» »

[Vse o DSLR]

[Vse o DSLR]

Temo vidijo: vsi
««
28 / 93
»»

mile ::

Canon še vedno nima dobrega APS-C senzorja...

PARTyZAN ::

Video featuri so en velik zeh, konkurenca pa po levi in desni mimo Canikona. GH4 in A7s recimo ponujata precej več za videografe.

PARTyZAN ::

Evo, še Samsung je stopil v igro: http://www.cinema5d.com/samsung-nx1-mir...

harmony ::

PARTyZAN je izjavil:

Video featuri so en velik zeh, konkurenca pa po levi in desni mimo Canikona. GH4 in A7s recimo ponujata precej več za videografe.

Kaj pa v svetu objektivov?

Bellzmet ::

Ja tale Samsung se zelo lepo bere...

BigWhale ::

PARTyZAN je izjavil:

Primerjas ful razlicne zadeve. :)

bluefish ::

Ko je nekdo spraševal po primerkih ISO3200+: http://mattgranger.com/7d2

Na primerjavo s predhodnikom in kak konkretnejši test bo treba pa še počakati.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: bluefish ()

dottor ::

Imel bi eno vprašanje v zvezi z nakupom bliskavice. Na bolhi sem najdu en SB-600 za 100€, pa me zanima če je SB-700 (nov okoli 280€) res tolko superjornejši? Pač sem v razcepu med SB-600 za 100€ in SB-700 za 280€. Hvala za pomoč.

PS: Malo sem prebral razlike med obema pa sem mi SB-700 ne zdi tolko superjornejši da bi dal skoraj 3x več za njega (je pa res da dobim novega z garancijo).
Xeon X5650@3.8GHz |Asus P6T|
2x4GB+4x2GB|ASUS R9 280X@1100MHz|
WD Green 240GB SSD + 4x1TB Hitachi

LuiIII ::

Tale Samsung je res svež veter. Velja ga spremljati. Zaradi ponudbe objektivov pa trenutno še ni opcija. Upam, da Sony (Nikon) kmalu sledi s podobnim senzorjem in nekaterimi lastnostmi.

Lonsarg ::

Vglavnem mirrorless je dokončno dohitel DSLR tudi pri zadnji stvari - hitri autofokus. Zadnja prednost je šla. En je pač legacy, drugi je bolj praktičen.

Tudi mene zanima kaj je next od Sonyja v mirrorless segmentu,, objektivov imajo namreč več od Samsung NX.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Lonsarg ()

Okapi ::

Če v optičnem iskalu ne vidiš nobene prednosti, potem je ogledalo res čisti atavizem.

O.

Sam resno premišljujem o tem, da bi z naslednjim sistemskim upgradom opreme šel na mirrorless fotoaparate. Optično iskalo je pri višjih ločljivostih senzorja in z uporabo eksternega monitorja prej cokla kot kaj drugega. Je pa lahko lag signala resen problem.
Ker potrebujem res veliko pixlov je zaenkrat edina opcija Sony A7R. Morda pride mirrorless čas z naslednjo generacijo omenjenega fotoaparata?

buneech ::

Lonsarg je izjavil:

Vglavnem mirrorless je dokončno dohitel DSLR tudi pri zadnji stvari - hitri autofokus. Zadnja prednost je šla. En je pač legacy, drugi je bolj praktičen.

Tudi mene zanima kaj je next od Sonyja v mirrorless segmentu,, objektivov imajo namreč več od Samsung NX.

Mislm, da ga je že Sony A6000, k ma menda blazno hiter AF.

s1m0n ::

No A6000 ima hiter AF ampak, vseeno če ga primerjaš z kakšnim DSLRjem v istem cenovnem rangu pa zaostaja žal!
Zaenkrat ločen AF senzor nima konkurence kar se tiče ostrenja in natančnosti le-tega. (Sem se igral z A6000 pa je res nekaj posebnega in upam, da bo Sony šel dalje po isti smeri).

Zgodovina sprememb…

• spremenil: s1m0n ()

no comment ::

s1m0n je izjavil:

Zaenkrat ločen AF senzor nima konkurence kar se tiče ostrenja in natančnosti le-tega.

Ni res.

BigWhale ::

no comment je izjavil:

s1m0n je izjavil:

Zaenkrat ločen AF senzor nima konkurence kar se tiče ostrenja in natančnosti le-tega.

