» »

V Britaniji se pripravlja akcija opozarjanja P2P piratov pred izključitvijo

1
2
»

pejt_u_kujac ::

Jaz sedaj malo provociram, da bi se ljudje zavedli, da pravice niso kar od boga dane - da si jih moramo vedno znova priboriti in da jih je treba ceniti.

@Matthai AMEN!!! Žalostno je to, da so ljudje preveč brezbrižni in se bodo najbrž začeli zavedati, ko bo prepozno. Tudi boljševiki so najprej bili manjšina, pa nacisti so tudi začeli kot nepomembna stranka, ko se je pa folk začel kasneje zavedati resnosti problemov je bilo pa za desetine milijonov nesrečnežev, ki so končali pod zemljo, žal prepozno!!!

Nimam nič proti temu, da družba teži k napredku, miru, redu itd., vendar mi gre na živce, ko super elita pod pretvezo reda in napredka proda naivni javnosti diabolične ukrepe, ki samo še bolj zasužnjijo množice in onemogočijo enake možnosti za vse, saj s tem, ko te recimo izklopijo iz neta (recimo zaradi mp3-jev) so te porinili na obrobje družbe. Ob vse višjih cenah surovin in hrane, bo večini vsak evro ratal pomemben in res bi lahko že naredili globalen sklad kamor bi sprejemali tudi prostovoljne prispevke (recimo, da jih lahko nekaj celo uvelaviš pri dohodnini), kjer bi zbrana sredstva naknadno prerazporedili do ogroženih založb in avtorjev (tudi sam bi dal cca. 100-150 EUR na leto). Lahko začnemo civilno iniciativo in predlagamo v EU parlament ali UN, samo vam garantiram, da bo predlog naletel na gluha ušesa, ker enostavno povedano jih boli k... za avtorje, ampak se jim gre le za popoln nadzor in poneumljanje množic in s tem uničenje konkurence!!!

Keyser Soze ::

Avtomobili, ki ste jih kupili tudi zmorejo veliko hitrost npr. 200 km/h (ok, nekateri seveda malo manj), vendar to ti še ne daje pravice da bi se kjerkoli po cesti vozil s tako hitrostjo z razlago da si avto plačal in da ga lahko zato polno izkoristiš. To kar pojasnjuj policaju, ko ti bo veselo pisal kazen. Enako je seveda z internetom.

A ta analogija je v povezavi z pasovno širino oz. celotnim zasedanjem le-te ali v povezavi z dodeljenim priključkom in nelegalnim prenosom datotek?
OM, F, G!

fiction ::

ISP ne more in ne sme vedeti kaj dolocen uporabnik prenasa. Ce se odlocijo sniffati promet, je to grob poseg v zasebnost, ki je brez odloka sodisca najbrz tudi kazniv. V takem primeru se vedno lahko prenasas podatke na kakrsenkoli nacin sifrirano med koncnima tockama oz. s steganografijo skrito kot nekaj drugega.

Ampak tukaj je misljeno da bodo MediaDefender like agencije poskrbele za "dokaze" in sodisce bo prepovedalo ISP-ju, da ti ponuja internet. Torej policija ali inspektorji sploh ne bodo vec potrebni, vso njihovo delo opravijo pristranske "detektivske agencije". Sodisca so preobremenjena s tem? Ni problema bo pac direktno prislo do sodelovanja med ISP-ji in zalozbami v stilu "divjega zahoda", kjer te bodo pri sumu "odstrelili".

Problem pri izklopu interneta je, da bi morala biti pogojna obsodba v stilu toliko let ne sme vec piratizirati oz. poceti ilegalnih stvari, ne pa toliko let mora biti brez interneta. Ce recimo nekdo oropa banko, obsodba ne more biti tako absurdna kot "med ropom je hitreje dihal, omejimo kolicino zraka, ki ga lahko porabi v naslednjih 5 letih" ali pa "pri begu je tekel po
plocniku - prepovejmu mu da se kdaj stopi na plocnik".

