» »

SLO IP (WiFi) -> TUJ IP (mrežna)

SLO IP (WiFi) -> TUJ IP (mrežna)

JOKER ::

Torej moj problem je sledeč:

Notesnik ima WiFi in mrežno kartico.
Ko se preko WiFija konektam, pridobim moj IP od ponudnika, potem pa bi rad s pomočjo mrežne v notesniku dostopal do druge naprave z tujim IPjem.
Naredil sem novo VPN povezavo ... odprl sem si mesečni račun pri ponudniku, ki omogoča več vrst IPjev.
Ko to vse naredim in grem na internet z prenosnikom preverit moj IP mi lepo napiše, da je moj IP lociran v Londonu, ko pa napravo pod številko 2 na sliki priklopim na notesnik z UTP kablom, pa mi na napravi izpiše SLO IP (moj IP) in ne tujega.

Kako bi dosegel, da bi se priklopil na ruter preko WIFIja, potem pa bi preko mrežne v notesniku na drugo napravo dostopal z tujim IPjem ?

Na notesniku imam WIN VISTA. Res prosim, kako bi rešil zadevo. Hvala in lep pozdrav.

Še slika:
 K L I K

K L I K

jishiri ::

LINK (VPN_Instructions.pdf)

uporabi vsevedi google...

edit: mislim da ne bos potreboval utp kabel za uporabo vpn-ja...
edit2: za dostop do vpn-ja bos potreboval povezavo direktno na modem... saj ne bos mogel dostopati do te storitve ce si ze v svojem homacem omrezju... (a si v enem ali pa v drugem)

LP, JM

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: jishiri ()

JOKER ::

Mogoče se nisva razumela, ali pa jaz ne razumem ...
A ni mogoče, da z notesnikom dostopam na svoj ruter preko WiFi, s pomočjo kakšnega programa pa potem z istim notesnikom preko mrežne spuščam v drugo napravo recimo tuj IP ?

Kako pa bi lahko to izvedel ?
Gre se samo zato, da bi na napravo pod številko 2 vstopal z drugim IPjem.

krneki007 ::

ne vem sicer za visto,pri xp-jih lahko nastavljaš prednostni red omrežnih kartic:

network connections-advanced-advanced settings- ...v zgornjem okencu(connections) nastaviš vrsti red

jishiri ::

am... ja mene mal slika zbegala. kaj tocno je naprava 2? a imas torej dve linije do svetovnega spleta?

LP

AndrejS ::

Meni tudi ni jasno kaj hočeš s tem ? Morda moreš samo prave "route" vpisat?

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
!

Postavitev domacega omrezja in deljenje internet povezave (strani: 1 2 3 433 34 35 36 )

Oddelek: Omrežja in internet
1793569833 (6662) c23po
»

innbox v60u nastavitve (strani: 1 2 )

8933294 (12202) Lonsarg
»

Sinope 568+ kot router (strani: 1 2 3 )

11952208 (23958) simone
»

Xbox // Redeem download