Ni res.

Ja je.

... in jaz imam bolj prav kot ti, ker se uposteva abecedni red imen.

Z drugimi besedami, imas kak vir na to temo? Mene bi zanimalo kaj prebrati.

no comment ::

BigWhale je izjavil:

Ja je.

ne

ne

pa

pa

ni.

ni.

Ima kdo izkušnje z Nikon 200-400 f/4 in 80-400 f/4.5-5.6? Vem da sta to precej različna objektiva a vseeno me zanima kako se kaj obneseta? Predvsem me zanima ali je 200-400 resnično tako optično zelo superioren proti 80-400, da opravičuje cenovno razliko in predvsem težo?

Predvsem me zanima ali je 200-400 resnično tako optično zelo superioren proti 80-400, da opravičuje cenovno razliko in predvsem težo?
Tega ti ne bo nihče mogel povedati. Za nekatere je, za nekatere ni. Za marsikoga že 80-400 ne upraviči cene, v primerjavi s kakšno Sigmo ali Tokino.

O.

schurda ::

Miran Krapež ga uporablja. Kar se tiče wajldlajfa, je vse naredil s tem objektivom.

http://www.mirankrapez.si/

ali pa na FB. :)

LuiIII je izjavil:

Ima kdo izkušnje z Nikon 200-400 f/4 in 80-400 f/4.5-5.6? Vem da sta to precej različna objektiva a vseeno me zanima kako se kaj obneseta? Predvsem me zanima ali je 200-400 resnično tako optično zelo superioren proti 80-400, da opravičuje cenovno razliko in predvsem težo?
I want to know God's thoughts, the rest are details. (Einstein)

skyline ::

Kolega Makovec (https://500px.com/juremakovec) je nadzadovoljen z 200-400.

Jah očitno je treba sprobat! Nikon 80-400 sem že dobil, sedaj čakam na 200-400mm pa da vidimo. 80-400 sem malo preiskusil z novim D810 (stativ) in moram reči, da je na 400mm f/6.3 center kar v redu. Po robovih pa je bolj žalost. Čisto odprt (f/5.6) pa mi tudi v centru ne deluje dovolj konkretno. Primerjal sem z 400 f/2.8 kot referenco. Iz roke so izkoristki tehnično dobrih fotografij prav tako dosti slabši kot pri 400mm f/2.8 z roke (no prav veliko posnetkov z 400mm f/2.8 iz roke ne kaže delati ;-). Upam, da bo 200-400mm ravno pravšnji kompromis med fiksnim 400mm in 80-400mm. Žal je fiksen 400mm preokoren in predvsem ni zoom, ki ga za svojo uporabo še kako krvavo potrebujem.

menjalnik ::

Si kdo lasti aparat na spodnje linku?
http://www.bigbang.si/zrcalno-refleksni...

It's a bargain.

Slabo z moje strani le da je elektronski iskalec malo slab (posebej ob močnem soncu), LCD ma nizko resolucijo a za to ceno je APS-C senzor redkost!.
Za MF je pa tudi lepo obarva kje imaš focus. Za igrat ali prvi DSLR, če nisi navezan na Nikon in Canon ter izbiro dodatne opreme in leč je to Best Buy.
Kvaliteta slik iz par kar sem jih naredil je bila dobra.
Sem se imel priložnost malo igrat za moje roke je malo premajhen.

Zgodovina sprememb…

Janac ::

Kaj bi lahko bil razlog za nenavaden klikajoč zvok iz mojega objektiva, fokus zelo dvomim, da je, ker klika tudi ko ne fokusira... pojavi se predvsem pri virih svetlobe, npr. luč, sonce? Objektiv je Panasonic Lumix G 14mm f/2.5...

Le tukaj sem zasledil nekaj o klikanju:

http://m43photo.blogspot.com/2010/11/pa...

The aperture still makes some noise when it changes. But it's not a problem in most cases. As long as the shutter makes even more noise, you don't notice it much. But when shutterless cameras become common, you might recognize the aperture noise to a larger degree.

Ampak se zvok ne pojavi med spreminjanjem zaslonke, no mogoče se naključno...

Deluje pa brez ovir.

