» »

Težave z X-Fi Titanium Fatal1ty Pro Series

Težave z X-Fi Titanium Fatal1ty Pro Series

B & O ::

Imam težave z omenjeno zvočno kartico. Moj OS je Vista Ultimate x64, naložil sem ga včeraj in do sedaj inštaliral zgolj 10 različnih programov. Namestil sem tudi vse gonilnike z uradne strani za omenjeno zvočno kartico (so namenjeni x64 OS in so najnovejši). Prvi problem ki sem ga našel je bil da ni več ikone za zvočno kartico v sistemski vrstici pač pa moram dostopat do menija prek "Starta/Vsi programi". Drugi problem ki se mi je pojavil da mi ni pokazal menija za X-Fi crystalizer, nakar po resetu programa ga je pokazal ???

Danes sem imel računalnik cel dan pržgan in zvok je deloval OK, nakar kako urco prej dam na glavo slušalke in notri je piskal visok in moteč zvok ki se je stopnjeval (tak zvok kot na TV ko ne oddajajo ničesar, tisti pisk, ki para ušesa), piskanje preprosto ni nehalo, ni važno kaj sem naredil. Nato sem PC resetiral in Vista se je obesla med ugašanjem (tisti krogec ki se vrti - namesto peščene ure v XPjih - se je ustavil). Po resetu je bilo isto, nekaj časa OK, potem čedalje bolj glasen pisk, reset, računalnik se spet obesi. Potipal sem zvočno in bila je nenormalno vroča - bolj kot grafična Radeon 4670 pasivno hlajena (gotovo preko 50 stopinj), normalno je bila na otip mlačna.

Kaj bi bilo narobe? Trenutno sem odstranil vse gonilnike in si prenašam starejšo verzijo le-teh, kjer teh problemov nisem imel. Tudi problemov s pregrevanjem ni trenutno, ko nimam inštaliranih gonilnikov.

Inštalirano sem imel sledeče:

- pač driver osnovni
- creative console launcher
- creative diagnostics (ki mi mimogrede zvočne kartice sploh našla ni, napisala da ne najde nobene podprte naprave)
- DTS pack
- Digital Live Pack

Kje bi bil problem?

MedusasPath ::

Meni je tudi povzročala raznorazne probleme, vendar ne take, kot jih ti opisuješ. Kot si že sam ugotovil se kartica rada kar konkretno segreje - meni je pomagalo da sem butnil en ventilator na 7v in težave so izginile.

B & O ::

Še nekaj kar sem opazil zdajle, če se z roko (prej sem se razelektril) dotaknem površine zvočne kartice se mi na nekem delu ko se ga dotaknem iz slušalk sliši kot nek pok in hreščanje, zdaj pa sem ugotovil da če se to zgodi med poslušanjem glasbe pride do tega zoprnega piska.

Zdaj ne vem kako to rešit, je zvočna fuč? Da bi jo uničil jaz, to dvomim, saj se precej ljudi dotika grafičnih, zvočnih, matičnih ko so razelektreni da okvirno ugotovijo temperaturo. Kaj naj?

B & O ::

Kaka ideja? To se mi sedaj ves čas ponavlja in sistem se mi zmeraj obesi. Bi bilo to za na servis (ali bi mi tam rekli da sem jaz kriv za to - kakor rečejo ponavadi)?

MedusasPath ::

Načeloma sploh ni dobro se dodtikat tiskanin med delovanjem (možnost je da mimogrede povzročiš kak kratek stik). Si že probal ruknit en ventilator gor?

Han ::

Gonilniki za Visto x64 so žal še vedno večinoma 32-bitni, zato je njihova funkcionalnost omejena. V kolikor kartica deluje normalno v 32 bitnem sistemu, ni z njo kot tako nič narobe.

Jaz sicer s svojo za PCI express nimam težav v Visti x64, res pa je, da jo v tem sistemu uporabljam le prek zvočnikov za poslušanje glasbe.

B & O ::

Predvsem mi je zoprno ker se mi pojavlja ta pisk in potem ne morem normalno ugasnit računalnika. Prej mi je že pol leta delovala normalno in ti problemi so se pojavli brez da bi kaj fizično jaz vmes posegal.
Bolj kar me zanima je to zakaj se ti piski kar od lepega pojavijo in zakaj se pojavijo takoj če se dotaknem s prstom določenega dela (vem da to ni fajn, ampak kokr vem pa če si razelektren in to da tak dotik ne bi smel povzročit da se zvočni kar strga, problem se pojavi tudi če malo opletam z bananco preden jo priklopim v izgod zvočne), problem z vročino pa je prisoten šele od pred kratkim, prej je bilo OK in je bila na otip mlačna, sedaj pa ratuje kar orenk vroča.
Zanima me tudi ali bi bilo to smiselno nesti na servis ali je to sestavni tel Creative zvočnih?

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: B & O ()

Pyr0Beast ::

Zanič kondeljci na zvočni, še zdaleč nisi edini s to težavo.
Some nanoparticles are more equal than others

Good work: Any notion of sanity and critical thought is off-topic in this place

B & O ::

Kako torej postopat v tem ali podobnem primeru? Zvočno sem kupil pri Mlacomu, izkušnje z njimi kokr slišim niso glih najboljše. Polovično delujočo zvočno pa spet ne želim met, ker nisem tolko denarja dal zato da mi zdaj slabi deluje od integrirane.

MedusasPath ::

Nesi nazaj, drugega ti ne preostane.


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Zvočna kartica (strani: 1 2 )

Oddelek: Kaj kupiti
7510581 (2706) Machete
»

Zvočniki Genius 5.1 ne delujejo pravilno

Oddelek: Pomoč in nasveti
353348 (2878) connel
»

Theatron Agrippa DTS 7.1

Oddelek: Zvok in slika
455221 (3536) jRk0
»

Katero zvočno kartico kupiti? (strani: 1 2 )

Oddelek: Kaj kupiti
526187 (4759) __Devil__
»

Snow Leopard pravzaprav 32-biten (strani: 1 2 )

Oddelek: Novice / Ostala programska oprema
518839 (6689) noraguta

Več podobnih tem