V primeru nekega streznika hostnega pri dolocenem ISP-ju, ki sluzi za izvajanje ilegalnih aktivnosti (posiljanje spama, gostovanje piratske vsebine), je prepoved mogoce se le logicna, ceprav v bistvu brezvezna. Z zaplembo tistega racunalnika je vse opravljeno. Oseba po tem lahko naroci kolokacijo pri istem ponudniku ali pa kje drugje. Verjetno ponudnik sam ne bo vec hotel ponujati storitve zlobnezu, saj bi si tako nakopal na glavo prevec problemov - tukaj ni potrebna cisto nobena prepoved.
Da ne govorimo o tem, da ponavadi spam posiljajo okuzeni racunalniki po svetu, ne nek posebej temu namenjen streznik in tudi razsirjanje piratskih zadev postaja vedno bolj decentralizirano.

Drugace je pri domacem dostopu do interneta. Tukaj je v bistvu zelo tezko dokazati, da je nekdo narocil 10/10 paket izkljucno zato, da lahko prenasa preko P2P omrezij piratske zadeve. Se pravi takrat ko bere mail, prek VOIP govori s sorordniki ali pa dostopa do dolocenih ne-problematicnih spletnih strani samo prikriva svoje piratiziranje? :)

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: fiction ()

poweroff ::

Kolikor jaz razumem tole zadevo, sodišč sploh ne mislijo vključiti.

Poleg tega sem mnenja,da si ISP ne sme zmišljevati kdo bo njegova stranka. Tako kot mi Mercator ne sme določati ali lahko kupujem pri njih ali ne.

Pravilo bi moralo biti tako. Če piratiziram/spapam/kradem, naj me obsodi sodišče. Naj mi zapleni strežnik. Ko odplačam svoje, grem spet lahko h istemu ISPju/v isti Mercator in tam lahko stvar ponovim. Spet je le sodišče tisto, ki me sme kaznovati.

Če sem pa hudo annoying pa lahko Mercator doseže sodno prepoved hoje v njihove centre. Enako bi moralo veljati za ISPje. Če si annoying, vložijo tožbo in potem te mirno zabrišejo ven.
sudo poweroff

Ziga Dolhar ::

Matthai, pa vprasanje pogodbene svobode?

(Sicer 'dostop do interneta ze lahko meji na vprasanje podrocja upravnega prava, pa vendar se mi zdi, da konkretni ISPji se nimajo obveznosti kontrahiranja.)
https://dolhar.si/

Tear_DR0P ::

zato ti bomo sedaj zeplenili... cesto
v bistvu samo prepovejo vožnjo po cesti - ali pa pretok podatkov po kablu :)

matthai - si prepričan, da ti v merkatorju varnostnik ne bo rekel, da se obrni in pojdi proč? če boš tam kradel večkrat, verjemi da te bodo imeli nagledanega

kar pa se tiče vseh zaskrbljenih - ISPji so po sloveniji že do sedaj samovoljno izključevali uporabnike - dobil si obvestilo, da imaš na računalniku virus in da preveč obremenjuješ omrežje, zato si odklopljen - poglejte malo po STju, ko uporabniki pišejo o tem. in njih prav nič ne boli če te izklopijo - vsak ISP s poslovnimi uporabniki zasluži toliko, da zasebnikov ne potrebuje - zato pa je broadband na voljo v mestih, ne na vasi
"Figures don't lie, but liars figure."
Samuel Clemens aka Mark Twain

Pyr0Beast ::

matthai - si prepričan, da ti v merkatorju varnostnik ne bo rekel, da se obrni in pojdi proč? če boš tam kradel večkrat, verjemi da te bodo imeli nagledanega
Kopiral, kopiral. V glavem šel bi do štanda za kruh in si spekel svojega (s svojo moko, pečico, štromom in znanjem), ter počistil za sabo. Nelegalnost uporaba prostora ?


dobil si obvestilo, da imaš na računalniku virus in da preveč obremenjuješ omrežje, zato si odklopljen
Meni je to čisto kewl, dasiravno so me že parkrat (skoraj popolnoma) odklopili. Štos v tem je bil, da je (čist) server preko routerja lavfal na 5ki, zombi od cimra pa na 2ki. Odklopili so 5ko, ker, kao je na 2ki bila priklopljena -televizija-.
In DDOS je krnjenje integritete omrežja, mojega, ker server ni mogel dostopati do drugih in drugi do njega, ker je bil switch popolnoma zafilan, in njihovega, ker so najbrž bile na drugem koncu podobne težave.

