Forum » Pomoč in nasveti » Problem z rami !
Problem z rami !
carcar ::
Zdravo!
Imam en problem.
V računalniku sem imel do sedaj 2x 1gb DDR2 rama (Patriot), sedaj pa sem se odločil nagradili še z enim stickom 2gb rama istega proizvajalca.
Bom probal problem opisati kar se da lepo...
Na matični imam 4 slote za ram. 2 sta črne barve, 2 pa rumene (dual channel pa to...)
Do sedaj sem imel 2x 1gb palčke v slotih črne barve.
Potem sem vstavil ta novo palčko rama v slot rumene barve (ker sta črna slota že zasedena), prižgal računalnik, in nič.... črn ekran...
Sem se malo igral, prestavljal ram gor in dol, in sedaj imam 2gb rama (1 stick) v prvi črni reži, in en stick 1gb rama v drugi črni reži. V tem primeru se računalnik prižge in vse deluje normalno.
Potem sem poskusil dati še preostalo palčko rama v slot rumene barve, ampak računalnik se spet ne prižge.
Zdaj me pa zanima, kaj moram narediti v biosu (če se sploh da), da bi mi še ta palčka rama delala?
Upam, da sem čimbolj ponazoril moj problem.
Najlepša hvala za pomoč.
Lep pozdrav
Imam en problem.
V računalniku sem imel do sedaj 2x 1gb DDR2 rama (Patriot), sedaj pa sem se odločil nagradili še z enim stickom 2gb rama istega proizvajalca.
Bom probal problem opisati kar se da lepo...
Na matični imam 4 slote za ram. 2 sta črne barve, 2 pa rumene (dual channel pa to...)
Do sedaj sem imel 2x 1gb palčke v slotih črne barve.
Potem sem vstavil ta novo palčko rama v slot rumene barve (ker sta črna slota že zasedena), prižgal računalnik, in nič.... črn ekran...
Sem se malo igral, prestavljal ram gor in dol, in sedaj imam 2gb rama (1 stick) v prvi črni reži, in en stick 1gb rama v drugi črni reži. V tem primeru se računalnik prižge in vse deluje normalno.
Potem sem poskusil dati še preostalo palčko rama v slot rumene barve, ampak računalnik se spet ne prižge.
Zdaj me pa zanima, kaj moram narediti v biosu (če se sploh da), da bi mi še ta palčka rama delala?
Upam, da sem čimbolj ponazoril moj problem.
Najlepša hvala za pomoč.
Lep pozdrav
logout ::
V navodilih od osnovne plošče ti verjetno piše, kakšne kombinacije RAMa so možne za tvoj računalnik. Običajno dovoljene kombinacije so EN modul, DVA modula ali ŠTIRJE moduli. Prečitaj navodila in boš videl, če je problem v tem.
L.p., Kloko
L.p., Kloko
Just-1n ::
A imaš enake karakteristike tege novga rama kot prvih dveh - preveri. Pol se pa še mal probej u BIOSU poigrat.
Karakteristike naj bi bile enake, saj sem prav zaradi tega kupil enake rame:
2x 1gb ram
2gb ram
Sem probal vse možne kombinacije postavitev s slotih, ampak deluje samo tako kot sem opisal.
Kaj pa morm nastavt v biousu?
Nekaj sem že probaval z auto nastavitvami, pa spremenil auto na 2T... Bi prosil za kkšne bolj konkretne informacije kaj moram narediti v biosu.
LP
2x 1gb ram
2gb ram
Sem probal vse možne kombinacije postavitev s slotih, ampak deluje samo tako kot sem opisal.
Kaj pa morm nastavt v biousu?
Nekaj sem že probaval z auto nastavitvami, pa spremenil auto na 2T... Bi prosil za kkšne bolj konkretne informacije kaj moram narediti v biosu.
LP
DarwiN ::
Sicer nisem več na tekočem, a teoriziram da če se dual mode aktivira potem rabi vsaka palčka rama svojega "partnerja" in torej rabiš sedaj še eno palčko 2Gb :)... Če se izkaže da nebo delalo, pojdi nazaj v trgovino in menjaj ta 2Gb plošček za 2 krat po 1 Gb...
A gre v biosu morda nastavit na single channel mode ?
A gre v biosu morda nastavit na single channel mode ?
You don't see faith healers working in hospitals
for the same reason you don't see psychics winning the lottery!
Prodal bi, a niso rami zastonj danes ? :)
Drugač pa, ravno čitam da bi naj bilo pomembno le, da je v vsakem kanalu enaka kapaciteta in po tej logiki bi ti moralo špilat tako kot si probal (2x1Gb black + 1x2Gb yellow)..
pač jeba, ker ziher ima vsaka plata svoje muhe glede tega...
