» »

Postal bom podjetnik, kako naprej

Postal bom podjetnik, kako naprej

1
2
»

Arrivo ::

Ali so tvoji kupci fizične osebe ali pravne osebe?!

Le, če so tvoji kupci slednji je meni razumljivo imeti firmo .
Ja ja to drži !!!

IceIceBaby ::

Preko online trgovine bi posloval večinoma s fizičnimi osebami (mogoče bi se našel kdo, ki bi vzel kaj "na firmo" ampak v osnovi gre za B2C biznis). Jaz sem imel v mislih s.p. pri katerem pa imam problem zaradi teh pogojev okoli skladišča in izobrazbe (nimam še 7. stopnje). Ampak oboje se da verjetno rešiti brez večjih težav.

Drugi del posla pa bi bila distribucija, kjer bi šlo izključno za B2B.

K0K0 ::

A mogoče kdo ve če mora bit tudi ime trgovine slovensko tko kot je to pri imenu podjetja ?

Loki ::

niso offshore tudi nelegalne (ce jih ne prijavis DURS), ker ne placujes davkov?
I left my wallet in El Segundo

pirat ::

Offshore podjetja kot taka niso nelegalna, vendar morate vseeno paziti, če se vam sploh splačajo.

Če boste imeli offshore podjetje zgolj z namenom, da bo to offshore podjetje lastnik pravega podjetja (d.o.o. ali d.d.) ki bo v Sloveniji dejansko poslovalo in ustvarjalo neke prihodke, potem se zavedajte, da bo to slovensko podjetje ravno tako moralo pripravljati vse bilance in zahtevana poročila za državno upravo (DDV obračuni, zaključni računi, obračuni plač, itd.....) Glede tega ni nikakršnih poenostavitev in prihrankov, hkrati pa boste nekaj stroškov imeli tudi s samim offshore podjetjem - najem poštnega predala, vodenje račuan pri tuji banki, urejanje osnovne dokumentacije (tudi offshore podjetje mora pripraviti bilance, itd...)

Prednost offshore podjetja kot lastnika našega d.o.o. je le v tem, da če npr. pričakuješ, da do d.o.o. ustvaril 100.000 EUR dobička (dobička, ne prihodkov !!), ki bi bili v SLO obdavčeni v višini 23.000 EUR, lahko off shore podjetje slovenskemu marsikaj zaračuna (management fee, uporaba transfernih cen, itd... bolj ali manj legalni pristopi, marsikaj tudi ni dovoljeno!), s čimer se dobiček slovenskega d.o.o., ki bi bil obdavčen po 23% zmanjša, poveča pa se dobiček offshore podjetja, ki pa je npr. obdavčen le v višini 1%.

Za nekatere je prednost off shore podjetja tudi v tem, da offshore podjetja ne objavljajo javno svojih letnih poročil in so posledično zakrite lastniške strukture - npr. ne želiš, da tvoj sosed ve, da furaš zelo uspešno podjetje, vendar mora to zelo uspešno podjetje po slovenski zakonodaji v letnem poročilu navesti lastnike podjetja.. V takšnem primeru je pač navedeno, da je lastnik nek offshore s.r.l.,,,, kdo pa je lastnik tega offshore-a pa se ne da izvohati...

za manjše, lokalne bussinesse offshore podjetja po moje niso ravno optimalna varinta. Preveč potrebnega vložka za premalo izplena...

lp

K0K0 ::

A mogoče kdo ve če mora bit tudi ime trgovine slovensko tko kot je to pri imenu podjetja ?


A res noben ne ve ?
1
2
»


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

s.p. (strani: 1 2 )

Oddelek: Loža
7013430 (8918) Vikking

Mladoletni podjetnik?

Oddelek: Loža
313916 (2299) kuglvinkl
»

Samostojni podjetnik S.P.

Oddelek: Loža
218198 (7279) BluPhenix
»

S.p. ali d.o.o.

Oddelek: Loža
62722 (2500) BigWhale
»

rad bi odprl svojo firmo... (strani: 1 2 )

Oddelek: Loža
589309 (7793) Yohan del Sud

Več podobnih tem