Forum » Izdelava spletišč » Pomoč pri izdelavi spletne strani (PSD->DW)
Pomoč pri izdelavi spletne strani (PSD->DW)
Du5aN ::
Pozdravljeni.
V Photoshopu sem naredil kompleten dizajn za svojo spletno stran (osnovna stran + 3 podstrani), sedaj pa bi rabil pomoč nekoga, da mi pokaže, kako se predlogo razreže in spravi v Dreamweaver. Vem da se za razrez uporablja orodje "Slice Tool", vendar žal nisem še nikoli delal z njim, tako da bi bila pomoč dobrodošla.
Poleg tega pa bi potem rabil tudi pomoč, da stran postavim v DW-ju in da uredim (vsaj osnovne) CSS stile. Gre pa vi bistvu za preprosto HTML/CSS spletno stran. Je mogoče pripravljen kdo pomagat z inštrukcijami v zameno za kakšno simbolično plačilo in/ali protiuslugo?
Kontaktirajte me prosim na E-mail. Hvala že vnaprej!
V Photoshopu sem naredil kompleten dizajn za svojo spletno stran (osnovna stran + 3 podstrani), sedaj pa bi rabil pomoč nekoga, da mi pokaže, kako se predlogo razreže in spravi v Dreamweaver. Vem da se za razrez uporablja orodje "Slice Tool", vendar žal nisem še nikoli delal z njim, tako da bi bila pomoč dobrodošla.
Poleg tega pa bi potem rabil tudi pomoč, da stran postavim v DW-ju in da uredim (vsaj osnovne) CSS stile. Gre pa vi bistvu za preprosto HTML/CSS spletno stran. Je mogoče pripravljen kdo pomagat z inštrukcijami v zameno za kakšno simbolično plačilo in/ali protiuslugo?
Kontaktirajte me prosim na E-mail. Hvala že vnaprej!
black ice ::
Najboljše je, da si spletno stran že na začetku v Photoshopu ustrezno razdeliš po slojih (layerih) - torej: ozadje, navigacijski meni, osrednji meni z besedilom itd. Potem jih samo ustrezno "skriješ" in uporabiš slice tool ter jih razrežeš in shraniš kot posamezne slike (.png, .jpg, kakor hočeš).
Zaženeš dreamweaver in začneš s kodo. Ustvariš eno .html in eno .css datoteko. Najprej urediš osnovne stvari v .html datoteki (torej vpišeš ustrezne stvari v
Div-e moraš tudi poimenovati, primer:
Potem odpreš .css datoteko in tam urediš lastnosti vsakega div-a posebej. Primer:
Vse skupaj shraniš in pogledaš kako je izpade v brskalniku. DW ima tudi možnost predogleda, tako da lahko za vsako stvar, ki jo narediš takoj pogledaš rezultate.
Zaženeš dreamweaver in začneš s kodo. Ustvariš eno .html in eno .css datoteko. Najprej urediš osnovne stvari v .html datoteki (torej vpišeš ustrezne stvari v
< head > in </head>, dodaš metatage...) in dodaš povezavo do .css datoteke. Upam da ti je do zdaj jasno. Potem začneš s tagom
<body>. Sedaj pridejo na vrsto tisti elementi ki si jih prej izrezal v Photoshopu. Uporabiš tag
<div> in </div>in vmes med ta dva taga dodaš povezavo do slike, alternativni tekst itd. Verjetno boš malce rabil da ugotoviš kaj pride v prvi div, kaj v drugega (ker se bodo stvari vmes prekrivale oz. se ne bodo prikazale). To prepustim tebi, da sam ugotoviš.
Div-e moraš tudi poimenovati, primer:
<div id="page_content">. Ne pozabi na koncu zaključiti vse skupaj z
</div>
Potem odpreš .css datoteko in tam urediš lastnosti vsakega div-a posebej. Primer:
#page_content {align: center;}Lojtra je obvezna, sledi ime div-a, zaviti oklepaj, parametri (oz. kaj želiš narediti s tem div-om), podpičje za vsakim parametrom in potem zaviti zaklepaj. Najboljše (tudi bolj pregledno) bo, da vsak parameter pišeš v svojo vrstico.
Vse skupaj shraniš in pogledaš kako je izpade v brskalniku. DW ima tudi možnost predogleda, tako da lahko za vsako stvar, ki jo narediš takoj pogledaš rezultate.
bluefish ::
Gre pa vi bistvu za preprosto HTML/CSS spletno stran.Če se gre za preprosto stran, potem morda slice v PS sploh ni potreben in stran izdelaš le "s pomočjo kode", nato pa vstaviš grafične elemente.
HardFu ::
se boljse, snemi kaksen html framework (sam sem pri nekaj projektih zacel s temle pa samo spremeni CSS, ne rabis niti DWja niti slice toola, ki ga noben ne uporablja vec
http://codeable.io
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
! | Vse, kar ste si želeli vprašati o CSS, pa si niste upali. (strani: 1 2 3 4 … 23 24 25 26 )Oddelek: Izdelava spletišč | 345749 (4886) | sunniegoldie |
» | [CSS zagonetka] Div dinamični resizeOddelek: Programiranje | 810 (557) | dope1337 |
» | Html in CSSOddelek: Izdelava spletišč | 2267 (1820) | mte |
» | Pomoč pri spletni strani (strani: 1 2 3 )Oddelek: Izdelava spletišč | 8124 (5585) | gepard69 |
» | Spreminanje vsebine CSS datotek z PHPjemOddelek: Izdelava spletišč | 1168 (1132) | njok |