Drugač pa, ravno čitam da bi naj bilo pomembno le, da je v vsakem kanalu enaka kapaciteta in po tej logiki bi ti moralo špilat tako kot si probal (2x1Gb black + 1x2Gb yellow)..
pač jeba, ker ziher ima vsaka plata svoje muhe glede tega...
Zdravo!
No, sem ugotovil da dela tudi kombinacija če je prvi slot prazen, v drugem 2gb, v tretjem 1 gb, četrti pa prazen...
Ne razumem pa zakaj ne delajo vsi trije rami :S
No, sem ugotovil da dela tudi kombinacija če je prvi slot prazen, v drugem 2gb, v tretjem 1 gb, četrti pa prazen...
Ne razumem pa zakaj ne delajo vsi trije rami :S
No sedaj sem prodal 2x 1GB stick, in si kupil še enega (enakega) 2GB Patriota.... Ampak sedaj je problem enak.
Če imam eno palčko noter, potem računalnik dela, če dam pa obe dve palčki (na vseh možnih pozicijah) pa ne dela. :S
to ne morš da vrjamš :D
Če imam eno palčko noter, potem računalnik dela, če dam pa obe dve palčki (na vseh možnih pozicijah) pa ne dela. :S
to ne morš da vrjamš :D
bluefish ::
Nisem bral cele teme, tako da se morda kaj ponavlja.
Ti plata sploh podpira tolikšno količino RAMa?
Ti plata sploh podpira tolikšno količino RAMa?
beta1 ::
Katero matično ploščo imaš in kateri BIOS? Pa točno katere rame imaš.
Sam imam 2x Patriot 2GB + 2x Patriot 1GB (Vsi 800mhz CL5, modri hladilniki, identični razen po kapaciteti) na Asus P5B in dela brez problemov in brez posebnih nastavitvah v Biosu.
Sam imam 2x Patriot 2GB + 2x Patriot 1GB (Vsi 800mhz CL5, modri hladilniki, identični razen po kapaciteti) na Asus P5B in dela brez problemov in brez posebnih nastavitvah v Biosu.
Matična je Asus M2N-E SLI, bios sem pa pred pol leta updatal in je verzija Revision 1201 (11/16/2007).
Oba rama sta enaka (Patriot 2GB 800Mhz, CL5, hladilnik...)
Oba rama sta enaka (Patriot 2GB 800Mhz, CL5, hladilnik...)
Zgodovina sprememb…
- spremenil: carcar ()
Tukaj preberi, je opisan točno tvoj problem. Zgleda je fora v verziji biosa (1102 špila). Pa voltažo lahko probaš ramom dvignit.
Also, po tej tabeli kompatibilnosti plata podpira samo 3 ram slote, nevem zakaj so potem naredili 4... Lamerji skratka..
Also, po tej tabeli kompatibilnosti plata podpira samo 3 ram slote, nevem zakaj so potem naredili 4... Lamerji skratka..
Najlepša hvala vsem za pomoč, še posebej tebi DarwiN; sem downgradu bios na 1102 in sedaj deluje brez problem :D
Še enkrat se iskreno zahvaljujem.
Lep pozdrav
Matej
Še enkrat se iskreno zahvaljujem.
Lep pozdrav
Matej
Klemenn ::
Katero matično ploščo imaš in kateri BIOS? Pa točno katere rame imaš.
sam imam isto!
mam pa naslednji problem, če pustim vse na avto mi uporabi 667(333)mhz za rame!?
pa so 800(400)mhz, zihr,100%, itd...
p5b (navadna) ma zadnji bios, gor je e8400
čudno pa mi je to, da ne morem v biosu na roke nastaviti je pc6700 kar znese 416mhz.
zakaj ne dela?
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Težave s 4GB RAM-a na 32-bit procesorju in WIN 7 32-bitOddelek: Pomoč in nasveti | 986 (788) | dekoman |
» | kateri ram naj vzamem??Oddelek: Kaj kupiti | 3918 (2077) | svetetko |
» | Zamenjava za P5KC !Oddelek: Kaj kupiti | 1668 (1501) | s1m0n |
» | Kere RAME za navijanje? (strani: 1 2 3 4 5 6 7 8 )Oddelek: Navijanje | 29583 (16318) | smarty |
» | 4x1gb ddr2 ali 2(kit)x2gb ddr2 ? (4gb ddr2 rama)Oddelek: Strojna oprema | 2290 (1718) | CheapShit |