» »

External hard drive wired-->PC Wireless--->router

External hard drive wired-->PC Wireless--->router

Wolfman ::

Živijo! Imam en problem: Na PC, na katerem je WINXP imam prek crossover priključen zunanji trdi disk (WD). Isti računalnik je v LAN mreži preko wireless adapterja in je priključen na NETGEAR WGT624v3. Rad bi nekako združil obe povezavi, da bi lahko tudi drugi v omrežju dostopali do diska. Poskusil sem narediti bridge, vendar potem vedno dela samo žična povezava. Lahko bi dal disk tudi na router, vendar sem to imel nekaj časa in je zelo ustavljalo promet in sploh ni bilo nikomur všeč :(. Zanima me kako bi lahko nastavil, da bi bil wireless še vedno povezan s routerjem, hkrati pa tudi disk.
Se že vnaprej zahvaljujem,

tempoFlow ::

Mogoče bi lahko naredil tako, da bi disk mapiral na svojem računalniku, nato pa ga dal v skupno rabo. Tako bi tudi ostali lahko dostopali do njega.
Še vedno pa se mi zdi, da je boljša povezava preko routerja, saj moraš v nasprotnem primeru imeti stalno vklopljen računalnik, če hočejo ostali dostopati do diska. In tudi normalen router ti ne bi smel ne vem koliko blokirati prometa.

Wolfman ::

Mapiram ga lahko le kot omrežni pogon, tega pa ne morem dati v skupno rabo... Se bom probal zmeniti da ga postavim tja (če ne ga bom pa skril :D, najbrž res ne porabi toliko... Pomoje je krivo ker zelo pinga povezava, slabi kabli pa to... Do konca leta bi tako morali dobiti optiko...


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
!

Postavitev domacega omrezja in deljenje internet povezave (strani: 1 2 3 433 34 35 36 )

Oddelek: Omrežja in internet
1793563973 (802) c23po
»

Povezava kabelskega modema/routerja s TP-Linkovim routerjem

Oddelek: Omrežja in internet
132301 (1984) andi5
»

en disk na dva računalnika

Oddelek: Strojna oprema
82839 (2584) borut_s
»

Povezava dveh računalnikov eden Vista drugi XP

Oddelek: Omrežja in internet
265589 (3555) arozma
»

Težava pri dostopu do diska v mreži

Oddelek: Pomoč in nasveti
71098 (1040) Lith

Več podobnih tem