Forum » Omrežja in internet » Težave z inštaliranjem Linksys-a WRT54GL
Težave z inštaliranjem Linksys-a WRT54GL
aaads ::
Zdravo. Težava je sledeča. Imam router Linksys wrt54gl, ki povezuje dva prenosnika. Vse je priklopljeno na stacionarnem računalniku (tako da imamo v hiši vse skupaj tri računalnike). Povezava na prenosnikih ne dela, dela samo na stacionarnem računalniku. Priklopljeno je vse ok (ker je enkrat že vse vredu delalo), potem je začelo nekaj zajebavat (na obeh prenosnikih je povezavo prekinjalo) skoraj vsaki 2 minuti. No in zdaj sem pač na novo instaliral ruter (Linksys) in gre vse lepo razen na koncu ko moraš vpisati geslo (7 točka oz. sklop) se zatakne, namreč nobeno geslo od teh ki naj bi bila pravilna ne sprejme. In me zanima če kdo ve kakšno geslo moreš vpisat.
(ponudnik internetnih storitev je amis)!
Aja pa tudi v Tomatu je vse nastavljeno (Tomato 1.19)
(ponudnik internetnih storitev je amis)!
Aja pa tudi v Tomatu je vse nastavljeno (Tomato 1.19)
- spremenil: aaads ()
Tilen ::
Ne razumem pod kaj spada "inštalacija" routerja? Tole se vsaj meni zdi predvsem hardwerski del (priklop). ;)
Default username za dostop do WRT54GL routerja je drugace prazno polje, geslo pa admin. Probaj narisat kakšno skico omrežja ter screenshot tega kar ti sedaj nagaja.
p.s. Router si vrjetno kupil sam, ker Amis AFAIK prodaja tudi (pre)configured routerje?
Default username za dostop do WRT54GL routerja je drugace prazno polje, geslo pa admin. Probaj narisat kakšno skico omrežja ter screenshot tega kar ti sedaj nagaja.
p.s. Router si vrjetno kupil sam, ker Amis AFAIK prodaja tudi (pre)configured routerje?
413120536c6f76656e696a612c20642e642e
Priklopljeno je v redu, ker sem tako že mel pa je vse delalo.
Nisem mislil tega gesla za dostop do ruterja (tisto je na mojem: uporabniško ime (root), geslo pa (admin). Mislil sem pri setupu (inštaliranju ruterja na računalnik s cdja ki ga dobiš zraven, tam mi na koncu napiše naj vpišem password (samo password!) brez username! in nevem kaj naj vpišem tam.
Ruter sem kupil sam v trgovini .........(nebom delal reklame).
Nisem mislil tega gesla za dostop do ruterja (tisto je na mojem: uporabniško ime (root), geslo pa (admin). Mislil sem pri setupu (inštaliranju ruterja na računalnik s cdja ki ga dobiš zraven, tam mi na koncu napiše naj vpišem password (samo password!) brez username! in nevem kaj naj vpišem tam.
Ruter sem kupil sam v trgovini .........(nebom delal reklame).
Ne vem zakaj se sploh ukvarjaš s tem? V kolikor poznaš svoje up.ime in geslo preko brskalnika odpri http://192.168.1.1 (default za WRT54GL), vpiši omenjene podatke za dostop do routerja ter uredi konfiguracijo za dostop do interneta in uredi dostopne podatke za wifi (tip enkripcije, ipd). Za tem (v kolikor je sploh potrebno) enostavno poženi zero configuration na klientu in mora delat ob predpostavki da si vse pravilno nastavil.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Tilen ()
Torej tista namestitev s cdja nima veze? Saj se mi je zdelo da ko sem prvič nastavljal tudi tistega gesla nisem dobil nikjer, pa sem pol zaprl tisto okno in nastavil samo v tomatu in je delalo. Samo pol čez nekaj časa je začelo nekaj zajebavat, namreč na obeh prenosnikih (wireless)je začelo nekaj prekinjat povezavo, na mojem (PC) pa je delalo vredu. Zakaj je to delalo?
blackbfm ::
Jz bi takole naredu:
1) potegneš si najnovejši tomato
2) hard reset
3) odpreš http://192.168.1.1 in naložiš najnovejšo verzijo tomata (administration > upgrade)
4) po uspešnem flashanju narediš hard reset
5) konfiguriraš in to je to
Če boš šel delat tole, potem moraš delat preko kabla.
Če bo še vedno zajebaval je verjetno router fuč.
1) potegneš si najnovejši tomato
2) hard reset
3) odpreš http://192.168.1.1 in naložiš najnovejšo verzijo tomata (administration > upgrade)
4) po uspešnem flashanju narediš hard reset
5) konfiguriraš in to je to
Če boš šel delat tole, potem moraš delat preko kabla.
