» »

[Vse o DSLR]

[Vse o DSLR]

Temo vidijo: vsi
««
85 / 93
»»

pegasus ::

Cena je odvisna od tvoje definicije "soliden fotoaparat" in je hitro štirimestna cifra. Sploh za "živali v naravi" ponavadi rabiš največje zoom objektive, ki so sami po sebi draga reč. In če si resen, rabiš še stativ in tisoče ur potrpežljivega čakanja na prave kadre v pravi svetlobi ...
Če si pripravljen sklepati kompromise, si poglej kake nikonove coolpixe z uber zoomi (tja do 3000mm). IMHO dobiš največ v enem paketu, a z manj fleksibilnosti in določenimi pomanjklivostmi. Za cca jurja vidiš, če te to res mika in po nekaj letih prakse ugotoviš, kaj bi rad drugače ter začneš raziskovati naslednje korake v opremi.

dottor ::

Načeloma za začetek lahko vzame tudi kak D7100 in Tamron 150-600, sam fotografiram s tako opremo in te pride rabljena če imaš malo sreče okoli 800€ in je dovolj solidna.
Xeon X5650@3.8GHz |Asus P6T|
2x4GB+4x2GB|ASUS R9 280X@1100MHz|
WD Green 240GB SSD + 4x1TB Hitachi

Ahim ::

jonystar je izjavil:

Že nekaj čase me "matra" da si kupim nek fotoaparat za hobi ampak preden si karkoli kupim me zanima kaj je treba pri teh zadevah gledat. Večinoma bi slikal naravo in živali. Sem pa popolni začetnik in nimam pojma. Do sedaj sem vedno vse slikal s telefonom ampak ni to to. Tudi kar se cene nevem koliko stanejo neki solidni fotoaparati zato je vsaka informacija dobrodošla.

Najprej pojasni: kaksno naravo (gore? cvetlice?), kaksne zivali (ujede v letu? krave na kmetiji oziroma leve v zivalskem vrtu?), kaksen zacetni budzet imas na voljo (blizje 500 EUR ali blizje 1500 ali celo vec EUR?), kaj bi zele da fotoaparat opravi zate (hoces cimbolj hassle-free "out-of-camera JPEG" ali bi rad slikal v RAW in se potem cim vec "igral" s fotkami na racunalniku?), koliko teze si pripravljen vlaciti s seboj in koliko prostora bos imel za fotografsko opremo (en zep? ali en nahrbtnik?) ...

freesty ::

@jonystar glede na to, da si do zdaj slikal s telefonom, bo vsak fotoaparat velik upgrade. Sem ravno vceraj videl, da nekdo prodaja Canon 7D z 18-135mm objektivom za 230eur, kar je prakticno zastonj za tako zadevo. Mogoce vzames to in potem ko osvojis ta aparat in objektiv razmisljas kako naprej. Pa se za isti denar ga bos lahko z lahkoto prodal naprej tudi leto od zdaj.
http://www.youtube.com/watch?v=5hfYJsQAhl0

jonystar ::

@ahim, v mislih imam slikanje gora, zelenja, jezera,... kar se pa živali tiče pa so to psi, mačke, kozorogi in kakšne ptice v gorah, ko sedijo na vejah in skalah. Sem pa zadnje 2 dni prebral nekaj zadev in vidim, da se do 1000€ dobi že kar solidna zadeva za začetnike. Mi je pa najpomembnejša sama ostrina slik in "bogate" barve. Bi pa rad fotoaparat, ki slika tudi v RAW formatu, da se lahko igram. Med raziskovanjem sem tudi zasledil, da so sedaj brezzrcalni fotoaparati že toliko napredovali in počasi izpodrivajo DSLR(je to res?). In kar mi je pri njih všeč je to, da so manjši(gledal sem nikon z50, sicer za 200€ iz mojega budgeta amapk če je boljši bi dal tudi še tistih 200) ker pomeni tudi manj teže ko grem na letalo.

Lonsarg ::

Če gledaš nove zadeve v srednjem do višjem rangu potem brezzrcaca ja, zdaj sta tudi Cannon in Nikon full-in v mirrorless in Sony ni več edini. Če gledeš cenejše ali rabljene boš imel pa najbolšo izbiro pri klasičnih DSLRjih, ko jih lahko že kar poceni dobiš, čeprav tut tu se najde marsikateri brezzrcalc od Sonyja ugoden.

bluefish ::

Tudi pri brezzrcalnih je izbira kar pestra v različnih cenovnih rangih - odvisno od velikosti senzorja, funkcij ipd. Podobno kot pri DSLR-jih.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: bluefish ()

a_borlak ::

Kupi Sony RX10m3, dobiš veliko fotoaparata za relativno spodoben denar.

