is rarely pure and never simple.

Tr0n ::

para!: Jaz od FPS shooterjev ze dolgo ne pricakujem nic kaj pametnega, ker dinamika igranja ostaja vedno enaka. S tem mislim predvsem na sam nacin igranja, kjer se dolocene stvari v igri vedno ponavaljajo (npr. varovanje kljucnih elementov, kontrola mape, nacin bojevanja,...). To, da so razlicne mape, orozja, pogon,... ne spremeni same dinamike igranja. Clovek se prej ali slej pac navelica istih stvari v drugi preobleki.

Tako kot je ze Mavrik povedal; izžemajo iz produkta Quake se zadnje kapljice, inovativnosti pa od nikoder. Vzamejo ze napisan pogon, dodajo svoje modele, orozja in nekaj kode ter to prodajajo kot novo igro. Pri starejsih Quake izdelkih so se vsaj potrudili pri razvoju novega graficnega pogona.

Kaksen spil je za mene super? Taksen, ki pokaze nekaj novega in svezega, kar ostali nimajo. Na zalost je pa taksnih iger v svetu FPS shooterjev zelo, zelo malo. Edini, ki mi trenutno pade na pamet je Hellgate: London, ki sem ga ze prej omenil.

Zakaj je tako? Ker se zaloznikom ne splaca tvegat in raje uporabljajo ze preizkuseno formulo za uspeh.

matjash ::

Jaz pa preskusim veliko online streljačin in mi od tega le enih par res leži : CS:S , Wolfenstein ET in CoD - ne vem zakaj ampak probal sem tako unreale kot q2 ,3 pa to ni zame (MP igre igram zdaj približno 2 leti,prej nisem ker sem imel modemski dostop s študentsko denarnico)

Bom pa preizkusil Q4 (Ker nikoli ne ocenjujem nekaj kar še nisem probal, je pa res da se dostikrat ravnam po mnenju drugih)
... bolje pozno kot nikoli.

fahrenGONE ::

Sama kritika vas je. :D

Jaz igram deathmatch od 1996 in ce se prav spomnem smo tudi igrali proti ChAoS klanu in je blo kar cool. In Tron, ti si zmeraj imel neke pripombe, enkrat cez qw, drugic cez q2, tretjic cez 32-bitne 3D kartice, ces da so nepotrebne, zdaj pa pravis kako je super da je Q3 imel vsaj lepso grafiko. Hehe, saj me ne moti ampak se mi zdi malo smesno.

Anyway, Quake 4 je Quake 4. Izboljsave so, ce jih kdo ne vidi, njegov problem. Nuff said.

Ce komu ni vsec, naj igra kar mu je pac vsec.

Edit:
Hellgate izgleda super igra, ampak to ni isto kot deathmatch in ne more kar zamenjat Quake style. Hellgate se bolj nagiba k Diablo style igram in folk od tam bo prvi igral Hellgate. Sicer nimam nic proti inovacijam glede samega igranja in koncepta igre ampak folk ne bo kar norel tja, saj je to drug nacin igranja in ni nadaljevanje deathmatcha ampak nekaj novega. Drugace pa id Software tudi tvega z novitetami... A si ze pozabil na Quake 3?

Zgodovina sprememb…

fahrenGONE ::

Sem ravnokar igral zadevo in je res raw, frage je tezje dobiti kot pri Quake 3 in vse je bolj v marine/base stilu, orozja so super, igra je hitra. Hellchick je bila zadolzena pri Raven za UI in tudi tukaj je veliko izboljsav. Skozi igro vidis frage oz. na katerem mestu si, potem kdo je koga fental in s kerim orozjem je ponazorjeno z death simboli + nick, na koncu igre imas chat history, brez fragged sporocil. Skratka UI skozi celo igro je zelo dobro zasnovan.

