» »

Izobraževalni tečaji in težave s papirji

Izobraževalni tečaji in težave s papirji

black ice ::

Dobil sem idejo, da bi v moji bližnji okolici organiziral začetniški tečaj računalniškega opismenjevanja za odrasle. Tečaj bi obsegal nekje 10 ur (tj. 2 uri na dan, 5 dni na teden).
Je potrebno za tovrstne tečaje imeti licenco?
Kaj pa plačilo? Glede na to, da dandanes ni nič zastonj bi zaračunal neko simbolično ceno. Moram za to imeti odprt s.p. ali je dovolj tudi to, da je tečaj organiziran v sklopu mladinskega društva? Malce mi je nejasno vse skupaj, glede na to, da bi naj bila takšna (in drugačna) društva neprofitna.

O vsej stvari želim biti 100% prepričan, da ne bi kasneje imel kakršnekoli težave zaradi tega. Po eni strani bi naredil nekaj dobrega za družbo, mogoče zaslužil kak evro ali dva, potem bi se pa našel nekdo, ki bi me po domače povedano zaj* samo zato, ker lahko.

Hvaležen bom za kakršnokoli pomoč.

Phoebus ::

no, če bi predaval za denar, to nebi bilo neprofitno delo :-)

Tody ::

Ice, društvo lahko komot zaračuna in pobira keš samo na koncu leta ne sme izkazat dobička. Torej ta denar, ki ga boste pobral morate tudi zapraviti (plus plačati ustrezne davke). Ti kot fizična oseba ne smeš pobirati denarja (vsaj zakonito ne).

Licence ne rabiš, razen če bi jim hotel dati potrdilo da so naredili tečaj, ki ga priznava država, recimor da ga lahko uvelavijo kot 4 predmet na maturi ali nekaj podobnega.

black ice ::

Torej društvo odpade, ker na koncu vsa sredstva ostanejo društvu.
Za s.p. še ne izpolnjujem pogojev, ker sem še dijak. Stric ima d.o.o., vendar gradbeni inženiring. Slišal sem, da je možno še kasnejše (baje brezplačno) dodajanje dejavnosti, vendar nisem prepričan če je to možno tudi za d.o.o. Pod katero dejavnost bi "padla" moja ideja? Bi za tečaj ali dva bilo potrebno dodati novo dejavnost?

ales85 ::

Saj te lahko društvo "najame" preko študentske napotnice in ti plača.

black ice ::

Hm... na to pa sploh nisem pomislil. Kakšni so odtegljaji pri tej opciji? 15% vzame študentski servis, koliko % davka mora društvo od dajatve študentskemu servisu še plačati? (Tody je nekaj govoril o tem.)

Tody ::


Znesek na računu za opravljeno študentsko delo izračunamo tako, da znesku na napotnici dodamo 12 % (koncesijska dajatev) in 2 % (dodatna koncesijska dajatev) ter davek na dodano vrednost na koncesijsko dajatev in dodatno koncesijsko dajatev: 12 % KD (koncesijska dajatev) + 2 % DKD (dodatna koncesijska dajatev) = 14 % + 20 % DDV (na KD + DKD) = 16.8 %

Na računih za podjetja, za katera postopek plačila in prijave pavšalnega prispevka za obvezno zdravstveno zavarovanje (PPOZZ) izvede študentski servis, prištejemo še PPOZZ (4,27 EUR).

BLIŽNJICA ZA HITRO POT DO ZNESKA NA RAČUNU:

znesek na napotnici pomnožimo s faktorjem 1,168, prištejemo PPOZZ (4,27 EUR) in dobimo znesek za plačilo.

Primer:

Študentov honorar je 200 EUR

Račun, ki ga bo prejel delodajalec: 200 EUR x 1,168 + 4,27 EUR = 237,87 EUR.

http://www.studentski-servis.com/Podjet...

black ice ::

Torej je to vse? Mislil sem, da mora društvo poleg dajatev ob plačilu študentskega dela še kaj plačati. Očitno sem se motil.
Hvala.

Tody ::

Na grobo more potem društvo pazit, da ne preseže nekega limita, koliko prometa naredi, ker če ima večjo davčno osnovo od 25.000 eurov lahko kr dost davkov plača.


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Alternativa študentski napotnici (strani: 1 2 )

Oddelek: Loža
6219829 (17551) Furbo
»

Vpliv zakona o uravnoteženih javnih financah na študentsko delo (strani: 1 2 )

Oddelek: Problemi človeštva
5712998 (11617) pirlo
»

Avtorska pogodba, vprašanja

Oddelek: Loža
4110075 (8707) LeQuack
»

Študentski Servisi - Kako oskubiti študenta!

Oddelek: Loža
121977 (1534) Daedalus
»

Obdavčeno študentsko delo! (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Loža
1088356 (7230) GregiB

Več podobnih tem