Forum » Zvok in slika » Kolk DPI za prezentacijo 720p zaslonu
Kolk DPI za prezentacijo 720p zaslonu
kuglvinkl ::
Well, delam eno prezentacijo fotk, in se seveda zastavlja vprašanje, na kolk nastavit optimalno DPI pri izvozu. Zdej, monitorji imajo do 96 DPI, se prav, če dam na 100, je to preveč ziher, al dam lahko nižje? Rezolucija bo torej 720p (1280x720).
Namreč, proshow mi za 10 fotk pobere 140 MB. Kar je pri 300 fotkah zelo zelo blizu DVD-ja.
Thnx
Namreč, proshow mi za 10 fotk pobere 140 MB. Kar je pri 300 fotkah zelo zelo blizu DVD-ja.
Thnx
Your focus determines your reallity
ender ::
Če imaš ločljivost zaslona 1280x720, in želiš, da ti slika zapolni zaslon, jih preprosto izvoziš pri tej ločljivosti (ustrezno obrezane). DPI tu ne bi smel igrati vloge, razen če program spreminja velikost slike na zaslonu glede na DPI (kar se mi zdi za prezentacijo na zaslonu precej čudno).
There are only two hard things in Computer Science:
cache invalidation, naming things and off-by-one errors.
cache invalidation, naming things and off-by-one errors.
Matev ::
slike velike 1280x720 px
bi smele biti velike maksimalno 1 mega
kljub visoki jpg kvaliteti (majhni in neagresivni kompresiji)
bi smele biti velike maksimalno 1 mega
kljub visoki jpg kvaliteti (majhni in neagresivni kompresiji)
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Prenosnik Medion - delovna ločljivost zaslona?Oddelek: Pomoč in nasveti | 3439 (2609) | budnost |
» | Samsungov zaslon prehiteva Apple in Google (strani: 1 2 )Oddelek: Novice / Zasloni / projektorji / ... | 20331 (17732) | PrimozR |
» | Apple bojda pripravlja nove macbooke pro z visoko ločljivostjo Retina (strani: 1 2 3 4 5 6 7 )Oddelek: Novice / Zasloni / projektorji / ... | 84529 (69195) | modicr |
» | FullHD (prenosnik)Oddelek: Pomoč in nasveti | 811 (717) | Invictus |
» | Prihaja 30-palčni Dell (strani: 1 2 )Oddelek: Novice / Zasloni / projektorji / ... | 9932 (7914) | Nejc Pintar |