Za konzolo (~) in skip intro: quake4.exe +set com_allowConsole 1 +disconnect
F12 = screenshot

Za hiter izhod iz igre si lahko date pod eno tipko bind, na primer: bind end quit ... in potem pritisnes END za izhod. To je v primeru da se vem zdi igra pretezka in bi raje igrali kaksen frp. :D

CaqKa ::

the edge je iz q2 ane?

fahrenGONE ::

Jep, iz Quake 2 z manjsimi spremembami. Tam kjer je bila voda imas sedaj jumppad + railgun in nic vec vode. Notri so se q3dm17 (tista popularna space mapa iz q3) in se spremenjena Q3 Xaero tourney mapa.

CaqKa ::

viiiiiiiiii dm17 jea.. jumpinnng to bo kul :)

Dekinio ::

Nikoli nisem nekaj nabijal Quake- bom sedam malce sporobal...

DOOM_er ::

dm17 je najbolša mapa za MP, ki so jo kadar koli naredil -> moje mnenje :\ -> ne me popljuvat
Robots will steal your job. But that's OK

CaqKa ::

najboljša mapa za pridobit orientacijo po mojem menjenu.. ker moreš bit previdn da te ne vrže iz ploščadi. meni je tudi pune dobra.

para! ::

Mavrik, to je QUAKE 4 in ne nek poskus nove formule. Bistvo je DM/CTF (modov bo itak kmalu polno) in tu ni nič presenetljivo novega. Strafe jumping je super :) Ne vem zakaj te moti, če pač lahko namesto UT-style skakanja mal zastrejfaš in dosežeš daljši skok.

Jap, tr0n, map control, lockdown, glavne stvari TPja. Kako si drugače predstavljaš resen 4v4 v katerikoli mapi? Že od tvojega prvega posta vem, da hočeš nekaj kar Quake ni, hočeš popolnoma drugačen način igranja. Orožja niso popolnoma drugačna (to bi blo bedno), so namreč znana vsakemu, ki je igral vse kvake, tudi mape niso vse različne (poleg novih so tud stare, in to je + prej kot -) ampak prenovljene. Grafični pogon je glede na Quake serijo - nov. Sicer gre za D3 pogon, ampak Quake do zdaj še ni mel takega pogona :)

Jaz sem online največ igral q2 in q3, še prej tudi qw, nobene se nisem popolnoma naveličal, je pa res da po nekaj letih se stvar preveč nadrka in takrat paše točno ista stvar v drugi preobleki in z drugim feelingom (fiziko movementa).

LP
Death before dishonor!

def0r ::

a je q3dm6?

Dr_M ::

jest pa upam, da se bo pojavi za q4 se najboljsi mod ker jih kdaj blo za ksn spil - action :)
The reason why most of society hates conservatives and
loves liberals is because conservatives hurt you with
the truth and liberals comfort you with lies.

def0r ::

I WANT TEH OSP MOD! :D

TgT ::

Dr_M:
jest pa upam, da se bo pojavi za q4 se najboljsi mod ker jih kdaj blo za ksn spil - action :)

Word >:D
Hit'N'Run

strictom ::

Clan arena rox0r ur sox0r
"Violence is the last refuge of the incompetent" - Salvor Hardin

whatever55 ::

Imam problem: Grafika v igri je ogabno zelena, zeleno nebo, stene, driverje sem zamenjal in je isto, spremenil nastavitve še vedno ogromno zelene barve celo na mapi dm 17 iz q3. Kaj je lahko narobe sicer barva deluje, vendar jo je zelo malo.

]Fusion[ ::

kaj je mogoč strafe-jump? Če ni si igre sploh ne bom nabavil :)
"I am not an animal! I am a human being! I... am... a man!" - John Merrick

fahrenGONE ::

Nekaj ne stima, probaj z kaksnim driver uninstallerjem / cleanup util.

Q3DM6 ni, so pa ostale tudi dobro narejene. Za mode bo treba malenkost pocakat, da dajo ven source. Za Linux tudi.

Mimogrede... Ob originalu dobis tudi bonus DVD z nekaj filmi in kompletnim Quake 2 + oba mission packa. Vse je full verzija, edino soundtrack ki ga dobis na original Cdjih ni vkljucen, se mi zdi.

Ne pozabite tudi na single player! Je res dodelan in misije so skupaj z ostalimi marinci, uporabljas tudi vozila, top in podobno. Medical facility je kar krut, ampak cool obenem. Je res pravo nadaljevanje Quake 2!