@jonystar: s tvojo izbiro motivov je tako, da so jezera in gore tipicni motivi za sirokokotne objektive, ptice na vejah in kozorogi v skalovju pa za teleobjektive. Ce hoces imeti oboje hkrati, ti fotoaparat z izmenljivimi objektivi (pa naj bo DSLR ali brezzrcalni) najbrz ne uide ...

Glede ostalih zadev pa:

Omenil si (cimmanjso) tezo. Najlazji sistem z izmenljivimi objektivi (kjer s seboj vlacis tako tele- kakor sirokokotni objektiv) bo micro 4/3, to so brezzrcalci. Mogoce ti bo Okapi znal svetovati kaj konkretnega. Najvec teze namrec nanesejo objektivi, in ne bodyji, ti pa so pri manjsih senzorjih bistveno lazji.

Glede "zivih" barv: Fuji ima kup presetov za razlicne tipe filma, po mojem mnenju najbolj "trotlziher" variabta za eksperimentiranje z "barvami" (izgledom fotk) direktno iz fotoaparata (seveda se lahko igras tudi z RAW, a tam je potem omenjena funkcionalnost neizkoriscena, pa Fuji ni ravno "poceni").

Ostrina ... ne vem ce sploh lahko mimo brcnes s katerokoli znamko. Ne obremenjuj se s tem.

Glede financ je pa tako: s 1000 EUR najbrz ne bos mogel dobiti novega brezzrcalnega bodyja in se dveh objektivov, ce pa si pripravljen vzeti nekaj rabljenega iz prejsnje generacije, bi pa najbrz spravil to skozi.

Snail ::

Pri slikanju ptic kar hitro spoznaš, da tudi 500mm je prekratko :/

Okapi ::

Jaz bi recimo predlagal Olympus E-M10 III z dvema zumoma, 14-42 in 40-150mm, kar ustreza razponu od 28 do 300 mm na klasičnih fotoaparatih.
Za 700 evrov s poštnino vred.

https://www.amazon.co.uk/Olympus-Compac...

Za začetnika se mi zdi zelo primerna kombinacija, naučiš se lahko s tem vsega, če sčasoma to opremo prerasteš, pa lahko nadaljuješ s katerim od zmogljivejših Olympusov in Panasoniov v sistemu m4/3.

Dovolj poceni lahko tudi nadgrajuješ, če bi recimo hotel imeti kakšen bolj širokokoten objektv, ali mogoče makro, ali svetlobno močnejši fiksni objektiv ...

Če ima kdo dvom v zmogljivost sistema m4/3, si pa lahko pogleda fotografije od Petra Bambouska.
http://www.sulasula.com/en/costa-rica-2...

Je pa seveda še ogromno drugih možnosti, tudi cenejših, če začneš z rabljeno opremo. Vsi fotoaparati z izmenljivimi objektivi, narejeni v recimo zadnjih 10 letih, so primerni za to, kar rabi OP, z dvema ali tremi objektivi za začetek.

Bi pa vseeno priporočal brezzrcalni fotoaparat, ker se hitro zgodi, da začetnik izgubi veselje, ker se mu ne ljubi naokoli prenašati velikega zrcalno-refleksnega. Sistem m4/3 (Olmypus, Panaosnic) ima dodatno prednost, ker so tudi objektivi (lahko) zelo majhni. Zgoraj omenjena kombinacija fotoaparata z dvema zumoma je lep primer.

s1m0n ::

Kakšne kaj izkušnje imate s prestopom iz DSLR na Mirrorless?
Se cenovno splača? Glede na to, da bi v mojem primeru moral menjati vse (aparat, leče...). Sem gledal, da bi prestopil na Sony (ja vem ni poceni, a ne bi jemal novo)...

Ker vem, da je pri nas slab trg za mojo trenutno robo me zanima kakšne izkušnje imate s prodajo v tujino?

DamijanD ::

za večino leč obstajajo adapterji, kar lahko na začetku malo olajša prestop

Žal sem izven te večine :) Tako, da tole odpade...
Res, da je zbirka leč bolj skromna (5 kosov), a mi lepo pokrivajo celoten razpon.