Če bo še vedno zajebaval je verjetno router fuč.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: blackbfm ()
jan01 ::
Je tako težko v google vpisat hard reset? 30s pred izklopom +30s med izklopem+30s po vklopu (vmes ves čas neprestano tiščiš, tudi med izklopom elektrike...
katere nastavitve pa v tomatu moraš nastavit? Jaz sem nastavil tisto za WAN (Basic - Network) kjer sem napisal pač username in geslo, ter spodaj odklikal enable wireless in dal WPA2 zascito. A je še kaj poglavitnega v Tomatu, kar je treba nastavit?
Wireless še vedno ne dela.. dela samo na PC-ju, na prenosniku najde brezžično povezavo in tudi vzpostavi povezavo ampak ne da se brskat po internetu (napiše napaka pri nalaganju strani).?? Kaj bi še moral naredit?
Kako misliš izklopit? Lahko samo spremenim na drugo, ne morem je pa izklopit (ali katero enkripcijo misliš)?
Sem probal, pa še vedno ne dela (brezžično povezavo vzpostavi, ampak ne pokaže domače strani - napiše naslova ni mogoče najti)
Imaš statično nastavljen ip ali prek dhcp?
Start > run > cmd > ipconfig
copy/paste dej sem gor
Start > run > cmd > ipconfig
copy/paste dej sem gor
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: blackbfm ()
Ping na domeno deluje. Preveri proxy nastavitve v brskalniku in nastavitve v firewallu/antivirusu če ga uporabljaš.
WamPIRe- ::
Kolikor se mi dozdeva bi morali biti nastavljeni DNS strežniki in icer za Amis: 212.18.32.10 in 212.18.32.12.
Poizkusi ju nastaviti na routerju..
Poizkusi ju nastaviti na routerju..
matjazp ::
Če nimaš kabelskega neta, potem si ročno nastavi zadeve. Tretji DNS pusti prazen.
A tvoji prenosniki sploh vidijo omrežje? Si dal kak SSID, določil na katerem kanalu naj se oglaša router (običajno je to kanal 7)...
Še nekaj - v nastavitvah za remote dostop si zaradi varnosti odklopi možnost upravljanja z routerjem preko Wireless klientov. Da ti ne bo kdo skočil na tvojo mrežo, pa potem pohekal router.
Priporočam ti še to, da spremeniš ime routerja iz Linksys v neko ime, ki nima veze s proizvajalcem routerja, isto pa seveda tudi SSID. Po defaultu je namreč vse Linksys...
lp,
Matjaž
A tvoji prenosniki sploh vidijo omrežje? Si dal kak SSID, določil na katerem kanalu naj se oglaša router (običajno je to kanal 7)...
Še nekaj - v nastavitvah za remote dostop si zaradi varnosti odklopi možnost upravljanja z routerjem preko Wireless klientov. Da ti ne bo kdo skočil na tvojo mrežo, pa potem pohekal router.
Priporočam ti še to, da spremeniš ime routerja iz Linksys v neko ime, ki nima veze s proizvajalcem routerja, isto pa seveda tudi SSID. Po defaultu je namreč vse Linksys...
lp,
Matjaž
Imam ADSL, preko amisa, samo za PC (od PC-ja pa naprej wireless preko routerja do prenosnikov.
Z tema dvema DNS-jema, ki sem ju vpisal tudi ne dela.
Moji prenosniki vidijo omrežje in se tudi nanj povežejo, samo ne moreš brskat po netu (ves čas pa piše da je povezava vzpostavljena). Kanal sem mel prej 6, zdaj sem pa dal na 7 in tudi ni nič drugače.
Moji prenosniki vidijo omrežje in se tudi nanj povežejo, samo ne moreš brskat po netu (ves čas pa piše da je povezava vzpostavljena). Kanal sem mel prej 6, zdaj sem pa dal na 7 in tudi ni nič drugače.
Zdaj ko sem mel ta dva DNSja vpisana še meni ni delal internet (na PC-ju) ko sem zbrisal pa mi dela (zdaj so tam vse ničle v vse treh poljih.
V kolikor komunikacija poteka normalno preko IP-jev in hostov bo težava najvrjetneje na aplikativnem nivoju. Nastavitve pusti tako kot si jih še imel danes 15:23:06, ker je takrat zagotovo delovalo.
Mogoče imaš FF / IE v work offline načinu?
Mogoče imaš FF / IE v work offline načinu?
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Tilen ()
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | dd-wrt firmware (strani: 1 2 3 4 )Oddelek: Omrežja in internet | 21468 (5161) | mtosev |
» | Linksys WRT54G In Tomato Firmware (strani: 1 2 )Oddelek: Omrežja in internet | 18751 (11688) | Hayabusa |
» | linksys wrt54gl in forwardiranje portovOddelek: Omrežja in internet | 1432 (1199) | SmeskoSnezak |
» | Tomato Firmware 1.21 v slovenskem jezikuOddelek: Omrežja in internet | 8362 (3458) | Veron |
» | Linksys WRT54GL ne dela???Oddelek: Omrežja in internet | 11601 (9112) | Kyou |