P2P pa nekako ne krni integritete omrežja, saj je promet, kot vsak drug. Če pa nimajo dovolj bandwidtha bo pa tudi tebi padla hitrost, ne le drugim.
Some nanoparticles are more equal than others

Good work: Any notion of sanity and critical thought is off-topic in this place

mesoreznica ::

Avtomobili, ki ste jih kupili tudi zmorejo veliko hitrost npr. 200 km/h (ok, nekateri seveda malo manj), vendar to ti še ne daje pravice da bi se kjerkoli po cesti vozil s tako hitrostjo z razlago da si avto plačal in da ga lahko zato polno izkoristiš. To kar pojasnjuj policaju, ko ti bo veselo pisal kazen. Enako je seveda z internetom.


Napačno razmišljanje. Če boš pretiraval te bodo kaznovali za to usposobljeni in pooblaščeni ljudje. Torej policija in sodišče. Kako pa bi se ti počutil če bi ti dars prepovedal vožnjo po avtocesti, ker so se tako pač dogovorili z zelenimi slovenije?

Torej kazniva dejanja naj pregnjajo policija in sodišča oziroma za to usposobljeni in pooblaščeni ljudje ne pa provider.

LP
Gigabyte UD3P, E8500 @ 4.5 GHz , HD4870-X2, 4GB ram (Xtreeme Dark),
WD Velociraptor, LC Legion-X

Ziga Dolhar ::

Gre za pogodbeno sankcijo. Ce se prizadeta stranka ne strinja - gre lahko na sodisce.
https://dolhar.si/

Ziga Dolhar ::

Zato primerjava s prometnimi prekrski ali kaznivimi dejanji, ki so javnopravne narave, ni na mestu. Prav lahko pa je dejanje kaznivo dejanje in tudi krsitev pogodbe.
https://dolhar.si/

dexterboy ::

@Matthai; če si želel malo podžgati pri ljudeh razmišljanje, SI ZADEL!, BRAVO!
Mene je že pogrelo, he he. Ena (brezvezna) tema, pa bo kmalu odprla vrata na 3. strani...
@mesoreznica; se popolnoma strinjam s teboj. Ena RIAA (ali kdo drug) bo našel na tvojem IP-ju povečan P2P promet, obvestil o tem tvojega ponudnika in on te bo kar odpikal??? ;((

60 let je tega, kar je po celem svetu (vseh kontinentih) tekla kri. Bojim se, da se ta čas ponovno bliža... In mogoče torrenti sploh ne bodo povod za to.
Aja, da ne pozabim; doma imam cca 1200 filmskih DVDjev, vse s podnapisi, DD zvokom, polna DVD ločljivost... Glede na to, da tega ne smem deliti po netu (saj me ISP blokira), bom to kloekcijo prinesel s seboj na Nanos in odprl štand/stojnico. Tako visoko v hribe se zamaščenim, debeluhastim, trigliceridastim voluharjem iz RIAA-e (in ostalim) ne bo dalo švicati - razen, če ne pošljejo s.w.a.t. team :D :)) :)
Ko ne gre več, ko se ustavi, RESET Vas spet v ritem spravi.

3p ::

Ma vsi ga biksate. Pravica do zasebnosti še ni enaka pravici do piratiziranja avtorsko zaščitenih vsebin. In ja. Če ne bi bilo toliko piratiziranja, ISPji/državni špiclji ne bi imeli tako dobrega razloga za vpeljavo strožjega nadzora.

AmokRun ::

Pa sej imamo kao demokracijo.
Dajmo referendum:

Piratiziranje: DA/NE
Spam: DA/NE

Pa bomo poj vidl:)

MrStein ::

Ni kaj za videt, glede spama vsaj.
Je že ilegalen (torej "NE").
In ugibam, da se večina s tem strinja.
Motiti se je človeško.
Motiti se pogosto je neumno.
Vztrajati pri zmoti je... oh, pozdravljen!

pejt_u_kujac ::

Ma vsi ga biksate. Pravica do zasebnosti še ni enaka pravici do piratiziranja avtorsko zaščitenih vsebin. In ja. Če ne bi bilo toliko piratiziranja, ISPji/državni špiclji ne bi imeli tako dobrega razloga za vpeljavo strožjega nadzora.