Trenutno bi šel na Sony ohišje pa kakšen bolj večnamenski objektiv (kak 24-70, 28-70...)
Stroškovno še je kar zalogaj, a je trenutno oprema že v letih (ohišje je staro 7 let).

Ostani na tem, kar imaš, bo najbolj preprosto potem.

fujtajksel ::

s1m0n je izjavil:

Se cenovno splača?
...

Ja se zelo obnese če te par neporabljenih jurjev na računu preveč tišči, pa fotoindustrija bo navdušena ;)
Kakšen je pa cilj prestopa?

s1m0n je izjavil:

Ker vem, da je pri nas slab trg za mojo trenutno robo me zanima kakšne izkušnje imate s prodajo v tujino?

Bližnji vzhod?

Primaren cilj menjave je boljši AF, liveview, video funkcije...
Drugih zahtev za izboljšave nimam.

freesty ::

s1m0n je izjavil:

Se cenovno splača? Glede na to, da bi v mojem primeru moral menjati vse (aparat, leče...). Sem gledal, da bi prestopil na Sony (ja vem ni poceni, a ne bi jemal novo)...

Tudi sam sem se spogledoval z mirrorless. Oziroma se se vedno. Gledal sem Nikona z6 in Sony a7iii.
Nikon pros/cons:
+kompatibilnost z ostalimi nikon lecami
+cena
+viewfinder
+senzor
+stabilizacija
+ergonomicnost
-izpostavljen senzor, ko menjujes lece
-1 kartica

Sony pros/cons:
+AFS je dosti boljsi
+eye AF na cisto drugem nivoju
+2 kartici
+3 kolescki
-cena
-ergonomicnost

Nikon je bil s cashbackom ze pod 1400eur. Ce odstejes davek ze blizu 1000eur za novega. Sony pa ne spusti cene pod 1800 pa gre za dosti starejsi aparat(v tehnicnih letih).
http://www.youtube.com/watch?v=5hfYJsQAhl0

Kar se senzorja tiče je Nikon Z6 skoraj bližje Sony a7ii kot pa a7iii, skratka Sony kar precej zmaga. Ergonomičnost je sicer v splošnem slabost pri Sony, ampak pri najnovejših full-frame so po mojem mnenju (3 tedne potovanja) to bolj ali manj izenačili. Viewfinder od Sony je konkurenca kvečjemu dohitela, prehitela gotovo ne.

Cena me zanima kje ti gledaš, jaz ju vidim tam-tam na amazon.de.

Osebno sem sicer kupil sony a7iii + 24-70 F4.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Lonsarg ()

dottor ::

Sem gledal Z50 (zaradi fotografiranja ptic mi pride bolj prav) ampak sem ugotovil da Tamron G1 objektivi ne delajo z adapterjem dokler Tamron ne da vn posodobitve firmware-a (imam 70-200 in 150-600). Sprovano na kolegovem Z6+FTZ adapter. Pa dvomim da bo Tamron dal update vn, ker se mu gre da G2 proda.
Xeon X5650@3.8GHz |Asus P6T|
2x4GB+4x2GB|ASUS R9 280X@1100MHz|
WD Green 240GB SSD + 4x1TB Hitachi

s1m0n je izjavil:

A ni to nenavadno vprasanje? Nakup novega sistema se pac cenovno ne more splacati, niso to zadeve, ki bi bile vsako leto bistveno cenejse, starine bi pa drzale enormno vrednost.

Pa omenil si, da bi sel na Sony, da pa uporaba objektivov, katere imas zdaj, ne pride v postev. A ni ravno Sony najbolj "kompatibilen" z vsemi mogocimi objektivi, ce se je le da fizicno stlaciti gor (kar bi se moralo dati vse objektive z DSLRjev istega formata), kar se tice AF? Tukaj je spisek bajonetov, E mount je 18 mm, vse pod njim, kar pusti dovolj prostora za adapter, bi se moralo dat adaptirat nanj (vsi SLRji so v tabeli nekje dalec spodaj).

