» »

W7 in mini prenosniki

W7 in mini prenosniki

Icematxyz ::

Tej temi ne posvečam preveč časa ampak danes sem pač ob prebiranju časnika večer naletel na nasledjo novico:

http://web.vecer.com/portali/vecer/v1/d...

Torej vse skozi se skuša ustvarjati vtis kakšna revoucija bo W7. Kako nezahtevna za opremo bo in marsikdaj slišim da bo W7 brez težav deloval na mini prenosnikih.

Sedaj pa mi lepo prosim razložite kako ob tem ko prebereš nek članek ki se opira na nek test ne dobiš občutka da te nekdo nateguje in ti vsiljuje evforijo?

Nekaj citatov za lene ki ne linkajo:

Najprej se avtor vpraša:

kako se Windows 7 obnese na poceni mini prenosnikih


Potem v naslednjem stavku avtor poda odgovor:

Test, ki so ga opravili pri ITwire, je spodbuden


Potem pa še sledi odstavek opisa testa in opis opreme ki je bojda tako spodbuden. In zato nebom nič citiral odsekov ampak bom citiral kar celoten odstavek:

Acer Aspire One, ki ima procesor Atom n270 s taktom 1,6 GHz, pomnilnika 1 GB in trdega diska 160 GB. Z namestitvijo niso imeli težav, le zagon je nekoliko počasen (48 sekund). Skupna ocena primernosti računalnika za novi sistem je 2,1. Za slabo oceno je najbolj kriva slaba grafična kartica, ki ne zmore zahtevnega 3D-prikazovanja, pa tudi velikost pomnilnika je pri večjih programih vprašljiva. Sicer Windows 7 na disku zasedejo 7,73 GB, kar je pomemben podatek za vse, ki imate netbooke s karticami SD.



Ocenjevalec je svoj test zaključil z besedami, da zahtevnih iger na takem računalniku ne morete igrati, lahko pa pregledujete dokumente, brskate po spletu in urejate pošto. Sicer pa so netbooki namenjeni prav tem opravilom.


Še povzetek:
-sistem se boota 48 sekund
-ocena na testu je 2.1
-grafična kartica ne zmore zahtev OS. Se pravi OS se izda za nek hardware ampak oprema preprosto ni zmožna izpisovati grafike od tega OS?
-7,73 GB vzame inštalacija
-1 GB rama ni dovolj

Če to ni poraz od poraza kaj pa potem je? In zakaj slišim da se trenutno W7 obnese naravnost čudovito na mini prenosnikih? Kdo komu tu laže sedaj? Ali pa Microsoft pričakuje da bo mini prenosnik imel 4 gb rama in nevem kakšno kartico v rangu za desktop računalnik višje zmogljivosti? Sprenevedanje najmajn kaj lahko rečem. Da ne rečem namerno zavajanje.

Mavrik ::


-ocena na testu je 2.1
-grafična kartica ne zmore zahtev OS. Se pravi OS se izda za nek hardware ampak oprema preprosto ni zmožna izpisovati grafike od tega OS?


Od kje vam ta ideja, da pa moraš imeti 3D pospeševanje za vmesnik? Tako Vista kot Win7 lepo delata tudi brez pospeševanja, sam fancy glass efektov ni. In "ocena na testu" je enaka najnižji... ki je ustrezna zahvaljujoč podhranjeni grafični.
The truth is rarely pure and never simple.

Icematxyz ::

Kateri mini prenosnik pa nima podhranjene grafične lepo prosim?

Mavrik ::

Noben... samo potem to tud pomeni da tista ocena nekak ni pretirano relevantna, saj bi navsezadnje tudi kak server sistem komot dobo oceno 1.0. Ne vem zakaj se je treba na to tak obešat.
The truth is rarely pure and never simple.

energetik ::

To, čimur so namenjeni netbooki, bodo tudi z W7 opravljali. Tudi če boš urejal besedilo v Wordu in pošiljal mejle ter srfal po netu, mislim da ne rabiš ravno 4GB za to... En 2,4MB velik dokument z 20 stranmi slik in grafov mi pokuri okoli 20MB fizičnega RAM. Outlook in Firefox mi porabita vsak 80MB. Kaj več pa tako ne boš naenkrat delal na malem netbooku..
160GB diska majo pa že skor vsi. Pač izklopiš vse fensi efekte in delaš.

Karen ::

Sej (mi) eni bi uporabljali kako resno alternativo če bi ta delala na nivoju ki je bolje od polizdelka... pol se pa npr. v Ubuntuju zafrkavaš ker ti vsakič sesuje nastavitve ko hočeš externi monitor priklopit, pa zunanji usb umts modem pogojno dela, Lotus notes si ne zasluži imena beta (fonti so podn), wifi ko na novo skompajliraš kernel celo dela, printer (če je npr. mrežni Samsung in ni HP - tega najde avtomatika) bolj ali manj ne dela... Skratka če si pripravljen na polizdelek tudi kak linux distro laufa. Po mojem bodo XPji še nekaj časa delovali na netbookih (dokaj solidno). Aja, netbook MSI Wind U100...

Icematxyz ::

Ja saj ne rečem da je kaj drugega mnogo boljše. Ampak Microsoft ima kolikšen delež na netbookih? In po vsem kaj test pokaže lahko rečeš da gre za kaj drugega kot polizdelek?

dejanslo ::

48s je dolgo za boot? nič kaj dosti manj ne traja tudi na moji kišti z 2,5GB rama, CPU 2x2,2 in diskom s 7200 obrati.

po nekaterih postih na tem forumu, dela win7 tudi z manj kot 1GB rama, aero-ta na netbooku ne rabiš, prostor pa tudi ni problem (tudi na SSDjih v prihodnosti ne bo). glede na prejšnji trend vedno večjih potreb pri vsakem novem OSu, so z win7 v tem pogledu, imo, zmagali, ker bo pasal tudi tja, kamor vista ni - na netbooke.

po moji izkušnji z win7, prejšnji z xp na isti kišti in xp na netbooku, bi rekel, da zadnji dve povedi iz tvojega prvega posta veljata zate.
There`s More Than One Way To Do It

bluefish ::

še link do original članka, ki so ga pri Večeru flegmatično izpustili: http://www.itwire.com/content/view/2480...


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Kateri netbook?! (strani: 1 2 3 442 43 44 45 )

Oddelek: Kaj kupiti
2230270384 (90942) MrStein
»

Apple z rekordnimi prihodki in dobičkom, iOS 8.1 z Apple Pay izšel (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Novice / Rezultati
12533206 (28199) AnWar
»

Kateri windows naložiti na netbook? (strani: 1 2 )

Oddelek: Pomoč in nasveti
5611057 (10014) toblak
»

kateri os na asus eee 1005

Oddelek: Operacijski sistemi
181380 (1208) samsung113
»

Samsung prehiteva Lenovo

Oddelek: Novice / Procesorji
494471 (2718) jest10

Več podobnih tem