Ma jade. Ajde to, da stisnejo za jajca tiste pametnjakoviče, ki služijo s prodajo piratskih vsebin, še razumem...dobro tudi, da so se obesili za vrat podjetjem mi je tudi še nekako razumljivo....Sam to, da so se pa lotil uporabnikov je pa totalno sranje in če bi bila res volja za prosperiteto avtorjev, bi se tudi to dalo rešiti (kako, beri moj post zgoraj), ampak, ker je zadaj čisto drug Orwellovski plan mi pa res že presedajo razno razni polikanci, ki tako branijo te avtorske pravice. Garantiram vam, da če bi od davkov nagraben denar, ki ga sedaj države pobirajo od prodaje praznih ploščkov, diskov itd., namenile za poplačilo avtorjev in če bi se končno ustanovil globalni sklad kamor bi namenjali sredstva tudi prostovoljno (seveda bi lahko te donacije šteli kot davčne olajšave), bi se že zdavnaj začel uveljavljati presežek finančnih sredstev in bi bil volk sit pa še koza cela. Bil sem eno leto v skandinaviji in vam lahko iz prve roke povem, da to da so oni tako razviti nima nič opraviti s pregonom folka zarad dolvleke mp3-jev in filmov (saj tudi oni "piratizirajo" in so med vodilnim >:D), ampak so vzroki za njihovo razvitost povsem drugje.
Svoboda govora, pravica do zasebnosti in spoštovanje človekovih pravic bi morali biti naše prioritete, ne pa da se gremo spet drakonjanski lov na čarovnice. Potrebno je tudi pogledati vzorec, ki se ponavlja, in sicer, da za vsak torrent tracker, ki ga uspejo sesuti, se kot odpor odpre več novih (taka je pač človeška narava).
Pa tudi s tem so se zaklal, ko so začeli omejevati vsebine, ki jih KUPIŠ na samo en računalnik (DRM, časovna limita in podobna sranja). Kupiš film prek neta, pol ga pa ne moreš gledat na drugem domačem računalniku (ja valda:Pbom potem kupoval). Naj naredijo plačljivo storitev tako liberalno in preprosto (ter cenovno ugodno) kot so torrenti in verjamem, da nas bo veliko presedlalo v "legalne" vode!!

Tear_DR0P ::

pyro a z ddosom pa kaj drugega kot podatke pošiljaš po mreži? zakaj jaz ne smem pretakati množice podatkov, pirati bi jih pa lahko? it aint fair.

kar pa se merkatorja tiče pa nisem nikjer primerjal SWja s piratstvom - samo matthaiu poskušam razložiti, da ko pride iz zapora ne bo mogel kar tako v isti merkator - tudi če pride samo iz rehabilitacije za alkoholika, bo imel težave s kupvanjem v istem merkatorju
kar pa se tiče kopiranja kruha, pa če že res hočeš biti picajzlast - najprej moraš uporabit isti recept kot tvoj pek, če hočeš res na podoben način kradit, kot pri CDju. kot drugo te lahko pa še sanitarna poči po žepu, ker nisi opravil ustreznih pregledov - medtm ko te SAZAS za peko CDjev ne more - aja te že :D
"Figures don't lie, but liars figure."
Samuel Clemens aka Mark Twain

Pyr0Beast ::

pyro a z ddosom pa kaj drugega kot podatke pošiljaš po mreži? zakaj jaz ne smem pretakati množice podatkov, pirati bi jih pa lahko? it aint fair.
Z torrentom ne mečeš ravno strežnikov dol. Poleg tega bi se lahko P2P še zahvalili, saj offloada ogromno podatkov iz DL-serverjev, kar rezultira v nižjih potrebnih hitrostih povezav.
Some nanoparticles are more equal than others

Good work: Any notion of sanity and critical thought is off-topic in this place

driver_x ::

- Merkator se kot trgovec do strank ne sme obnašati diskriminatorno. Kot je že nekdo prej omenil, lahko dosežejo sodno prepoved. Bistvo: prepoved izreče sodišće;

- Kako je s prestrezanjem telefonskih pogovorov? V oglasnikih je polno telefonskih številk, preko katerih se ponuja prostitucija. Sicer samo domnevam, da je ponujanje spolnih storitev prepovedano, toda ali je že kdo pomislil, da bi operaterjem naročali naj take telefonske številke izklopijo. Gre pa po mojem za podoben primer: uporabo (sicer legalno zakupljenega) omrežja za pomoč pri prekrških / kaznivih dejanjih.