Bwaze6 ::

Zdajle je v bistvu cela panika na trgu DSLR in mirrorless, prodaja pada iz leta v leto - zrcalni fotoaparati praktično strmoglavljajo, brezzrcalni pa ne nadomeščajo tega izpada in se prodajajo približno v konstantnih številkah zadnjih nekaj let. Tako da se sicer impresivno sliši, da so mirrorless dosegli prek 50% prodajni delež, a to je predvsem na račun padca prodaje DSLR:

Firme tako ukinjajo razvoj DSLR (npr. Canon je ravno objavil, da razvoja novih EF objektivov ne načrtujejo več), mirrorless sistemi pa so večinoma zaenkrat še pod zmoglivostjo DSLR, vsaj za nekatere nišne rabe (šport, reportaža, živali...). Poznam kar nekaj hobi fotografov, ki so vse skupaj obesili na klin že lani in prodali opremo, dokler je bila še nekaj vredna, zdaj jo je na trgu toliko, da je večina neprodane, ker nihče noče prodajati pod 1/3 cene nove...

Ja to ni padec profičev ki kupujejo DSLRje, to je padec "navadnega" oziroma hobi folka ki ga mobiteli vedno bolj zadovoljijo, jaz sem sicer kljub temu da sem "navaden" zaenkrat še pristaš resnih mašin za večja potovaja :) Glede na to da pada DSLR in ne mirrorless to samo pomeni da je je res veliko profičev že šaltalo na mirrorless, pač če v zadnjih 3 letih kupuješ na sveže nov sistem niti slučajno ne izbereš DSLR mount.

Mirrorless že nekaj let več ni pod zmogljivostjo, to je ravno razlog da so tudi taveliki končno na mirrorless prešaltali. Navadni klasični dizaj DSLRje sploh ne omogoča modernih funkcij kot je AF tracking, kar je ravno za nišno uporabo športa in živali zelo uporabno. Predvsem pa silent-shuter, kaj je to noro. Od kar ga imam ne grem več nazaj, noben ne ve da slikaš, neprecenljivo tako za nas navadne kot profiče.

Zgodovina sprememb…

Kaj pa vem, večina prodanih DSLR je bilo poceni modelov, profi aparati so tudi znotraj te niše le majhen del - pri Canonu npr. so 1D in tudi 5D full frame aparati bojda zelo majhen del prodaje, kljub temu da npr. na športnih prireditvah (še vedno) vidiš večino profi fotografov s Canon DSLR aparati... In ja, padec je predvsem pri folku, ki je kupoval DSLR za kak event in potovanje letno, zdaj pa so ugotovili, da so s fotkami s telefona čisto zadovoljni, pa še takoj jo lahko uploadajo, ne šele po prihodu domov in po dolgotrajni obdelavi...

Precej profijev je šaltalo na mirrorless ko so šli na Sony, ker so jih tam praktično sponzorirali za reklamo - hell, še moj kolega je dobil ponudbo, pa je imel praktično samo foto blog in se je s fotografijo ukvarjal izključno za hobi. Portretna fotografija, poroke itd. so nekako tudi idealna uporaba novih Eye Tracking (ali Face Tracking) AF. Precej športnih fotografov pa še ni prepričanih.

Lonsarg je izjavil:

Ja to ni padec profičev ki kupujejo DSLRje, to je padec "navadnega" oziroma hobi folka ki ga mobiteli vedno bolj zadovoljijo,
Tudi poklicnih fotografov je čedalje manj, oziroma v povprečju čedalje manj zaslužijo in posledično ne kupujejo več toliko opreme, kot so jo včasih. Še zlasti, ker so tudi 5+ let stari fotoaparati še vedno dovolj dobri za praktično vse poklicne namene.

Lani sem bil parkrat na kulturnih dogodkih s proračunom nekaj 10.000 EUR (razne srednjeveške prireditve po Sloveniji), kjer so imeli na prvi pogled uradnega fotografa, ki je praktično cel dan prireditev fotografiral, nato pa fotografij ni bilo nikjer. Ko sem se pozanimal pri prireditelju, je povedal, da s fotografom potem niso prišli skupaj glede cene fotografij, in jih pač potem ni nikjer objavil. To se je preverjeno zgodilo tako v Slovenj Gradcu kot na srednjeveškem dnevu v Celju, tako da so bile edine uradne objave s prireditev tiste s telefoni, ki so jih naložili med samo prireditvijo kot vabilo, nato pa tema. :8) Nisem vprašal, kakšna cena se jim je zdela previsoka za npr. 6 ur fotografiranja in potem še nekaj ur izbiranja obdelovanja fotk. Verjetno pa kak ekvivalent polagalca ploščic.

Malo amatersko se je sicer o ceni pogajati po prireditvi.

