Forum » Operacijski sistemi » Ubuntu 9.04 in slaba grafika
Ubuntu 9.04 in slaba grafika
__jack__ ::
Imam problem v Ubuntu, in sicer z grafiko. Pri gledanju filma, je slika očitno slabše kvalitete kot pri winsih prav tako v Firefoxu, kjer se poleg slabe kvalitete maže po ekranu. Poskusil sem z VLC playerjem in Movie playerjem. Kodeke imam GStreamer ffmpeg video plugin ter GStreamer Dirac video plugin. Torej kaj bi lahko bil vzrok za slabo kvaliteto slike?
__jack__ ::
Da, sem namestil na add/remove ati driverje in kakovost je nespremenjena. Pri gledanju filma je slika bolj zrnata kot je sicer na winsih.
preem ::
daj še omeni kak film gledaš, v katerem formatu vsaj. Opomba da npr wmv, ki je od microsofta format, ne dela, oz z free kodeki ne dela lepo je verjetno odveč, ali pač ?
hdx ::
Kaj pa HD zadeve? Sem imel nekaj casa nazaj nalozen ubuntu, in je bila slika zelo slaba, vedno se je pacala itd... So to ze kaj zrihtal?
hdx ::
preem pa si probal predvajat HD v windowsih pa linuxu? Imas isto kvaliteto? Ker pri meni je veliko slabsa slika + pacanje.
popster ::
vlc ima vec kodekov in hd dela na prenosniku brez graficne cista slika mogoce za odtenek pocasnejse kot na winsih
za grafo pa mogoce slabi driverji.. provej vzet vn grafo pa z graficno na maticni..
za grafo pa mogoce slabi driverji.. provej vzet vn grafo pa z graficno na maticni..
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: popster ()
preem ::
sicer nisem probal HD predvajat na windowsih, ampak na mojem lepiču, kjer HD sicer sploh ne pride do efekta ampak video mi predvaja gladko in brez pacanja.
Če vam to ne dela, je neki bug, probejte kle raziskvat, ubuntu ni pa nč kriv.
Če vam to ne dela, je neki bug, probejte kle raziskvat, ubuntu ni pa nč kriv.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Nov Lenovo laptop zelo slaba grafika pri filmihOddelek: Pomoč in nasveti | 2899 (2269) | fr1c |
» | Občasno štekanje pri predvajanju preko HDMIOddelek: Zvok in slika | 3253 (2209) | sejmon |
» | DivX codec nadomestilo - ffdshow kodek (strani: 1 2 3 4 5 )Oddelek: Zvok in slika | 59321 (14469) | BaRtMaN |
» | ASROCK -ION 330 (strani: 1 2 3 )Oddelek: Zvok in slika | 18588 (9763) | OK.d |
» | HD codec (strani: 1 2 3 )Oddelek: Zvok in slika | 17412 (10297) | GrimReaper |