Forum » Pomoč in nasveti » P2P in backup
P2P in backup
crazyx ::
Pozdravljeni,
imam sledeči problem in sicer zamislil sem si da bi iz določenih datotek na računalniku naredil .torrent in bi jih preko P2P omrežja poslal na drugo lokacijo. Gre za veliko količino podatkov zato je pomoje P2P najprimernejši. In sicer, ima kdo kakšno idejo kako bi se to dalo avtomatizirati. Bittorent programi imajo opcijo da lahko sami zajemajo podatke iz določene mape. Manjka mi torej še samo samo kreiranje torrentov. Torej na kak način bi se znali kreirati sami?
imam sledeči problem in sicer zamislil sem si da bi iz določenih datotek na računalniku naredil .torrent in bi jih preko P2P omrežja poslal na drugo lokacijo. Gre za veliko količino podatkov zato je pomoje P2P najprimernejši. In sicer, ima kdo kakšno idejo kako bi se to dalo avtomatizirati. Bittorent programi imajo opcijo da lahko sami zajemajo podatke iz določene mape. Manjka mi torej še samo samo kreiranje torrentov. Torej na kak način bi se znali kreirati sami?
dronyx ::
Ne razumem, zakaj bi za to potreboval torrent? To lahko narediš enostavno z FTP protokolom. Obstajajo programi (recimo Cobian backup), ki ti znajo na tak način izvajati backup po časovnem razporedu, vmes ti lahko pa še stisne podatke, da je manj za prenašat.
crazyx ::
Načeloma torrent zato ker v primeru da pride do napake v prenosu je tukaj zelo lepo rešeno in lahko gre dalje brez kakršnih koli problemov...
blackbfm ::
Uporabi obstoječe in preverjene rešitve. S kompliciranjem ne boš dosegel bistveno boljšega (če sploh) rezultata.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Nemško vrhovno sodišče dovolilo razkritje identitete p2p piratovOddelek: Novice / Zasebnost | 7019 (4938) | St235 |
» | The Pirate Bay ugasnil sledilnik, prešel na protokol DHT (strani: 1 2 )Oddelek: Novice / Avtorsko pravo | 13885 (11426) | Lonsarg |
» | Francija pripravlja ostrejšo protipiratsko zakonodajo (strani: 1 2 3 )Oddelek: Novice / Avtorsko pravo | 16279 (11591) | redo |
» | V Britaniji se pripravlja akcija opozarjanja P2P piratov pred izključitvijo (strani: 1 2 )Oddelek: Novice / Avtorsko pravo | 12833 (9030) | JayKay |
» | Nov način boja proti piratstvu? (strani: 1 2 3 4 )Oddelek: Novice / Avtorsko pravo | 17348 (11553) | gruntfürmich |