Strafe jump, rocket jump in podobno je mozno delat. :D

Zgodovina sprememb…

TgT ::

Ja ampak ta strafe jump ni glih dobr če npr greš v Edge gor po stopnicah in probas strafe-at tko k v q2 te kr ustavi. ;(( Da ne omenim kako se skace na skatle...
Hit'N'Run

matjash ::

A je kdo mogoče že končal single player? Ker ne morem ubiti zadnjega (vsaj mislim) šefa oziroma "Nexus".
... bolje pozno kot nikoli.

AndrejS ::

Kaj se da špilat z boti tako kot q3 ?
Ker single player preveč liči na Doom3

matjash ::

Verjetno da se bo dalo tud z boti, samo to ni to (vsaj zame) je pa SP odličen in res pritegne. Samo malo kratek je meni je vzelo 8 ur +1 ura jajcanja z "Destroy Nexuso"-om ki ga še nisem uspel pokončati.
... bolje pozno kot nikoli.

triple cross ::

Maticmlakar je dejal:
"Imam problem: Grafika v igri je ogabno zelena, zeleno nebo, stene, driverje sem zamenjal in je isto, spremenil nastavitve še vedno ogromno zelene barve celo na mapi dm 17 iz q3. Kaj je lahko narobe sicer barva deluje, vendar jo je zelo malo."

Kaj ko bi pogledal v R(etard)Text, preden sprašuješ na forumu!??! Poglej pod priporočljive specifikacije, pod grafično kartico. Minimalne zahteve.....he,he, lahko kar, očitno, pozabiš/mo. Videl boš, da igra zahteva najmanj (če se ne motim, oz. nisem zamenjal z configuracijami igre F.E.A.R.) Radeona 9800 256MB. Katero grafo imaš? Verjetno kakšnega R9200,oz. nekaj v temu rangu, kajne? Sam imam R9100 128MB, s katerim dosežem prav takšne "specialne efekte", kot ti. Notranjost stavb je vsa zelena, zunaj je veliko kockasto rdečega. Bljak!!!! Presenetljivo, pa igra deluje brez zatikanja. Igral sem kakšnih 10-20 min, nakar sem se odloču, da bom igro nadeljeval z novo grafo; čas je za pokoj R9100....no ja, le delni pokoj. Grafo bom čuval v stalni pripravljenosti, za primer, če nova odpove.

Tr0n ::

Stay on topic or else....

>:D

MadMicka ::

Tale Quake gre od dvojke samo še navzdol ;(

fahrenGONE ::

Ja no, pri vsakem nadaljevanju je ogromno komentarjev kako sux in ni prav kar so naredili. Vsak pricakuje nekaj svojega.

Meni se zdi quake 4 cool, edino navadit se ga je treba in nekateri sele cakajo na mode kot so OSP in ostali. Source pride v kratkem, linux tudi, tako da bo se zanimivo. Sem igral q4 dm, potem grem nazaj na q3 dm in kljub vec fragom me ima da grem nazaj na q4. Zaenkrat mi je tezje igrat v q4 in veckrat sem easy-frag, ampak nekako zmeraj koncam na q4... Q3 me ne zanima vec toliko, ceprav sem ga najbolj navajen. :)

Sem igral tudi QW po dolgem casu in sele zdaj vidim da je samo rl+ra+q igra, malo drugega. Vsa 'taktika' je bazirana na 'kdo prvi dobi rl in potem ciklira med rl+quad+red armor'.Je pa fast in fun, ne recem nic. Se posebno ko imas rl, hehe. >:D
«
1
2 3


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Quake Champions (Quake 5) (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Igre
13917043 (7484) scipascapa

Quake 4

Oddelek: Igre
111740 (1347) Mavrik
»

QUAKE 4

Oddelek: Igre
482948 (1446) EvilDare
»

Quake IV or 4

Oddelek: Igre
342286 (1128) Tilen
»

Doom III

Oddelek: Igre
182035 (1793) ahac

Več podobnih tem