Forum » Omrežja in internet » UMTS
UMTS
Yugos ::
Rad bi vprašal naročnike UMTS omrežja(sem T2 uporabnik) kako izboljšati hitrost prenosa podatkov, hitrost je porazna čeprav speed test opravi 1669/338 kb/s, hitrost torrentov pa ne preseže 100 kb/s čeprav ima torrent par tisoč seeder-jev in peer-ov?
Z rapidshare sem vlekel file in je po tem ko je dosegel 1000kb/s začel padati in se ustalil na 40-80kb/s, to isto hitrost imajo torrenti, nas kdo omejuje, poklical sem t2 pomoč pa so rekli da t2 nima s tem nič veze, lažejo ali je to resnica?
Uporabljam Utorrent, snemam dol z btjunkie in Partis, ima kdo kak nasvet kako povečati hitrost?
LP
Z rapidshare sem vlekel file in je po tem ko je dosegel 1000kb/s začel padati in se ustalil na 40-80kb/s, to isto hitrost imajo torrenti, nas kdo omejuje, poklical sem t2 pomoč pa so rekli da t2 nima s tem nič veze, lažejo ali je to resnica?
Uporabljam Utorrent, snemam dol z btjunkie in Partis, ima kdo kak nasvet kako povečati hitrost?
LP
- zavaroval slike: Tilen ()
Yugos ::
Wow hvala za podrobno pojasnilo, carsko da mamo tak folk gor k se res potrud da pojasni natačno kaj je narobe..
ombre ::
Zmerom, ko začneš z dolvleko imaš najprej veliko hitrost, ki nato pade na dejansko. Zdaj pri UMTSu je odvisno, koliko je že uporabnikov gor na bazni postaji, ki jo uporabljaš. Načeloma lahko vleče T-2 tam do 7 Mbit dol... Potem je odvisno veliko od strojne opreme, ki jo imaš... Se pravi modemi... Kaki USB modemi nekih neznanih proizvajalcev ne morejo doseči top hitrosti. Preveri tudi, kateri firmware ima modem prednaložen in ga posodobi če lahko. Speedtest meri hitrost do strežnika v Sloveniji... Kar pa se tiče torrentov pa je tudi odvisno do Windows, kako sprejema povezave (omejevanje povezav na 50) v XP SP3 če se ne motim itd itd...
UMTS v prvi meri ni narejen za prenos velikih količin podatkov in je za dolvleko dosti bolj priporočljiv VDSL/Optika...
UMTS v prvi meri ni narejen za prenos velikih količin podatkov in je za dolvleko dosti bolj priporočljiv VDSL/Optika...
OmbreMan - Galaxy of knowledge
hojnikb ::
Če ti torrenti slabo vlečejo probaj z uTorrent 2.0 beta.Sicer pa umts ni najbolš za torrente, že zarad tega ker so porti zaprti v eno stran.
#brezpodpisa
Vanadium ::
Meni na mobitelu torrenti, ko postaja ni obremenjena dela čisto B.P. z 200-300kb (sem pa cca 5km od antene) sploh z utorrent 1.8.4 če se ne motim. Kakšen maš pa kaj signal? koliko si oddaljen od postaje? mogoče kaka zunanja antena bi pomagala da se signal še bolj izboljša.
L.P.
L.P.
dmk ::
jaz sem na T2 UMTS dosegal hitrost prenosa pri torrentih tudi 500KB/s. Samo je pri UMTS p2p nekaj zaprt pretok, in mogoče zaradi tega ne dobiš prave hitrosti. Sem pa mel upload skoraj nič ali par deset KB, in tudi na bittorentu je nekaj kazalo en rumen trikotnik kot da ni povezava najboljša, zato sem p2p preko umts opustil.
Vanadium ::
Nevem jaz mam na novem utorrent zeleni trikotnik in deluje p2p b.p. tudi upload je zadnje čase cca 30kb/s
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
! | [P2P] BitTorrent - Naslednja generacija P2P (strani: 1 2 3 4 … 35 36 37 38 )Oddelek: Omrežja in internet | 486348 (36484) | Rias Gremory |
» | Pomoč nastavitev UTMS modema T-2 PartisOddelek: Pomoč in nasveti | 1405 (1298) | KoMar- |
» | Simobil unlimited - omejena hitrost (strani: 1 2 3 )Oddelek: Omrežja in internet | 19070 (13138) | ZdravkoČolič |
» | T-2 mobilni internetOddelek: Omrežja in internet | 4362 (3406) | neres |
» | T2 mobilni internet in portiOddelek: Omrežja in internet | 4169 (3742) | nejc85 |