Za 20-30EUR zraven imaš iz Nemčije 1200D z 18-55kit z 18MP ter 1080p@30 in boljšim LCDjem... Novejši model.
Drugače nimam sam nič izkušenj s tem modelom bo kdo, ki uporablja Canon kaj povedal je pa vsakakor boljša izbira saj imaš veliko dodatkov in leč.

Zgodovina sprememb…

Sem pred resno odločitvijo med Nikon d3200 in d5100, katerega izbrati saj oba staneta 400€ z navadnim objektivom seveda, ki ga bom itak zamenjal kasneje. Kaj pravite?

Vzami D3200 ker je novejši in se zaradi večje ločljivosti da lepše crop-ati. Senzor ima tudi malo več dinamičnega obsega. Je pa D5100 morda boljši za video ker ima vrtljiv zaslon. Ima pa D5100 malo manj možnosti glede formatov video snemanja. Mislim, da nima 720p.

Za ~50€ več dobiš 600D, kar tudi ni slaba izbira v tem cenovnem razredu.

Odločil sem se za Nikona d3200, zdaj me pa samo še zanima ali se splača za 530€ verzijo z 18-105mm objektivom ali verzijo za 400€ in 18-55mm objektivom+kasneje nabaviti kaj boljšega, ko bom bolj spoznal kaj me veseli fotografirat??

Hvala za pomoč

fujtajksel ::

18-55mm samo če imaš rad majhnega ;)

18-105 je optično za poceni kit objektiv še kar soliden. Lahko daš pa teh 130€ razlike na stran in si pozneje kupiš kakega fiksnega, ki je za začetnike pravzaprav še najboljša izbira.

kurjač ::

28.12.2013 sem v Bing bangu ujel akcijo + Nikonov 10% poust. Za 540€ sem dobil D3200 z 18-140, torbo in 8GB kartico. Odloči se sam.

Kdaj bo imel pa bigbang spet 15% na en izdelek? takrat bi si takoj vzel d3200 z 18-105mm:)

V spletni trgovini imajo 12% nad 200€

Kaj pa sploh vidte v teh ekstremnih zoomih? Vse kar rabiš, če ne slikaš živali ipd. je en fiksen širokokotnik z veliko svetlobno jakostjo za 75% primerov?

Ok, pozabil sem na portrete:P

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Janac ()

menjalnik je izjavil:

Sem pred resno odločitvijo med Nikon d3200 in d5100, katerega izbrati saj oba staneta 400€ z navadnim objektivom seveda, ki ga bom itak zamenjal kasneje. Kaj pravite?

Mislim, da je vprašanje čisto narobe zastavljeno. DSLR kupuješ, pa te zanima samo cena? Ali pa mogoče menjava "navadnega" objektiva?
1. Prvič se vprašej se, ali res rabiš SLR.
2. Če si si odgovoril na zgornje vprašanje z DA, potem beri naprej. Serija 3xxx in 5xxx deluje samo z G objktivi (AF-S). Od 7xxx naprej gredo gor tudi D (brez motorčka). Nobeden od teh pa ne zna brati zaslonke starejših objektivov. To znajo od D300 gor.
3. Ali veš, da ima D3200 expeed 3 senzor, D5100 pa expeed 2. Ali poznaš razliko? Kaj ti pomeni šum pri visokem ISO? Kaj pa dinamični razpon?
4. Kaj ti pomeni 24 ali 16MP? Podvprašanje: koliko MP ima najboljši Nikonov body?
5. Kaj ti pomeni crop 1.5x?
6. Ali boš uporabljal daljinca? Na 3200 ga ne boš.
7. Kašna je ergonomija obeh, si preveril?
8. Ali se misliš učit in menjat objektive? Če je odgovor ne, potem vzemi 18-140 in si zaključil.
9. Kaj ti pomeni P, S, A, M?
10. Kaj ti pomeni optično iskalo?

Če ti je pri več kot pol točkah jasen odgovor, potem pejdi na 5xxx, drugače si vzemi 3xxx in 18-55, 105 ali 140, odvisno koliko keša boš dal.

Če so ti ta vprašanja čisto tuja, potem vzemi knjigo in do takrat ne kupuj SLR, ker boš razočaran.