- Kakor vem, telefonske in druge komunikacije ni mogoče kar tako prestrezati brez sodne odredbe. Pri internetu je to očitno dovoljeno. Zakaj?

poweroff ::

Krnjenje integritete omrežja? Kaj pa če jaz zaradi ne vem kakšnega razloga pač MORAM pošiljati SYN paketke? :-)

Ziga, kaj pa praviš na tole. Najdi.si omogoča pošiljanje SMS-ov preko spletnega vmesnika. Vendar pa sporočile pred pošiljanjem pregledajo (avtomatsko) in grde besede zamenjajo z zvezdicami.

Najdi.si pravi, da oni s tem samo delajo tisto, kar piše v njihovih splošnih pogojih. Po drugi strani pa s tem v bistvu posegajo v vsebino zasebnih SMS sporočil!

Pa še tale vaja v razmislek - bi bilo OK, če bi Telekom izklopil nekoga, ki recimo kliče na kakšne čudne številke?

Kako se izkljaplanje sklada z načelom mere conduit?
sudo poweroff

šernk ::

še v vsakem zakonu je bilo ogromno lukenj in tudi tu jih je. bomo pa dali 20€ za program ki te preusmeri na drugi server na kitajskem in nato preko njega ti brskaš po netu.

preverjeno delujejo, saj s takšnih programom nisem mogel na stran, ki omogoča dostop le slovenskih IPjev
In general, high velocity doesn't produce harmful injuries.
But what is dangerous is the high acceleration
or deceleration given at a certain time interval.

aljazh ::

> Pa še tale vaja v razmislek - bi bilo OK, če bi Telekom izklopil nekoga, ki recimo kliče na kakšne čudne številke?

Hm, tole me je spomnilo na zadevo par let nazaj, ko je bilo precej računalnikov po Sloveniji "okuženih" z dialer-ji, ki so klicali na hot line v kakšne eksotične dežele in so ljudje dobivali astronomske telefonske račune. Če me spomin ne vara, je Telekom takrat rekel, da ni njihova naloga (dolžnost) gledati na to, kam uporabnik kliče in koliko zapravi. Da je to čisto problem uporabnika, če ima nesnago na računalniku. In ljudje so morali astronomske račune plačati. Potem sicer so, ob močnem pritisku medijev in "teženju" ZPS generalno blokirali klice na komercialne številke v "čudnih državah". Če bi kdo vseeno želel klicati te številke, bi moral vložiti zahtevek za odpravo blokade na njegovi številki.

Sedaj (oz. v bližnji prihodnosti) pa bi ta isti Telekom (Siol) recimo začel odklapljati P2P uporabnike. A sedaj pa bi kar naenkrat imel dolžnost brigati se, kaj uporabnik počne? Saj ni njihov problem, če uporabnik počne kaj nezakonitega, tako kot ni bil njihov problem, če je nekdo "naklepal" račun v znesku par 100 bivših jurjev, ker je imel nesnago na računalniku.

Mogoče bi se to dalo uporabiti v debati, če bo do podobnih poskusov vigilantstva ISPjev prišlo tudi pri nas.

Ziga Dolhar ::

Aljaz, zanimivo je, da bi slo tu prakticno na obeh straneh lahko za venire contra factum proprium. Skoda le, da je potrosniska stran precej bolj nedefinirana.

Sicer pa ne gre pozabit na moznost, da se to vprasanje uredi v pogodbi, ter kontra upravnopravni vidik Telekoma kot ponudnika komunikacijskega omrezja.
https://dolhar.si/

poweroff ::

šernk: program, oziroma anonimizacijsko omrežje, ki dela točno to, kar ti praviš, že imamo.

Vendar pa so prenosi obupno počasni celo zgolj za surfanje.

In če pobrskaš po novicah o Tor-u, boš videl, da se ljudje kar precej norca delajo iz njega, češ da je nepotreben, neuproaben, itd.

Na srečo nas je nekaj "zanesenjakov", ki zadevo testiramo in razvijamo.

Aljaz in Ziga: točno to je problem, arbitrarnost ISPjev/Telekomov. Če jim paše, v nekaj posežejo, če ne, pač ne. Potem pa pride država in jim naloži, da zanjo opravljajo policijsko delo. In potem ISPji težko rečejo ne.

