Forum » Pomoč in nasveti » SLO IP (WiFi) -> TUJ IP (mrežna)
SLO IP (WiFi) -> TUJ IP (mrežna)
JOKER ::
Torej moj problem je sledeč:
Notesnik ima WiFi in mrežno kartico.
Ko se preko WiFija konektam, pridobim moj IP od ponudnika, potem pa bi rad s pomočjo mrežne v notesniku dostopal do druge naprave z tujim IPjem.
Naredil sem novo VPN povezavo ... odprl sem si mesečni račun pri ponudniku, ki omogoča več vrst IPjev.
Ko to vse naredim in grem na internet z prenosnikom preverit moj IP mi lepo napiše, da je moj IP lociran v Londonu, ko pa napravo pod številko 2 na sliki priklopim na notesnik z UTP kablom, pa mi na napravi izpiše SLO IP (moj IP) in ne tujega.
Kako bi dosegel, da bi se priklopil na ruter preko WIFIja, potem pa bi preko mrežne v notesniku na drugo napravo dostopal z tujim IPjem ?
Na notesniku imam WIN VISTA. Res prosim, kako bi rešil zadevo. Hvala in lep pozdrav.
Še slika:
Notesnik ima WiFi in mrežno kartico.
Ko se preko WiFija konektam, pridobim moj IP od ponudnika, potem pa bi rad s pomočjo mrežne v notesniku dostopal do druge naprave z tujim IPjem.
Naredil sem novo VPN povezavo ... odprl sem si mesečni račun pri ponudniku, ki omogoča več vrst IPjev.
Ko to vse naredim in grem na internet z prenosnikom preverit moj IP mi lepo napiše, da je moj IP lociran v Londonu, ko pa napravo pod številko 2 na sliki priklopim na notesnik z UTP kablom, pa mi na napravi izpiše SLO IP (moj IP) in ne tujega.
Kako bi dosegel, da bi se priklopil na ruter preko WIFIja, potem pa bi preko mrežne v notesniku na drugo napravo dostopal z tujim IPjem ?
Na notesniku imam WIN VISTA. Res prosim, kako bi rešil zadevo. Hvala in lep pozdrav.
Še slika:
LINK (VPN_Instructions.pdf)
uporabi vsevedi google...
edit: mislim da ne bos potreboval utp kabel za uporabo vpn-ja...
edit2: za dostop do vpn-ja bos potreboval povezavo direktno na modem... saj ne bos mogel dostopati do te storitve ce si ze v svojem homacem omrezju... (a si v enem ali pa v drugem)
LP, JM
uporabi vsevedi google...
edit: mislim da ne bos potreboval utp kabel za uporabo vpn-ja...
edit2: za dostop do vpn-ja bos potreboval povezavo direktno na modem... saj ne bos mogel dostopati do te storitve ce si ze v svojem homacem omrezju... (a si v enem ali pa v drugem)
LP, JM
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: jishiri ()
JOKER ::
Mogoče se nisva razumela, ali pa jaz ne razumem ...
A ni mogoče, da z notesnikom dostopam na svoj ruter preko WiFi, s pomočjo kakšnega programa pa potem z istim notesnikom preko mrežne spuščam v drugo napravo recimo tuj IP ?
Kako pa bi lahko to izvedel ?
Gre se samo zato, da bi na napravo pod številko 2 vstopal z drugim IPjem.
A ni mogoče, da z notesnikom dostopam na svoj ruter preko WiFi, s pomočjo kakšnega programa pa potem z istim notesnikom preko mrežne spuščam v drugo napravo recimo tuj IP ?
Kako pa bi lahko to izvedel ?
Gre se samo zato, da bi na napravo pod številko 2 vstopal z drugim IPjem.
ne vem sicer za visto,pri xp-jih lahko nastavljaš prednostni red omrežnih kartic:
network connections-advanced-advanced settings- ...v zgornjem okencu(connections) nastaviš vrsti red
network connections-advanced-advanced settings- ...v zgornjem okencu(connections) nastaviš vrsti red
jishiri ::
am... ja mene mal slika zbegala. kaj tocno je naprava 2? a imas torej dve linije do svetovnega spleta?
LP
LP
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
! | Postavitev domacega omrezja in deljenje internet povezave (strani: 1 2 3 4 … 33 34 35 36 )Oddelek: Omrežja in internet | 569826 (6655) | c23po |
» | innbox v60u nastavitve (strani: 1 2 )Oddelek: Omrežja in internet | 33291 (12199) | Lonsarg |
» | Sinope 568+ kot router (strani: 1 2 3 )Oddelek: Omrežja in internet | 52206 (23956) | simone |
» | Xbox // Redeem downloadOddelek: Konzole | 2551 (2176) | JOKER |
» | Kako rešit WiFi - lan problemOddelek: Omrežja in internet | 2382 (2150) | ferdo |