P.S: Body s katerimkoli objektivom se šteje kot KIT in ga dobiš ceneje.

dottor je izjavil:

Res je, vendar v drobnem tisku piše, da ne velja na fotoaparate:)

@schurda hvala za pomoč. Na več kot polovico vprašanj znam odgovoriti :) Doma imamo že 2 leti D5100 in je super zadeva, vendar sem pogledal še po drugih modelih in naletel na D3200, ki naj bi se na testih bolje odrezal od D5100ke, zato sem vprašal

menjalnik je izjavil:

dottor je izjavil:

Res je, vendar v drobnem tisku piše, da ne velja na fotoaparate:)

@schurda hvala za pomoč. Na več kot polovico vprašanj znam odgovoriti :) Doma imamo že 2 leti D5100 in je super zadeva, vendar sem pogledal še po drugih modelih in naletel na D3200, ki naj bi se na testih bolje odrezal od D5100ke, zato sem vprašal

Kaki pa so odgovori?:)

Mene pa zanima kje je dober trg rabljenih objektivov? Ebay kar prelistam niso rabljeni nič kaj poceni glede na nove. Npr. nov je 300€ rabljeni so čez 200€ po 2-3 leta stari. Nočem pa nek drag objektiv saj gre na star body, da bo nečak se lahko igral, kit objektiva žal več ni.

Ker se objektivi sami po sebi ne starajo kot druga elektronika.

Razumem, da se ne starajo kot ostale stvari ampak, če cena novega pade v tem času za kar lep kos a cene rabljenih ostanejo skoraj nespremenjene. Bom probal kakšnega kit poiskat za igrat bo dovolj.

Razlika med novim in rabljenim je običajno v garanciji, in občutku, da imaš pač novo robo. Razlik med 2 ali 3 ali 5 let starimi rabljenimi objektivi pa praktično ni, oziroma niso odvisne od starosti. Poklicni fotograf bo objektiv v enem letu "zdelal" bolj kot nek ljubitelj v desetih.

O.

ge ::

schurda je izjavil:

To ne bo glih držalo. Kitajc za 1$ deluje čist OK. ;)
Ge

kurjač ::

Tako kot je rekel ge je za dober dolar popolnoma spodobna zadeva. Objektiv 18-140 mi je bolj všeč kot 18-105, ker ima bajonet kovinski. Uporaba nad 100mm ni pogosta se pa zgodi, da je včasih 140mm premalo.
Skomine so bile za fiksni objektiv in sem se odločil za 35mm, zame uporaben samo ponoči pa še takrat bi si želel širši kot. Rabljenega za cca 30€ ceneje mi enostavno ni potegnilo.
Če pa bi danes kupoval, bi izbral kako sistemsko kamero ali kak novejši RX100, ker kot turist s torbo polno težke glažovne mi ni za okol nosit.

ge je izjavil:

schurda je izjavil:

To ne bo glih držalo. Kitajc za 1$ deluje čist OK. ;)

Mojemu kolegu ne.

Našel sem še eno dobro ponudbo:http://www.bigbang.si/zrcalno-refleksni...

Ali pa tole: http://www.bigbang.si/zrcalno-refleksni...

Kaj bi vi na mojem mestu vzeli? Zraven bom še dokupil dodatno garancijo

Odvisno od uporabe in nošenja. Glede na to da bo 18-55 primarno gor, boš mogu vsakič nosit še ~350g stekla v torbi če boš želel sliko približat. Kar tudi nanese na ceni torbe če se odločaš o kompaktni zadevi s prostorom samo za fotoaparat boš mogu vzet kej večjega. Pa še 18-105 (ga imam sam) se mi zdi precej bolj uporabna zadeva (čeprav je pol krajši ampak ne rabiš za vsako figo menjavat objektiv saj zna 55 ratat hitro premalo).

Dobro naročam s 18-105mm, hvala za odgovor si me prepričal ;)
««
28 / 93
»»

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Nov D-SLR (strani: 1 2 )

Oddelek: Kaj kupiti
8828428 (16693) BigWhale
»

Fotoaparat dober nakup? (strani: 1 2 )

Oddelek: Zvok in slika
6626422 (20474) schurda
»

Sigma je najavila (svetlobno) hiter zoom objektiv 18-35mm f/1.8

Oddelek: Novice / Grafične kartice
3813612 (11064) CaqKa
»

zrcalno-refleksni fotoaparat (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Kaj kupiti
14026856 (21707) schurda

kateri 4\3 fotaparat do 500evrov (strani: 1 2 3 4 5 )

Oddelek: Zvok in slika
20430528 (27370) bluefish

Več podobnih tem