Drugače pa, po količini dela je slikanje takšne prireditve podobno fotografiranju poroke. Cena tega je pri nas od 300 do 1000 evrov (znani fotografi pa kasirajo tudi precej več).

Saj so bili očitno hobi fotografi, ki so verjetno mislili, da imajo s prirediteljem nek dogovor, po sami prireditvi pa ugotovili, da niti ne. :)

Vem da to v bistvu več pove o forumih na splošno kot o hobi fotografiji, a v zadnjih mesecih sta popolnoma zamrla slovenska foruma e-Fotografija in Slo-Foto.net. Tudi galerije, kjer uporabniki nalagajo svoje fotografije, soforumaši pa jih ocenjujejo, so se sprevrgle v nek interni krog peščice znancev, ki eden drugemu podeljujejo visoke ocene. Sem ter tja gor zaidejo sicer naključni začetniki, a ker bolj kot ne sploh ni odziva, se ne vrnejo.

Bwaze6 je izjavil:

Precej profijev je šaltalo na mirrorless ko so šli na Sony, ker so jih tam praktično sponzorirali za reklamo - hell, še moj kolega je dobil ponudbo, pa je imel praktično samo foto blog in se je s fotografijo ukvarjal izključno za hobi. Portretna fotografija, poroke itd. so nekako tudi idealna uporaba novih Eye Tracking (ali Face Tracking) AF. Precej športnih fotografov pa še ni prepričanih.

Pojma nimam o teh ponudbah, to je bilo v Sloveniji?

Se nisem nikoli pozanimal, a so jih kontaktirali s strani slovenskih uvoznikov ali bolj nadregionalno. :) Je bilo pa to že kar nekaj let nazaj, ko je Sony s svojimi brezzrcalneži precej pogumno segal na profi prostor.

Te ponudbe dela tudi konkurenca, to je pač moderni marketing. Bolj kot ta marketing se je Sony katapultiral v trend leaderja s senzorji ki so pred konkurenco. Ok ne lih pred Nikonom, ker ta ima Sony senzorje, ampak Nikon ima budget probleme pa ni mogel konkurirati Sonyju in njegovo agresivno politiko rednih refreshov modelov, tako da tudi če je eno leto izdal aparat z enako dobrim senzorjem kot Sony ga je Sony zaj. že čez 9-12 mesecev ko je imel refresh z naslednjo generacijo in seveda je fokusiral marketing na obdobje ko konkurenca ni imela refreshov.

Ko pa je Sony revolucijo naredil in začel mirrorless full frame delat v cenovnem rangu high-end APS-C aparatov pa je itak bilo game-over, konkurenca ni imela protiudarca do leta 2019, pa še potem so komaj ujeli ali pa še to ne.

Zgodovina sprememb…

Vprašal dva reporterja, teh ponudb v Sloveniji ni bilo.

Zanimivo, jaz imam čisto druge informacije. Eenga od opaznejših event fotografov so ob CESu na Facebooku zafrkavali, če bo Sonyjev avto tudi dobil zastonj, pa se je šalil nazaj, da ga ne vzame, ker ima ogledala. :D

pegasus ::

Zanimivo, jaz sem bil par let na telefonih in sem takoj ko sem lahko, prestopil na mirrorles. Zanimivo mi je, da je po nekaj letih še vedno edini s 4k60 ponudbo Panasonic.

polozweii ::

Teh Nikonovih 18-55 objektivov je tolk da je kar zmešnjava.

Mi lahko poveste kateri od spodnjih dveh objektivov ima boljšo optiko?
https://www.nikon.si/sl_SI/product/nikk...

https://www.nikon.si/sl_SI/product/disc...
Ta na drugem linku piše da je VR II kar je prav. Vendar ima objektiv na fotki le VR, kar bi pomenilo da so dali napačno fotko.

Iskal sem teste pa mi ne uspe....

weasel ::

Tam pri G-ju ima oznako II.

Najvecja razlika v fokus sistemu, AF-P je tih in zelo hiter fokus, medtem ko AF-S je glasnejsi in malo pocasnejsi.

Optika, predvidevam, je pri vseh zelo podobna, niso to objektivi najvisje kvalitete.

https://photographylife.com/reviews/nik... Tule je ena primerjava, na prvi pogled zgleda VR II ostrejsi, a z malo vec Chromatic-aberation, kar pa se da hitro popraviti v Lightroomu.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: weasel ()

V testih na linku ni objektiva 18-55 AF-P brez VR stabilizatorja. Na vseh fotkah so označeni objektivi VR.