Sicer pa prispevek o cenzuri SMS-ov: http://fdvtv.blogspot.com/2008/06/sms-i...
sudo poweroff

urban99 ::

mal offtopic - včeraj naletel na tale link - UK Bad IPSs. Tile Britanci so eni runkeljni... razen treh ISP-jev si vsi pridružujejo pravico do "limits bandwidth during certain times of the day", pol se pa pejd.

Kako to konkretno izgleda ravno na megalomanskem Virginu vam lahko poročam iz prve roke - do 23:00 včasih še youtubea ne moreš gledat. Cel dan, ja. Screw virgin... in tako konkurenco.

driver_x ::

Tole je pa tipično za IT industijo: ti nekaj prodajo, potem pa tistega skoraj ne smeš ali ne moreš uporabljati!

Bakunin ::

Evo, potem bom zakupil 8/2 linijo in pošiljal 24/7 spam.

Tolk bandwitha mi pripada, kaj pa z njim počnem pa ni stvar ISPja!

ISP me pa brez končanega kazenskega postopka nima pravice odklopit.


Ce pride LEGITIMNA prijava na ISP zaradi zlorabe omrezja nekoga drugega oz. ce uporabnik s svojim dejanji ogroza omrezje samega ISP, pote m ima ta pravico tega uporabnika izklopiti, ce ta kljub opozorilom tega pocetje ne prepreci.
In to pise tudi v pogodbi in se mi tudi zdi logicno.

ISP je naceloma vseeno kaj kdo dela, dokler s tem ne moti ostalih.
Iz izkusenj ti povem, da ISP ne izklopi uporabnika "kar tako", ker je nekdo poslal "nekaj" na abuse@ISP.

pravtako te bodo iz avtoceste "odstranili", ce bos vozil v nasprotni smeri ali vijugal med avti, ceprav si placal cestnino....

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Bakunin ()

poweroff ::

Bakunin - iz avtoceste me bo odstranila policija, ne DARS.

In če pride v Britaniji po novem legitimna prijava na ISP, da uporabnik zlorablja omrežje za nelegalne P2P prenose - ga bodo pač izklopili.

Če zadevo pogledamo na malo bolj abstraktni ravni in odštejemo čustvene komponente v stilu piratstvo je kul, spam je moteč: Kaj je to tako drugačno od spama?
sudo poweroff

Ziga Dolhar ::

Matthai, kdo te bo vrgel iz avtobusa, če boš tam počenjal pizdarije?
https://dolhar.si/

poweroff ::

Legalno - po moje samo policija.

Presoji voznika pač ne zaupam. Konec koncev je lahko "pizdarija" to, da si - črn.
sudo poweroff

Ziga Dolhar ::

Alpetour, Potovalna agencija, d.d.
(Glej 10. in 11. člen)

Uradni list Republike Slovenije
(Glej 6. člen)

Uradni list Republike Slovenije
(Glej 14. člen)

Toliko za pokušino. V tem primeru podlago za (fizično odstranitev osebe) daje že zakon. Vprašanje je, ali bi to v svojih Pogojih smel določiti tudi sam prevoznik. Ne vidim razloga, zakaj ne.
https://dolhar.si/

pejt_u_kujac ::

Me prav zanima kakšen izgovor bodo potem našli, če bo po teh drakonjanskih ukrepih še vedno prodaja glasbe in filmov drsela navzdol >:D...
Mogoče bodo pa potem začeli omejevati tudi dostop samo na podlagi tega, ker si na napačno stran "zasurfal"....Thought crime(1984) ali pa Minority Report mogoče?
Problem je, da se NE ukvarjamo z vzroki tukaj. Je "piratstvo" res vzrok vsega ali pa je le dober izgovor za podaljševanja nadzora nad že tako skrhanimi človekovimi pravicami?? Torej zakaj vsi predlogi, da bi poskrbeli za avtorje s finančnim skladom na globalni ravni naletijo na gluha ušesa? Pa ne mi začet, da zato ker je zakon zakon in se ga ne sme kršit (tudi aparthajt je bil svoje čase uzakonjen, pa to še ne pomeni, da ga je veljalo spoštovati)! A v Irak so pa ameri s svojimi evropskimi pajdaši lahko uletel in pri tem več kot očitno kršili mednarodno pravo na celi črti, vsi ostali pa so nonšalantno na obe očesi zamižali, ko pa omeniš, da povlečeš kak mp3 ali film bi te pa kar izklopili:))..
Sicer pa ne vem zakaj taka panika, jebiga bomo pa v knjižnico šli si CD-jke in filme sposodit in jih bom doma enkodiral pa ne bo kršena avtorska pravica; evo volk sit pa koza cela ;)!
Tolk časa ga bodo sral s tem omejevanjem, da se bo začel organiziran bojkot vsega sranja, ki vsaj malo diši po RIAA in MPAA. Človeška narava je pač taka, da vedno hrepeni po svobodi in prepovedanim sadežem>:D!!

poweroff ::

Ziga, hmm, dal si mi dober kontra argument.

