» »

Zvočna izolacija sobe

Zvočna izolacija sobe

Fury ::

ve kdo kok stane zvočna izolacija? pa kdo to izvaja? pa kok je to kej ucinkovito kar se basov tice :) Upam da ni predrago :)

Zivim v bloku, pa bi rad zvočno izoliral svojo sobo ali pa vsaj mejne stene na druga stanovanja... ker rad naglas poslusam musko :)

V-i-p ::

Profi majstri za izvedbo izolacije te bodo predgrago prišli. Na tvojem mestu bi kupil tisto peno, po treh štirih stenah jo boš pa ja položil, samo poleti boš imel savno tam notri :)
Kar lahko storiš danes, ne odlašaj na jutri. Raje reci, da si naredil že včeraj!

ali3n ::

Enkrat sem bil v stanovanju, kjer so imeli eno sobo zvočno izolirano (hčerka je igrala klavir... tečni sosedje...u know); zadeva je bila narejena profi - kar pomeni zvočne obloge po stenah + dvignjena tla za kakih 30cm - kakopak zvočno izolirana... drago!
- "Rozi vidm." "S psom!"
- "A vidš, to je pa že delirij... preveč piješ! Dec nemarn..."

Fury ::

no, se mi je kr zdel da to stane :) kje je pa una pena za dobit? kksna astra al pa kej?

Fury ::

fora je v tem da itak zivimn cist v najnizjem stuku v kotu blok... torej mejim na hodnik, sosednje stanovanje, eno shrambo in zgornje stanovanje... za sosednje niti ni tok problem ker tam zivi ena gospa k pride 1x na let sem :) za zgornje pa je problem ker eni kmetje not zivijo k nam skos smeti dol mecejo na balkon in nismo v prevec dobrih odnosih tko da pomoje sam cakajo da bojo lahko 113 klical.. tko da strop bi blo treba nujno pa mogoce se tisto steno k na uno babico meji... ostalo ni problem.. pod mano so kleti, 2 steni sta notranji, 1 stranska je balkon, 1 stranska je pa tut u bistvu klet

Blup ::

V Atri maš 1m2 zvočno izolacijske pene za 7-8.000 SIT ... tko, da to te bo drago pršlo... efekta pa ne bo... za glasno musko je treba še kej več narest... in predvsem dražiga!

Blup
:\

LoneWolf ::

Zvok se v blokih v precejsnji meri prenasa po zidovih, ne samo direktno skozi steno od tvoje sobe do soseda. Zelo verjetno te slisi ne samo sosed nad tabo, ampak tudi tisti, ki so par nadstropij visje, ravno zato, ker zvok potuje po navpicnih stenah bloka. Kaksne cevi centralne kurjave so tudi lahko odlicen medij za prenos zvoka. Ce bos izoliral samo strop, ne pa tudi sten, bos sicer nekoliko zmanjsal jakost direktnega zvoka, ampak zgoraj te bodo vseeno kar dobro slisal. Ce delas zvocno izolacijo, ne mores tega naredit na pol, en strop pa dve steni - nisi naredil prakticno nic, vibracije bodo sle enostavno po neizolirani steni mimo izolacije na stropu, pa si na istem.

ru7 ::

Kot prvo, le daš tisto peno vsepovsod imaš gluho sobo in je kap za not bit! Mi delamo studio doma, pa smo dali približno 30-40 cm izolacije! Tu je približno 10cm stiroporja, 10cm volne, ... , na koncu pa 2cm iverne plošče! Ma ne vem, če si boš sobo izoliru, pa maš pol še sipe (trojne), vrata nova, ker vsaka lukna ti bo izolacijo uničla (ne bo tko dobr, nekje ti bo uhajal)

Gh0st ::

Seveda, ne delat gluhe sobe! Tist je za snemat vokale in je nemogoče poslušat musko. Recimo če bi v gluhi sobi igral bobne bi se slišal samo attack, to pa je tako, kakor bi z bobnarsko palčko udaru po powštru...:\
you might start believe in Gh0st stories. you're in one. :)

R-S-LoVe ::

Navodila:
Step 1:
Basovc postavi na zlo tanke nogice, najboljše je če dobiš kje špičke (stožce).
Step 2:
Če si kdaj kupoval jajce (kurje:)) ), si zraven dobil embalažo. Kupiti moraš 20 oz 25 jajc, tista embalaža je prava. Tisto embalažo, prebarvaj, da bo malo lepše zgledala in jo polepi po kritični steni. To bo za prvo silo! Vedi pa, da nizki toni (nizke frekvence) potujejo z lahkoto skozi ovire, tko, da ti želim veliko sreče.:\
Fear Is The Path To The Dark Side, Fear Leads To Anger,
Anger Leads To Hate, Hate Leads To Suffering!