DamijanD ::

Rabim en daljinec za canona (zahteve bulb in timelapse). Trenutno sem našel tole:
pixel-tw-283 za 36€ A je kje kaj cenejšega/boljšega?

kihc ::

Živijo,

ker vidim da je tukaj tudi nekaj govora o mirrorless napravah - za splošno amatersko rabo bi rad nabavil en malo boljši fotoaparat.

V mislih sem imel cenovni rang 600€ (+- 100€). Nobenega posebnega objektiva, sem čisti rookie, če me zagrabi bom potem že kaj dokupil. Pa da zadeva ni prevelika.
Trenutno imam ogledana Panasonic Lumux DMC-GX80 in Canon EOS M200. Se pa trenutno bolj nagibam k Panasonicu, ker ima zraven manjši objektiv.

Kakšni alternativni predlogi? Kje se ponavadi kupuje te zadeve (jaz sem gledal kar na Mimovrste).

Hvala!
x

Panasonic je ok.

kihc je izjavil:

Kje se ponavadi kupuje te zadeve (jaz sem gledal kar na Mimovrste).

Poglej se druge trgovce (Bigbang, Besenicar, itd.), vcasih ima kateri kaksno zadevo na odprodaji, ne vzemi kar v prvi trgovini.

Malo razmisli kaj zelis od oblike aparata - viewfinder da/ne - (ce ne, potem poglej se PEN serij, kjer za podoben denar dobis novejsi aparat), kovinsko ohisje in malo vecje ohisje v slogu DSLR da/ne (poglej se Olympus OM-D M10 mark 3 je ravno se v tvojem budzetu). Glej komplete s ploscatim ("pancake") objektivom, ker pravis, da je to pomemben kriterij.najpomem

kihc ::

OK, hvala, sem videl da ima res Besnicar Canona M200 100€ ceneje kot Mimovrste, se pravi ista cena kot Panasonic. Samo bom pomoje vseeno vzel Panasonica.
x

Canona M200 in vseh z EF-M bajonetom se splača izogibat, ker je Canon trenutno edini, ki ohranja dva brezzrcalna bajoneta in po moje na dolgi rok tega ne bo ohranjal, ne glede nato, kaj njihov marketing oddelek reče.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: a_borlak ()

fujtajksel ::

a_borlak je izjavil:

Canona M200 in vseh z EF-M bajonetom se splača izogibat, ker je Canon trenutno edini, ki ohranja dva brezzrcalna bajoneta in po moje na dolgi rok tega ne bo ohranjal, ne glede nato, kaj njihov marketing oddelek reče.

Dvomim da bi ga skenslali, razen če bi jih pač v tem segmentu konkurenca totalno povozila. APS-C je imel tradicionalno zelo velik volumen prodaje in mislim da ga smartphoni tudi ne bodo čisto ubili tako kot kompakte. Ga pa res Canikon tudi že tradicionalno zapostavljajo in so objektivi pretežno drugorazredni in jih je relativno malo.
Tudi če je enak bajonet, rabiš prilagojene objektive. FF objektivi na APS-C aparatu so težki in dragi brez veze in rabiš drugačne goriščnice. Je sicer res nerodno da če že imaš oba, RF objektivov ne moreš dat na M (razen če bi naredli "speedbooster").

Če greš v APS-C, se za moje pojme odločaš med Fujifilmom in Sonyem. Moja številka ena, Fujifilm. Dobri objektivi, odlična obdelava slike, majhna ohišja.

ninaholm ::

Thank you.

Kateri program/programe priporočate za učenje predelave produktov DSLR aparata? Photoshop in Lightroom?

Bellzmet ::

Ja

Snail ::

capture one mi je dost bolši kot lightroom
««
85 / 93
»»

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Nov D-SLR (strani: 1 2 )

Oddelek: Kaj kupiti
8827218 (15483) BigWhale
»

Fotoaparat dober nakup? (strani: 1 2 )

Oddelek: Zvok in slika
6625680 (19732) schurda
»

zrcalno-refleksni fotoaparat (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Kaj kupiti
14025716 (20567) schurda

kateri 4\3 fotaparat do 500evrov (strani: 1 2 3 4 5 )

Oddelek: Zvok in slika
20428783 (25625) bluefish

Več podobnih tem