Ampak vseeno - v primeru ISPja se definicija spama po ISPjevsko in spama po slovenski zakonodaji razlikuje. Kaj je to spam ISP presoja precej arbitrarno.

Hkrati pa tudi ne preverja ali je res šlo za spam, pač pa zaupa logom (ali celo samo navedbam), ki jih dobi od neznanega prijavitelja. Kar je bistveno drugače od voznika, ki pred seboj v živo vidi pijanega potnika, ki nadleguje ostale.
sudo poweroff

JayKay ::

Iz izkušenj glede Virgin Medie (kabel v Cambridgu) vam lahko povem, da imajo zelo dober vpogled v to, kdo v lokalnem obrežju bajte baše linijo s čem (mogoče ne točno kateri program). Samo parkrat moraš poklicat na njihov support (če maš srečo pa ne dobiš onih v Indiji ali Indoneziji :) )

Pred tem napovedanim ukrepom so že izvajali t.i. "traffic management" v najbolj zabasanih urah (4pm - 9pm .Če si presegel določeno mejo ul ali dl , so znižali prenos t.i. "throttling". Primer: Če si med 4 in 9 zvečer dl več kot 500mb so ti hitrost zmanjšali za 50%.

Še malo pa bo tudi Slovenija na vrsti.

šernk ::

Iz izkušenj glede Virgin Medie (kabel v Cambridgu) vam lahko povem, da imajo zelo dober vpogled v to, kdo v lokalnem obrežju bajte baše linijo s čem (mogoče ne točno kateri program). Samo parkrat moraš poklicat na njihov support (če maš srečo pa ne dobiš onih v Indiji ali Indoneziji :) )

Pred tem napovedanim ukrepom so že izvajali t.i. "traffic management" v najbolj zabasanih urah (4pm - 9pm .Če si presegel določeno mejo ul ali dl , so znižali prenos t.i. "throttling". Primer: Če si med 4 in 9 zvečer dl več kot 500mb so ti hitrost zmanjšali za 50%.

Še malo pa bo tudi Slovenija na vrsti.



tega ne razumem najbolj, ti imaš plačano določeno hitrost in jo imaš pravico izkoristit v polni meri kako ti jo lahko kar zmanjšajo??8-O
In general, high velocity doesn't produce harmful injuries.
But what is dangerous is the high acceleration
or deceleration given at a certain time interval.

urban99 ::

o tem sem že jaz govoril in najbrž gre za standardno finto - nek paket hitrosti ne pomeni, da so ti maksimalno hitrost dolžni zagotavljati konstantno. Bizarno, jap.

JayKay ::

ja, zakupljeno maš hitrost DO x. Očitno pač throtlajo, če menijo za v preveliki meri kuriš linijo za p2p potrebe. Lahko pa si v tem času recimo updatal winse, ker pač nisi že 3 leta in popravki presegajo 500 MB :D

Jaz sem bil na začetku malo presenečen (seveda navajen slovenskega liberalizma glede neta), ampak kaj češ.
1
2
»


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Britanski ISP-ji uvajajo three strikes sistem

Oddelek: Novice / Avtorsko pravo
137906 (6588) Lion29
»

Poteka velik koordiniran napad DDOS na Pirate Bay

Oddelek: Novice / Varnost
229127 (5995) Gandalfar
»

Britanski pornografski filter

Oddelek: Novice / Zasebnost
256908 (4696) Iatromantis
»

London bo dobil brezplačni Wi-Fi

Oddelek: Novice / Omrežja / internet
175155 (4023) techfreak :)
»

Velika Britanija želi blokirati vso pornografijo na internetu (strani: 1 2 3 4 5 )

Oddelek: Novice / NWO
21168471 (64344) Keyser Soze

Več podobnih tem