Tr0n ::

Fury: ti bom svetoval isto, kot sem ze v podobni temi.

Nabavi si kvalitetne slusalke (v rangu 20-30k SIT, semi-pro). Bos ceneje skozi prisel, pa se zvok bo boljsi.

OnTheMic ::

Oj! Glede teh kartonov za jajca - to je rešitev samo za zmanjšanje odbojev in odmevov v sobi (boljša akustika prostora), pri zvočni izolaciji prostora pa ne pomaga kaj dosti... imam celo sobo obloženo z njimi. Visoki in srednji toni se res kar dobro zadušijo, za base pa so kartoni (pa tudi piramidasta pena iz Astre) čisto premalo. Za dušenje basov boš moral precej bolj obložiti stene in strop (glej zgoraj komentar od "ru7"), pa tudi precej globlje seči v denarnico.:(
Mimogrede, si že kdaj pomislil na kakšne res dobre slušalke?:\
LP:)

HeMan ::

Tr0n enim je skoda uses in uzivajo ob glasbi in bi radi uzivali tudo ko bodo starejsi, zato raje poslusajo na zvocnikih, kot na slusalkah :) Tako je moje mnenje, raj poslusam potiho, kot pa da uporabim slusalke.

para! ::

Poslušat glasbo na zvočnikih in slušalkah je popolnoma drugačna stvar.
Death before dishonor!

Fury ::

ma sej sem mel cist ql slusalke (ne uprasat kaj sem naredu z njimi :( ) ampak tist ni bil filing poslusat... (pr zvocnikih recimo prva stvar k mi pride napamet je to da te bas dobesedno trese.. pri slusalkah pa trese samo mal betico :)) pa se glava ti odpove cez neki cajta... sej jest tut nebi fuul naglas poslusu ampak sam tok da mi naujo sosedi klical policije... sem probal sicer it v kopalnico, ki je locena od moje sobe prakticno samo z 1 steno in 1 pregradno, pa se dost mal slis... mogoce bom kr do sosedov uletu... :)

8k za tak slab efekt kot pravte je res en drek :) bom pa res za foro probu basovca na spicke postavt :P mogoce pa kej pomaga :)

hvala za un nasvet glede vertikalnih sten :)

se kaksne ideje? :) ce nic drugega bom vsaj z jajci vse polimal :P

Fury ::

sem sel mal k sosedom cekirat in sem ugotovil da se dost mal slis .. v zgorn stuk komi kej... basov se sploh ne slis... zgleda da zato ker mam 2 nosilne stene debele 30cm v sobi... tko da tisto foro z pakungami od jajc bom izvedu ce prave da res pomaga za visoke tone? ker predvsem to se slis... bom dal po stropu pa po mejni steni na sosednje stanovanje.. pa ce se kdo prtoz bomo pa se naprej... :)

Zergon ::

jah če maš peno al pa katerokoli mehko stvar na tisti strani stene k maš sobo (studo) se ti bo zvok čist "zadušu", zato je ful priporočljivo, da maš vsaj na eni steni še kšno ploščo (pač, čez ceu zid) da se bo zvok lahko odbijal (fizika pa to!).:))

akustik ::

Dobro podjetje za akustične materiale, je ELEKTROAKUSTIKA, imajo kar veliko refernc kukr sm se mal pozanimu okoli, tudi pri meni so delali, home studio, pa nisem bankrotiral, so pa distributerji za akustične pene VICOUSTIC, te materiali res delajo čudeže.

Okapi ::

Bolje pozno kot nikoli:))

O.


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo

zvočno izoliranje 300W moči ?

Oddelek: Loža
291937 (1425) ginekk
»

izboljšanje akustike sobe

Oddelek: Zvok in slika
115145 (4731) jamiroq
»

Zvočna izolacija

Oddelek: Zvok in slika
133509 (3164) vuce
»

starši jih ne prenesejo!!! (strani: 1 2 )

Oddelek: Pomoč in nasveti
737295 (5117) Vice
»

Zvočna izolacija sobe

Oddelek: Loža
1610956 (10648) Brane2

Več podobnih tem