Forum » Zvok in slika » Refresh pri bootanju (ATI Radeon)
Refresh pri bootanju (ATI Radeon)
poga ::
Živjo!
Imam sledeči problem:
vsi refresh rati na moji grafični (ATI Radeon 8500 DV) so pod resolucijo 800x600 nastavljeni na 50 Hz! (v Winsih pa ne morem spreminjati resolucij nižjih od 800x600) Ne vem kako se je to zgodilo - možno da mi je kakšen program za spreminjanje refresh rate-a kaj pokvaril.
Namreč problem je, da zdaj vsakič ko bootam računalnik tekst na zaslonu izgleda zelo "stisnjen". Je berljiv, samo refresh je nastavljen na 50 Hz, tako da vse skupaj izgleda zelo čudno - in predvsem me moti utripanje!
Kako naj to odpravim? A obstaja kakšen program za Radeone, ki bi resetiral vse nastavitve na "default" od grafične kartice?
aja, pa še tole: v Direct3D-ju je refresh vedno 60Hz. Kateri je najboljši program za nastavljanje refresha v Direct3D načinu?
PoGa
Imam sledeči problem:
vsi refresh rati na moji grafični (ATI Radeon 8500 DV) so pod resolucijo 800x600 nastavljeni na 50 Hz! (v Winsih pa ne morem spreminjati resolucij nižjih od 800x600) Ne vem kako se je to zgodilo - možno da mi je kakšen program za spreminjanje refresh rate-a kaj pokvaril.
Namreč problem je, da zdaj vsakič ko bootam računalnik tekst na zaslonu izgleda zelo "stisnjen". Je berljiv, samo refresh je nastavljen na 50 Hz, tako da vse skupaj izgleda zelo čudno - in predvsem me moti utripanje!
Kako naj to odpravim? A obstaja kakšen program za Radeone, ki bi resetiral vse nastavitve na "default" od grafične kartice?
aja, pa še tole: v Direct3D-ju je refresh vedno 60Hz. Kateri je najboljši program za nastavljanje refresha v Direct3D načinu?
PoGa
poga ::
evo sem sam našel rešitev: pred časom sem instaliral program Powerstrip (verzija 3.18). Očitno je ta program nekaj spremenil na moji grafični, zato sem imel te probleme. Kljub temu da program ni bil zagnan je prihajalo do teh problemov.
Zdajle sem čisto po naključju potegnil dol najnovejšo verzijo (3.20) in vse težave so odpravljene!
Zdajle sem čisto po naključju potegnil dol najnovejšo verzijo (3.20) in vse težave so odpravljene!
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | TV mi nagaja :(Oddelek: Zvok in slika | 1254 (877) | delfin |
» | Ubuntu - par vprašanjOddelek: Operacijski sistemi | 2434 (1852) | 64202 |
» | Detonator 40.41 XP driversOddelek: Strojna oprema | 2230 (1172) | PassTrough |
» | Vpršanje glede gonilnikov za Radeona 8500?Oddelek: Pomoč in nasveti | 1364 (1185) | Kriko |
» | problem (najverjetneje) z Leadtek GF4Ti4400 (strani: 1 2 )Oddelek: Pomoč in nasveti | 3235 (2525) | Blizz |